начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

МОГА ЛИ ДА ГЛАСУВАМ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОГА ЛИ ДА ГЛАСУВАМ?

Мнениеот sunsh1ne » 05 Юли 2009, 11:05

Казуса е такъв, че аз съм студентка все още, но уча задочно. Дали мога да гласувам в София със студентската ми книжка със заверен семестър??? Рових се много в интернет, но за съжаление никъде не се споменава за задочното обучение :) Ще се радвам ако все пак успея да дам своя глас ...чакам отговора :)
sunsh1ne
Нов потребител

Re: МОГА ЛИ ДА ГЛАСУВАМ?

Мнениеот Standbay » 05 Юли 2009, 13:14

на сайта на ЦИК ще намериш отговор на въпроса си
Доколкото разбрах от медиите студентите задочници в София могат да се възползват от електронното гласуване.
Електронно могат да гласуват 9 000 души в София
Написано от 2009izbori.com

Около 9 000 избиратели ще имат възможност да участват в експериментално електронно гласуване на парламентарните избори на 5 юли.

В 9-та френска езикова гимназия в София ще бъдат открити девет секции. В тях ще има кабини за гласуване с по едно техническо устройство с визуализиращ екран.

Гласоподавателят трябва да заяви пред комисията, че иска да гласува по електронен начин и ще получи магнитна карта за гласуване. Отпечатаният от устройството вот се пуска в друга, непрозрачна кутия.

Ако някой избирател прецени, че този начин на гласуване е сложен за него, той може да се откаже и да гласува по традиционния начин - но преди да е пуснал вота си в кутията.

От ЦИК уверяват, че има механизъм за контрол при електронното гласуване и тайната на вота е абсолютно гарантирана, тъй като магнитните карти не са поименни.
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот sunsh1ne » 05 Юли 2009, 14:36

Ами благодаря :) всъщност ми дадоха брошура за това електронно гласуване и аз така реших, че все пак може и да има шанс и аз да гласувам :) след малко ще отида да пробвам :wink:
sunsh1ne
Нов потребител

Мнениеот sunsh1ne » 05 Юли 2009, 17:34

Само за протокола....отказаха ми :)
sunsh1ne
Нов потребител

Назад към Общи дискусии