начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Какво бихте ме посъветвали?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво бихте ме посъветвали?

Мнениеот openyoureyesopen » 06 Фев 2009, 15:28

Баща ми е собственик на апартамент. Той ми има 2 брачни деца и едно извънбрачно. Неговата воля е да остави апартамента си на брачните деца, но не иска това да става чрез продажба. Възможно ли е да се сключи договор за гледане или дарение,(или нещо такова), но така да се изпипа договора ,че извънбрачното дете да не може да оспорва сделката, заради запазена част. Какъв вид сделка бихте ме посъветвали да направим с баща ми , като изключим продажбата, така че брачните деца да придобият апартамента, а извънбрачните да не могат да претендират?

Благодаря!
openyoureyesopen
Младши потребител

Re: Какво бихте ме посъветвали?

Мнениеот miriam » 06 Фев 2009, 15:33

:D
няма друг начин освен продажба , продавате апартамента и изпивате парите , а извънбрачното седи зад оградата , гледа и преглъща на сухо.... :lol:
miriam
Потребител

Мнениеот donna » 06 Фев 2009, 15:36

В такъв случай народа му е намерил цаката ,като толкова няма на къде и не му се ще продажба - пак продажба ,но си запазва правото на ползване пожизнено .
donna
Старши потребител

Мнениеот openyoureyesopen » 06 Фев 2009, 15:37

Сериозно питам! Ситуацията хич не ми е смешна в момента. А и имам непоносимост към алкохола.
openyoureyesopen
Младши потребител

Мнениеот miriam » 06 Фев 2009, 15:41

:lol: тва в онова и душата в рая?
е , че ще пиете по някое пиене е най малкия компромис , който можеш да направиш в случая. Баща ти като е правил деца да е мислил , освен ако наместо баща ти и в момента мислиш изцяло и само ти. Дона ти е отговорила , впрочем.
miriam
Потребител

Мнениеот donna » 06 Фев 2009, 15:42

О ама ти и тон държиш ,при условие ,че ти отговорихме сериозно .
Тогава запомни няма проблем да се докаже симулация :D

Не му било смешно , а на баща ти сигурно му е било хубаво като е създал тъй нареченото от вас извънбрачно дете !
donna
Старши потребител

Мнениеот ianeva » 06 Фев 2009, 15:47

donna написа:О ама ти и тон държиш ,при условие ,че ти отговорихме сериозно .
Тогава запомни няма проблем да се докаже симулация :D

Не му било смешно , а на баща ти сигурно му е било хубаво като е създал тъй нареченото от вас извънбрачно дете !

Е, как няма да държи тон ... 31 мнения има, все за тия пусти имоти ... Цеко1969 му е дал в някоя от предните му теми идеята за продажбата, обаче явно таткото не се е навил ... Бе не му е май желанието на таткото да остави само на, как бяха " брачните" и "законните", щото иначе да продаде със запазено право на ползване би поискал поне, ама тука работата е бетер Гераците ...
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот donna » 06 Фев 2009, 15:49

:mrgreen: Не съм му чела другите постове , но на тоя явно целия свят му е крив ,че баща му си падал любовчия :mrgreen: :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот ianeva » 06 Фев 2009, 15:52

donna написа::mrgreen: Не съм му чела другите постове , но на тоя явно целия свят му е крив ,че баща му си падал любовчия :mrgreen: :mrgreen:

E, нищо де, тъкмо повод за петъчен спам :) То в същината си не че е смешно, тъжно е иначе ...
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот razli4na » 06 Фев 2009, 15:52

На човека не му е смешно, колеги. Съветът на Дона не му върши работа, явно. Може да се окаже, че има и съпруга, пък не желае и нея да прави собственик... Вероятно иска да опази имотеца от извънбрачния си брат, че и от съпругата. Виж /ник- а/- очите му са ДВОЙНО отворени!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 06 Фев 2009, 15:53

Значи и адвоката ви каза това и пак не ви хареса...

що не вземете да си купите един апартамент?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот miriam » 06 Фев 2009, 15:55

добре , не му е смешно , ама като гледам-няма угодия :D
да мотивира баща си да отреже останалите ,същевременно да се спаси от съпругата , също и от "извънбрачното", което потенциално е отворило хищна паст да му прилапа запазена част , ами навярно и второто брачно да бъде пуснато в улука?!
казвам му да продава и да влачи парите, ама той казва че не пие :D
miriam
Потребител

Мнениеот ianeva » 06 Фев 2009, 15:56

razli4na написа:На човека не му е смешно, колеги. Съветът на Дона не му върши работа, явно. Може да се окаже, че има и съпруга, пък не желае и нея да прави собственик... Вероятно иска да опази имотеца от извънбрачния си брат, че и от съпругата. Виж /ник- а/- очите му са ДВОЙНО отворени!

Е, razli4na, убихте рибата. :) Пък ако и брата /този "брачния"/ и той има съпруга, то питащият направо е за оплакване. Твърде сериозен е този проблем, твърдееееее ... Той затова така ги държи отворени очите - двойно ...
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот lexy21 » 06 Фев 2009, 15:58

Замяна му е майката... Заменям апартамент, находящ се... с/у черно бял телевизор "Юнуз" и задължение за техническата му поддръжка :D :D :D
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 06 Фев 2009, 15:58

miriam написа:казвам му да продава и да влачи парите, ама той казва че не пие :D

Абе да ги даде по жени там /не провинциалистки, естествено/, да ги изяде, квото иска ... Само да не се кахъри толкова ...
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот razli4na » 06 Фев 2009, 15:58

Еееееее, да ми кажат от морето, че съм убила рибата... направо си е комплимент.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 06 Фев 2009, 15:59

:D :D :D ама, какъв ник вЕрно?!? :mrgreen:

Аз лично НЯМА ДА ВИ ПОСЪВЕТВАМ! Щото квалификации на брачни и извънбрачни деца, ХИЧ НЕ СА МИ ПО ВКУСА! И защо "брачните" да имат права над имота, а "извънбрачните"-не???? Егати овълчените хора за имоти.....тц, тц, тц!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 06 Фев 2009, 16:05

razli4na написа:Еееееее, да ми кажат от морето, че съм убила рибата... направо си е комплимент.

Ми как, аз тоз вариант хич не го предвидих - със съпругите, щото и там става мътна и кървава. Значи последно остава като вариант - ако има съпруга /и за брат му важи същото/ ще трябва да спретне един бърз развод /той естествено ще и обясни, че е "фиктивен", само заради онзи изедник на бащиното му - "извънбрачния"/, след което продажба със запазване на правото на ползване. Чиста работа. Пък те като минат годините, той може и да го препродаде, я някой се сети за симулация, я - не, пък като се сети, двойновиждащият ще кацне пак тука да ни пита и така ...
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот openyoureyesopen » 06 Фев 2009, 16:08

еми защото имота е на баща ми но всичките пари за ремонти ибзавеждане и други работи в продължение на 25 години са дедени от майка ми
openyoureyesopen
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 06 Фев 2009, 16:10

Тоя ме уби!
Сладур, как намери баш в петък следобед да се появиш
razli4na
Активен потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии