- Дата и час: 16 Дек 2024, 05:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заплащане на току-що завършил юрист
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Заплащане на току-що завършил юрист
Здравейте!
Аз сега завършвам, взех си държавните изпити, само не са ми дали все още дипломата. Работила съм около 2 години в една кантора при съвсем минимално заплащане. Сега, след като завърших, трябва да реша дали да продължа на същото място или да търся друго нещо. Имам време да реша, докато започна държавния стаж и видя дали ще мога да работя на пълен или на непълен работен ден.
Съответно въпросът ми е каква горе-долу е нормалната стартова заплата на току-що завършил юрист - на пълен и на непълен работен ден?
Благодаря предварително!
Аз сега завършвам, взех си държавните изпити, само не са ми дали все още дипломата. Работила съм около 2 години в една кантора при съвсем минимално заплащане. Сега, след като завърших, трябва да реша дали да продължа на същото място или да търся друго нещо. Имам време да реша, докато започна държавния стаж и видя дали ще мога да работя на пълен или на непълен работен ден.
Съответно въпросът ми е каква горе-долу е нормалната стартова заплата на току-що завършил юрист - на пълен и на непълен работен ден?
Благодаря предварително!
- adore
- Нов потребител
Пазарна икономика ... нали знаете ... освен това за един едно е нормално, а за друг-друго ...
(сега ако пишат работодатели ще има по-ниски предположения, а ако пишат "служители" ... фиу ... може и до 4-5 цифри да докарат като нормални )
(сега ако пишат работодатели ще има по-ниски предположения, а ако пишат "служители" ... фиу ... може и до 4-5 цифри да докарат като нормални )
- inspectora
- Активен потребител
Става въпрос за София.
Знам, че съм току-що завършила, нямам много опит и имам доста да уча, докато навляза в материята, защото едно са теорията и изпитите, а друго е практиката.
Но от друга страна все пак съм магистър, имам си разходи, не мога цял живот да разчитам на родителите ми и искам сама да започна да си изкарвам парите.
Но просто не съм сигурна каква сума мога да искам, по-точно да получа, поне на този етап.
Знам, че съм току-що завършила, нямам много опит и имам доста да уча, докато навляза в материята, защото едно са теорията и изпитите, а друго е практиката.
Но от друга страна все пак съм магистър, имам си разходи, не мога цял живот да разчитам на родителите ми и искам сама да започна да си изкарвам парите.
Но просто не съм сигурна каква сума мога да искам, по-точно да получа, поне на този етап.
- adore
- Нов потребител
adore написа:Става въпрос за София.
Според мен 736 лв.
- REVOLUTION
- Активен потребител
adore написа: ... не съм сигурна каква сума мога да искам ...
Ами щом не знаете какво искате ... тогава кой да знае ...
adore написа: ... по-точно да получа ...
Това го знае конкретния работодател ...
Как да посочим някакви "средни заплати" ... няма такива ... някои след като завършат "почват" на колкото е минимума по закон на държавна (или пък на "частна") работа ... някои на повече ... някои на още повече ...
- inspectora
- Активен потребител
според мен минимум 800 -1000 лв, като е хубаво да се договори и увеличение след 6 месеца или там, колкото е изпитателния срок.
- karelia79
- Потребител
Уау, както казват напоследък. А колко като минимум ще получават по-опитните, Карелия ? И откъде имате инфото или само така Ви се иска ?
- rts
- Активен потребител
Колеги, не е съвсем така,
В администрацията положението е трагично - нека някой колега, който е юрисконсулт в общинска администрация или данъчна служба, да сподели - но заплатите им не са високи - напротив
Виж, лошите капиталисти плащат повече - там върви пазарната икономика, а при нотариусите е направо приказка - работила съм малко в нот. кантора, след като завърших и беше супер
В администрацията положението е трагично - нека някой колега, който е юрисконсулт в общинска администрация или данъчна служба, да сподели - но заплатите им не са високи - напротив
Виж, лошите капиталисти плащат повече - там върви пазарната икономика, а при нотариусите е направо приказка - работила съм малко в нот. кантора, след като завърших и беше супер
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
По-горе мнението е вярно - ако питаш работодатели те ще кажат 300лв , колкото да не умреш от глад буквално ,а друг е въпроса ,че ако миеш коли ще взима 3 пъти отгоре..В администрацията верно повечето се жалят ,че е ниско.Каква мотивация да блъскаш 5.5г а? .
- Logan
- Потребител
Adore, нормалното е 500 - 600 лв. Тъжно е, ама на толкова се започва. Тъжно, защото има продавачки в магазини, които взимат повече, но казаха Ви - пазарна икономика. Добрата новина е, че продавачките винаги ще си взимат толкова и шанс за повече при тях няма.
На някои места дават и по-малко. На други, ако ви харесат може и 700 да отпуснат. Има места, където може много да ви харесат и да предложат и 1000. И повече може ако сте нещо като "3 в 1". Не мога да Ви преценя оттук, но за да не изглеждате глупаво на въпроса "Колко очаквата?", Ви съветвам да отговаряте някъде в посочените граници. Така поне ще разберат, че не се подценявате или не хвърчите в облаците.
Стартовото възнаграждение не е толкова важно, важното е след 6 месеца или година вече да не могат без Вас, защото вече твърде мн. зависи от Вас и да няма как да откажат заплащането, което тогава ще искате.
успех.
На някои места дават и по-малко. На други, ако ви харесат може и 700 да отпуснат. Има места, където може много да ви харесат и да предложат и 1000. И повече може ако сте нещо като "3 в 1". Не мога да Ви преценя оттук, но за да не изглеждате глупаво на въпроса "Колко очаквата?", Ви съветвам да отговаряте някъде в посочените граници. Така поне ще разберат, че не се подценявате или не хвърчите в облаците.
Стартовото възнаграждение не е толкова важно, важното е след 6 месеца или година вече да не могат без Вас, защото вече твърде мн. зависи от Вас и да няма как да откажат заплащането, което тогава ще искате.
успех.
-
Trapped - Потребител
adore, аз съм младши юрисконсулт в община със статус на държавен служител. Тавана на основната заплата за тази длъжност е 471 лв., минимума е 290лв.
Провери какъв е минималния осигурителен стаж за длъжността "Юрисконсулт", т.е. какво трябва да декларира работодателя пред НОИ и започвай да се пазариш от там нагоре.
Провери какъв е минималния осигурителен стаж за длъжността "Юрисконсулт", т.е. какво трябва да декларира работодателя пред НОИ и започвай да се пазариш от там нагоре.
- ivankavrakov
- Потребител
И аз наскоро се дипломирах! Също като теб имам две годишен стаж и що годе съм навлязала в материята, но...............заплатата ми е 350 лева. Става въпрос за Варна. Наскоро говорих с работодатя ми, че заплатата е малка за работата която върша, а и плюс това той е много доволен от мен, каза че ще си говорим септемви като свършела отпуската на съда:) На никой не му се плаща. Вземах да се замислям дали да не се насоча към друга работа. Желая ти успех!
- ivalina
- Младши потребител
Trapped написа:Adore, нормалното е 500 - 600 лв.
Мисля, че това е най-реалистичното за начинаещ юрист. При повече късмет-повече.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Момичета, не се отказвайте!
Защо е бил тоя труд до сега?
Да продавате на някой дебел чичко дънки ли?
Аз имах нещастието да не работя дълго време по специалността и е направо кошмар, като търгнете да работите след няколко години - НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! Точно сега е момента да правите стаж и по- важно - ВРЪЗКИ - използвайте всяка възможност и работете, дори и за малко пари!
ВРЪЩАТ СЕ !
УСПЕХ на всички сега дипломирали се
Защо е бил тоя труд до сега?
Да продавате на някой дебел чичко дънки ли?
Аз имах нещастието да не работя дълго време по специалността и е направо кошмар, като търгнете да работите след няколко години - НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! Точно сега е момента да правите стаж и по- важно - ВРЪЗКИ - използвайте всяка възможност и работете, дори и за малко пари!
ВРЪЩАТ СЕ !
УСПЕХ на всички сега дипломирали се
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
ivankavrakov написа:adore, аз съм младши юрисконсулт в община със статус на държавен служител. Тавана на основната заплата за тази длъжност е 471 лв., минимума е 290лв.
Колега мисля, че имате предвид ПРАГ?
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
vili_spasova написа:
Колега мисля, че имате предвид ПРАГ?
Точно това имам пред вид. Извинете за грешката!
- ivankavrakov
- Потребител
Аз започнах със 700, след 3-месечния изпитателен срок ми я увеличиха на 900 ( чисти ). Всичко е официално, с пълно осигуряване. Ако проговоря свободно италиански, със сигурност ще бъда по-добре. Мисля, че в момента е най-добре при работодатели от ЕС. Мои колеги дават добри отзиви за гърци и немци. Но трябва да се знае език - това е.
- Bianca
- Младши потребител
А междувременно как се оцелява с 250 или 300 лева в нашият днешен скъп живот!
Връзките са си връзки, стажа си е стаж, нооо нека да не забравяме че това "не пълни стомаха" колкото и просташко да звучи!
Така че според мен идеята е да се търсят добри възможности за реализация с нормални за живота ни доходи пък макар и да не сме "адвокати"!!! В крайна сметка защо приемаме Адвокатството или Юристкунсултството като единствена възможност за реализация предвид Юридическото си обраазование!!!?
Тези клишета "учиш за адвокат..." са бая отживели в нашият "развиващ се свят"!
Връзките са си връзки, стажа си е стаж, нооо нека да не забравяме че това "не пълни стомаха" колкото и просташко да звучи!
Така че според мен идеята е да се търсят добри възможности за реализация с нормални за живота ни доходи пък макар и да не сме "адвокати"!!! В крайна сметка защо приемаме Адвокатството или Юристкунсултството като единствена възможност за реализация предвид Юридическото си обраазование!!!?
- deian_iotov
- Младши потребител
deian_iotov написа:Така че според мен идеята е да се търсят добри възможности за реализация с нормални за живота ни доходи пък макар и да не сме "адвокати"!!! В крайна сметка защо приемаме Адвокатството или Юристкунсултството като единствена възможност за реализация предвид Юридическото си обраазование!!!?
Абсолютно сте прав, колега!!!
Казах по- горе, че практикувам от скоро, но образованието ми помогна в другите работи с който буквално си изкарвах хляба
Става въпрос за ВЪЗМОЖНОСТТА, ако не се бориш за насъщния и имаш подкрепата и РАЗБИРАНЕТО на най- близките си ....
Знаете ли - човека до мен ми даде силата и възможността да искам да продължа не да работя по специалността си а буквално да ЖИВЕЯ!
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|