начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Говори ли ви се за полицейската "стачка"?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Говори ли ви се за полицейската "стачка"?

Мнениеот DrazniteL » 01 Фев 2009, 15:08

---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 12:57, променена общо 1 път
DrazniteL
Потребител

Мнениеот sofo71 » 01 Фев 2009, 18:21

DrazniteL знаеш мисля онази приказка:
"Как си?"
"горе долу добре"
Не се ли се замислял ,защо не се споменава средата?!!! :D
Аз ще ти кажа - защото всеки лъже за размера :D :lol: :!: :wink:
А да разбираш от футбол и политика ?! 8)
sofo71
Младши потребител

Мнениеот Star_doznatel » 01 Фев 2009, 20:16

Logan, а защо не искаш повече ефективност от ..... прокуратурата..., от съда .... Замисли се и искай повече ефективност от когото трябва – от законодателя.
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 01 Фев 2009, 20:25

Ужасно и жалко е, когато на някого чуждата кокошка му се вижда вол. (Това за тези, които коментираха как в съдебната власт тече масло и мед.)

Още по-ужасно и още по-жалко е, когато някой завижда на кьоравия за едното око, което му е останало... (Това за тези, които коментират пенсиите на служителите от МВР и "безплатните" им здравни осигуровки.)

И след като виждам, че до това жалко равнище да са изпаднали хора, за които може да се предположи, че са интелигентни и образовани, стоя пред монитора и си мисля...
"Бедни, бедни инспекторе, защо не отиде да миеш чинии в Берлин ?" :oops:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 02 Фев 2009, 10:17

Вече споменах на друго място, че навремето когато някой прокурор искаше да се пенсионира, ставаше следовател - т.е. отиваше в милицията /защото запхлатите в милицията бяха по-големи/.
О времена, о - нрави!
Сега заплатите им никакви, ама и полицията не е никаква полиция. Следователите са на отмиране и ако някой си мисли, че ще им се размине, много се лъже. За споменатите антикорупционни в такъв размер не вярвам.
Прокуратурата нищо не върши, освен слугински дейности в полза на имащите пари, без да се съобразяват с произхода на тези пари. Обикновено мафиотски.
Съдийте са сравнително добре платени, но трябва да се измисли механизъм да ги гонят при провинения, за да знаят, че могаят да загубят и това , което имат.
А на Емил Рашев, Инспекторе, му се обади и го поздрави от мен. Когато с него учредявахме синдиката, аз лично казах, че трябва да има мандатност - два мандата от по две години - не повече. Той се възпротиви, че така трябвало кадрите всеки път отново да се учат. Като гледам - добре се е изучил! Впрочем, тези реплики могат да се прочетат в първите архиви на синдиката - на учредителното събрание в Пазарджик.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот nemirim » 02 Фев 2009, 18:32

Недоволни винаги ще има...
nemirim
Младши потребител

Мнениеот Logan » 03 Фев 2009, 23:11

Star_doznatel защото темата е за полицейската стачка
Logan
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Фев 2009, 23:20

"Стачка" logan ( с кавичките), не - стачка.
Защото нито един служител на МВР не преминал към стачни действия, които впрочем са и забранени от закона. Ако ли някой се е разходил до София и е изпушил по цигара, то го е направил в личното си - извънработно време.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот diaida » 04 Фев 2009, 03:00

E, инспекторе! Малко лицемерничите ... и с това какаво помагате на полицая? Да си ходи и да мръзне с онази униформа (лятна) пред МВР през януари - то резил бей! Оставете мръзненето. Вие мръзнете ли там - не? Какви са тези екстензии на които подлагат служителя на реда ?! Е, на мен ми става мъчно като ги гледам в летни униформи на минус 15 ... явно има други САДИСТИ на които им харесва ?!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 04 Фев 2009, 03:02

влезте в контекста на това, че става дума за ЖИВИ ХОРА!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 04 Фев 2009, 11:47

Защо смятате е лицемернича Диаида ?
Нещо грешно сте ме разбрала !?
Посочвам, че тези които пушиха го направиха в ЛИЧНОТО си време, БЕЗ да използват за "пушене" работното си време, в което са длъжни да служат (и служат) на обществото. Тези които са бяха в работно време по време на пушенето - РАБОТИХА. Факт. И този факт им прави само чест.
Ефективните стачни действия са налице тогава, когато ПРЕКРАТИШ РАБОТА. Нито един български полицай не спря да върши служебните си задължения. Не знам Вие, как сте ме разбрала, но това за мен беше изключително достойно и отговорно към обществото поведение.

Относно въпроса Ви дали лично аз мръзна - мръзна и още как.Така както всеки колега, който работи криминална линия.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот Logan » 04 Фев 2009, 13:43

Добре Inspector_MBP слагам "стачка" в кавички ,но и "служат на обществото" също :wink:
Logan
Потребител

Мнениеот Star_doznatel » 04 Фев 2009, 13:51

Logan, парламентаристите са непрекъснато в стачка. Като капак, ако имат някакви нужди - не се съобразяват с нищо и си ги задовляват. Абе .... демокрация /българска/.
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот Logan » 05 Фев 2009, 02:22

Това ще да е някакъв наш вид демокрация :D
Logan
Потребител

Мнениеот Star_doznatel » 15 Мар 2009, 19:49

А за полицейското "мероприятие", говорили му се на някого? И политическо ли е то, след като става въпрос за пари, за корупция, .... И как ще се променят нещата в сферата на наказателното правоприлагане - сиреч - дали като се вдигнат заплатите на полицаите, без промяна на политиката в тази сфера - наказателното правоприлагане - нещата ще си дойдат на място и българинът ще си отдъхне?
Аз мисля, че -НЕ. Аз мисля, че българският законодател трябва да спре политиката на "Необявена амнистия", каквато прозира и зад готвените промени в НК /или нов НК/. Аз мисля, че българският законодател, трябва да слезе на земята и както китайците излязоха от догмите на социализма с помощта на притчи, пословици и поговорки въплътили в себе си мъдростта на хилядолетията, така и ние трябва да се сетим, специално в тази сфера, българската мъдрост: "Кой кон се хване, той вършее". А не както е сега – хваща се поне пет пъти и чак тогава „вършее”. /Административно, условно, споразумение, пробация .../
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 15 Мар 2009, 21:19

да не забравяме,че и в МВР работят хора,че болшинството от тях имат семейства и т.н.

за рисковете ,на която част от служителите са изложени също не е нужно да се коментира.

Там ,където е редно да се вдигнат заплатите,нека да им се вдигнат.Защото наистина няма логично обяснение защо един Административен секретар или Съдебен деловодител,да кажем получава по-голяма заплата от един сержант,който цял ден е по улиците,и има разправия с какви ли не :!:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот iskrec » 15 Мар 2009, 21:27

[b]Колеги и колежки чуите следното: " Имаше едно СППІБМБ към СДВР под командването на Ивн.Иванов. Това става 1994г в жк."Бели Брези" ..... сега е Ваш ред.....[/b]
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот iskrec » 15 Мар 2009, 21:32

[b]Аз да отида да ги защитавам от М-р на МВР? Като бивш служител / на 14.012009/ ме биха :D :D :D Ей, сега ще гласувам на ТВ EVROPA.[/b]
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот iskrec » 15 Мар 2009, 21:43

Ти работил ли си в системата на МВ 1992-1999г. Познаваш ли "Камен Дел".
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот iskrec » 15 Мар 2009, 22:01

Повече не говорете!
Аватар
iskrec
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии