начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Българският адвокат между лошите закони и корупцията

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Българският адвокат между лошите закони и корупцията

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 00:13

сигур ще е по заповедното.... че таксите там са сал наполовина :lol: :lol:
и не само там, де..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 00:59

gudio на 05.03.2009 г. в темата "Обявиха конкурс за ЧСИ написа:Вместо това, ще цитирам нещо оттук: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=149684&srcpos=10
:wink:

Гледам ви темата, все пак с малко закъснение забелязахте фундаменталната публикация :wink: , чаках да охулите всички мръсни връзкари-монополисти, за да ви питам защо не оплюете и магистратите в същия порядък - и те ограничен брой персони и няма, видиш ли, свободен достъп до тази професия, за нашего брата :?: :!: :evil: , но "евалла" ви правя - не го направихте :!:
Не знам какъв съвет да дам - аз така навремето, гордо и ехидно прозяпах първия (на който - който не поиска, той не стана) и втория (на него - по-трудно, но който поиска - стана) конкурс за нотариуси. Тъпа професия, поддържам го и до ден днешен, ама парите..., а :?: :!: :shock: Узрях за идеята да се включа на третия конкурс - получих 2,70 на писмен (помня, че като се натрясках от скръб, се питах, а защо е "два и седемдесет", не може ли "лев и двайсе" :lol: ). Продължих гордо...да адвокатствам, докато не видях поредното "раздаване" :wink: - впрочем приятел нотариус "ме светна" за него :lol: . "Първи конкурс е !", казва ми: "Сега или никога, както аз на "първата вълна" през 1998 г.!". Знаете какво стана... Знаете какво стана с други адвокати тук, които станаха съдии и пр., вече "не смеят" да пишат във форума ("компромат, м а й н а !"). Имах едни горчиви излияния преди време тук, адресирани до един вече "не-адвокат" :wink: - защо съм се кръстил "Гъдю Балуев", какво съм искал цял животда работя и какво съм работил докато не избягах от тази професия.... :( Скапа се адвокатската професия, компрометира се, ама не са причина за това нотариусите или ЧСИ. В тази част на статията катогерично не съм съгласен с автора (даже го подозирам, че като Керелов е неуспял кандидат-нотариус или кандидат-ЧСИ, ама не ми се рови да го изобличавам :wink: ). Докато бях адвокат месечно съм правил по една фирма и една, максимум две сделки в държавния нотариат (за стари, отбрани клиенти) и много се гордеех с това - че съм "съдебен лъв" :lol: а не "нотариален плъх" или "фирмен регистратор". Не усетих липсата на нотариалната работа след появата на "частните" нотариуси, усетих това, което го пише в другата част на статията в "Медиапул", откъдето произхожда публикацията и в този форум - компрометира се правораздаването, влоши се качеството на решаването на съдебните спорове, масово надделяха "миситите", "посредниците" и "уреждачите" от всякакво естество и калибър. Това го казвах дълго време и тук (от март 2006 г. или откогато се регистрирах във форума), сега не знам как е - отървах се :wink: Има ли подобрение, още по-лошо ли става - вие ще кажете, които адвокатствате.
"Системата" :P не е затворена - който не му стиска, да участва в конкурси всякакви - адвокатлъкът е хем трамплин, хем последно убежище или "връщане в бащината къща" за всеки, който се е пробвал другаде.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 01:07

Балуев, да прощаваш питането ми / аз все от друго се вълнувам.../ и ако не възразяваш, пренебрегвайки цифрите- не ти ли липсва адвокатлъка? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 01:23

poli_g написа:Балуев, да прощаваш питането ми / аз все от друго се вълнувам.../ и ако не възразяваш, пренебрегвайки цифрите- не ти ли липсва адвокатлъка? :roll:

На всички им липсва - на нотариуса, когото споменах, на мен, на всички, които са работили тази професия. Избираш клиентите, избираш казусите, създаваш си специализация, каквато на теб ти е интересна, или караш "Джи Пи", всичко, което ти привлече вниманието - твое е !
Просто, нали съм "гнусен чичка" ( :lol: не се сещам как беше "съдебното определение"), т.е. :oops: :oops: :oops: стар съм вече, деца и т.н. - пари трябват... Ако ги нямаше тези ангажименти, защо да се захващам с друга дейност. Разликата, явно авторът на коменитраната статия, я знае - не е сравнимо просто. Познавам доста "мисити", "уреждачи", ама тук говорим за законен доход с "full" платени данъци, групата на "миситите" яко бледнее... :wink: еднообразна работа, мразена от хората професия, но си струва.... :oops: :oops: Този колега го цитирах няколко пъти, ама ето пак:
Jos Witdehaag, иззвршител од Холандия написа:'Cause you wanted to earn money, that's why you became enforcement agents, and that's the only reason...Isn't it ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 01:32

:roll: Много мило, благодаря ти. Въпреки всичко си оставаш мил "чичка". :wink:

Isn't it ?

Това ще е...:)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 01:51

:? Поли, не знам как жена се чувства като адвокат :oops: Познавам две разведени колежки - голяма битка е... :? Ако адвокатстваш "за хоби" е супер... Ако от това изхранваш деца и финансираш и ръчкаш поредното дело за увеличение на издръжка, както и висящите изпълнителни дела за същото,... май не е ("Никой не си е сам зъболекар"). Навремето имах приятелка :wink: колежка "от курса" (а кавичките са, защото "курсът" беше в споменаваната вече "Франкофония", а момата имаше лично МПС - "чистак-бърсак "BMW 325 M"", това "М" е много важно, да знаете, ... и... :oops: беше дъщеря на местния нотариус :lol: 8) )"Потим се" :lol: с нея уж над дадения ни казус, а тя ми вика "К,ви са тия глупости, нямам сили, нерви, енергия, пък и никой пари не ми дава за тая работа..." :lol: Аз й казвам: "Ама те - Папиниан, Улпиан, че и баш бай Гай(ус), те безплатно са работели, за "чистото право" и "pro bono" казуси са решавали..." 8) А тя - "Ама тия си били богати гъзари, римски робовладелци, я ги мани тия, не хми говори за тях, аз съм бедно момиче !"
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 02:25

:lol: :lol: Винаги съм харесвала тънкото ти чувство за хумор. ТоА казус ще е бил много Уплетен, щом сте се потили. :lol: :lol: :wink: / Сатир ми влияе зле.. :oops: да прощава и той/.

.......... такива ми ти работи :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jegosan » 11 Мар 2009, 10:02

"Авторът е адвокат в Пазарджишката адвокатска колегия, практикува и в София. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", работил е в магистратурата като следовател и прокурор.
В момента провежда обучение за Diploma in Law в University of Westminster, London."

Похвално, нищо против колегата, приветствам високата степен на образованост и стремежа към нови знания и дипломи. Не се заяждам. Но не съм съгласен с много от констатациите му в стататията му.
Адвокатурата не се била рефформирала - ами да се реформира - свободна професия е, няма административна и каквато и да е по сериозна регулация...
не участвала в секторите - пазар на недвижими имоти и съдебното изпълнение, ами да участва... Хем свобдна професия - хем някой трябва да й пази копанката - няма такъв цирк. Спор няма, че много нотариуси пишат актове, и ЧСИ си правят всичко от молбата до изпълнението, ама това не е забранено и щом клиента иска не можеш да го изгониш...
Вярно е, че да си адвокат е призвание, а след години получаваш признание, е няма как.
Не съм съгласен, законовата уредба на нотариусите и ЧСИ противоречи с Договора за ЕС,/то па и ние сме едни европейци, ма нейсе/ вижте в кой държави от ЕС, още повече от основателките на същия няма ограничения за придобиването на правоспособността нотариус или ЧСИ, нека не забравяме, че това е делегация на държавновластнически правомощия! Да не говорим за Латинския нотариат и прочие, домогванията на някои люде да "американската мечта" всеки нотариус с подпис и печат под ръка е меко казано смехотворна - "видяла жабата, че подковават вола, че и тя си дигнала краката" , ако всичко ни беше по "американски" съм съгласен и това да стане, ама не сме американски щат нали, и все още "май" се гордеем с "Аз съм българче" .... или поне на маса....
и нека, някой от великите президенти беше казал: " Не питай какво е направила държавата ти за теб, а ти какво за нея"/извинявам се за лошата перифраза и неточния цитат/.
Но ако някой го е "фанала" ностаталгията по държавната адвокатура от преди 1989 г. --- да се събуди, няма време живота си минава...
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот azlis » 18 Мар 2009, 22:35

Интересно е случващото се в Балчишкия районен съд, където повечето граждански дела са висящи и нерешени, а двамата граждански съдии – Ивелина Велчева и Цонко Иванов въртят любов от години. Тия хора не са там да гледат нашите дела, а да правят любов и раздори за нашите земи и наследници, и се радват на нашите страдания, за които въобще не им пука. Иначе Цонко Иванов се сдобил с имоти в с.Соколово, от там ги прехвърлил в с.Оброчище и чудно как в гр.Балчик. Това е то да си магистрат, уж тия неща са преследвани от закона, но за някои може, може би!? Явно пак спят хората горе и не обръщат внимание какво става по света!
azlis
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 18 Мар 2009, 22:58

azlis на 18 Мар 2009 09:35 pm
Интересно е случващото се в Балчишкия районен съд, където повечето граждански дела са висящи и нерешени, а двамата граждански съдии – Ивелина Велчева и Цонко Иванов въртят любов от години. Тия хора не са там да гледат нашите дела, а да правят любов и раздори за нашите земи и наследници, и се радват на нашите страдания, за които въобще не им пука. Иначе Цонко Иванов се сдобил с имоти в с.Соколово, от там ги прехвърлил в с.Оброчище и чудно как в гр.Балчик. Това е то да си магистрат, уж тия неща са преследвани от закона, но за някои може, може би!? Явно пак спят хората горе и не обръщат внимание какво става по света!

Аха, ясно- я давай повечко фактология, че да е пълна пикантерията. :wink:
Ти що не се афишираш с името? :evil:
Въртели любов, висящи дела и прочие... дръндели на таркалета.:lol:
И, като си така ведущ/а, кое се преследва от закона?
А, като си така сигурен/ в твърденията от пасквила- що не сезираш когото трябва, ама от началото да си знаеш - анонимки не се гледат. :idea:
Аааа,пък дали не е щото не щеш да си абонат на институцията от втория етаж. :wink:
Ще се афишираш, ама те е шубе да не те подгонят- щото ще си докажеш твърденията на върба у петък. :evil:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tapizaushi » 05 Окт 2009, 18:08

Ето и еднаснимка на автомобила. Готин е и мисля, че беше време и адвокатската гилдия да добие малко представителност.
tapizaushi
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии