начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Полицаи протестират

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Полицаи протестират

Мнениеот Ivailo5rov » 04 Авг 2009, 13:58

Днес на обяд пред съда в Плевен се бяха събрали всичките униформени полицаи и по едно време се разбра, че протестирали. Протестът е пред съда в знак на несъгласие с присъдата от 3 месеца на нападател на полицаи в някаква дискотека.
Не знам какво се е случило в тая дискотека и може и да са били прави полицаите, но от впечатлението, което ми направиха при протеста си, аз не бих застанал на тяхна страна.
Известно е че съм бивш офицер от полицията, че съм от учредителите на полицейския синдикат, който не беше създаден "от горе", както си мислят новобранците, а беше изстрадан сериозно, като се има предвид времето, в което го създадохме. Тогава обаче не се държахме като гашници, униформените не ходеха раздърпани и разпасани и наежени като мутри, не спираха на забранените за паркиране места, както бяха спряли днес и демонстративно си тръгнаха с газ и спиране на движението с обратен завой през непрекъсната линия. Колата с временни номера и съвсем тъмни стъкла, погледите свирепи...
Покрай тях минава кабрио на хулиганчета, без колани, с надута музика с басове и тъпани, ама те с тях са приятели. Дейност отчитат когато спират бившия офицер за превишаване в населено място до ужасните 60 или 70 км/ч или когато съм забравил да светна светлините в слънчев ден.
Едно време, макар за полицаите винаги да са се разказвали вицове, имаше респект от полицията. И рядко се случваше да нападат полицаи. Сега полицаите се държат като гашници и с тях се отнасят като с гашници. Представям си как са се държали и в оная злополучна дискотека...Жалко за добрите полицаи, които страдат от пасивите, натрупани от останалите.
Ivailo5rov
Активен потребител

Re: Полицаи протестират

Мнениеот Inspector_MBP » 04 Авг 2009, 23:10

:roll:

Гащници казваш... Сигурно имаш основание да го кажеш. Знаеш ли има една приказка, че битието определя съзнанието... Или как да бъда по-ясен...

Винаги съм смятал, че ако можеме да си представим държавата, като един скромен подреден двор, то системата на МВР би била "куче пазач", което се грижи в двора крадци да няма.
Само дето държавата ни, направи всичко възможно да направи от това обучено и здраво куче - помияр.
По най-различни начини: като го върза здраво на каишка, че да може да лае - ама без да хапе, като го пребиваше всеки път, когато понечваше да изръмжи срещу крадеца, и след това го пердашеше наново, защото крадецът взел, че окрал родния двор, докато кучето се чуди, дали вече трябва да ръмжи и лае... Като го постави в положение да проси от "спонсори" подаяния за елементарните нужди на съществуването му...
И сега някой има претенции, че как изгелжда това куче ?? Не е ли малко цинично ?

Съжалявам, че с Вас не сме служили в едно и също време г-н Петров.
Сигурно не знам как е било по Ваше време. Но подозирам, че и Вие не знаете, как изглеждат нещата днес, от вътре.

Бих искал, да дойдете на моето място, като дежурен офицер и да проведете Вие ДНЕС инструктажа на служителите от ППД. Иска ми се да видя, какво ще им кажете, какви изисквания ще имате към тях, и как ще ги мотивирате да изпълняват онези високи изисквания, които иначе всички имаме към полицията.
Защото ситуацията днес е такава, че който и както да ги квалифицира... аз съм благодарен, че поне все още има кой да се яви и след това да излезе на улицата да върши тази работа, при тези условия.

И впрочем, гащници или не, по-голямата част от тях полагат неимоверни усилия за да може парцалите, които носят вместо униформа, да стоят все пак някакси... поне не съвсем, като извадени от кофата за боклук.

Не съм бил в Плевен и не знам Вие какво сте видял. Моите впечатления са от показаното в btv. Да, и на мен ми направи неприятно впечатление колегата със слънечви очила и ланец показващ се под униформата.
Но поне все още носи тази униформа, щото има и една "легенда" за колега, дето се яви на работа в цивилни дрехи, поради факта, че просто НЯМА здрава, годна за носене униформа. Впрочем точно този колега нищо не е и нарушил, понеже действаща инструкция за униформеното облекло - НЯМА (или поне към оня момент нямаше).
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 04 Авг 2009, 23:42

Абе не е лесно вече - няма мъже. Скука. На шест адвоката излизам и не могат да ме преборят - лигни. Навремето да ти излезе някой стар адвокат, направо те простира пред залата.

Иначе - има регрес в системата, но така или иначе тя трябва да се запази - вместо полиция не може да има нещо друго. Гледал съм само филми за професията - например и в Англия има квартирни кражби - но отиват на адреса, говорят с хората, обясняват им, че им е слаба вратата и т.н. То и у нас е така - има и е имало през годините контакт с хората. Сега не говоря за големите игри - то пък големи - човешки.

Властта е опасно нещо - според мен трябва на година-две на началниците по РПУ-тата да им правят тийм-билдинг. И изобщо - хората биха се зарадвали на един тийм-билдинг. Присъствието - задължително.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот znama » 04 Авг 2009, 23:52

полицаите имат морално основание да протестират,но работа на законадателя е да предвиди по–високи наказания в нк,според мен трябва да отпадне и съкратеното съдебно следствие за умишлените престъпления,крайно време е "хуманизмът" в българското наказателно право да бъде стеснен. :idea:
znama
Нов потребител

Мнениеот listi » 05 Авг 2009, 10:21

Ivailo5rov написа:Не знам какво се е случило в тая дискотека и може и да са били прави полицаите, но от впечатлението, което ми направиха при протеста си, аз не бих застанал на тяхна страна.
.........
Сега полицаите се държат като гашници и с тях се отнасят като с гашници. Представям си как са се държали и в оная злополучна дискотека...Жалко за добрите полицаи, които страдат от пасивите, натрупани от останалите.

Този протест наистана ще да прилича на протест на апаши с униформи водени от чувството за кланово самосъхранение. То те сега са си и такива де, апаши, с ланци, а защо не и татуирани и с обички и гривни... :D
За "добрите" полицаи, жалко, да, но те май отдавна не са в "системата" :D :D :D Ако наистина са добри, значи са пуснали сигнали срещу "колеги" и началници, и познайте какво е станало ? С шут на поляната, ако не и наказателни дела за набедяване :D :D :D Така, че "добри" полицаи сега в полицията няма.
Жалко обаче за населението, което чака на тази полиция да брани правата му срещу престъпността. Като че ли по-належащо е да се завишат и прилагат в пълен размер наказанията на полицаите, а не на "хулиганите". Защото освен че са хулигани, те са и с униформи. :P
Ама това си е: бъндитска държава - бъндитска полиция. :idea:
listi
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 05 Авг 2009, 16:34

Колега Петров, преди 3 дена спецчастите с качулки+десетки патрулки с полицаи навлязоха в Клуб Бижу да въдворяват ред. Било е нещо страшно.
advokat__nikolov

Мнениеот marek972 » 05 Авг 2009, 17:36

listi написа:
Ivailo5rov написа:Не знам какво се е случило в тая дискотека и може и да са били прави полицаите, но от впечатлението, което ми направиха при протеста си, аз не бих застанал на тяхна страна.
.........
Сега полицаите се държат като гашници и с тях се отнасят като с гашници. Представям си как са се държали и в оная злополучна дискотека...Жалко за добрите полицаи, които страдат от пасивите, натрупани от останалите.

Този протест наистана ще да прилича на протест на апаши с униформи водени от чувството за кланово самосъхранение. То те сега са си и такива де, апаши, с ланци, а защо не и татуирани и с обички и гривни... :D
За "добрите" полицаи, жалко, да, но те май отдавна не са в "системата" :D :D :D Ако наистина са добри, значи са пуснали сигнали срещу "колеги" и началници, и познайте какво е станало ? С шут на поляната, ако не и наказателни дела за набедяване :D :D :D Така, че "добри" полицаи сега в полицията няма.
Жалко обаче за населението, което чака на тази полиция да брани правата му срещу престъпността. Като че ли по-належащо е да се завишат и прилагат в пълен размер наказанията на полицаите, а не на "хулиганите". Защото освен че са хулигани, те са и с униформи. :P
Ама това си е: бъндитска държава - бъндитска полиция. :idea:

Ако ти по това време си бил в тази дискотека, където 30 м-а-н-г-а-л-а ( а сега го преправете на роми де !) са вилняли, бъди сигурен, че щеше да посрещнеш полицаите с хляб и сол като освободители !!

за момент си представи, че това става в щатско ...

http://news.ibox.bg/news/id_946231310
http://news.ibox.bg/news/id_284776520

а полицаите са протестирали за това:

http://bghelsinki.org/index.php?module= ... bg&id=2619
marek972
Потребител

Мнениеот listi » 05 Авг 2009, 17:49

145 000 лева се дължат за обезщетения за смъртта на Ангел Димитров, след като Софийският военно-апелативен съд потвърди днес присъдата издадена от военния съд на 2 октомври 2008 г. и осъди на 82 години затвор петимата полицейски служители. Присъдата от октомври м.г включва и заплащане на обезщетения включени в гражданския иск по делото в размер на 70 000 за сина на Димитров, както и по 25 000 за родителите и брат му.

Адвокатът на семейството Васил Василев разясни, че в тази част отговорността е солидарна с полицията и семейството може да избере от кой да поиска парите – дали от един от осъдените, от всички тях или от ведомството. Посоченият е длъжен да заплати сумата на 100%, категоричен е Василев.

http://dnesplus.bg/Criminally.aspx?f=101&d=290418

:cry:
listi
Потребител

Дали има нещо гнило в Дания или това е истината?

Мнениеот Гост. » 05 Авг 2009, 20:02

Съдът потвърди присъдите по делото "Чората"
Петимата полицаи ще лежат общо 82 години в затвора

http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=14999
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 05 Авг 2009, 20:08

"Лигав уърлд" са интересни, но не са точни - живеем в кърджалийско време, смяташе Вера Мутафчиева.

Не знам, не знам, съдът е безпристрастен, но все пак.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Гост. » 05 Авг 2009, 20:13

Ванко, аз съм фен на изданията на труд и право, но ти така упорито цитираш точно този уърлд, че го намерих в нета.
Мисля ще стана редовен читател, поне на електронното им издание.
Така че- благодаря!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 05 Авг 2009, 22:47

Аз пък си мечтая за "Труд и право" - сериозно. Но не мога да им се добера до изданията - няма ги по книжарниците - а и книжарниците ги няма.

Така, така.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Гост. » 05 Авг 2009, 22:51

Абонамент.
http://www.trudipravo.bg/index.php?opti ... g&Itemid=6

Сега погледнах тук - http://www.trudipravo.bg/index.php?opti ... &Itemid=20 ами те си публикуват по-важните статии. Липсва практиката, за съжаление.
И отговорите по поставени въпроси. Нищо не си загубил по отношение последното.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 05 Авг 2009, 23:08

Доста загубих - вече не знам за какво излизам на работа - освен крака, не използвам вече нищо друго.

Така, де.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 12 Авг 2009, 20:48

Възмущавате се тук масово, че няколко рома са изяли шутовете, че горкият наркотрафикант бил респектиран. Ми по тая логика дали няма да са доволни болшинството, че вече е практика и да се стреля по полицай? Днес съобщиха, че колегата от Своге е починал. Да видим дали съдът ще е също толкова "безпристрастен", както при определяне на наказанията по случая с Чората.
Gabi1
Потребител

Мнениеот namakak » 12 Авг 2009, 21:03

Какво с Чората бе Габи,всички знаят ,че полицаите са невинни,тоя боклук направил пари на няколко политика и други мушмороци следователи,си погина от предозиране и то системно.
А за случая СВОГЕ,Е трябваше ли един човешки живот да разреши бронежилетките и бойните куршуми 20 години след деня на демокрацията????????? :cry: Деба ДЖИПА,деба...са са на мода мини вановете,кви са тия селяни гъзари,да убият за такава каруца..Толкова мъка има ,са тия с джипа,да купят на жена му една модерна кола за извинение,за да им го откраднат ,значи са проучени че имат нещо със сивата икономика или нещо придобито от престъпна дейност или и собствениците са окрали или били длъжници.Това е най-искрения ми отговор,на теб защо не ти откраднат колелото отпреди две години?А?
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 14 Авг 2009, 14:59

Преди час говорих с един добър полицай и си казах: ето че има и добри, и като казах в множествено число, си рекох, кои са другите добри, та да ги изброя на пръсти... И реално се затрудних...
Колата ми се разбива седем пъти, от мазето ми откраднаха пръскачка и сребърен поднос с уникални гравюри /да питаш жената защо го е сложила там/, от стълбището до вратата ми откраднаха цял фризер...
Говоря на полицая, а той се захлупил по очи. Виждам, че аз си говоря, ама той не ме слуша. Попитах го защо не се трогва, а той говори, че нямали пари за бензин... Ама имам чувството, че и да му дам пари, няма да си купи бензин...
Не били мотивирани... Нямали право да протестират...

Ами като не са мотивирани, да напуснат. Вместо да стачкуват, да се вдигнат и да напуснат всичките! И тогава ще се види, че без такива не може. И тогава ще ги мотивират реално и заслужено. И при такава мотивировка ще се натиснат подходящи хора и нещата ще се променят.

Преди години трябваше да избера подходящи хора за полска охрана, за да се реши въпросът с кражбите от полето. Обявихме ваканциите и се явиха хора, които са готови да работят при обявените условия и определена заплата. Нови пушки, нови дрехи, мотори, джипове, ама заплатата..... И разбира се, точно заради тази заплата, бяха само старци и полуинвалиди.
Разполагам с една стара книжка - закон за МВР от двайсетте години. Полицията се състои от общинска стража, полска стража и горска стража. Униформи, коне, заплати...-ДЪРЖАВНА СЛУЖБА!!! Тогава кражби от полето не е имало. Покрай заспалия стражар са минавали на пръсти и са държали в ръце менчетата, да не клопат по ритлите на каруците.
Нали виждаш Инспекторе. Знам, че и ти си прав, ама истината е плачевна!
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Общи дискусии