начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Може ли съдия изпълнител да нахълта с ключар...

Може ли съдия изпълнител да нахълта с ключар...

Мнениеот asmodeus7 » 19 Сеп 2008, 17:54

Здравейте,

Значи...откровено казано станах жертва(един вид :), на странен казус.
Преди години баща ми, който е починал, е взел кредит от банка, под 5000лв. тогава...които сега отиват към 5000лв. с ливхи, и тн.
Значи...днес получавам лист на вратата че ако до 20 дни не ги изплатя тия пари ще дойде съдя изпълнител и подобни глупости + ключар + полиция.
Та...идеята ми не е дали е морално(то ясно че не е...), също няма да питам доколко е законно, защото очевидно е :). А какво може да се направи? Туй-като не съм адвокат първото което ми идва наум е, какво ще стане ако на въпросните тарикати си изнеса всичките скъпи вещи като лаптопи, лазерни принтери, хладилници и им оставя само един хубав тежък радиатор, да имат да си го носят нарамо :).

Доколкото разбирам от цялата работа, аз наследявам и негативи и позитиви от баща ми, но все пак ми се струва смешно да ми взимат имуществото защото някои мои роднина е направил нещо. Все едно да ме вкарат мен в затвора ако баща ми беше убил човек???

Странна работа иначе... ;)

Благодаря предварително!
asmodeus7
Нов потребител

Re: Може ли съдия изпълнител да нахълта с ключар...

Мнениеот gudio » 19 Сеп 2008, 19:57

asmodeus7 написа:Здравейте,

Туй-като не съм адвокат първото което ми идва наум е, какво ще стане ако на въпросните тарикати си изнеса всичките скъпи вещи като лаптопи, лазерни принтери, хладилници и им оставя само един хубав тежък радиатор, да имат да си го носят нарамо :).

Доколкото разбирам от цялата работа, аз наследявам и негативи и позитиви от баща ми, но все пак ми се струва смешно да ми взимат имуществото защото някои мои роднина е направил нещо. Все едно да ме вкарат мен в затвора ако баща ми беше убил човек???

Странна работа иначе... ;)

Благодаря предварително!

Затова са адвокатите.
Иначе, ако не отидете при адвокат, периодично ще трябва да поизнасяте някоя и друга ценна вещ и после да си я донасяте обратно 8) С едно посещение може и да не се разминете.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ralitsarbg » 19 Сеп 2008, 20:12

Все едно да ме вкарат мен в затвора ако баща ми беше убил човек???

Интересно как сравнявате несравними неща...
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот zurik » 19 Сеп 2008, 22:20

asmodeus7 написа:Все едно да ме вкарат мен в затвора ако баща ми беше убил човек???

Все едно ти да ми дадеш пари, пък да си ги търсиш после от детето ми. Същото. :roll:
zurik
Младши потребител

Мнениеот laridi » 19 Сеп 2008, 23:08

Ами че то наследството е съвкупност от имуществени права и задължения на наследодателя. Ако наследите апартамент, кола, парцел и т.н. Нормално е и да неследите и дълговете на наследодателя. Морално е и още как. по-морално ли е баща Ви да е изтеглил заем за ремонт и обзавеждане на жилище, после да се спомине, вие да си вземе жилището новичко и чистичко, пък кредиторът да д.ха супата ли? :roll:
Колкото до това ли дали съдията изпълнител може да влезе, ами може на него това му е работата. Посете адвокат и може би ще е хубаво след това двамата да посетите заедно с адвоката съдия-изпълнителя. Интерсно защо баща ви не е имал застраховка, която да покрие кредита.
laridi
Младши потребител

Мнениеот law5858 » 20 Сеп 2008, 00:17

Съдия-изпълнителят не може да Ви вземе което си поиска. Има определени вещи, които не може да Ви отнеме.
law5858
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 20 Сеп 2008, 09:51

law5858 написа:Съдия-изпълнителят не може да Ви вземе което си поиска. Има определени вещи, които не може да Ви отнеме.

Той човека сигурно знае поне това ... ;)
И както виждате не пише, че ще изнася вилиците и лъжиците (за да не ги намери лошият "съдия-изпълнител" ;) ), а лаптопи, принтери, хладилници ;) ... а тях може да ги "отнеме" лошия чичко с ключаря и полицията ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот samoten_agent » 23 Сеп 2008, 14:02

Хахахаха, връхтъ просто! Ясно било, че не е морално. 8)
А морално ли е да наследите къщата / колата на баща си, която може би е купена с парите от кредита? Или която, ако не беше взел кредит, щеше да се наложи да я продаде?
...на мен честно казано ми писна да се разправям с хора, които говорят "на някакъв странен език"...
____
Какви юристи са, бе, та те не знаят как да съчетават яденeто с питието (например вино и картофи).
samoten_agent
Младши потребител

Мнениеот bocman__ » 01 Окт 2008, 03:52

А защо просто не се отказа от наследство или тогава не си знаел, че ще наследиш и негативите ? Що се отнася до "пренасянето" въпрос на време ще е да те сгащят. И както пишеше в по горен пост малко странно кредитополучателя да е нямал застраховка живот. До колкото ми е известно от личен опит всяка една банка сключва такава застраховка. Освен ако смъртта не е настъпила в случай който е извън застраховката и ако наистина е така това отново ме навежда на мисълта защо не си се отказал от такова наследство
bocman__
Младши потребител

Мнениеот ivajlo » 24 Окт 2008, 10:57

1999 год. някъде в Плевенско:
"Ало полицията ли е? Помощ! Бързо пратете патрулка! Помогнете, в дома ми нахълта съдия изпълнител!" :D :oops: :D
ivajlo
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство