moderiert

noch einmal

drei Mal

|
|
kinshasa написа:Здравейте на всички,
Много от членовете на форума, поне за някои май имат повече свободно време.
Посмях се приятно.
Започва се от нещо и се стига до захранването на маждународната космическа станция с ток и дали марката хладилници е Сатурн:-)))
Може модератора да ме резне:-))
Приятен ден.
Какво хубаво време.
gudio написа:Глупости ! Причините за обедняването на адвокатското съсловие, от което аз именно поради това избягах, изобщо не могат да бъдат търсени в интернет и "ширещи" се там безплатни консултации. Разгледайте по-внимателно какви въпроси се поставят тук и си помислете колко пари бихте могли да вземете за
1) Отговор, от типа на даваните тук;
2) Истинска пространна консултация;
Помислете каква част от доходите на един адвокат се генерира от консултации и то само от такива консултации, които не еволюират в ангажиране за участие в дело или извършване на някаква т.нар. "административно-правна услуга" ? Нищожна.
Целта именно на безплатните консултации във форум като този е да се убеди питащият, че трябва да потърси компетентна помощ, но не и чрез ругатните на лютия и последователите му.
kolman написа:gudio написа:Глупости ! Причините за обедняването на адвокатското съсловие, от което аз именно поради това избягах, изобщо не могат да бъдат търсени в интернет и "ширещи" се там безплатни консултации. Разгледайте по-внимателно какви въпроси се поставят тук и си помислете колко пари бихте могли да вземете за
1) Отговор, от типа на даваните тук;
2) Истинска пространна консултация;
Помислете каква част от доходите на един адвокат се генерира от консултации и то само от такива консултации, които не еволюират в ангажиране за участие в дело или извършване на някаква т.нар. "административно-правна услуга" ? Нищожна.
Целта именно на безплатните консултации във форум като този е да се убеди питащият, че трябва да потърси компетентна помощ, но не и чрез ругатните на лютия и последователите му.
Мнението ме засяга и си позволявам да взема отношение. То показва неразбиране на ролята и работата на адвоката.
Нямате право да говорите, че от консултации не се печели. Напротив - консултациите са една много голяма част от доходите на адвоката. Може да бъда обявен за поддръжник на лютия, но мисля, че е напълно неколегиално да се дават съвети на хора, които в този форум се опитват да "проверяват" действията на адвоката си.
pokerman написа:Само не разбрах кой демонстрира простотия във форума - юристите или питащите ?!
gudio написа: Моето мнение е, че ако адвокатът не принадлежи към т.нар . "консултантски фирми", чието консултиране до голяма степен всъщност съставлява лобиране и корупционен натиск по определени операциище умре от глад, ако разчита да се прехранва от консултации от типа - "какъв е Вашият дял от наследството на стринка Ви..." И причината за това няма да е този форум
* Фр. "Адвокат - думите му са сребро (пари), мълчанието му е злато"
kolman написа:gudio написа: Моето мнение е, че ако адвокатът не принадлежи към т.нар . "консултантски фирми", чието консултиране до голяма степен всъщност съставлява лобиране и корупционен натиск по определени операциище умре от глад, ако разчита да се прехранва от консултации от типа - "какъв е Вашият дял от наследството на стринка Ви..." И причината за това няма да е този форум
* Фр. "Адвокат - думите му са сребро (пари), мълчанието му е злато"
За някой от консултантските фирми се твърди, че не са консултанти, а приносители, куриери, разпределители на ... блага и прочие. Но не всички са такива. Има много и качествени адвокатски дружества. Интересното е, че много, ама много малко консултации, давани от тези адвокатски дружества са от от типа - "какъв е Вашият дял от наследството на стринка Ви..."
mi_lena написа:Аз също виждам неразбиране на позицията на "другата страна", kolman, затова просто маркирам няколко от проблемите, посочени от Вас.
1./ Абсолютно съм съгласна с твърдението Ви за "враг№ 1". Но защо мислите, че "вражеските" действия са само в ущърб на адвоката, а ние сме сеирджии-вредители? Имайте повече доверие на здравия ни разум, колега.
Клиенти с такава нагласа не късат само вашите нерви. Те ходят във всички приемни часове по общини и държавни учреждения, сами пишат искови молби, жалби и пр. и се явяват по делата. Пишат до вестници, министерства, Люксембург и Страсбург, а ние "държавните юристи - безделници" даваме обяснения по повод тези писания и пр... Просто влезте във форум "Съдебна власт" и прочетете някоя от темите на г-н Йорданов.
2./ Нито съдията, нито адвоката е безпогрешен. Ако някой реши "да проверява действията му", не можете да го спрете. Да не би да мислите, че нашите действия не са проверяеми? Просто при нас е по-лесно - всичко го пише в протокола или в разпореждането, определението и пр. Нали питат вас, какво и защо сме направили ние. Ако адвокатът е компетентен - обяснява, ако не е - казва, че сме тъпи или корумпирани и... готово. Хайде сега да правим обобщения на тема "съвест"....
3./ Забравяте народопсихологията на средностатистическия българин, който разбира от всичко - право, медицина и пр. Той счита, че ако прочете Конституцията и си препише 2-3 правни квалификации от някъде (които му се струват подходящи) и ще се справи сам. Дали ще ги препише от този форум или от някоя брошура или от друг форум - няма значение. Проблемът не е в нашите отговори, а в нагласата му. Той няма психиката да се довери изцяло на чуждите знания, отговорност и професионализъм, а счита, че леко се е минал, защото при мъъъничко помощ би се справил и сам![]()
. Дори този форум да го няма въобще, той ще къса нервите на адвоката си с неща, чути в супермаркета, по телевизията и пр., като естествено ще твърди, че "един професор по право ми каза"
. Просто си е до човека
)
4./ Всички ние, които истински практикуваме сме се сблъсквали с такива субекти и е леко обидно предположението Ви, че не можем да ги различаваме или злонамерено ги насърчаваме. А "скрити зад някакъв ник" може да са и студенти по право в І курс, които просто се упражняват. Това всеки разумен питащ би трябвало да го предполага. Както аз бих предположила, ако питам в медицински форум защо всеки четвъртък ме боли лявото рамо
Обобщение:Всички влизаме в този форум за разтоварване. Хайде да не се натоварваме излишно едни други.
Magnollia написа:Нито Лютият е проблема, нито неговите опоненти.Въпроса е всичко да бъде в рамките на добрия тон.
Все пак сме възпитани хора и би следвало да ни е под достойнството да си позволяваме обиди по отношение на който и да било.
...
Защото това, че мнението на някого не ни харесва не е достатъчно основание да искаме да го променим. Не за друго - просто може, по случайност, неговото мнение и разбиране да е правилното.
spycleaner написа:
Като консултираш веднъж безплатно " въ просителя " за стринката , той си въобразява, че трябва безплатно да ги консултгираш и за ЕООД-то , и за развода му и за ....
stefka51 написа:Защото простакът и грубианът не се възпитават от обществените институции за начално , средно , висше ,още едно висше:roll:.... ; нито пък институти за точни или хуманитарни науки...![]()
Когато индивидът е груб и недодялан , дори да е облечен в адвокатска тога , пак си остава дървар - уви
stefka51 написа:Защото простакът и грубианът не се възпитават от обществените институции за начално , средно , висше ,още едно висше:roll:.... ; нито пък институти за точни или хуманитарни науки...![]()
Когато индивидът е груб и недодялан , дори да е облечен в адвокатска тога , пак си остава дървар - уви
|
|
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 78 госта