начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Закриха юридически факултет...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: към Logan

Мнениеот Logan » 10 Мар 2008, 18:57

terry_ezra написа:Драги ми, Logan, когато завършиш РУ тогава отново можем да поговорим (споделим мениня). Така отстрани много лесно се плюе...

Когато моят приятел завърши ще говорим и споделим мнения.Аз нямам никакво желание да уча там макар да ми е по-близо.И това което споделих нямаше нищо общо с плюене ,а е свързано с впечетлението от даденото заведение в ранен етап на обучението на един колега и близък приятел.
Logan
Потребител

Мнениеот doxa » 10 Мар 2008, 19:01

Погледнете кой преподава в юридическия факултет на РУ и тогава говорете. За неинформираните: Проф.Сълов/Наказателен процес/, Проф.Владимиров/Наказателно право/, Проф.Коцева/криминалистика/, доц.Русчев/Гражданско право/, доц.П.Пенев/Конституционно право/, проф.Дачев, проф.Тасев, Проф.Д.Костов и т.н. А отностно кадрите на факултета, не познавам колега нереализирал се... :D
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот 7777777 » 11 Мар 2008, 00:02

portokal написа:
Clavdivs. написа:
7777777 написа:Особено що се отнася до правоговора на някои индивиди с всевъзможните им акценти ( най-вече източният диалект ); неправилно поставени ударения ( най-вече западният диалект: казАл, писАл...); неправилно спрежение на глаголите в първо лице, множествено число: мислимЕ, говоримЕ...; и т. н., и т. н...
Подобни персони не трябва да се допускат в съда в процесуално качество.

Тъй, тъй....

Те поради ТАЯ причина не допускат баварски юристи в немските съдилища... антверпенски адвокати в касационния съд на Белгия.... Адвокати от Барселона в Съдилищата в Мадрид и т.н. и т.н.

Анджък!
И аз се впрягам от време на време по подобни теми, на живо и по нета, ама ми се стори, че днеска нещо не ми е ден за впрягане.
Обаче ти вече си го написал... е ми... не издържах. :lol: :lol:

777777 написа:В някои страни, в т.ч. Италия, се насърчава регионалната идентичност, включително местните диалекти. Но това не означава, че няма регламент на какъв език/диалект се говори в съдилищата на съответния регион ( без преводач ).
...
В България има само един официален език. За придобиване на българско гражданство по натурализация кандидатите се подлагат на изпит за установяване степента на владеене на български език.

Разбрах. Местните начини на говорене (не казвам даже "говори", щото не са чак толкова различни) не са български език.
По места се говори вероятно на някакъв друг език или изобщо не се говори на език.
Местното произношение също не е български език.

Отново говорим за различни неща. Не може да се прави аналогия със страни, в които са признати няколко официални езика + наречия / диалекти. В Италия, например, със закон от 1999г. са признати 12 официални езика, освен съществуващия до момента. Част от тях на практика са местни диалекти. Но всеки от тях е приложим в конкретни региони, а не повсеместно. Така че езиковото многообразие в други страни е ДРУГА ТЕМА.
Що се отнася до България, никой не твърди, че по места се говори някакъв друг език и т. н. Твърдя, че се говори неправилен български език. Става дума за степен на владеене на официалния български език, която степен може да се провери със съответните тестове.
7777777
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 11 Мар 2008, 00:10

Тъй тъй...
Аз да се поотклоня от дълбоко интелектуалната тема и да мина на леко небрежно клюкарстване...
Абе бат Жоро Бармана от кога се е подвизавал по русенско? Иначе имам прекрасни спомени от него в Свищов ;-) Дет се вика... взех си "основите на правото" с връзки :-D. Какво нещо е регионалния шовинизъм.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот nikiiita » 11 Мар 2008, 08:14

prnedev написа:Тъй тъй...
Аз да се поотклоня от дълбоко интелектуалната тема и да мина на леко небрежно клюкарстване...
Абе бат Жоро Бармана от кога се е подвизавал по русенско? Иначе имам прекрасни спомени от него в Свищов ;-) Дет се вика... взех си "основите на правото" с връзки :-D. Какво нещо е регионалния шовинизъм.

Ми той и в Свищов си е още, ама и тука е от бая годинки, да не казвам от началото на правото в Русе, щото незнам дали е тей :D ...Ами първия семестър държах изпит при него. Взехме го пет човека от 60 на първа дата??? Как звучи това??? А да не говорим, че някои не получили заверки, защото присъствали само телом на упражнения (не че не им стигали присъствия) и не бяха и допуснати да помиришат теста...
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот marinov » 11 Мар 2008, 10:09

"Ми той и в Свищов си е още, ама и тука е от бая годинки, да не казвам от началото на правото в Русе, щото незнам дали е тей ...Ами първия семестър държах изпит при него. Взехме го пет човека от 60 на първа дата??? Как звучи това??? А да не говорим, че някои не получили заверки, защото присъствали само телом на упражнения (не че не им стигали присъствия) и не бяха и допуснати да помиришат теста..."

Аве тоя Бат Жоро много луд станал бе - 5 от 60 :mrgreen:. Пък знаеш ли и твоя пототок може да не са много стока :twisted:. Доколкото съм запознат Жорката преподава само търговско.
marinov
Потребител

Мнениеот nikiiita » 11 Мар 2008, 11:08

marinov написа:"Ми той и в Свищов си е още, ама и тука е от бая годинки, да не казвам от началото на правото в Русе, щото незнам дали е тей ...Ами първия семестър държах изпит при него. Взехме го пет човека от 60 на първа дата??? Как звучи това??? А да не говорим, че някои не получили заверки, защото присъствали само телом на упражнения (не че не им стигали присъствия) и не бяха и допуснати да помиришат теста..."

Аве тоя Бат Жоро много луд станал бе - 5 от 60 :mrgreen:. Пък знаеш ли и твоя пототок може да не са много стока :twisted:. Доколкото съм запознат Жорката преподава само търговско.

Да - само търговско - при нас и на икономистите в Св.
Абе, че не всички са стока от моя поток - абсолютно вярно :twisted: От тези дето почнахме заедно останахме около 40 човека... Значи двайсетина други са презаписали годината, че пак ни водят към 60...Едва ли се е стигнало до там, щото много знаят :D . Да не говорим, че и от моя курс има 10-тина дето не знаят къде и защо са и даже и какво учат най вероятно. И още 10 дето искат да учат право, ама никак не им е по възможностите....Ама поне 20 човека са супер сериозни и четат яко...Е той ги пусна останалите 15 от тях на втората дата де...Ама другите - тц, а от минали години влачи още към 120 човека.
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот marinov » 11 Мар 2008, 11:47

"Е той ги пусна останалите 15 от тях на втората дата де...Ама другите - тц, а от минали години влачи още към 120 човека"
При вас голама касапница е било бе. При нас мина далеч по - добре 30 човека го взехме от първа дата. Ама бяхме и много силен курс. Аз от Жорката нямам прични да съм недоволен - пита много, ама не съм чул да се заяжда.Най - вероятно при вас са затегнали дисциплината и затова се получава така, Подозирам , че в тая работа пръст има Батя ви Емо 8)
marinov
Потребител

Мнениеот nikiiita » 11 Мар 2008, 12:22

Може и да има - незнам. Всъщност, той за пръв път реши при нас да изпитва с тест. Върховна глупост :evil: . Мразя тестове!!!Миналите години като е било усно изпитването, положението беше съвсем друго - изпита се взимаше от поне 30 човека, па макар и 20 от тях да минаваха с тройки. Обаче сега теста му беше толкова омазан и подвеждащ от типа на - всички отговори са верни, ама един най-много. Че и беше казал "въпроси без верен отговор няма да има" - хайде де - първите пет нямаха. А при 5 грешни си скъсан :D . Това ме кара да си ценя петицата още повече :oops:
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 11 Мар 2008, 12:44

А, с мене много яко се заяде :lol: Споменът е от миналата ера, но още е жив :lol: :lol: :lol:
Да знаете, че слухът му е много остър.
При нас програмата беше различна, в една сесия трябваше да се вземат търговското, наказателното и облигационното право+ един куп задължително избираеми.
Влиза Жоро и обявява, че за търговското ще имаме за четене 14 дни
:!: Урааааааа!
Обаче заради това проточване за облигационното остават 5, за наказателното-8. И тогава взех, че казах на ухо на колежката до мене:
-Защо всеки си мисли, че неговият предмет е най- труден?
В същия момент Жоро ме фиксира...
На изпита как ли не ме усуква, въпроси+въпроси+въпроси... Отговарям, отговарям, отговарям...
В един момент мислех, че край няма да има.
Но дойде ред и на последния въпрос:
- Е, още ли ти се вижда лесно търговското право :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот portokal » 11 Мар 2008, 13:23

Що се отнася до България, никой не твърди, че по места се говори някакъв друг език и т. н. Твърдя, че се говори неправилен български език. Става дума за степен на владеене на официалния български език, която степен може да се провери със съответните тестове.

Аз пък твърдя, че съвсем не е неправилен, ама съвсем; а и не мисля, че Клавдий имаше предвид случаите на два официални езика в една държава. ;-)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ensso » 11 Мар 2008, 13:55

СПОРЕД МЕН ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЮФ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРЯТ... ДА СЕ ЗАКЛЮЧАТ С ГОЛЯМ КАТИНАР.... :evil: И ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ ВСИЧКИ МАГИСТРАТИ... ЗАЩОТО ПО-ГОЛЯМИ ТИКВИНИЦИ НЯМА ПО СВЕТА!! :?
ensso
Потребител

Re: Идеално

Мнениеот libra » 11 Мар 2008, 14:53

donna написа:
libra написа:Няма лошо - нека се учат в Румъния на българско право:)) Ако могат , разбира се:)

В Румъния се учи румънско право ,след това в Бг се държат приравнителни изпити . Това за възпитаниците на СУ ,да ги информирам. Има колеги завършили в Румъния и след приравнителните в БГ си практикуват.

Donna, скъпа, нали ги знам гърците какво право учат в България и какви приравнителни изпити държат:) Те с българския трудно се оправят, пък правната терминология .... съвсем не я вдяват. Същият резултат би бил налице и при обучение на българи в Румъния. Няма смисъл от правни факултети под път и над път в малка България. Няколко, но с високо ниво на преподаване са предостатъчни.
libra
Младши потребител

Мнениеот marinov » 11 Мар 2008, 15:16

Аве да ти кажа и аз съм изпадал в ситуация да бъда опитно зайче. Само дето теста не беше по търговско, а по гражданско - с титуляр не кой да е а всенародния любимец Бай Руши/ бел. ред - Ив. Русчев/. Та на уречения ден/който между другото всички очаквахме да бъде устен изпит/ , се появи въпросната особа с 24- каратова усмивка и заяви, че изпита щял да се проведе под формата на тест. Предварително определни критерии за това дали си изкарал теста успешно нямаше,по думите на Руши той щял да определи такива след като провери резултатите - на колко отговора каква оценка щял да постави. Както се очакваше теста мина катстрофално и 95 % от потока имаха 2-ки. Най - накрая се получи ситуация за която се пееше в една популярна българска песен "кой ще удуши Руши" :twisted:. Та...думата ми беше, че Бат Жоро не цвете за мирисане, ама и далеч по големи откачалници съм виждал.Инъче трябва да му призная чатка ги нещата и учебниците му са много добри. 8) А за острия слух bebitor много си права :D
marinov
Потребител

Мнениеот nikiiita » 11 Мар 2008, 18:05

marinov написа:Аве да ти кажа и аз съм изпадал в ситуация да бъда опитно зайче. Само дето теста не беше по търговско, а по гражданско - с титуляр не кой да е а всенародния любимец Бай Руши/ бел. ред - Ив. Русчев/. Та на уречения ден/който между другото всички очаквахме да бъде устен изпит/ , се появи въпросната особа с 24- каратова усмивка и заяви, че изпита щял да се проведе под формата на тест. Предварително определни критерии за това дали си изкарал теста успешно нямаше,по думите на Руши той щял да определи такива след като провери резултатите - на колко отговора каква оценка щял да постави. Както се очакваше теста мина катстрофално и 95 % от потока имаха 2-ки. Най - накрая се получи ситуация за която се пееше в една популярна българска песен "кой ще удуши Руши" :twisted:. Та...думата ми беше, че Бат Жоро не цвете за мирисане, ама и далеч по големи откачалници съм виждал.Инъче трябва да му призная чатка ги нещата и учебниците му са много добри. 8) А за острия слух bebitor много си права :D

O, и аз имах удоволствието да се явя на изпит при не без известния Русчо...Сладур!!!!Теста беше картинка - не разбирахме нито въпросите нито отговорите, от които да избираш. Че и имахме два дена да учим по гражданското. И явявам се аз само да видя за какво става въпрос само, а после да седна да почета за поправката. Резултатите от теста излязоха деня преди нея, и о чудо - аз и още десетина "умника" имаме тройки....А колко яко четох десетте дена преди датата за поправка :evil:
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Re: Закриха юридически факултет...

Мнениеот logito » 19 Фев 2009, 02:30

По въпроса за ПРАВОТО в Русе, само мога да добавя някои имена : проф. д-р Георги Боянов Боянов
проф. д-р Георги Стефанов Иванов
проф. д-р Димитър Илиев Костов
проф. д-р Емил Асенов Мингов
проф. д-р Евгения Николова Коцева
проф.. д-р Иван Захариев Сълов
проф. д-р Лъчезар Иванов Дачев
проф. д-р Румен Петров Владимиров
проф. д-р Симеон Владимиров Тасев
проф. д-р Стефка Стефанова Наумова
доц. д-р Благой Никитов Видин
доц. д-р Иван Русчев Русчев
доц. д-р Пенчо Стоянов Пенев
доц.д-р Петя Борисова Шопова
..................... има още много, колегите от СУ само могат да сравнят и да кажат кой преподава в РУ :)- нима не са едни и същи! Колеги първото нещо, което ни учат във факултета е да не се изказваме неподготвени!
А колкото до ВТУ, тяхната акредитация падна, а и далеч не могат да се похвалят с такъв академичен състав :). За Благоевград няма да коментирам, абсолютна пародия без всякакво покритеи специално за правото.
logito
Нов потребител

Re:

Мнениеот satir » 19 Фев 2009, 06:43

Logan написа:
Martini_Bianco написа:
cyclosporine написа: ...

... а, просто...не са за закриване?. ...
СУ и Търново...и после??? ...

нема после, гумата и -тръкааааайййййййййй........!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот portokal » 19 Фев 2009, 10:48

СПОРЕД МЕН ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЮФ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРЯТ

А според мен - всички руски... или може би само този, в който е учила ensso. :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Фев 2009, 18:55

Няма значение, от кой факултет си, адвокатът трябва да е точната пропорция на напитката "ментата" - нито много сладка, нито горчива, нито силна, нито слаба.
Адвокат се става на 10-тата година (тогава разбираш дали ставаш за адвокат, но пък вече е късно за връщане).
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии