начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Моля Ви, колега

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля Ви, колега

Мнениеот kalahan2008 » 19 Фев 2009, 21:12

Колега ivan_lawyer, странното Ви чувство за хумор е интересно, но ми идва малко в повече. Само Вашите странни изказвания чета из форума. Ще съм Ви благодарен, ако използвате малко по-нормален начин на изразяване или ако просто понамалите активността си из темите.
А, и ако може, когато ругаете наляво и надясно вамприте-ЧСИ, нека да е с конкретни имена, факти и данни, иначе се получава ала-Керелов - плюеш всички и покрай сламата гори и сеното.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Re: Моля Ви, колега

Мнениеот miriam » 19 Фев 2009, 21:25

Колега , всички дами тук страшно харесваме Иван , защо завиждате така люто?!
Бъдете забавен и ларж , и не одървявайте с дискриминации и без това постното форумче :D
miriam
Потребител

Мнениеот Lion11 » 19 Фев 2009, 21:31

Аз лично с интерес чета написаното от иван, даже въпросът е не както пишете вие да намали броя на участията си във форума, а напротив да ги увеличи. Е разбира се, не всичко му разбирам- например тук viewtopic.php?f=3&t=34989 написаното за африканската фауна и банките не я разбрах, но това е вероятно защото вече малко ми се спи, утре след третото кафе пак ще помисля какво е искал да каже авторът
Lion11
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 19 Фев 2009, 22:18

Целият форум е пълен с негативни менния на Иван за ЧСИ-тата.
Глупаво е.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 19 Фев 2009, 22:36

Калахан, просто така са се случили...навързали думичките :oops: :) Изплъзнали са се.Сигурна съм, глупости говоря ...усещам по някакъв начин, че не е злоумишлено..някак си когато човек ги бълва нещата, така че да изрази омерзение,презрение, по друг начин звучи....Няма как тези постове да са писани от тясно скроен човек :) или човек който иска да изрази действително ненавист...
Сега верно се получи "Иван и жените" :D
:oops:
П.П.Никой не ги мисли ЧСИ за вампири :), повечето вицове за кръвопиещи са за адвокати :D
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот gudio » 19 Фев 2009, 22:42

8) Да не забравяме, че в началото и Лютият много ви кефеше (или ще кажете, че и сега ви кефи максимално с редките си изяви и ви липсва :?: )... :wink: Според мен ivan_lawyer постепенно се превръща в спамър, а изповядва май същата идеология като Литман :lol: - засега все още не скача на "въ-просителите", но непрекъснато натяква, че адвокатите са най-великите и истински юристи, а всички други юрид. професии са измамници, рушветчии и некадърници. Пише като прекалил с бърбъна герой на Чандлър и наистина е забавен, но според мен, нещата ще се развият зле-е-е-е-е.... :(
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 19 Фев 2009, 22:51

Разбрах. Значи от утре в полушеговита форма започвам да пиша ей така, между другото, за глупостите на адвокатите - важното е шоу да става :D
Само че на мен не ми е смешно, когато заради адвокатите на взискателите трябва да ходя из циганските махали, където и полицаите не искат да ходят, пак заради адвокатите на взискателите последните седмици трябва да стоя до 10-11 часа вечерта на работа и да пиша запори до всички банки, както и възбрани, и т.н. вкл. и в този момент. Заради адвокатите трябва да снимам по 400 страници дела страница по страница, заради глупавите им жалби (които в 99% от случаите остават без ужавение), пак заради адвокатите...много други неща :wink:
Същевременно идва пак адвокат (Иванчо) и ми обяснява какви цербери сме били, а че това е пак заради адвокатите на взискателите, които всъщност казват какви изпълнителни действия да се извършват, това някакси странно се премълчва.
Да не говорим колко пъти адвокатите ми държат тон и ми викат по най-просташкия начин, аз трябва да търпя подобно отношение и тук във форума.
Ами изчерпа ми са чувството за хумор пък :?
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот gudio » 19 Фев 2009, 22:57

kalahan2008 написа: ...заради адвокатите на взискателите последните седмици трябва да стоя до 10-11 часа вечерта на работа и да пиша запори до всички банки, както и възбрани, и т.н. вкл. и в този момент. Заради адвокатите трябва да снимам по 400 страници дела страница по страница, заради глупавите им жалби (които в 99% от случаите остават без ужавение), пак заради адвокатите...много други неща :wink:

:wink: И аз съм в офиса :lol: , ама пия този път "царевичак" (приключих с разпределение на поредните 200 плащания), затова сравних ivan_lawyer с Ф. Марлоу :lol: Впрочем и ... айде да не казвам кой ЧСИ :wink: също кибичи в офиса си в момента... (преди малко се чухме).. :evil: Ама това е от алчност, нали разбирате - не спи гадината ЧСИ, денонощно смята и брои парите, измъкнати от бедните Андрешковци... :evil:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот miriam » 19 Фев 2009, 23:01

ех ех....ще рече човек, че някой насила ви държи под адвокатски гнет :D
елате , станете адвокат, смятам ще сте добър , корав , справедлив , сериозен , дет се вика-белким и усмивката Ви се върне на лицето :P :D
miriam
Потребител

Мнениеот kpavlova » 19 Фев 2009, 23:03

Значи от утре в полушеговита форма започвам да пиша ей така, между другото, за глупостите на адвокатите

Не вярвам да се съсипе тъй престижа на древната професия :D ."Адвокатски глупости" си е почти ... понятие в правоприлагането :D Имах предвид, че вероятно не е сериозно и тенденциозно...но човекът Иван си знае най-добре :oops: Просто няма смисъл от сърдене :oops:
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот gudio » 19 Фев 2009, 23:06

miriam написа:ех ех....ще рече човек, че някой насила ви държи под адвокатски гнет :D
елате , станете адвокат, смятам ще сте добър , корав , справедлив , сериозен , дет се вика-белким и усмивката Ви се върне на лицето :P :D

Моме, още от времето на тайнственото ми битие на mokele_mbembe :wink: си другаруваме с тебе, помниш ли ? :lol: Аз съм бил 14 години адвокат, а "ты записалась добровольцем" ? Колко време изтрая "под пагон" и кога стана калайджия и кога там ... :wink: :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот miriam » 19 Фев 2009, 23:11

помня Ви , момко :D
оставили сте неизлечима следа в съзнанието ми на презрян наемен безконтролен пройдоха , съсипващ умишлено труда на останалите достойни юристи наоколо....
5 години изтраях и бегах , преди уврежданията да станат необратими :D :D
какво сега , да излезем навън да се разберем кат мъже?! :lol:
или крехък мир по ръба на бръснача- кой пръв ще сбърка :P
miriam
Потребител

Мнениеот gudio » 19 Фев 2009, 23:17

miriam написа:помня Ви , момко :D
оставили сте неизлечима следа в съзнанието ми на презрян наемен безконтролен пройдоха , съсипващ умишлено труда на останалите достойни юристи наоколо....
5 години изтраях и бегах , преди уврежданията да станат необратими :D :D
какво сега , да излезем навън да се разберем кат мъже?! :lol:
или крехък мир по ръба на бръснача- кой пръв ще сбърка :P

:wink: Ами, добре дошла в клуба. :lol: Наистина адвокатската професия е най-интересната (поне можеш да избираш с какво да се захванеш), не знам за Калахан, ама становището на преобладаващата част от гилдията е, че "адвокатите са наши приятели". :lol: Темата беше за ivan_lawyer и неговото спамене, тук подкрепям Калахан напълно и ви предупреждавам да не му се радвате особено - Лютият беше също така свеж (и доста по-смислен :!: ) в началото на спамерската си кариера.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 19 Фев 2009, 23:28

От къде започнахте, къде стигнахте.

Лично мен ванката ме забавлява много. Напомня ми за един мой колега...

На моменти ми се струва, че "приключва филма", но има надежда.

Айде... лека вечер, че утре ще се потя над казуса за мл. съдии.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот gudio » 19 Фев 2009, 23:34

DEKAH написа: Айде... лека вечер, че утре ще се потя над казуса за мл. съдии.

:cry: Още една бъдеща загуба за родната Адвокатура (редом с тъй значителни други такива :wink: като... :oops: МЕН :oops: :oops: , сещам се за gega /mitko6 и много-много-много други...)
:evil: Накрая май само ivan_lawyer и Литман ще останат там, а :?: :!:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост » 19 Фев 2009, 23:36

gudio написа:ivan_lawyer ...Пише като прекалил с бърбъна герой на Чандлър и наистина е забавен, но според мен, нещата ще се развият зле-е-е-е-е.... :(

"...А вие пиете ли, г-н Марлоу?
-Ами, като стана дума...
-Не бих искала да наема детектив, който приема алкохол под каквато и да е форма.Не одобрявам дори цигарите.
-А, може ли да си обеля един портокал?
Чух рязкото поемане на въздух в другия край на жицата.
-Поне се дръжте като джентълмен!
-В такъв случай, ви съветвам да се обърнете към Академичния клуб. Чух, че са им останали един - двама джентълмени, но едва ли ще ви допуснат до себе си.
И затворих.
Предприетата стъпка бе в правилната посока, но не бе достатъчна. Трябваше за заключа вратата и да се скрия под бюрото."

Р.Чандлър "По- малката сестра"
:)
Последна промяна cruel_la на 19 Фев 2009, 23:40, променена общо 2 пъти
Гост

Мнениеот Гост. » 19 Фев 2009, 23:36

:lol: :lol: :lol: Въпреки сериозността на темата- разсмяхте ме...
Много елегантно тристранно :wink: чувство за хумор! :lol: :lol: Искам още, ако е възможно. :oops:

Деки и Революшън, успех ви пожелавам утре! :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 19 Фев 2009, 23:57

По повод алчността - изказване на адвоката на едната банка: "Много се ядосвам, когато превеждате парите ми на Държавата, която нито такси плаща, нито си мръдва пръста, а по силата на закона лапва всичко наготово"

Или пък: "Насрочвайте опис на жилището на длъжника (единствено), а той нека си жали и да доказва, че е несеквестируемо" :wink:

Единият взискател си изтегли всички дела само заради това, че не искахме да описваме несеквестируеми имоти по искане на адвоката им.

Сигурно това не е алчност, а адвокатът просто си върши работата, защитава интересите на клиента си, нали, г-н Иван? А всички ЧСИ сигурно винаги бранят само и единствено собствения си интерес и не го правят, защото просто си вършат работата, заради което им се плаща, а защото са мошеници и измамници, нали? :wink:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 20 Фев 2009, 00:04

Хайде, аз си тръгвам вече (пак не свърших всичко докарай, но какво да се прави), съжалявам за емоционалния изблик, но вече няколко седмици стоя до късно вечерта, вкл. и веднъж до 12 часа, и ми идва малко в повечко, а от ден на ден работата става все повече и започвам да сдавам багажа. Особено като ми кажат какви изроди били ЧСИ (не че няма черни овце и сред тях де).
Лека вечер на всички :D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Фев 2009, 00:14

Професийката е такава, че не може да се угажда на адвокатите на взискателя на всяка цена, а и те трябва да знаят, че утре може да се окажат адвокати на длъжника. Замисълът на високите ("сами по себе си" и "съпоставително погледнато" - в сравнение с предишните) такси е същата като при нотариусите - да може да се самоиздържа дейността и да носи печалба, която да демотивира изкушенията към далавери и компромиси. Бързо (законно) забогатяване тук няма, забогатяване изобщо също може да не се случи, но има доход, който да кара ЧСИ-то да си наляга парцалите и да спазва стрикно закона и да гледа на първо място Държавата, която му е възложила, както пише в закона, правомощия по съдебното изпълнение. Че законодтелните решения не са сполучливи, вярно е, но щом така е написан законът - така да бъде ("точка 26" си върви, нали :wink: ). Много колеги всъщност "удариха кьоравото" именно поради присъединените огромни държавни вземания, които по едни или други причини не бяха събрани от НАП и АДВ. "Първоначалното натрупване" за много от тях дойде оттам :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии