начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

ЗДРАВЕЙ И СБОГОМ, НО..., САМО ОТ ТУК!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗДРАВЕЙ И СБОГОМ, НО..., САМО ОТ ТУК!!!

Мнениеот Melly » 24 Апр 2009, 01:59

Не ме интересува, дали на някой ще се хареса тази тема, какво ще каже за мен и ... т.н. Когато загубя някого или нещо, чувствам болка. Но не онази болка, предизвикана от моментно неразпложение на някой вътрешен орган или система, казано по друг начин - физическата болка, а другата болка - дълбоко вътре в душата от усещане за нечия чужда, душевна болка.

Ковачев, ще ни липсваш тук :? ,
Но съм щастлива, че те познавам на живо!

Разбрах за решението ти, и ще го приема.
Току-що те прочитам ТУК viewtopic.php?f=17&t=35388&start=20#p333041
И макар ти да не ме прочетеш,
Някога, някъде ще се видим отново, убедена съм. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Бъди здрав!
Последна промяна Melly на 24 Апр 2009, 10:20, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: ЗДРАВЕЙ И СБОГОМ, НО..., САМО ОТ ТУК!!!

Мнениеот portokal » 24 Апр 2009, 07:02

:? :? :| :( :(
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 24 Апр 2009, 07:52

:? :( :( :( :cry: :| !
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 24 Апр 2009, 09:23

:( :( :( :( :(
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот system » 24 Апр 2009, 09:33

Какво е станало бе, хора ? Какво за Ковачев ?
system
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 24 Апр 2009, 09:39

system написа:Какво е станало бе, хора ? Какво за Ковачев ?

Ами предполагам че или някой го е обидил или вече му е доскучало тука.Дано промени решението си , аз много го харесвам и винаго с удоволствие чета постовете му.

viewtopic.php?f=17&p=333041#p333041
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот system » 24 Апр 2009, 09:42

Ами предполагам че или някой го е обидил или вече му е доскучало тука.Дано промени решението си , аз много го харесвам и винаго с удоволствие чета постовете му.

Аз също. Много го моля да остане, без него няма да е същото.
system
Активен потребител

Мнениеот fani_i » 24 Апр 2009, 10:29

Присъединявам се!
Снощи прочетох, обаче някак ме стегна гърлото и не писах. Сега събрах кураж от колегите.
Винаги е повече от тъжно, когато някой се чувства наранен и поради именно такава причина се оттегля от едно малко, макар и виртуално общество.
Не познавам лично колегата, но го чета с удоволствие.
Също се надявам да промени решението си.
fani_i
Потребител

Мнениеот miriam » 24 Апр 2009, 10:35

къде и какво е писал....?
иначе и доколкото съм го чела , форумът има нужда от хора като него-нека да си почине малко , да оплакне очи с пролетни гледки и изживявания и да се прибира обратно ,щото то на дами не се отказва, присъединявам се към апела на колежките.... :)
miriam
Потребител

Мнениеот ianeva » 24 Апр 2009, 10:48

Ковачев, лично не се познаваме, но е видно, че си умно и добро човече. Та, както казва miriam, почини, ако имаш нужда /без да се оливаш с липсването :) / и обратно тук ... И аз те чета с удоволствие, не го отнемай ...
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот DEKAH » 24 Апр 2009, 13:15

Лично на мен Ковачев ще липсва много. Това е единия от колегите, с когото съм дискутирал с най-голямо удоволствие.

Истината е, че този форум е заприличал на обществена тоалетна.

Според мен юридическите форуми трябва да са затворени. Хилядите въпроси на нагли питащи (+ лютия) правят пребиваването тук силно стресиращо. Напоследък форума отново замря. Не зная дали се дължи на хубавото време или на факта, че все повече колеги просто спират да пишат.

Желая на колегата Ковачев да не се ядосва с глупости и да му е спорна работата.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 24 Апр 2009, 15:43

Не разбрах защо, не трябваше явно.Ковачев, не те познавам, май четем и различни раздели, пишем в различни раздели, диалог не сме водили / то аз често на монолози се отдавам, та е трудно :oops: /, не съм чела всички твои постове, само тези в Общи дискусии, но приемам на доверие :) .Недей така, защото и да е,голямо момче си, не може да си ходиш :) .Ще липсваш и на мен.Време за размисъл - до понеделник.На всички останали - весела почивка :)
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Апр 2009, 18:27

Абе форума е опасно нещо, колеги - нали Ви разказвах една истинска случка с мен, след като цитирах имена.

Неслучайно истинските отношения се градят на лични контакти, но нямам нищо предвид с това.

Но пък аз съм тъп и упорит, затова не се предавам.

Спомням си случая с КАПМАН и акциите на Шведския хотел - що страх си брах тогава, ама бях млад, влизах в огъня.

Сега вече съм по-старичък и ме бива да наливам само масло в огъня.

А иначе - жалко, защото Ковачев прокара така ценните промени в Търговския регистър, с които адвокатите да регистрират фирми. Това е най-малкото.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 24 Апр 2009, 19:53

Да има ли по-строг модераторски контрол
30 Сеп 2007 12:54 pm
Въпросът все още стои. Обидният и назидателният тон, както и спамът, се смятат за нещо нормално и като гледам, не противоречат на правилата на сайта (май :roll: ).
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 24 Апр 2009, 19:55

Направете ме админ и... ще ви банна всички!

:P
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 25 Апр 2009, 00:34

Истината е, че този форум е заприличал на обществена тоалетна.
Според мен юридическите форуми трябва да са затворени. Хилядите въпроси на нагли питащи (+ лютия) правят пребиваването тук силно стресиращо.

Доста неща бяхя дълго време затворени. В последствие, когато ги отвориха, се изляха едни неща .... Точно като от обществена тоалетна.
Дай да затворим и юридическите, и медицинските, и музикалните, и фотофорумите ... ! Как ще "затворим" SEX-форумите ?
Единствено малко съм съгласин за (+лютия), че е ТП, но той е див комплексар и не ме притеснява, ама ВЪОБЩЕ ! А на някои им действа "стресиращо" ?!?!

Ако някой беше малко по-добре с латинския, щеше да е наясно, че "форум" и "затворен" нещо не си пасват.

Темета все пак е друга. Дайте предложения как да върнем Ковачев във форума, защото без него няма да е същото.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Апр 2009, 01:50

Ковачев ще се върне, когато почувства нужда от това. Има хора като Akademika/Karakochev и gega/mitko6, които ти казват на лични "Сбогом" и наистина не се връщат повече. Има други, които казват "чао", но все пак се завръщат. Но не смеят да пишат смислени коментари (каквито умеят), за да не се появи някой "умник", който да им обясни колко некадърни и незнаещи са. Пример - Inspectora.
Така или иначе само един е начинът да се завърнат хората към форума и той е - малко повече толерантност към мнението на другия, без злобни нападки и обиди, без излишни безсмислени коментари от стила "аз пък си вързах обувките" или "а на мен какво ми се случи днес...карах с мерцедеса по булеварда и..." в иначе сериозна тема (т.е. без спам), т.е. все изказваня в стил "Муцка, днес си купих фон дьо тен, муцка - това, муци онова...."...и всичко е функция на едно по-строго модериране - да се вижда, че подобно поведение не само няма да се толерира, но и ще се санкционира. В противен случай форумът ще си остане говорилня и място за лаф-моабет, за теми като "търся си жена", "И сме хубави, и сме прекрасни" или "Винамп", които нямат никаква практическа стойност и служат за убиване на времето, нещо, което човек може спокойно да направи с живи хора в живата реалност, а не вкъщи пред компютъра. Това според мен е смисълът на форума ( а и на сайта) - да коментираш правни въпроси по културен начин. Никой не е всезнаещ и не е роден научен, днес аз се уча от другите, утре ще помогна на някой. Хубаво е да имаш високо самочувствие, но е лошо да го използваш, за да мачкаш самочувствието на другите. А още по-лошо е да нямаш и покритие. Безукорният не укорява. Нормалният начин е да намекнеш веднъж, дваж на някого, че това, което прави, не е редно. И накрая обаче да преприемеш по-твърд курс, с надеждата да се стресне и най-сетне те чуе и обърне внимание на думите ти. Но когато се прави на луд, обясняваш му кое и защо не е редно и той продължава да си бръщолеви глупости или да сипе ругатни, значи не иска или не може да те чуе и няма да стане с добро.
В това отношение мисля, че форумната политика е прекалено либерална - то е хубаво да се дава свобода на хората, но не може да е безгранична. Не може спам във всяка тема, а когато решиш да пораздуеш спама (за да покажеш колко глупаво изглежда отстрани), да те обвиняват, че още малко ти си виновен за спама и всъщност ти си го преизвикал. Някой те е нагрубил (без никакъв повод), ти знаеш, че той/тя по принцип си е глубиян/ка и отвръщаш - и виновен излизаш ти. Изходът е да се направиш на горд и величествен и че не ти пука или просто да му теглиш една ...... и да отвърнеш подобаващо. Но тогава се включват едно стадо гарвани, които иначе нямат никакво отношение към темата, и те нападат заради това, че, видиш ли, си се защитил от другарчето им.
Щом се толерира спамът и злобата, вкл. и нападки към цели грули хора и поучения в назидателен тон ("ти...не трябваше така да реагираш...ти...не си прав..."), значи нещо куца в организацията на сайта.
Интернет не е място за лична психотерапия. Който има проблеми със себе си, да се обърне към приятели или специалист, но да не злоупотребява с клавиатурата и мишката за търпението на околните. Това са елементарни неща и се учудвам, че хора с наглед сериозни профсии не ги осъзнават.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Апр 2009, 18:27

Нищо му няма на сайта, напротив има много толерантност.

Общуването е напълно нормално предвид темите -то така или иначе няма много дискусионни теми, извън тези по новия ГПК, примерно.

Не виждам около какво може да се завърти една дискусия. Живота е доста подредено нещо, така или иначе.

Какво сега - да си говорим на тема светофара "административен акт ли е?". Няма лошо, но това всеки един юрист трябва да го знае - "светофара е административен акт, мълчалив такъв и т.н."

И все пак ние намираме начин да разнообразим скучното ежедневие, състоящо се от броене на пари.
И в това няма нищо лошо.

От интелектуална гледна точка аз не мога да се задоволя само с юридически мисли и размисли, колкото и да са великолепни. Например една статия във вестник "Дума" да прочетеш - една статия от Адалберт Айнщайн - "Защо сме социалисти?" - ти стига за поне седмица напред. Или едно интервю с Гого Лозанов в българския "Плейбой" - пак ти стига (където казва например - "Имаш едни пет години в университета да се усъвършенстваш").

Средата е такава, каквото е положението - например сега може да са по-изнервени колегите, все пак дълга зима, това-онова.

Няма значение какъв е сайтът - преди се е дискутирало сигурно повече от сега, но факта е такъв.

Освен това за да се организира сайта трябва да има концепция - например ще помага безрезервно на всеки един обадил се - а това са стотици такива на седмица.
Значи не става.

Ще бъде строго научен сайт - направо ще се разменят реплики "преклузивен", доказателствен корпус, въззиваем - все понятия, които нямат опора в позитивното право и са все измишльотини на адвокатите, за да стряскат клиентите.
И това не става.

То самият сайт ще си се развива по собствени правила, така е най-добре.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bastard » 26 Апр 2009, 16:40

Абе айде моля ви се. Кво толкова се вживявате не мога да разбера. Все пак това е само форум. Макар че за някои определени хора, 3000-4000+ коментара, направо ми се струва, че форумът им замества социалния живот. Че то раздели, че то болка, че то мъка.. стегнете се бе хора. Животът не е интернет, пък камо ли форум.
bastard
Потребител

Мнениеот Гост. » 26 Апр 2009, 17:29

:roll: Хъм... влязох в темата, не за да диря лична вражда. Преди време Портокал опита на разумните да обясни как се стигат бройките на тези постове. Който разбрал- добре, който не е разбрал- пак добре. Толкова!

Тук съм само, не заради модератора Ковачев/ въпреки, че дори и заради него/, но най-вече заради приятеля и човека Ковачев...

Наясно съм с цялата история и темата провокирала това, наясно съм и с останалата част...
Konsultant-а, дължиш някому поискано и не получено извинение! 8)
Ако ли юристите са важни за този форум.

Животът е като компот от сливи, накрая ще си остане само водата...
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии