- Дата и час: 16 Дек 2024, 14:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБЪР БЛОГ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
69 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБЪР БЛОГ
Здравейте приятели,
По случай деня на Конституцията и юриста LEX.BG обявява конкурс за най-добър блог. Ако имате какво да кажете, покажете или просто ей така, “BLOG SPACE@LEX” е вашето поле за изява.
За да гарантираме безпристрастността на оценяващите, каним всички посетители на портала да участват в гласуването на адрес: http://blog.lex.bg/blog/2008/03/24/. Основни критерии при оценяването ще бъдат наличието на интересни, забавни, професионални мнения и коментари, визията на блога и честотата на блогване.
Както във всеки конкурс и в този победителите ще получат награди: 1 място – продукти от ЛЕКС Магазин на стойност 100 лв. и титлата Блог Талант на 2008 г., 2 място – продукти от ЛЕКС Магазин на стойност 50 лв.; 3 място – продукти от ЛЕКС Магазин на стойност 25 лв.
Крайният срок за гласуване е: 15 април 2008 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 16 април 2008 г.
Блог таланти, изразете себе си чрез правото!
По случай деня на Конституцията и юриста LEX.BG обявява конкурс за най-добър блог. Ако имате какво да кажете, покажете или просто ей така, “BLOG SPACE@LEX” е вашето поле за изява.
За да гарантираме безпристрастността на оценяващите, каним всички посетители на портала да участват в гласуването на адрес: http://blog.lex.bg/blog/2008/03/24/. Основни критерии при оценяването ще бъдат наличието на интересни, забавни, професионални мнения и коментари, визията на блога и честотата на блогване.
Както във всеки конкурс и в този победителите ще получат награди: 1 място – продукти от ЛЕКС Магазин на стойност 100 лв. и титлата Блог Талант на 2008 г., 2 място – продукти от ЛЕКС Магазин на стойност 50 лв.; 3 място – продукти от ЛЕКС Магазин на стойност 25 лв.
Крайният срок за гласуване е: 15 април 2008 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 16 април 2008 г.
Блог таланти, изразете себе си чрез правото!
- moderator
- Младши потребител
- Гост
Ooooooo пари.................веднага си пригответе Златарев на Сиела и Компютърните престъпления.Ще спечеля.
Утре пращам монографията si,само да успея да я вкрам в компа,че много бе....
Към възрастните:
Ако сте джентълмени-не пращайте-дайте път на младите юристи! Те имат нужда от учебници,не Вие дето изкарвате 500 лв. за един час
Утре пращам монографията si,само да успея да я вкрам в компа,че много бе....
Към възрастните:
Ако сте джентълмени-не пращайте-дайте път на младите юристи! Те имат нужда от учебници,не Вие дето изкарвате 500 лв. за един час
- Гост
По скоро ШОК И УЖАС. Но аз лично нямам търпение. На "статията" за ИАА много се забавлявах, освен на местата на които се кръстих.
п.с. и накрая се сетих за онзи виц, за изпита - "тържествено и божествено"
- ekzorsist
- Младши потребител
ekzorsist написа:По скоро ШОК И УЖАС. Но аз лично нямам търпение. На "статията" за ИАА много се забавлявах, освен на местата на които се кръстих.
ekzorsist написа:Аз пък виждам как е набрал част от лекционния си курс по АПП. Николов, набери и останалите въпроси от конспекта и премести всичко в секция "Лекции и материали" ...
п.с. и това определение за ИАА някакси...
Кой си ти,че ще се подиграваш с труда ми бе,балък.За какъв ИАА си тръгнал да ми коментираш бе,псевдоюрист,като не си запознат с административния процес.Слаб си бе,неграмотник.
Ето,уважаеми юристи,ситемата е пълна с некадърници,като тоя индивид.Ей,моето момче,недей да ме коментираш,като не разбираш от съвременния административен процес.Ти въобще запознат ли си с АПК бе,пеперудо.Научил си там ЗАП от на баба ми времето и ще ми коментираш ти.Такива,като теб,Европейският съюз след около 5 г. ще изрине и ще ни чистите канторите.Какъв си ти бе,фанатик,пропаднал.Ти май на пръстчето не можеш да ми стъпиш,некадърнико.
Абе отворения,я като толкова се периш,ми кажи кое е единственото производство по АПК,при което споразумението се сключва след прекратяването на делото от съда,а не преди това,както е при всички останали?
Давам ти 10 часов преклузивен и фатален срок да ми кажеш иначе те обявявам за некадърник и псевдоюрист бе,калинке.
От лекции аз не чета,а от книги,а именно ще ти посоча по-известните автори,щото едва ли другите ги знаеш:
академик Петко Стоянов Стайнов
Проф.д-р Кино Лазаров
Проф.д-р Емилия Василева Къндева-Спиридонова
Проф.д-р Добри Кръстев Димитров
Проф.д-р Димитър Костов
Проф.д-р Дончо Хрусанов
Проф.д-р Иван Дерменджиев
Доц.д-р Дарина Зиновиева
Последна промяна Гост на 31 Май 2008, 19:03, променена общо 2 пъти
- Гост
kalahan2008 написа:advokat_nikolov написа:ekzorsist написа:Аз пък виждам как е набрал част от лекционния си курс по АПП. Николов, набери и останалите въпроси от конспекта и премести всичко в секция "Лекции и материали" ...
Кой си ти,че ще се подиграваш с труда ми бе,балък.За какъв ИАА си тръгнал да ми коментираш бе,псевдоюрист,като не си запознат с административния процес.Слаб си бе,неграмотник.
Николов, ще те помоля да се въздържаш от подобни определения. Не е това начинът
Слушам,kalahan2008 ! Съжалявам!
- Гост
advokat_nikolov написа:ekzorsist написа:По скоро ШОК И УЖАС. Но аз лично нямам търпение. На "статията" за ИАА много се забавлявах, освен на местата на които се кръстих.
п.с. и накрая се сетих за онзи виц, за изпита - "тържествено и божествено"ekzorsist написа:Аз пък виждам как е набрал част от лекционния си курс по АПП. Николов, набери и останалите въпроси от конспекта и премести всичко в секция "Лекции и материали" ...
Ето,уважаеми юристи,ситемата е пълна с некадърници,като тоя индивид.Ей,моето момче,недей да ме коментираш,като не разбираш от съвременния административен процес.Ти въобще запознат ли си с АПК бе,пеперудо.Научил си там ЗАП от на баба ми времето и ще ми коментираш ти.Такива,като теб,Европейският съюз след около 5 г. ще изрине и ще ни чистите канторите.Какъв си ти бе,фанатик,пропаднал.Ти май на пръстчето не можеш да ми стъпиш,некадърнико.
Абе отворения,я като толкова се периш,ми кажи кое е единственото производство по АПК,при което споразумението се сключва след прекратяването на делото от съда,а не преди това,както е при всички останали?
Давам ти 10 часов преклузивен и фатален срок да ми кажеш иначе те обявявам за некадърник и псевдоюрист бе,калинке.
От лекции аз не чета,а от книги,а именно ще ти посоча по-известните автори,щото едва ли другите ги знаеш:
академик Петко Стоянов Стайнов
Проф.д-р Кино Лазаров
Проф.д-р Емилия Василева Къндева-Спиридонова
Проф.д-р Добри Кръстев Димитров
Проф.д-р Димитър Костов
Проф.д-р Дончо Хрусанов
Проф.д-р Иван Дерменджиев
Доц.д-р Дарина Зиновиева
Опааааааааа на великия юрист му изтече срока,а той не можа да отговори на въпроса.Нали знаеш-няма удължаване,щото съм ти дал и фатален срок(ето научи от мен-какво е фатален срок).Та кое ли е тва производство,и то единственото,дето споразумението се сключва след прекратяване на делото,а не преди това?Оооо,къде ekzorsist ще ти знае.Той може само да плюе по хората,по труда на хората,а пък в същото време не може да отговори на един тъп второкурсник,като мен.
И така,ekzorsist,нищо не разбираш от административно-правораздавателен процес.Пълна нула си.
Калахан,сори,братле,ама и на теб да ти се изпикаят на труда и ти ще се ядосаш.
- Гост
Аз ли нещо пак не съм дочел/доразбрал ... къде е уреден института на "фаталния срок" ...
... и ако може малко литература да ми посочите да се ограмотя ...
... и ако може малко литература да ми посочите да се ограмотя ...
- inspectora
- Активен потребител
advokat_nikolov написа:
Абе отворения,я като толкова се периш,ми кажи ....
Представям си топ-адвокат Пл.Николов, облечен в костюм на "Ermenegildo..." как пледира в защита на свръх-платежоспособни клиенти, тип "Вальо Топлото", и се обръща с подобна реплика към прокурора , а защо не и към съдията, ако последният го е подразнил с неразбиране на тънкостите на "$$ наказателно право - търговско право $$"
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
След, като се постарах да се "ограмотя", разбрах какво е това животно "фатален срок" - било "юридически" жаргон - фатален = преклузивен ...
В този смисъл "преклузивен и фатален срок" ще дойде нещо като тафталогия ... нещо като израза "ноторно известен факт", който е така широко разпространен и също е тафталогия ...
В този смисъл "преклузивен и фатален срок" ще дойде нещо като тафталогия ... нещо като израза "ноторно известен факт", който е така широко разпространен и също е тафталогия ...
- inspectora
- Активен потребител
Опаааа Калахан
Нали знаеш каква е разликата между погасителната давност и преклузувня срок.Първата започва да тече от превръщането на субеткивното право в притезание,а преклузивните-от възникаването на субективното право.Не ни интересува узнаването.
Ще ти дам пример с Касационното обжалване по АПК:
За участвалите в производстовто лица-срокът е 14-дневен от влизането на решението на първа инстанция.
За неучаствалите,които решението има сила-до момента на влизане в сила решението между страните. Тук узнаването си е техен проблем.Субективното право е възникнало-оттам нататък- да се оправят.Няма кой да ги чака да узнават.
Ако ги интересува-хората ще знаят кога има поставено решение,и оттам да спазят срока.
Узнаването има значение само при определени случаи:
Например:
При наличие на условията на чл.33, ал.2 от ЗС заинтересованият съсобстевник може да предяви иск в двумесечен срок от продажбата. Когато на съсобствениците не е била отправена покана да купят имота при същите условия, или когато подписите им на отправената покана бъдат подправени, началото на срока по чл. 33 ЗС трябва да бъде отнесено до момента на узнаване на продажбата от тях. В противен случай, ако се възприеме, че срокът тече от датата на осъществяване на продажбата, няма да може да се защити на накърненото право, тъй като непоканените съсобственици да закупят частта от имота не са страни по договора за покупко-продажба. Те не са знаели и за намерението да се продаде съсобствената част от имота. Ето защо срокът по чл. 33, ал. 2 от ЗС започва да тече от фактическото узнаване за осъществяване продажба.
Тук хората няма как да знаят кога съсобственикът продава имота-трябва да са лепнати за него.
А относно Екзорхист-съм му определил срок,който аз определям кога започва да тече.Щом узнал за статията ИАА и три дни поред обижда-значи може и за 10 часа да отговори.
Та единственото производство,при което споразумението се сключва след прекратяване на делото е:
ПРОИЗВОДСТВА ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ
Справка:
Неповторимия- Бог-Съдия Георги Ангелов Върховен Административен Съд
Във Върховните съдилища има само Богове
Богове на Наказателното право
Богове на Административното право
И още много Богове
Нали знаеш каква е разликата между погасителната давност и преклузувня срок.Първата започва да тече от превръщането на субеткивното право в притезание,а преклузивните-от възникаването на субективното право.Не ни интересува узнаването.
Ще ти дам пример с Касационното обжалване по АПК:
За участвалите в производстовто лица-срокът е 14-дневен от влизането на решението на първа инстанция.
За неучаствалите,които решението има сила-до момента на влизане в сила решението между страните. Тук узнаването си е техен проблем.Субективното право е възникнало-оттам нататък- да се оправят.Няма кой да ги чака да узнават.
Ако ги интересува-хората ще знаят кога има поставено решение,и оттам да спазят срока.
Узнаването има значение само при определени случаи:
Например:
При наличие на условията на чл.33, ал.2 от ЗС заинтересованият съсобстевник може да предяви иск в двумесечен срок от продажбата. Когато на съсобствениците не е била отправена покана да купят имота при същите условия, или когато подписите им на отправената покана бъдат подправени, началото на срока по чл. 33 ЗС трябва да бъде отнесено до момента на узнаване на продажбата от тях. В противен случай, ако се възприеме, че срокът тече от датата на осъществяване на продажбата, няма да може да се защити на накърненото право, тъй като непоканените съсобственици да закупят частта от имота не са страни по договора за покупко-продажба. Те не са знаели и за намерението да се продаде съсобствената част от имота. Ето защо срокът по чл. 33, ал. 2 от ЗС започва да тече от фактическото узнаване за осъществяване продажба.
Тук хората няма как да знаят кога съсобственикът продава имота-трябва да са лепнати за него.
А относно Екзорхист-съм му определил срок,който аз определям кога започва да тече.Щом узнал за статията ИАА и три дни поред обижда-значи може и за 10 часа да отговори.
Та единственото производство,при което споразумението се сключва след прекратяване на делото е:
ПРОИЗВОДСТВА ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ
Справка:
И още много Богове
- Гост
advokat_nikolov написа: Справка:
И още много Богове
Господи, помилуй, той не знае какви ги плещи
Не богохулствай, Николов !
Впрочем, нима, при така изразения политеистичен светоглед, все още смяташ да се наричаш "адвокат" ? Направо се регистрирай с нов ник "Богосъдия Николов"
-
advokat_nikolov написа::D
Вече започнах да се разсмивам.
Уважавам много адвокатите.И съдиите,но от Върховните съдилища!
Гордея се с Върховните ни съдилища.Гордея се,че съм българин.
Ами сега ? Че те направо във Върховните съдилища ли са скочили...? То има двама-трима такива, ама точно те не са (поне според мен) много-много за уважение. Николов - не си наясно с "произхода на видовете" в съдебната ни система. Вземи да уважаваш малко и съдиите в районните, пък и в окръжните и апелативните съдилища, защото ще вземат някой ден и те да станат "Върховни богове" и...
-
Толкова си ми смешен, че дори и не можеш да ме ядосаш. В последно време /близките 1-2 години/ не бях попадал на такъв палячо като теб. Виждам, че се опитваш да ме "изпитваш" /прочетох една трета от твоя пост, щото никога не си губя времето да те чета до края /. За твоя лична консумация ще ти кажа, че ми е преподавал и изпитвал в последствие, един от посочените от теб професори - Димитър Костов. Само за едно си прав - наистина съм учил по ЗАП и ЗАНН.
П.С. И все пак, въпреки спокойния тон на поста ми, във връзка с употребените от теб епитети МОГА веднага да запаля колата и да дойда до Благоевград, за да ти демонстрирам "как шибат калинките".
П.С. И все пак, въпреки спокойния тон на поста ми, във връзка с употребените от теб епитети МОГА веднага да запаля колата и да дойда до Благоевград, за да ти демонстрирам "как шибат калинките".
- ekzorsist
- Младши потребител
advokat_nikolov написа:Узнаването има значение само при определени случаи:
Например:
Ех, Николов, Николов ... пак сте прочел практиката (поздравления, за което) ... и пак да покажете, че сте я чел
И коя точно практика само ... ... чл.33, ал.2 от ЗС ... може би една от най-неправилните практики абсолютно контра легем ... това, че тази практика е (да кажем примерно) непротиворечива изобщо не означава, че е правилна ... само това ще Ви кажа ... вложете малко мисъл (казвам го най-чистосърдечно ...) ... я обяснете защо е редно точно този срок да тече от узнаването (оставяме на страна, "буквата" на закона, която казва друго ...)
- inspectora
- Активен потребител
ekzorsist написа:
Във връзка с употребявания от теб ник - вземи изгони бесовете, обладали този младеж...
-
Така,Инспекторе,виж следните неща:
Проф.д-р Георги Боянов
Проф.д-р Петко Венедиков
Проф.д-р Александър Джеров
Иначе,колега,няма логика!
Ние сме съсобственици на един имот в Петрич.Аз живея в Шабла,а Вие в Сандански.
Чрез невярна декларация,че съм съгласен,Вие продавате имота на вашия колега Inspektor_МВР.
След шест месеца:
Стоя си в Шабла-хваля се на комшиите-да знаете какъв имот имам в Петрич,айде на ми дойдете на гости.Отивам и гледам Inspektor_МВР,който ме гони от имота и ми показва нот.акт.
И какво става-аз съм на улицата.
Ето от този момент тече срока-от узнаването.
Това са редки хипотези с узнаването.
Проф.д-р Георги Боянов
Проф.д-р Петко Венедиков
Чрез невярна декларация,че съм съгласен,Вие продавате имота на вашия колега Inspektor_МВР.
След шест месеца:
Стоя си в Шабла-хваля се на комшиите-да знаете какъв имот имам в Петрич,айде на ми дойдете на гости.Отивам и гледам Inspektor_МВР,който ме гони от имота и ми показва нот.акт.
- Гост
advokat_nikolov написа:Така,Инспекторе,виж следните неща:
Проф.д-р Георги Боянов
Проф.д-р Петко Венедиков
След шест месеца:
Е как на улицата колега ... нали сме съсобственици ... аз си продавам моята част ... оказвате се с нов съсобственик - вече няма да може да се хвалите, че аз съм Ви съсобственик ... че си имате имот в Петрич се хвалете колкото си искате и няма да сбъркате
Пак не сте допрочели май за какво става въпрос ... книгите хубаво ги четете ... май не сте наясно със закона ... какво може да се иска с иска по 33/2 ...
Последна промяна inspectora на 01 Юни 2008, 20:40, променена общо 2 пъти
- inspectora
- Активен потребител
69 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|