начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Ако искате да ви помогнат, помогнете и Вие!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие!

Мнениеот Гост. » 21 Ное 2008, 19:54

формата е грозна, макар и същността да е красива.

Разбрах ти мисълта, още преди дни.
Добре, и написаното днес отново ми е ясно, въпреки да виждам анализ на случващото се от твоята гл. точка.Схватлива съм, макар да съм блондинка. :lol:
Отново ще се повторя, и моля да ме извиниш, за което, но никой никому не е запретил отговарянето... освен нечие ЛС, което дори няма да коментирам, защото издава доста за авторът си.
Ти какво предлагаш? Щото отговорът ти е доста неясен, двусмислен, а тук можем да боравим с тези похвати. :wink:
- да се откажем? За да докажем и на себе си, че нищо не е в състояние да спре противоборството и разединението ни в този форум? Че сме единаци?или
- да продължим? ... дори и да не е важно, афиширам принадлежност, към тази група.

п.п. оставам с надеждата, че това :roll: / умишлено не използвам думата спор, защото не спорим/ няма да развали приятелството ни. :oops:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Ное 2008, 19:57

Пропуснах да отбележа, че цитата ми хареса и той провокира писанието ми- считаш формата за грозна, моля предложи друга опаковка и да се опитаме да съхраним същността и!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Ное 2008, 20:07

Предложението ми е просто - да се махне "мотото" - "Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие". Може да е от сорта на "Помогнете на децата в нужда" и т.н., но без намек за възмездност и изнудване.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 21 Ное 2008, 20:33

kalahan2008 на 21 Ное 2008 07:07 pm
Предложението ми е просто - да се махне "мотото" - "Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие". Може да е от сорта на "Помогнете на децата в нужда" и т.н., но без намек за възмездност и изнудване.

Само мотото ли те дели от тази идея? Ако отговорът ти е положителен- това, според мен, е толкова лесно преодолимо...
Първият пост по тази тема е мой, за радост,но заглавието е резултат на нечии чужди на главицата ми мисли! :evil:

Моля да ми дадеш време за размисъл, пък и да прочета и други становища, ако ли сал заглавието е проблемно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2008, 20:59

Така.., като възпитан човек изчаках Поли, адресата на товето изказване, да изложи позицията си, Калахан.

Ако можеш да се види отстрани, би разбрал, че изглеждаш жалък.
Само от тези последни твои думи струи огромно противоречие.
Калахан написа:....формата е грозна, макар и същността да е красива.

Обобщението което правиш, като приравняваш всички останали към една личност, кажи си го направо - Лютивия, е грешно. Никога не съм била привърженик на острия език, но нека да погледнем в очите голата истина, която и за питащите беше ясна, че твърде подобните постове са от един и същ автор, по принуда явявайки се с различен ник. Естествената последица от тази "благоудобна" намеса на Мода ескалира в изказните му средства - жестока житейска истина, изведена от законите на физиката за взаимодействието между две сили.
И как никой от нас не посмя да сподели публично, че Лютият- черната овца на този форум, се преобрази, укроти и смекчи тона си.

Нооо, войната трябва да продължи.
Защото е живец за един от нас, но не и за Лютия.

Следователно се пренася на друг фронт, със същите подмолни средства,
само и само за бъде потушена една добра идея, жертвайки я на всяка цена.
Нека го кажа по-простичко.
Ти в момента не изразяваш позиция, а заблуждвайки аудиторията, манипулираш.

Точно поради тази причина казах, че позицията ти е едно огромно противоречие.
И ще допълня, че уважвам всяко право на мнение, но не се чувствам задължена да го споделя на всяка цена.

П.П. Калахан, надявам да приемеш мнението ми без да влагаш емоция, като заявявам че не търся конфронтация с теб като колега. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2008, 21:30

Именно :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Ное 2008, 21:31

Това
формата не променя съдържанието
е истина, но ако само опаковката е толкова пък отблъскваща, до степен да нямаш желание да погледнеш съдържанието - ок., ще я подменим. :wink:
Това е само едно заглавие- има хиляди други думи, с които може да се каже същината...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Ное 2008, 21:35

Мели, изобщо ми е все тая кой какво си мисли за мен. Имам си позиция и я отстоявам. Не желая да обиждам никого, а посочвам нещата такива, каквито ми изглеждат от моята камбанария. Не желая да манипулирам никаква аудитория, защото за мен тази т.нар. 'аудитория" е твърде абстрактна и далечна величина, ако за теб е нещо конкретно и реално, за мен не е. И изобщо не влагам емоции в момента, защото съм ги насочил към доста по-реални и позитивни обекти от участниците в интернет пространството :mrgreen:
Така че...според мен на теб, Поли, Бебтор, а и вероятно на мнозина други им се привиждат някакви манипулаторски уклони у мен, които обаче са само във вашето съзнание, аз такива цели нямам, най-малкото защото нямам никакъв мотив да го правя. Досега не съм посочвал никого конкретно, но въпреки това мнозина се почувстваха засегнати. Това обаче не е мой проблем, а ваш. Не съм излизал извън рамките на добрия тон, колкото и да ви се иска да ми припишете липсата на такъв. А за пореден път ще кажа: човек трябва да има еднакъв стандарт към всички, ако иска да бъде честен и обективен - не може да защитаваш тези, които ръсят откровени грубиянщини и обиди, понякога твърде вулгарни, и същевременно да обвиняваш тези, на които това не им харесва и им опонират, в грубиянщина. Критиките трябва винаги да са еднакви към всички, ако се базират на еднакви принципи. Ако това не е така - значи става дума за лицемерие или за безпринципност. Защо не видях нито една публична критика от твоя страна към Лютия? А към мен - бол? Това определено не е коректно, но ти си решаваш, на мен ми е все тая.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2008, 21:39

Та нали главното в този проект е - СЪДЪРЖАНИЕТО, или казано по друг начин същината на благородната цел, облечена в съответната форма. :lol: :lol: :lol: :lol:

Колко било просто..... :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Ное 2008, 21:48

Опаковката е важна, защото не става дума само за заглавието, но и за идеята,че "ще ви отговаряме на тъпите въпроси, само ако се направите на благородни и пратите смс на децата".
А ако си мислите, че между форма и съдържание няма корелативна връзка, много се лъжете.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2008, 21:49

Калахан,
Ще ти отговоря простичко.

Обичам честната игра - на всички фронтове,
Без да правя разлика между страните.
А харесвам онова, което обичам, а не това, което се харесва на другите....
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Ное 2008, 21:55

Melly написа:А харесвам онова, което обичам, а не това, което се харесва на другите....

В такъв случай си на път да разбереш защо и аз съм така :mrgreen:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2008, 21:58

Калахан,
Докато пишех се сътворил нова простоийка (моля да бъда извинена за израза).
Е, я кажи къде срещна този текст:
kalahan2008 написа:...не става дума само за заглавието, но и за идеята,че "ще ви отговаряме на тъпите въпроси, само ако се направите на благородни и пратите смс на децата".

И бъди честен - КОЙ Е АТОРЪТ му?
Като как да бъде квалифицирано деянието ти, Ааааа?

Хайде, като юрист следва да ми отговориш.
Чакам отговор :evil:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Ное 2008, 22:01

Отговори си сама :evil: Дали не очакваш да ти отговоря с още някоя "простотия"? :evil:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2008, 22:12

И това е отговор!
kalahan2008 написа:Отговори си сама :evil: Дали не очакваш да ти отговоря с още някоя "простотия"? :evil:

-----------------
Без коментар.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Ное 2008, 22:18

Melly написа:Докато пишех се сътворил нова простоийка

А това се предплага, че е въпрос :?: :roll: Аз да не съм луд да отговарям на подобни провокации?
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2008, 22:42

Май не си разбрал.
Ще повторя, като стесня още повече изказа ти.
Melly написа:Е, я кажи къде срещна този текст:

въпрос №1:
kalahan2008 написа:....че "ще ви отговаряме на тъпите въпроси, само ако се направите на благородни и пратите смс на децата".

въпрос №2:
И бъди честен - КОЙ Е АВТОРЪТ му ?

Чакам отговор на въпрос №1 и Въпрос №2.

П.П. Колкото до употребата на нецензурния израз, съм се извинила.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Ное 2008, 22:52

Ами чакай си...Щом те влече :D Извинение, поднесено едновременнно с "нецензурния израз", не може да бъде истинско извинение. Нали знам вече, че си на бойната пътека, емоцията е замъглила разума :lol: и каквото и да кажа, ще бъде изтълкувано погрешно :wink: Ти успя да блокираш диалога (доколкото изобщо е имало досега такъв :wink: ), а не виждам и старание да бъде отблокиран :mrgreen:
Ако модераторът изяви, желание, бих му предложил да позаличи малко спам :mrgreen:
Мели, от мен диалог вече не очаквай - поставяй си всякакви идеи, кампании и т.н., не приемай възражения и критики, аз само ще си гледам сеир :mrgreen:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот zornunddorn » 21 Ное 2008, 23:45

Явно Мелли не желае да приеме, че медалът има и друга страна.

въпреки емоционалните изказвания лично към мен от страна на Мелли, аз не успях да открия отговор на съвсем простичък въпрос - по какъв начин на потребителите ще бъде гарантирано, че ще получат помощ. Под помощ разбирам адекватен към поставения въпрос съвет. Да се започне от ... /например/... "Отиваш в Общината, плащаш такса ... от там поискваш да се снабдиш със следните документи..... после ни ги опиши подробно, за да разберем какъв всъщност е казусът и да преценим какво точно /почертавам - какво точно / да ти отговорим. Разграничавам отговора във форум от консултация при адвокат.
Мелли, страхувам се, че ще повторя колегата калахан 2008, но аз излагам мнение, което съм аргументирала и е мое лично. За това сме във форум, защото тука обменяме идеи излагаме становища и би следвало да помагаме, ако можем, при запазване на добрия тон. Това, че на теб не ти харесва моето становище е проблем, който е твой. Агресивният тон от твоя страна е крайно ненужен и неуместен. От това няма да се стресна въобще.

Не ми харесва идеята - плати, а ако някой иска - ще ти отговори.

Вместо този призив "ако искате..." може просто да бъдат сложени банери към съответните сайтове и надпис от рода "Ние ги подкряме,а Вие?" " Ние ги подкрепяме, а ти подкрепи ли ги?" и т.н.
zornunddorn
Потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Ное 2008, 00:02

Харесвам идеята, харесвам и хората, които я споделят.
Аватар
lexy21
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии