начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Относно проблеми със строителна фирма.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно проблеми със строителна фирма.

Мнениеот obreshkov » 10 Мар 2009, 11:05

Здравейте, не съм убеден дали пиша във правилния форум, но дори и да не е така се надявам да ме насочите в правилна пососка. Казуса е следния. От почти година около настоящото ми жилище са започнали масови строежи. Така, до тук всичко добре, проблема е че живеем на тясна еднопосочна улица и паркирането е разрешено от лявата страна на пътя. Тъй като всекидневно пристигат всевъзможни камиони свързани със строителните дейности, се започна едно безобразно поставяне на всякакви прегради с цел да има свободно място, осигуряващо място за спиране на камионите. По този начин обаче живущите в къщите между блоковете нямат никакво място за паркиране, както през деня така и през ноща, защото "съвестните" строители забравят да си махат преградите, или по-скоро ги мързи. Имах пререкания със собственика на фирмата изпълнител, който ме уверява че си бил платил за пътя, което ми се струва въздух под налягане. Документ не ми е показал. Чашата преля, когато пред собствения ни гараж беше поставена саксия и цървула който я беше сложил /тъй като той не ме познава/ започна да ми обяснява, че чакал автомобил който ще ползва гаража - тоест нашия гараж. ЛЪЖЕ за да не спират хората. Направо онемях - КАК МОЖЕ ТАКАВА НАГЛОСТ!!!. След като му разясних кой съм, започна да се извинява, което мене не ме удовлетворява. Така - интересува ме какви са законовите мерки или къде трябва да се подаде жалба срещу това грубо нарушаване на правата за паркиране на живущите в района хора. Има ли начин да осугуря място за паркиране на личните автомобили на семейство ни пред лицето на къщата. Моля Ви, да ми помогнете.
obreshkov
Нов потребител

Re: Относно проблеми със строителна фирма.

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2009, 11:38

Можете да искате "спиране на строителството".
Но едва ли ще се преборите за това.

Но това не става за един ден - от една страна строителя има право на търпими и съизволителни действия, така се нарича в правото, това което върши строителя.

Макар, че би могъл да ползва по малогабаритна техника.

Да не говорим, че повечето строители отказват да инвестират в хаспели, в елеватори - които в повечето случаи облекчават строежа.
Да не говорим, че повечето строителни материали са на палети - едно малко мотокарче спокойно може да ги превозва от някоя по-широка улица.

Един вид - дори и да сте изключителен собственик на улицата - до приключване на строежа не можете да противодействате ефективно - все пак строежа не може да мине отникъде.

Пък и се замислете - Вашата кооперация също е строена така.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация