- Дата и час: 16 Дек 2024, 16:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ако искате да ви помогнат, помогнете и Вие!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие!
Калахан,
Няма как да ти бъде даден отговор, докато не подадеш активиран линк.
Горният, не се отваря!
Няма как да ти бъде даден отговор, докато не подадеш активиран линк.
Горният, не се отваря!
-
Melly - Старши потребител
Re: Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие!
При мен пък се отваря Melly, виж си настройките на браузъра
Темата е в раздел "Данъчно и осигурително право", поставена е от потребителя military, заглавието й е "На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м."
Темата е в раздел "Данъчно и осигурително право", поставена е от потребителя military, заглавието й е "На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м."
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Калахан,
Обикновено отговарям на конкретно зададен въпрос, а в случая ти си този, който не си изпълнил това условие.
Изясни, моля.
Обикновено отговарям на конкретно зададен въпрос, а в случая ти си този, който не си изпълнил това условие.
Изясни, моля.
-
Какво да изяснявам? Човекът е поставил въпрос, дал е някакви доказателства, че си е "платил", за да бъде "обслужен" от потребителите на лекс.бг, т.е. е пратил СМС за децата, но никой не му отговаря.
Аз с трудово право не се занимавам...
А въпросът ми "А на този човек защо никой не помага?" не беше адресиран към никого конкретно. Това става ясно и от използваното местоимение (защо "никой" не помага)
Аз с трудово право не се занимавам...
А въпросът ми "А на този човек защо никой не помага?" не беше адресиран към никого конкретно. Това става ясно и от използваното местоимение (защо "никой" не помага)
- kalahan2008
- Активен потребител
Калахан,
Прав си в едно, едва сега разбрах от теб, че човекът е пратил SMS,
Но да ти призная, прочетох всичко от темата с излючение на ШЛЬОКАВИЦИТЕ. Тях автоматично пропускам. Това е моят отговор в обяснение на случилото се.
Аз съм уверена, че отговор ще има, но изисква време и наличност на капацитет, заявил готовност да работи за тази кауза.
За всички е ясно, че проектът е все още в процес на разрботка.
П.П. Колкото до това, че не ти е силната материя, съгласна съм.
Необходимо е мъничко търпение и толерантност между всички нас, нали така?
Спокойно, дишай дълбоко. Нещата ще си дойдат на мястото.
Прав си в едно, едва сега разбрах от теб, че човекът е пратил SMS,
Но да ти призная, прочетох всичко от темата с излючение на ШЛЬОКАВИЦИТЕ. Тях автоматично пропускам. Това е моят отговор в обяснение на случилото се.
Аз съм уверена, че отговор ще има, но изисква време и наличност на капацитет, заявил готовност да работи за тази кауза.
За всички е ясно, че проектът е все още в процес на разрботка.
П.П. Колкото до това, че не ти е силната материя, съгласна съм.
Необходимо е мъничко търпение и толерантност между всички нас, нали така?
Спокойно, дишай дълбоко. Нещата ще си дойдат на мястото.
-
Melly написа:Необходимо е мъничко търпение и толерантност между всички нас, нали така?
Спокойно, дишай дълбоко. Нещата ще си дойдат на мястото.[/size]
Мели, ти пък как реши, че не дишам спокойно или че съм нетърпелив Нека оставим психологията на мен, става ли
- kalahan2008
- Активен потребител
Това като как да го разбирам
Като изключително запазена "територия" за теб от тази обаст на познанието ли?
А стига де, разсмиваш ме, Калахан!
Необходимо, но не е достатъчно условие някой да притежава "тапия", за да бъде оценен по достойнство, не мислиш ли?
Та, такива ми ти работи......
Бъди здрав и тялом и духом!
Нека оставим психологията на мен, става лиMelly написа:Нека оставим психологията на мен, става ли
Като изключително запазена "територия" за теб от тази обаст на познанието ли?
А стига де, разсмиваш ме, Калахан!
Необходимо, но не е достатъчно условие някой да притежава "тапия", за да бъде оценен по достойнство, не мислиш ли?
Та, такива ми ти работи......
Бъди здрав и тялом и духом!
-
kalahan2008 написа:А на този човек защо никой не помага?
viewtopic.php?f=14&t=33693
Калахане, подобен тон относно работа може да ми държи само евентуален шеф!
Ти би могъл да попиташ "Този човек е пуснал смс, някой ще му отговори ли?" Чудя се, дали ще спиш по-спокойно и с по-чиста съвест, ако кампанията пропадне и не се помогне на децата. Как е възможно да изпитваш гордост от факта, че не подкрепяш една добра кауза и целенасочено да го демонстрираш? Казваш, психология разбираш. А не ти е ясно, че по аргумент на противното питащите могат да изтълкуват ясните ти жестове така: "Ако дарим, ще ни отговорят поддръжниците на кампанията, ако не дарим, противниците на кампанията ще ни отговорят". Поздравления за всички, които се опитват да удушат една добра кауза още в зародиш!
Хасплю пък намеси "Търговците от храма". Да беше чел по задълбочено Библията, може би щеше да разбереш, че там търговците печелят за себе си от хората, идващи всяка събота за ритуалните богослужения.
Такива като Вас по-добре от сега да се кандидатират за длъжности в НЗОК и ЦФЛД- там им трябват точно хора като Вас, които да направят всичко възможно нуждаещите се да не получат необходимото
Хайде със здраве, чиста и спокойна съвест Ви пожелавам!
П.П: Знам, че сега ще ме разкъсате, но имам право на лично мнение за действията Ви.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Melly написа:Ние сключваме сделка под условие. ... По същество, това е безвъзмездна сделка, т.е. даряваме опит, знание, компетентност, но под условието, че питащите ще дарят свое имуществено благо в размер на 10 лева.
От друга страна стои правоотношението дарител-надарен, страни по което са отново питащите и дарителския фонд - също безвъзмездна сделка.
От трета страна е правоотношението Lex.bg/ ние, и дарителските фондове. То също е безвъзмездно, но има всичи характеристики на сделка със съдържание задължения по извършване на фактически действия.
Това си е чист договор в полза на трето лице, а не две или три отделни безвъзмездни сделки. При договора в полза на трето лице спокойно може да има намерение да бъде в крайна сметка "надарено" третото лице - това не го прави съчетание от безвъзмездни сделки.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Съобщението на МТел трябва да ме убеди, че договорите били няколко, независими един от друг и безвъзмездни?
Без коментар.
Без коментар.
-
bebitor написа:Как е възможно да изпитваш гордост от факта, че не подкрепяш една добра кауза и целенасочено да го демонстрираш?
Бебитор, ако беше прочела по-горе, щеше да видиш, че не подкрепям кампанията В ТОЗИ Й ЛИЦЕМЕРЕН И КОМЕРСИАЛЕН ВИД, а не кампанията по принцип. Идеята по своята същност е благородна, но предложеният начин и форма ме отблъскват.
А приказките за съвестта и как съм спял спокойно ги чувам всеки път, когато отида на въвод или на опис или нещо подобно! Ако се вслушвах в подобни приказки, досега да съм се гръмнал.
Що се отнася до тона, оставам без коментар - ти си си го изтълкувала по този начин и това не е мой проблем.
- kalahan2008
- Активен потребител
Melly написа:viewtopic.php?f=5&t=33781&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Уважаемо Ръководство,
Уважаеми колеги,
Уважаеми Модове,
Много моля за сериозно отношение по поставения от мен въпрос.
За всички е известно, че тече кампания по един проект с
БЛАГОТВОРТЕЛНА ЦЕЛ, изнесен в отделна тема, а именно:
viewtopic.php?f=5&t=19963
Независимо от споделените гледни точки относно целесъобразността, или по-конкретно различните позиции относно вида договор на бъдещия проект, темата бе доста сериозно посещавана.
Каква бе изненадата ми, когато днес 20.11.2008 в 19:25 часа установих, че отбелязаните посещения са 636.
Мога да представя достоверни данни за посещаемостта на горната тема.
И те са:
към 02:00 часа на 20.11.2008 - 1599 посещения;
към 19:00 часа на 19.11.2008 - 1344 посещения;
към 14:00 часа на 19.11.2008 - 1321 посещения;
към 13:30 часа на 19.11.2008 - 1270 посещения;
към 06:30 часа на 19.08.2008 - 1135 посещения;
към 22:10 часа на 17.11.2008 - 613 посещения;
към 23:03 часа на 16.11.2008 - 76 посещения;
към 20:40 часа на 16.11.2008 - 40 посещения;
към 19:40 часа на 16.11.2008 - 18 посещения;
Моля всички вас за коментар на изложените факти.
Аз също ще споделя становището си, но умишлено запазвам правото си на отговор след вас.
Има проблем, който чака вашият отговор
-
изцяло споделям мнението на Калахан2008 заЛИЦЕМЕРНИЯ И КОМЕРСИАЛЕН ВИД на начинанието.. Недопустимо е, благородно начинание, инициирано от хора в нужда да бъде омаскарено по този начин. ЗАБЕЛЯЗОХ, че никой не отговаря пълно и изчерпателно на хората, изпратили смс-и. .. или предстои да бъде въведен минимален брой смс-и, за да имаш право да ОЧАКВАШ ОТГОВОР НА ПОСТАВЕН ВЪПРОС...?!?!?!
всъщност, защо ли се чудя. Не съм прочела никъде,чесобствениците на сайта се ангажират поставият темата да получи компетентен отговор, ако е изпратил дории 1 смс. Така питащите остават ИЗЛЪГАНИ!!!
всъщност, защо ли се чудя. Не съм прочела никъде,чесобствениците на сайта се ангажират поставият темата да получи компетентен отговор, ако е изпратил дории 1 смс. Така питащите остават ИЗЛЪГАНИ!!!
- zornunddorn
- Потребител
Сега сериозно се замислям да не сте от групата на клакьорите.
В другата тема говорите не по същество,
а тук .... оставам без коментар
В другата тема говорите не по същество,
а тук .... оставам без коментар
-
Аа, като сме тръгнали да си казваме истината, нека поне бъде цялата истина
Защото половичнатите, премълчани, затаени, недоизказани истини са си чиста проба лицемерие
Ама права е съдията, няма ненаказано добро.
Бих допълнила - няма дори и ненаказан опит, не и в този форум! Тук кипи вечна борба- без значение кой с кого, защо и на каква цена- важното е огънят на омразата да не спира да гори. Ако ли евентуално пък започне да тлее все ще се намери особа да го разпали веднага, някак не е интересен живота, ако не е топло с тези студени пламъци.
То пък не че и щеше да сполучи идеята, Мели, но ти никога не ми вярваш. Аз познавам този форум. А Ковачев е най-близо до истината - "няма любов в този форум, няма". Е, как очаквате да има и разбирателство?!?! Ми това си е елементарна житейска логика, проверена с годините.
Като апелирате за разни нещица, моля се замислете и за следното:
Лицемерие? А не сме ли всички лицемери?!?
Комерсиален?!?!? Освен собствениците на лекс, с оглед някой наши човешки недостатъци, никой не е получил нищо материално тук! Какво да ви обяснявам неща, които знаете..
Ха, е да ме прощават колегите, но до днешна дата дори и не предполагах, че работят и се борят в защита интересите на клиентите, служебното си положение, вътрешното си убеждение про боно.
Ма как ли ми убегнал този факт? То, вярно да съм блондинка, еле да повярвам.
Мда.. с по 50ст. в голям зор ще се види някой, ако ли има намерение да забогатява. Я, не ставайте смешни! Нелепо е.
Никога и никаква толерантност, никакъв плах опит поне да бъде разбран другия, без значение кой. Оставам, твърдо!, с убеждението, че определени хора не просто изразяват мнение, не! за тях е по важно да са вечната опозиция. Без значение идеята, каузата, спора- никаква човещина. Това е уморително, но всеки си избира пътя и разхода на енергия.
Пък ... това е микро част от истината, за останалото и аз ще бъда лицемер!
Защото половичнатите, премълчани, затаени, недоизказани истини са си чиста проба лицемерие
Ама права е съдията, няма ненаказано добро.
Бих допълнила - няма дори и ненаказан опит, не и в този форум! Тук кипи вечна борба- без значение кой с кого, защо и на каква цена- важното е огънят на омразата да не спира да гори. Ако ли евентуално пък започне да тлее все ще се намери особа да го разпали веднага, някак не е интересен живота, ако не е топло с тези студени пламъци.
То пък не че и щеше да сполучи идеята, Мели, но ти никога не ми вярваш. Аз познавам този форум. А Ковачев е най-близо до истината - "няма любов в този форум, няма". Е, как очаквате да има и разбирателство?!?! Ми това си е елементарна житейска логика, проверена с годините.
Като апелирате за разни нещица, моля се замислете и за следното:
Лицемерие? А не сме ли всички лицемери?!?
Комерсиален?!?!? Освен собствениците на лекс, с оглед някой наши човешки недостатъци, никой не е получил нищо материално тук! Какво да ви обяснявам неща, които знаете..
Ха, е да ме прощават колегите, но до днешна дата дори и не предполагах, че работят и се борят в защита интересите на клиентите, служебното си положение, вътрешното си убеждение про боно.
Ма как ли ми убегнал този факт? То, вярно да съм блондинка, еле да повярвам.
Мда.. с по 50ст. в голям зор ще се види някой, ако ли има намерение да забогатява. Я, не ставайте смешни! Нелепо е.
Никога и никаква толерантност, никакъв плах опит поне да бъде разбран другия, без значение кой. Оставам, твърдо!, с убеждението, че определени хора не просто изразяват мнение, не! за тях е по важно да са вечната опозиция. Без значение идеята, каузата, спора- никаква човещина. Това е уморително, но всеки си избира пътя и разхода на енергия.
Пък ... това е микро част от истината, за останалото и аз ще бъда лицемер!
- Гост.
- Старши потребител
Нека и аз да кажа нещо.
Заинтригува ме колегата, та погледнах профила й. И какво да видя, тук-таме изказвания от областта на наказателното право.
Не искам да бъда разбрана погрешно, но такъв капацитет, че да дава оценки за изчерпателност на мненията на други колеги, и то от областта на гражданското право (в широк смисъл), за каквато се опитва да се представи, моля за извинение, но не мога да я възприема в тази й роля (лично мнение)..
В една друга тема взима дейно участие с обстойно изказване, просто ей така - да се намираме на приказки....
Та, да Ви отговоря zornunddorn,
Не съзрях никаква правна мисъл в изложеното от Вас, та да считам да имате право да негодувате.
Най-малкото като юрист, следва да аргуметирате тезата си.
И нека да Ви върна стрелата, защото
НЕДОПУСТИМО Е,
благородно начинание като това, на което се опитваме да дадем живот, за да дарим с общи усилия ЖИВОТ, да бъде омаскарено по този, Вашия начин.
Заинтригува ме колегата, та погледнах профила й. И какво да видя, тук-таме изказвания от областта на наказателното право.
zornunddorn написа:..ЗАБЕЛЯЗОХ, че никой не отговаря пълно и изчерпателно на хората, изпратили смс-и. .. .. за да имаш право да ОЧАКВАШ ОТГОВОР НА ПОСТАВЕН ВЪПРОС...?!?!?!
Не искам да бъда разбрана погрешно, но такъв капацитет, че да дава оценки за изчерпателност на мненията на други колеги, и то от областта на гражданското право (в широк смисъл), за каквато се опитва да се представи, моля за извинение, но не мога да я възприема в тази й роля (лично мнение)..
В една друга тема взима дейно участие с обстойно изказване, просто ей така - да се намираме на приказки....
Та, да Ви отговоря zornunddorn,
Не съзрях никаква правна мисъл в изложеното от Вас, та да считам да имате право да негодувате.
Най-малкото като юрист, следва да аргуметирате тезата си.
И нека да Ви върна стрелата, защото
НЕДОПУСТИМО Е,
благородно начинание като това, на което се опитваме да дадем живот, за да дарим с общи усилия ЖИВОТ, да бъде омаскарено по този, Вашия начин.
-
Добре, да дам път на разума, че сърцето явно все бърка - Вие колеги, Калахан и zornunddorn, какво предлагате, за да се обединим около идеята? Да я опазим от омаскаряването и.
Апропо- Аз маскара не съм, както и всички колеги тук! Идеята според мен Е положителна и поради това, моля, конструктивно да подходим.
Моля ви да посочите пътя на обединението, ако преценя да е моят път, ще вървим заедно.
До тогава- не отстъпвам от този!Ни на йота.
п.п. А, забележката за 50ст. ще я подмина... с усмивка.
Това издиша на толкова места, че и вие сама не си вярвате в написаното.
Апропо- Аз маскара не съм, както и всички колеги тук! Идеята според мен Е положителна и поради това, моля, конструктивно да подходим.
Моля ви да посочите пътя на обединението, ако преценя да е моят път, ще вървим заедно.
До тогава- не отстъпвам от този!Ни на йота.
п.п. А, забележката за 50ст. ще я подмина... с усмивка.
изцяло споделям мнението на Калахан2008 заЛИЦЕМЕРНИЯ И КОМЕРСИАЛЕН ВИД на начинанието.. Недопустимо е, благородно начинание, инициирано от хора в нужда да бъде омаскарено по този начин. ЗАБЕЛЯЗОХ, че никой не отговаря пълно и изчерпателно на хората, изпратили смс-и. .. или предстои да бъде въведен минимален брой смс-и, за да имаш право да ОЧАКВАШ ОТГОВОР НА ПОСТАВЕН ВЪПРОС...?!?!?!
Това издиша на толкова места, че и вие сама не си вярвате в написаното.
- Гост.
- Старши потребител
И аз съм с Вас
Комерсиална или не , инициативата е благородна. И щом ще помагаме на деца и хора в нужда Ви подкрепям напълно
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие
http://www.bgkoleda.bg/
http://www.save-darina.org/
http://koleda365.org/
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
-
andrea - Активен потребител
или предстои да бъде въведен минимален брой смс-и, за да имаш право да ОЧАКВАШ ОТГОВОР НА ПОСТАВЕН ВЪПРОС...?!?!?!
Това се чудех и аз. Все пак нормално е, че никой не може да поеме ангажимент да се отговори на всеки въпрос. Затова не знам дали не е по-добре питащият да "заплаща" с есемес след отговора - но пък тук, разбира се, има друг недостатък: никой не може да го накара да го направи, нито да провери дали го е направил.
Не че е редно някой въобще да съжалява, че е "изгубил" някой лев в подкрепа на такива каузи, без да получи отговор на въпроса си, но нали все пак ние сме тези, които са поискали това от него...
Както писах по-горе, изцяло "за" идеята съм, стига да е възможна реализацията и.
-
poli_g написа:Вие колеги, Калахан и zornunddorn, какво предлагате, за да се обединим около идеята?
Предложението дойде от страна на участници, които по принцип са твърдо срещу безплатните консултации на "Андрешковци" и "Бай Ганьовци", "лаици, пинти" и т.н., и не помня вече всички обидни епитети. Можеше просто да се каже: нека, който желае, да отдели парични среддства за децата. Който желае.. А какво стана на практика? "Ние по принцип ви мразим, но ако отделите пари за децата, ще се смилим и, от нас да мине, ще ви отговорим на въпросите. Ако желаем, разбира се "
Т.е. даряването на децата се превръща едва ли не в някакво задължение на "пинтиите" (аз и до сега не знам какво значи тази дума, но явно е обидна ) и доброволността на акта всъщност изчезва, а заедно с това и дарителския и благородния мотив. Разбира се, за участниците във форума нямат задължения да отговарят, за тях това е само право, докато за "пинтиите" изпращането на смс е задължение
Ето защо се омаскарява идеята - не можеш насила да накараш някой да проявява благородство. Ето защо е и лицемерно - всъщност тези пинтии продължават да бъдат мразени като навлеци във форума, но все пак, щом са си платили, ще бъдат изтърпени - нали сме ги накарали да дарят на децата Насила хубост обаче не става, затова формата е грозна, макар и същността да е красива.
- kalahan2008
- Активен потребител
|
|