начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Колеги, ГЛАСУВАЙТЕ!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Колеги, ГЛАСУВАЙТЕ!

Мнениеот law_master » 04 Юли 2009, 17:46

Утре са изборите и за това Ви моля утре да отделите 30 мин. за да отидете до урната и да даете своя глас. Няма значение за кого, но гласувате :!:
Последна промяна law_master на 04 Юли 2009, 18:01, променена общо 1 път
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Re: Колеги, ГЛАСУВАЙТЕ!

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юли 2009, 17:49

Присъединявам се , АЗ СЪЩО ЩЕ ГЛАСУВАМ! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот law_master » 04 Юли 2009, 17:54

Браво REVOLUTION! :D Предполагам че тук няма смисъл да се обяснява защо е важно да се гласува и че не е ,,модерно'' вече да си нихилист, но имам познати, на които трябваше да обясня. Затова пускам и темата, хем за подсещане :)
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 04 Юли 2009, 17:56

Ясно е, че ще гласуваме, кога не сме? :)
п.п. Хайде само без агитации, не за този, не за онзи, всеки има разум и глава на раменете си. Не за друго, но подобни теми, като придобият такъв оттенък /не за тези, а за онези/, става мазало, почват обиди и т.н.
Иначе - гласувайте! :)
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот system » 04 Юли 2009, 18:44

Браво за темата, колеги. Аз също ще гласувам, защото го смятам участието в избори не само за право, но и за морално задължение на всеки който има право на глас. И мисля, че е крайно време да стане и задължение по Конституция и закон. Доколкото зная, проф. Ст. Баламезов преди 1948 г. е имал подобна идея в своите проекти за Конституция. И не само той.
system
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 04 Юли 2009, 18:46

АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ !

Считам, че всеки трябва чрез гласа си, ясно да покаже мнението си за последните 4 години държавно управление и законотворчество, и да заяви предпочитанията си за следващите 4 години.

Да заявиш позицията си или да мълчиш - изборът е личен.
Но аз няма да мълча, недейте и вие !
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 04 Юли 2009, 18:51

Много ми е чудно, какво значи призивът:
law_master написа:моля утре да отделите 30 мин. за да отидете до урната и да дадете своя глас. Няма значение за кого, но гласувайте. :!:

Този призив ми прилича на желанието на един човек да се сдобие с къща, като започне да хвърля безразборно на едно място всички материали, необходими за изграждането на къщата. Човекът влага всичко в обекта и накрая какво се получава ? Всичко е налице за една къща, но къща няма, а купчина от строителни материали.

Изборите май не се правят, само за да гласува населението: да се гласува само за идеята да се гласува. Изборите се правят, за да се излъчи представително мнозинство, което да превръща политическата си воля в законова и управленска.

Ако ще се гласува на посоки, за когото й да е, няма ли да се получи взаимно неутрализиране на конкуриращите се (и различаващи се по природата си) политически сили в парламента ? Е тогава каква полза, че всеки е гласувал, като ще трябва пак да се гласува: избори до дупка ли ? :D

Ако гласуваха и само 10 процента от избирателите, и ако те гласуваха на посоки, нямаше ли да е същото, ако всичките 100 процента от избирателите са гласували на посоки ? :roll: И това не е ли причина за 90 процента от избирателите да не си губят времето да гласуват, например, щом и като гласуват, и като не гласуват, резултатът е един и същи: огледал се Илия, пак в тия ?

И последно, какво: да гласуваме ли или да не гласуваме (за бандитите или за лудите, защото само между такива ще можем да избираме, и този път, уви) ? :roll:

И в двата случая ще сме на голата поляна, но не зная защо си мисля, че с лудите ще ни е по-весело. :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот law_master » 04 Юли 2009, 19:25

Керелов, включете си ЛС, за да Ви отговоря. Има смисъл, нз как точно вие не го виждате.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 04 Юли 2009, 19:28

Пишете тук, тайни няма.
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот law_master » 04 Юли 2009, 19:29

system написа:Браво за темата, колеги. Аз също ще гласувам, защото го смятам участието в избори не само за право, но и за морално задължение на всеки който има право на глас. И мисля, че е крайно време да стане и задължение по Конституция и закон. Доколкото зная, проф. Ст. Баламезов преди 1948 г. е имал подобна идея в своите проекти за Конституция. И не само той.

system, напълно сте прав. На първо място ни трябва задължително гласуване, и след това мажоритарен вот
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот law_master » 04 Юли 2009, 19:30

не е тайна, просто ще се приеме като агитация с/у един определен ,,инструмент на властта'' :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 04 Юли 2009, 19:35

Тя, агитацията я направихте вече срещу този "инструмент на властта". Но това е отрицателен, негативен, вот, и не води до нещо по-различно. Защо си мислите, че другите парламентарно-представени партии ще се по-добри от Доган, нали всичките ще са от едно и също котило като него: ченгета ?
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот law_master » 04 Юли 2009, 19:44

Че няма да се оправим с магическа пръчка и с Бат Бойко ми е абсолютно ясно.
Но като човек с българско самосъзнание се дразня страшно много когато ме крадат и след това ми се смеят в очите, а аз немога да направя нищо, щото на някой друг не му се гласува.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 04 Юли 2009, 20:21

law_master написа:Утре са изборите и за това Ви моля утре да отделите 30 мин. за да отидете до урната и да даете своя глас. Няма значение за кого, но гласувате :!:

Подкрепям напълно написаното.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 04 Юли 2009, 21:42

Лав Мастер, имаш право да агитираш и в събота.

Бойко и Костов ще управляват. Браво !

Гласувай за ГЕРБ или за Синята коалиция.

За Синя България. Гласувай.
advokat__nikolov

Мнениеот DEKAH » 04 Юли 2009, 22:08

Колеги, гласувайте. Всеки даден глас е важен. В такъв момент, когато все по-ясно се вижда, че има явни манипулации и двойно гласуване, нашия глас ИМА ЗНАЧЕНИЕ. Не може нискограмотните и малоумни граждани да избират парламента.

Гласувайте, за да не се ядосвате после!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Не гласувам!

Мнениеот kostadin.iordanov » 04 Юли 2009, 22:12

Аз няма да гласувам и при избори за ОНС досега неколкократно съм обосновавал тази своя позиция. Не съм някакъв автомобил и не желая да гласувам за държавен орган, който може да ме управлява. Изобщо демокрацията и гражданското общество означават Ние гражданите да управляваме институциите, а не обратното, защото обратното значи, че те осъществяват нашия суверенитет /въпреки текста в чл.1 (3)/ след като няма какво да ги спре. Да се делегират правомощия на някакви хора да осъществяват законодателна власт, да формират изпълнителна и едновременно с това да контролират всичко в съдебната, посредством предписанията, които си наричат 'закон', е все едно да упълномощите юридически представител да разполага със самите Вас и в т.ч. да Ви продава както му е удобно. Гласувайки за подобна власт Вие я признавате като такава и съгласявайки се да Ви управляват всъщност се отказвате от правото си да бъдете свободни. Доколкото сте гласували на предишни избори за ОНС означава също и че лично Вие носите отговорност за всичко, което тази власт е осъществила до момента, като с утрешния си вот съответно поемате тази отговорност и за онова, което ще направи
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот DEKAH » 04 Юли 2009, 22:36

г-н Йорданов, след като не искате да гласувате поне пуснете празни бюлетини.

Направо е срамна вашата позиция.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Не гласувам!

Мнениеот advokat__nikolov » 04 Юли 2009, 22:44

kostadin.iordanov написа:Аз няма да гласувам и при избори за ОНС досега неколкократно съм обосновавал тази своя позиция. Не съм някакъв автомобил и не желая да гласувам за държавен орган, който може да ме управлява. Изобщо демокрацията и гражданското общество означават Ние гражданите да управляваме институциите, а не обратното, защото обратното значи, че те осъществяват нашия суверенитет /въпреки текста в чл.1 (3)/ след като няма какво да ги спре. Да се делегират правомощия на някакви хора да осъществяват законодателна власт, да формират изпълнителна и едновременно с това да контролират всичко в съдебната, посредством предписанията, които си наричат 'закон', е все едно да упълномощите юридически представител да разполага със самите Вас и в т.ч. да Ви продава както му е удобно. Гласувайки за подобна власт Вие я признавате като такава и съгласявайки се да Ви управляват всъщност се отказвате от правото си да бъдете свободни. Доколкото сте гласували на предишни избори за ОНС означава също и че лично Вие носите отговорност за всичко, което тази власт е осъществила до момента, като с утрешния си вот съответно поемате тази отговорност и за онова, което ще направи

Трябва да гласувате, Вие сте интелигентен човек. Какъв пример давате на младите, като не гласувете.

Моля Ви, господине, гласувайте !
advokat__nikolov

Мнениеот namakak » 04 Юли 2009, 22:50

Я не се моли....,на коленеееее :D
Днес трябваше да е ден без агитации или ден на размишление,или ден без алкохол.За утре имаме избора ние да решиме дали ще гласуваме или не.
Ако се долови желание за промяна в проценти от Европа,ще върнем евросубсидиите.Ще направят магистрали,от София до морето пълно с хотели.Няма лошо,само социално хората да са добре и заплащането да е европейско.
Мечтите са безплатни,за изборите не е определена пазарна цена.Тя е фиксирана.Но всеки трябва да избере своето бъдеще.
Гласувай!След 20 години дано им е дошъл акъла и на работещите и на безработните...
Направи утре някой богат,някой беден,някой правоимащ да даде своя глас,защото е безплатно.Защото и някога родителите ни казваха "дава ли ти държавата взимай" :wink:
Но запомни,избора е твой.Или гласуваш,или не.Робство в България не съществува,имаш право да гласуваш.И да не гласуваш,твоя глас отива за онази партия ,която не е съгласна със системата,с ненаказуемостта,с това което ти не си пожелал да ги избереш без поемане на отговорност.
Имаш правото да гласуваш или да не гласуваш.И винаги ще имаш своя глас.
Аватар
namakak
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии