Искам да споделя тук нещо, което ми тежи.
В БГ , където цените на храните, дрехите , обувките, доста услуги/телекомукации и мн. др./ са по-скъпи, отколкото в Англия примерно, има нещо изключително евтино.
Това е цената на лекарските услуги.
Те се грижат за най-ценното ни- здравето.
А прегледът е едва 2 лева!
И доста недоволни от живота си хорица могат да си позволят да си го изкарат на джипито, ако решат- да искат какво ли не/" Днес се напих , не отидох на работа- Дай болнични", " Уреди ми намаление за лекарства" и т.н. , и т.н./!
Ако лекарят откаже - има си и той контрол на главата и т.н., човекът казва:"ОО, щом не даваш, ще се отпиша!".
Никъде по света го няма това- хем са най-евтинки, хем онеправдани отвсякъде.
Става дума за хотара, които се грижат за здравето, тоест, най-важното за всеки от нас.
Много е кофти цялата система и ще се разтърся здраво за инструменти, с които нещо би могло да се промени.
Не съм лекар , но имам наблюдения отблизо и съм наистина възмутена от отношението на някои пациенти и от това, колко е евтин труда на джипитата в задръстената ни държавица!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 17:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Джипитата- най-неоправдани в БГ!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Джипитата- най-неоправдани в БГ!
аз па никак не съм възмутена!
може би защото не виждам проблем всяко страдащо, гладуващо и възпалено джипи да изкара една специализация и да ходи да работи в специализираните профилирани болници и клиники , където от чешмите тече мед и масло ;
за да не го правят значи имат причина-или парите им стигат/има си схеми за надписване на туй/онуй/ , или способности не им стигат
може би защото не виждам проблем всяко страдащо, гладуващо и възпалено джипи да изкара една специализация и да ходи да работи в специализираните профилирани болници и клиники , където от чешмите тече мед и масло ;
за да не го правят значи имат причина-или парите им стигат/има си схеми за надписване на туй/онуй/ , или способности не им стигат
- miriam
- Потребител
Доходите на много некадърни лекари са неоправдани, но иначе по-голямата част от лекарите са най-онеправадани в сравнение с колегите си в ЕС.
Why are scientists replacing laboratory rats with lawyers? There are more lawyers than rats. Scientists can become emotionally attached to rats. And there are some things that rats will not do.
- lipstick
- Младши потребител
И аз имам преки наблюдения над работата на личните лекари. Наистина е неблагодарна, тежка и ниско платена. Да не говорим, че от здравната каса се чудят как да ги глобяват за щяло и нещяло. Имаме случай, в който един лекар има да дава на здравната каса пари.
Има и такива, които са добре, особено тези, които започнаха в началото. На тях им се дадоха пари за оборудване, компютри и какво ли не. А тези, които започнаха по-късно им подадоха по един среден пръст.
А здравната каса строи палати и плаща солидни заплати на чиновниците.
Няма оправия.
Има и такива, които са добре, особено тези, които започнаха в началото. На тях им се дадоха пари за оборудване, компютри и какво ли не. А тези, които започнаха по-късно им подадоха по един среден пръст.
А здравната каса строи палати и плаща солидни заплати на чиновниците.
Няма оправия.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|