начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Е, колеги... писна ми.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Е, колеги... писна ми.

Мнениеот DEKAH » 01 Дек 2008, 11:38

Ами... писна ми вече. То бива, бива наглост и безочие, но този форум се обърна в място за безплатни консултации и безплатно обучение за неюристи.

Само се огледайте по темите. 80% от темите са пуснати от питащи, които само искат нещо, че и се държат нагло на всичкото отгоре. Отговарят им псевдо юристи, разни шарлатани, счетоводители, брокери, студенти в 1-ви и 2-ри курс и кой ли не. Не стига, че им отговарят, ами и плюят по нас, все едно сме самия дявол.

От прочетеното, останах с убеждението, че юристите са алчни копеленца, които само взимат пари и не вършат никаква работа. Твърди се, че работата ни е чисто занаятчийска и я работим "на бланки", чието попълване ни отнема 5 мин, а за това сме взимали стотици левове. Няма да давам примери с цитати - пълно е във всяка една тема.

Аз бях до тук... Не съм си скапвал нервите, здравето и парите, за да уча толкова години. Да държа 1000 изпита за всяка дреболия и да се боря със зъби и нокти да се доказвам в областта, в която работя и най-накрая някой да ме обижда. Не съм мазохист. Спирам да пиша на просещи и това е. Който иска да получава правни съвети - да се самообразова, или да ходи при човек с нужното образование.

Тук не пишат само адвокати. Има представители на всички разклонения в нашата професия. Мисля, че няма значение кой какво работи, но има значение факта, че се предоставят безплатно знания, които си натрупал трудно. Всеки да си помисли какво му е струвало да научи нещо, колкото и елементарно да е то. От какво се е лишил и какво е дал, за да има тези знания. След като се замислите ви моля - преценете дали си струва да дарявате знанията си на анонимни хора. Никога не можете да знаете дали го правят за лична употреба, дали за да "проверят" адвоката си или, защо да не - да си свършат работата сами. Като юристи знаете, че един казус трябва да се разглежда в цялост, за да може да се обхване цялата фактическа обстановка. Пропускът на едно, на пръв поглед, елементарно нещо може да доведе до пълен обрат в казуса.

На колеги не отказвам да помогна с каквото и да е. Пишете ЛС-та, за да обменяме контакти. Аз отказвам да дарявам труда и знанията си на свидливци и нахалници. Всичко си има граници.

Жалкото е, че в този форум намерих познати и приятели. Тук съм от 2004 година - видял съм всичките метаморфози, през които е преминал форума. Намерих колеги, които са ми помагали и то без да искат нищо в замяна, както съм го правил и аз. Не може всеки, който има интернет, да влезе тук, да пита, да иска, да нахалничи и да дава ултиматуми. Никой не е длъжен с нищо на другите. Винаги съм си мислил, че това е юридически форум, насочен към юристи с цел взаимопомощ, а не форум за безплатна правна помощ и консултации на сульо и пульо.

Има и още за писане но... мисля че изложих основната идея.

Лека работа на всички колеги!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Е, колеги... писна ми.

Мнениеот Melly » 01 Дек 2008, 12:53

DEKAH,
Толкова добре си го казал!

Разбира се, че има и още истина, като:

...НЕЗАСЛУЖЕНАТА ОБИДА у всеки от нас, дръзнал да я изнесе на показ тук;
...НАЧИНЪТ ПО КОЙТО СЕ ВМЕНЯВАНЯВАШЕ на участниците, че "инакомислещите зрънца" са ВРАГОВЕ на форума;
... БЕЗСРАМНО ПОРУГАНАТА ИДЕЯ ЗА КОЛЕДА......
... и още, и още и още.......

Дълбоко си прав, за което те разбирам!!!

А, и още нещо:
За разбралите - добре!
За неразбралите - крепко ЗДРАВЕ!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Дек 2008, 13:30

:roll: Квартет!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 01 Дек 2008, 15:18

За терците, квартите и т.н. :wink: ,

В НАЧАЛОТО на края за 2008,
за настроение поднасям този ПОЗДРАВ!

http://uk.youtube.com/watch?v=gTDF_fFNklY

ДА БЪДЕ! :idea: :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 01 Дек 2008, 21:07

Абе, какви са тези безплатни съвети, които да ти помогнат да си свършиш работата. Щом по такъв дистанционен път може да ти помогнат, значи и проблемът е минимален. Има хора, които не знаят елементарни процедури, затова е полезно да се осведомяват; все пак "хонорар" е дума със съвсем алтруистичен смисъл - награждават те, оценяват те по свършената работа, по принос.
Замислете се за онези хора, на които сте помагали и за удовлетворението за свършената работа. Хората, които се обаждат тук, нямат никакви познания - без да се възприема негативно - нямат "култура" при ползването на юристи, затова едва ли се губи от пазара, а той е важен и за адвокатите, но не мисля, че ако се запушат всички "пробойни" в пространството, хората ще започнат да се консултират с юрист - просто има потребности от посещение при юрист, което не може да бъде изтръгнато насила. Ако няма консултации по интернет и пресата, хората все едно няма да отиват автоматично при адвокат. Всеки ще си прави "пас", поради вторичния елемент на правната услуга, все пак не е от първа необходимост.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Melly » 01 Дек 2008, 21:35

Много тегав изказ. :oops:
Няколко пъти прочетох мнението ти...
Но дано ми простиш, не можах да уловя нишката.
Какво ли искаше да ни кажеш ivan_lawyer3 ? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Е, няма особено значение, карай да е весело. :lol: :lol: :lol:
Не си заслужава труда да ми отговаряш.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 01 Дек 2008, 22:53

Тук не става въпрос за пазара. Не си схванал основния смисъл. Хич не ми дреме, че съм дал съвет на някой. Аз пари за консултации никога не съм взимал - нямам и намерение да го правя. Проблема е по-скоро в това, че хората са изключително нахални и злоупотребяват с труда ни.

Всеки да се спасява сам. Аз решението си го взех.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот tatkobarba » 02 Дек 2008, 07:40

Melly ама толкова е очевидно какво иска да каже ivan_lawyer3, че чак не те разбирам как не го разбираш :D

Ами човека просто иска да каже, че и представа си няма какво казва DEKAH...да не говорим за няква идея.

И в тази връзка отдавна съм с убеждението, че 95% от тези дето пишат в този форум си нямат представа....просто си пишат, не знам времето ли им е в излишък, работа ли си нямат, публика ли си нямат......

Има обаче около 5% качествени хора, които се намират в реалния живот, които виждат какво се случва и които можеш да разбереш без да се налага да пишат повече от 2 реда. За съжаление са само 5%....

Но пък на фона на всеобщото безумие 5 на сто си е много добър процент, не мислиш ли :|
tatkobarba
Потребител

Мнениеот zelen » 02 Дек 2008, 08:25

ОЩЕ ВРЕМЕ трябва , за да ви се вярва,че Ви е писнало !
Има обаче индикации,че вървите в правилна посока (говоря за целия форум-не персонално ва Вас)!
-------------
Всички вкупом низвергнахте Лютия (не че той не минаваше чертата често) , но иде време да се разбере,че АДВОКАТЪТ продава ИНФОРМАЦИЯ (положителна и отрицателна)АДВОКАТЪТ НЕ КАЗВА -
С "казване" се занимават САМО хора с дипломи за юристи
--------------------------
На българина трябва да му се "ПОМАГА" да разбере , че по-малката загуба,регистрирана с помощта на Адвокат е ПЕЧАЛБА , че не е едно и също да изгуби 1000 лв и да изгуби 2000 лв - Адвокатът помага и за по- малки загуби - за малки загуби се ПЛАЩА !!!
------------
Когато се изчистят безплатниците от форума-тогава може да се говори за осъзнати Адвокати - до тогава "дъвчете и дишайте по-леко"
zelen
Потребител

Мнениеот bebitor » 02 Дек 2008, 12:25

Браво, Деки! Не мога нищо да добавя към казаното, мога само да те подкрепя изцяло.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 02 Дек 2008, 14:05

:)
Аз даже вече не си правя труда дори да чета форума ...
Незнайно защо днес реших (не помня от кога не съм влизал ... може би 2-3 месеца ... като си видя последния пост ще се сетя :) )да влезна и първата тема, която отворих (която "ми попадна") беше тази ...
Обаче тази тема много ми напомня на куп други такива теми ...
Това, което се обсъжда в темата е поставяно като проблем стотици пъти ...
Беше едно време ... сега ... сега това не е юридически форум ... превърнало се е в това, което описвате по-горе ... (и е така от доста време вече).
Уви - след няколко месеца без да съм влизал явно нещата не са се променили ...
Ами хайде от мен чао засега ... до след няколко месеца - пак ще проверя какво е положението :)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот adiko » 02 Дек 2008, 15:59

и аз като inspectora вече все по-рядко влизам във форума... дали защото нямам време или вече смятам, че е губене на време... не знам... дори предпочитам да си пиша на ЛС с хора, които познавам или чиито мнения винаги съм ценила. идеята не е да си чешем езиците или пък да спорим и да се обиждаме.
adiko
Потребител

Мнениеот nezret » 02 Дек 2008, 16:23

Колега напълно съм съгласен с вас и ви подкрепям.
Едно от моите фундаментални грешки е че не ценим себе си и качествата които имаме, за хората на които им защитаваме интересите.
Но тази моя грешка вече я поправям макар и малко късно.
Наистина липсва конструктивна дискусия. Винаги съм уважавал , аргументирано, противно на моите правни изводи становище по тълкуване на материалния закон, респективно процесуалния. Аз поставям малко теми но със сериозни въпроси, и правен анализ , като търся противно но аргументирано на моето становище, така ние колеги се обогатяваме. Но това не важи за хора които не са колеги и искат да получат нещо гратис( макар че от коментар от форума трудно - да не кажа невъзможно да си изгради сам защита, да предяви иск, доказателствени искания, да не говоря за въззивна или касационна жалба :twisted: ).
Особено ме дразнят неюристи да се правят на големите познавачи на правото , закона и държавата. :twisted: Аз който имам 7 год практика, и 7 прецедента, не мога да кажа а и не искам че познавам цялото право и че не допускам грешки. Човек се учи от грешки цял живот.
Но големият проблем за нас е че за разлика от лекарите, които наистина са еддинни като гилдия, и колега помага на колега в беда(делата за лекарски грежки го доказват), ние един на друг се плюем и се възвеличаваме кой колко е велик и знаещ а другия че е гола вода, да не кажа по лошо. Липсва кланова, гилдийна солидарност, което е в наш ущърб. Никога не съм казал за колега(особено за колежка :wink: ) лоша дума и няма да кажа, това е принципен въпрос и уважение към професията и гилдията. Но това не важи за повечето от нас. За съжаление.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Дек 2008, 21:28

"Че аз съм Щастливец, това го знае цяла България. Но това, което не знае, е, че днес нямам 45 стотинки да си купя тютюн. Но това обстоятелство не ми пречи да съхраня своето царствено величие." (Алеко Константинов, адвокат)
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот gudio » 03 Дек 2008, 10:12

8) Нищо не ви пречеше просто да не отговаряте на такива, да не се включвате в поставени от тях теми, освен ако не са от особено "значение за точното прилагане на закона, както и за развитието на правото" (чл. 280, ал.1 т.3 ГПК :wink: :lol: ). Обаче "литманевтиката" :wink: (=нахвърляне и обиди към "въ-просителите") възприета от вас, доведе до това състояние на форума, в който аз също вече не влизам :!:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ivan88 » 03 Дек 2008, 10:47

[size=85]от gudio на 03 Дек 2008 09:12 am

.....доведе до това състояние на форума, в който аз също вече [u][b]не влизам[/b][/u]
...................................................[/size]
Че как пишеш без да влизаш ? :D :D :D :D :D :D :D
ivan88
Нов потребител

Мнениеот gudio » 03 Дек 2008, 11:39

Няма как сигурно да видиш кога за последно съм влизал, но поне можеш да видиш кога за последно съм писал тук (като изключим днешните две мнения)...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 03 Дек 2008, 12:36

Престанете най-накрая, бе, ей! :evil:

Мен никак не ме радва ставащото с форума, който досега ми беше едно от любимите места в интернет. Освен че ми е служил за забавление, ми е замествал в някаква степен и практиката като начин на обучение. Сигурна съм, че на много други колеги форумът може(ше) да им бъде полезен по същия начин.
Като гледам - никой не го радва. Лошото е само, че причините да не се радваме са различни за всеки.
Аз наистина ще съжалявам, ако Гъдьо престане да пише, независимо, че имам с него некои разногласия. ;-) Същото (предложение първо ;-)) се отнася и за мнозина други.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост » 03 Дек 2008, 16:08

:lol: Интернет е пространство свободно, и в него има много профилирани форуми, чиято цел е именно такава- човек да потърси информация, и да получи информация.Без съмнение, именно това е ценното, защото в един юридически форум, от поставен проблем, се раждат дискусиите.Когато участниците са пет на кръст, и едни, и същи, те едва ли особено много могат да се обогатят взаимно правно, че и духовно. :lol: И, това е напълно логично.Ако предположим, че във форума биха участвували само юристи, какви би станало? Би ли поставил действуващ магистрат, или адвокат на публично обсъждане свой казус? :lol:
:lol: Следва да отчетете и факта, че питащите носят риска от това, че питат именно тук. А, рискът е сериозен. :lol: Първо, възможно е да им отговори неюрист / някъде някой изплака, че известен форумец - кандидат-адвокат, незавършил още ЮЗУ, му писал писмена защита.../, или някой всекомпетентен форумен активист /а общата компетентност, по правило не съществува.../, който да ги подведе.Второ - повечето хорица не умеят да изложат казуса си правилно и в необходимите детайли, а от детайлите в голяма степен зависи решението. Трето-получили разни отговори от разните отговарящи, хорицата неизбежно отиват пак...при адвокат.Той пък ще трябва да се сбори с това, че тук са им казали друго...
Пред голяма част от потребителите тук, въпросът с консултациите не седи, с оглед нЕкои законови разпоредби. За адвокатите предполагам, че проблемът е сериозен, защото един нагъл и невъзпитан човек "форумно" можеш да не забележиш, или да му отвърнеш рязко, сигурно по друг начин стоят нещата обаче, когато вземе, че те наеме. :roll: Или такива ги връщате...
Сетих се за един случай преди няколко години. Бащата на моя позната и гостуваше в София.Човекът бе от провинцията.Получи инсулт. "Спешната помощ" го закарала в "Пирогов", откъдето го върнали, защото с провинциалистите се занимавала "Окръжна болница". С линейката го закарали дотам, но там пък решили, че като няма документ от личен лекар, и е спешен случай, трябва да се върне в "Пирогов". Докато дъщеря му отчаяно звънеше насам- натам, получаваше раздразнен отговор:"Обърнете се към личния си лекар".Човекът почина.
:roll: Оттогава насам се моля никога да не изпадам в ситуация да не знам към кого да се обърна, или не дай Боже, да не мога да си го позволя.
р.s.Искрено моля, постът ми да не става повод за драматично- сълзливи моноспектакли.Доста рядко влизам тук, нямам времето, а и желанието...Предварително благодаря.
Последна промяна cruel_la на 03 Дек 2008, 20:59, променена общо 3 пъти
Гост

Мнениеот Melly » 03 Дек 2008, 20:50

dimizt написа:Прочетох едно интересно изявление във форума, но не си спомням вече точно , като смисълът беше, че
ако се представят някакви доказателства поне за един от поставящите въпроси, че е от лицата,които не могат да си позволят консултация при адвокат, той ще получи най-пълно и конкретно описание на разрешенията по случая му . Но нито една кандидатура не беше номинирана до момента !

Не обичаме да поглеждаме в задния двор,
Това е обяснението........за сега!
Аватар
Melly
Старши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии