начало

Георги Георгиев получи държавния печат Георги Георгиев получи държавния печат

......Да говорим за раждаемостта

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

......Да говорим за раждаемостта

Мнениеот vatconsult » 21 Апр 2009, 14:07

Аз съм на 25г. имам приятелка щяхме да имаме дете , но за наше нещастие плода трябваше да се отстрани поради извънматочна бременност и това е една от главните причини за големия спад на раждаемостта в България , но все пак аз и приятелката ми сме оптимисти и сега ще минем през инвитро , което е алтернативния вариант , защото вече нямаме възможност за нормална бременност.
Друг абсурден фактор е бързата еволюция или деградация в която се намираме и тя е неизбежна , но все пак да не се самозабравяме. Аз съм виждал много ама много потенциални лесбийки и педераси в България и съм сигурен , че и Вие ги виждате и това са Вашите деца , както и самит Вие. Това също е един огромен процент от хора , които не ги ЕБ. (съжалявам за израза) какво ще се случи със нашата страна след 15 или 20 години, аз ще Ви кажа какво ще се случи. След точно 20 години в България малцинствата ще станат 10 пъти повече , а българите ще намалеят до голяма степен и тогава ТЕЗИ малцинства ще искат независимост , което е равносилно на преврат. От там ние вече няма да имаме собствена държава или "НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЦИГАНИ".
Има и други фактори , от които българския народ леко-полеко и незабележимо ще исчезне.

Готов съм да прочета всяка реч с цел " да подобрим РАЖДАЕМОСТТА на България " благодаря. :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Последна промяна vatconsult на 22 Апр 2009, 08:23, променена общо 3 пъти
vatconsult
Младши потребител

Re: Хайе да подобрим РАЖДАЕМОСТТА на България

Мнениеот REVOLUTION » 21 Апр 2009, 14:10

Не че нещо , ама това е юридически форум!

Подобни теми не им е тук мястото , а в бг мама , татко и прочие.

П.П
Искрено желая успех на Вас и приятелката Ви да си родите здраво детенце след инвитро процедурата , а защо не и близначета. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 21 Апр 2009, 14:14

Тези неща не стават с речи, думи и приказки, а с конкретни действия. Действайте.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 21 Апр 2009, 14:17

Освен това не мисля, че е редно да споделяте толкова лични и интимни неща за Вас и приятелката Ви и то в този форум. :evil:
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Апр 2009, 15:10

Е какво е лошото на циганите - ако се подобрят условията на живот, поне на нивото от преди 30 години, ще се убедите, че това са нормални хора.

Освен това има много мургави събратя - Чирков например, които ако не друго са си напълно нормални хора.

Вие сте вероятно млад човек - не сте ходили в казарма, а там имаше доста "кюмур" - особено в автомобилните роти - така наречените "мордари".
Трябва да Ви кажа, че разликата между един прост българин и един прост циганин е само в цвета на кожата.

Пък и това е разселена от Индия каста, вярно най-примитивната, но поне още 1 милион години ще ни бъдат съседи.

Мен циганите ме веселят повече от някои българи, освен това живеят в непоносима мизерия.

Така, че спокойно.

А иначе - сериозно погледнато, тъй като нямаме вносни гастербайтери (хора, които да ни вършат черната работа - нали не си се представяте по потник и да асфалтирате магистралите), разумно е да поддържаме тази армия от роми, за да не се налага да плащаме на вносни работници.

А иначе е съвсем разумно да останем по-малко население - например никой не се хвърля във Виена от ужас, че намаляват - били са и по-малко, по разните му там холерни епидемии.

Впрочем, ако не сте перач на ДДС, като как ще ги гледате две деца - доколкото знам, това е доста скъпо удоволствие, така че - да не сте се раждали в най-ограбената държава.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот vatconsult » 21 Апр 2009, 16:23

Тези неща не ги приемам толкова лично , защото ако се поинтересувате от тази статистика , колко жени в българия са неспособни да раждат , много и то много повече от колкото Вие си представяте. Така , че темата не толкова лична.
Значи ходил съм в казарма и мога да се похваля , че съм служил в Национална Гвардейска Част и при нас нямаше кюмур или цигани , но имаше други минуси по-лоши от циганите.
Относно тези цигани аз познавам много подобни и добри и лоши , но добрите се броят на пръсти дали , защото са отхвърлени това е друга тема. Големият въпрос , е че един ден ние ще си сменим местата с тях и те не са само цигани , а и турци , китайци и т.н. и тогава тешко ни. Замислете се или Ви мързи.
Аз не източвам ДДС стремя се да работя по правилата и мисля че го постигам , защото спя спокойно.
vatconsult
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 21 Апр 2009, 17:17

По безсмислена тема в този форум не бях чел.

Пълна скука.

За каква раждаемост говорите за Бога? Какво тази държава осигурява на детето ми? Имам едно дете и за момента нямам намерение да имам 2-ро или трето. След 10-на години може би, но не и сега.

Няма детски градини, майчиството е мизерно, детските добавки, също. Никакви превилегии за бременни жени, нито пък помощ за тези, които искат да имат дете, а нямат финансова възможност за "инвитро".

Онзи фонд, който създадоха е поредния смях и гавра.

Абе не ми се говори.

Емиграция му е майката.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот vatconsult » 21 Апр 2009, 17:43

Няма смисъл а? Хайде да си говорим за работа тогава или за глупости. Ами като Ви гледам се оплаквате , че пари нямате за деца ами каква работа работите или може би само кибичите пред компютъра и чакате интересн форум. Че за какво са ни деца , некви глупости ще сменям пелини и ще ми реве сутрин рано няма да мога да се наспя да ида на работа в скучния .......... , в кото цял живот ще си прекарам.
Последна промяна vatconsult на 22 Апр 2009, 08:25, променена общо 1 път
vatconsult
Младши потребител

Мнениеот Melly » 21 Апр 2009, 17:50

Споко, уважаеми! Искрено ти пожелавам да си имаш детенце. НО... не така към другите :evil: :
vatconsult написа:Вие не заслужавате и поради тази причина няма и да имате.
- Това е Божа работа :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 21 Апр 2009, 17:50

Абе я бегай да риташ мечката отзад... УДАЧНИК :mrgreen: :mrgreen:
Я си скивай заглавието на темата "Хайе...". Можеше да напишеш и "Аре", ама "аре" се вика на магаре :twisted: Нали не висиш там непрекъснато пред компютъра, та си над тия неща... Дедесар с дедесар :twisted:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот vatconsult » 21 Апр 2009, 18:31

Несъм прав , но ако всички кажат така след 10 години ще ни сложат жълтата лента ( STOP ) на границата.
vatconsult
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Апр 2009, 18:59

vatconsult написа:Вие не заслужавате и поради тази причина няма и да имате.

По-грубо изказване от доста време не съм виждал!За мен лично вече сте persona non grata. :evil:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 21 Апр 2009, 20:33

vatconsult

1-во Алкохол не употребявам.
2-ро Имам предостатъчно пари, за да отгледам поне още 2 деца.
3-то Нямам намерение да давам деца на държава, която не се грижи за тях. Защо да раждаме потенциални данъкоплатци?

Увеличаването на раждаемостта е ПРИОРИТЕТ на всяка една ЦИВИЛИЗОВАНА държава. Не виждам развитие в тази посока, поне на този момент.
Това дали ще имам или няма да имам деца си е ЛИЧНО моя работа.
Само не разбрах с каква цел я пусна тази тема. За да се оплачеш или, за да се похвалиш, че ще правиш Инвитро в Лондон, при НАЙ-ДОБРИЯ лекар.

Що не спреш да ни занимаваш с дребните си житейски проблеми?

Кой си ти, че да си позволяваш да ни казваш какво заслужаваме и какво не? Да не би да си Господ, или се мислиш за такъв?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 21 Апр 2009, 21:25

vatconsult, призиви отправяте, че и съдник станахте :evil: Дайте светъл пример и докажете с лични действия! Че защо само на една приятелка, направете на 10 поне по 4 деца :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: ......Нямам думи гледайте си кефа

Мнениеот impressed » 21 Апр 2009, 22:05

bebitor, не го амбицирай :lol: да не вземе да те послуша и да започне да реди светли примери
Завърти си очите и си погледни между ушите!
Аватар
impressed
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 21 Апр 2009, 22:15

:lol: :lol: :lol: да, права си....ще бъдат едни светли, светлиииии....ум да ти зайде!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Апр 2009, 22:57

Тези неща не ги приемам толкова лично, защото ако се поинтересувате от тази статистика, колко жени в българия са неспособни да раждат, много и то много повече от колкото Вие си представяте.

Ми съчувстваме ти, ама все пак сте само на 25 години, каквото и да говорим - все още сте деца.
Аз съм командвал едва след 29-та си годишнина.
Впрочем ето как се е почувствал актьора Стефан Данаилов, когато му се е наложило да лежи в болница и решил да се оплаква - казал "Ехе, аз на 29 - години ...", а една възрастна дама го прекъснала "Момче, Александър Велики на 29-години е владял територията от Великата фаянсова стена до канала". Данаилов се засрамил ужасно.
Нещо ми се губи историята, ама нейсе.

Значи ходил съм в казарма и мога да се похваля , че съм служил в Национална Гвардейска Част и при нас нямаше кюмур или цигани , но имаше други минуси по-лоши от циганите.

И това е - нали знаеш фолклора - поделението на "..." връзкари.
Не мога да те разбера - похвалваш ми се, че си служил в Нац. гвард. част. Аз съм служил като радист - оттам наттатък е служебна тайна, но искам да ти кажа, че колкото по-близо до София, толкоз по-зле, освен ако не искаш да си начешеш самочувствието.
Впрочем какво сте служили Вие, бре - 1992 година, в Сливен изпихме една огромна еднолитрова гроздова ракия и си станахме и си легнахме - разкош. Нищо не сте служили, нито сте видели "марш на скок", нито сте косили трева с джобни ножчета, това и аз не съм го правил, но са ми го казвали.

Относно тези цигани аз познавам много подобни и добри и лоши, но добрите се броят на пръсти дали, защото са отхвърлени това е друга тема. Големият въпрос, е че един ден ние ще си сменим местата с тях и те не са само цигани, а и турци, китайци и т.н. и тогава тежко ни. Замислете се или Ви мързи.
Аз не източвам ДДС стремя се да работя по правилата и мисля че го постигам, защото спя спокойно.

Еми - еволюция, социална, расова, каквато и да я наречеш. Приеми я спокойно, или се самубивай с думи.

Как така - ето така.

Ние сме древен народ, примерно.

Имаш крава - пиеш мляко.

Нямаш крава - не пиеш мляко.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 21 Апр 2009, 23:02

http://www.vi-books.com/lib/d_s/3.1.htm
През последното десетилетие по-най-категоричен начин се налага тенденцията за ускорено намаляване на абсолютния брой на българските граждани. Резултатите от последното преброяване през март 2001 г.показват категорично мрачните демографски тенденции. Преброяването отчита, че общият брой на населението на страната е 7 977 646 души. Това означава, че само в рамките на двете последни преброявания между 1992 и 2001 г. то се е стопило с около половин милион души. Специалистите са на мнение, че това е един печален рекорд, защото при предишното преброяване в България са живеели 8 487 317 души. Съпоставката с 1985 г. е още по-тревожна, защото тогава сме били с близо милион повече.
Най-новите данни на националната статистика от 2002 г. още по-убедително разкриват тенденцията към „стопяване“ на българското население, защото според тях броят на населението е вече 7 870 000 души. По сведения на авторитетното международно издание „World factbook“, към юни 2003 г. българите допълнително се редуцират до 7 537 929 души.
Според изчисленията средногодишното снижаване на броя на българските граждани след 1988 г. е около 0,96 % средногодишно. В сравнение с общите депресивни темпове, характерни за народите от глобалния Север, българите поставят своеобразен рекорд, защото изпреварват всички останали държави. По данни на специалистите от ООН за 2003 г. пред България е единствено Латвия. (Приложение 14 и 15.)
Много и различни са причините за съвременната демографска ситуация. Демократичните промени след 1989 г. са не толкова причина, колкото социален катализатор, отприщващ действието на негативните демографски тенденции, започнали далеч преди това. Съвременната демографска картина е логично следствие на „вътрешните“ еволюционни изменения във възпроизводството на населението.
Ако през периода 1986–1992 г. намаляването на населението с около 480 хиляди души се обяснява предимно с процесите на международна миграция, сега причините са други. Намаляването на българите в последните няколко години е породено от дълбоки и трудно обратими процеси. Напусналите страната през този период са около 172 000 души, а останалата част от намаляването се дължи на отрицателния естествен прираст.
Българите се „топят“ с неотслабващи темпове. За посочения период починалите са с 337 хиляди повече от новородените и тази тенденция придобива устойчив и протяжен във времето характер. Данните от Таблица 10 красноречиво илюстрират дълбочината на депресивните демографски процеси.
Вижда се, че депопулацията в нашата страната датира още от 30-те години на ХХ век, като непрекъснато се задълбочава.
Раждаемостта в България е на едно от най-ниските нива. През 1980 г. на една майка във фертилна възраст се падат по около 2,05 деца. Десет години по-късно те са вече 1,73 и непрекъснато намаляват. (Приложение 16.)
През 1996 г. коефициентът на раждаемост в България спада на 8,6 %, за да стигне до най-тежката в демографско отношение 1997 г., когато на 1000 души се падат едва по 7,7 новородени.
Според данните от 2002 г. (Таблица 11) сумарният коефициент на раждаемост е 1,21 живородени деца от една майка, а данните, почерпени от „World factbook“, към юни на 2003 г. са, че този коефициент допълнително е спаднал до ниво от 1,13. Това е един от най-ниските сумарни коефициенти на раждаемост в световен мащаб. Както е известно, за простото възпроизводство на една брачна двойка е необходимо този коефициент да достигне поне до 2,1.
.........
Ярко изразени са репродуктивните нагласи при различните етнически групи. При българите, които са мнозинството от хората в страната, репродуктивните нагласи, естествено, са много близки до средните за страната – 63,0 % са изразили предпочитание към двудетния модел семейство, една пета (20,8 %) са за едно дете, а за три или повече деца са 12,8 %. Турците, които са втората по големина етническа група, имат репродуктивни нагласи много близки до тези на българското население, макар и по-рядко да изразяват предпочитание към еднодетния модел. Те са хората, които по-често са склонни да възприемат многодетния модел (съответно 19,9 и 15,9 %). Ромското население обаче, по-рядко отколкото българите и турците, изразява предпочитание към двудетния и особено към еднодетния модел семейство (съответно 54,0 и 11,5 %) и значително по-често са тези за семейство с три или повече деца (32,6 %).
......
Изводът от допитването показва, че двудетният модел като социална норма за броя на децата в семейството започва сериозно да бъде изместван от еднодетния.
Тази информация сама по себе си е много важна, тъй като животът доказва, че репродуктивният идеал е „таванът“, който практически не се надхвърля, но който може и да не бъде достигнат при липсата на определени икономически и социални условия. За различните групи население те са различни. Статистиката отбелязва, че този репродуктивен „таван“ непрекъснато става все по-нисък.
.........
Според специалистите един от важните показатели, влияещи върху човешката популация, е състоянието на брачност и разводимост. В България количеството на сключените бракове спрямо броя на населението непрекъснато намалява. В същото време нивата на разводимост запазват стойностите си и българското семейство се смята за сравнително стабилна институция. Това, разбира се, е породено от естествените демографски фактори, от социално-икономическите условия и психологическите нагласи на хората. Първите са свързани с намаляващия брой на хората във възрастовите граници, когато най-често се сключват бракове и семейните двойки се възпроизвеждат. Други важни причини са промяната в ценностната система и желанието първо „да се успее в живота“, а след това да се създава и отглежда поколение. Важна причина за отлагане на брака се явяват безработицата и социалната несигурност, поради което хората все по-често се отказват или отлагат времето за брак, раждания и отглеждане на деца.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Апр 2009, 23:27

Причината да намаляваме е емиграцията - има икономически емигранти (както и сигурно 20 политически), но това е благотворно.

В една фирма остават само верните служители, способните напускат, гонят ги и ги пребиват с камъни (дали).

Аз лично се радвам да виждам по-малко неработещи у нас сънародници, отколкото по-малко работещи у нас сънародници.

Рила ни е мила, ама на мен ми е мила.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот diaida » 22 Апр 2009, 00:23

vatconsult написа:Аз съм на 25г. имам приятелка
........................................
Аз съм виждал много ама много потенциални лесбийки и педераси в България и съм сигурен , че и Вие ги виждате и това са Вашите деца , както и самит Вие. Това също е един огромен процент от хора , които не ги ЕБ. (съжалявам за израза) какво ще се случи със нашата страна след 15 или 20 години, аз ще Ви кажа какво ще се случи. След точно 20 години в България малцинствата ще станат 10 пъти повече , а българите ще намалеят до голяма степен и тогава ТЕЗИ малцинства ще искат независимост , което е равносилно на преврат. От там ние вече няма да имаме собствена държава или "НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЦИГАНИ".
Има и други фактори , от които българския народ леко-полеко и незабележимо ще исчезне.
Готов съм да прочета всяка реч с цел " да подобрим РАЖДАЕМОСТТА на България " благодаря.

Това за което действително си готов е да станеш един от поредните членове на една партия, дето започва с "А" и завършва с "А", но не е АмебА.
Ако искаш да ни вкараш в кръстословица, реши и ти моята, вземайки последните 3 букви от думичката по-горе - и това е решението на въпроса!
Циганите не лежат в креватите ни по средата и нямат абсолютно никаква вина (поне, относно нашето размножаване, плодене и роене).
А, не си мисли, че ти си единствения който работи по въпроса и се е сблъскал с проблеми ... Нищо не изчезва толкова лесно в природата - няма да изчезне и нацията, не бой се!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии