начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

дело срещу столична община за нападение от улично куче

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело срещу столична община за нападение от улично куче

Мнениеот ogy.m » 27 Юни 2008, 19:46

Здравейте,

Около 1 часа тази сутрин (27.06.2008) бях нападната от 2 улични кучета на ул.Чамкория. Едното ме ухапа два пъти по левия крак. На адреса, около който се подвизават кучетата се намира офис сграда, в която работят над 150 човека. Разбрах от служителите там, че вече е имало случаи на нападения, аз лично знам за 2 такива, които не са завършили по същия начин като с мен. Доколкото знам, моят случай е първия със сериозни последствия.
От много неща се възмущавам в тази дръжава и всеки път когато си помисля да направя нещо се отказвам с идеята, че е само губене на време и нерви.
НО не и този път. Реших да заведа дело срещу Столична община.

Не познавам юристи, а да действам без адвокат би било смешно. Направих проучване в интернет - случаите на заведени дела са изключително малко (около 3 за София и по 1 за Шумен и Варна). Проблемът е, че не мога да намеря информация как да се ориентирам в търсенето на адвокат.

Въпросът ми е: може ли някой да ме насочи по какъв начин да намеря адвокат, който да има опит в подобни дела/казуси?

Благодаря предварително на всички!
Огняна
Последна промяна ogy.m на 04 Юли 2008, 10:52, променена общо 1 път
ogy.m
Нов потребител

Мнениеот dino6506 » 04 Юли 2008, 08:15

съчуствам и без да съм специалист с опит , съветвам да посетеиш лекар и да си извадиш медицински документ - дори най добре съдебно - медицинско удостоверение .Слеед това търси адвокат но не наказателно правен,а по скоро специалист с грожданско право .... отговорноста ще е на общината , но не е наказателна , поддържай темата и информирай при резултат моля...ключовата дума е отговорност , и когато иде реч за това си е интересно :?
dino6506
Потребител

Мнениеот ogy.m » 04 Юли 2008, 10:51

Не виждам как да преместя темата в друга секция, не бях сигурна дали е накзателно право ...

Свързала съм се с адвокат. Всякакви документи имам и за сега се чувствам малко по-добре :)

Надявам се резултатът от всичките ми действия да е справедлив.

Ще ви държа в течение, в случай, че някой се интересува.

Огняна
ogy.m
Нов потребител

Re: дело срещу столична община за нападение от улично куче

Мнениеот sevvelinova » 27 Юли 2011, 14:43

Здравейте!

Мъжът ми също беше нахапан от глутница кучета в началото на годината - извадихме медицинско, викаха го и в съдебна медицина, подаде жалба в общината и в полицията. От прокуратурата му отговориха, че може да търси правата си по частен път. А резултатът е, че същата глутница бездомни кучета продължава да се скита и е нападала и други хора - има още две подадени жалби, за което разбрахме наскоро и то случайно.

И аз бих искала да ви попитам: може ли някой да ме насочи по какъв начин да намеря адвокат, който да има опит в подобни дела/казуси?

Предварително благодаря за помощта ви!
sevvelinova
Нов потребител

Мнениеот petrova_dd » 01 Авг 2011, 19:34

здравейте,
искът срещу общината е такъв за непозволено увреждане. Трябва Ви медицинско и свидетели. Можете да претендирате

-имуществени вреди( разходи за лечение, загуба на доход и т.н) или
-неимуществени,тоест болки и страдания, страха който сте изпитали

Ще следва да доказвате:

1/дейнието(ухапването-със свидетели(видели случилото се и медицинско) 2/ вредите-със съдебна експертиза, свидетели, (които знаят за вашите болки и страдания, роднини), фактури за лекарствата, други доказателства за изгубен доход 3/ причинната връзка (че точно от куче са ухапванията) 4/ неправомерното поведение на общината( но това е правен въпрос)

Успех
petrova_dd
Младши потребител

Мнениеот hidden » 01 Авг 2011, 23:52

Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Наказателно право