начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Защо живна Прокуратурата ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Защо живна Прокуратурата ?

Мнениеот miriam » 12 Авг 2009, 09:41

:D
Колеги , не може да не ви прави впечатление след парламентарните избори какъв трескав трудов интусиазъм обхвана българската Прокуратура.
Според вас на какво се дължи тази обективна находка?!
Хрумват ми възможни отговори:
-развързаха им ръцете
-втурнаха се за заработят заплатите си под угроза да бъдат изметени
-отпадна в известна степен политическия натиск от три-гъ-зи-я коалиционен Змей
-изпълняват акция по замазване на евродирективите и обществените очаквания
-при вихрещата се чистка из агенции министерства ведомства и администрация едва сега , видиш ли, наизлезоха доказателства за извършваните престъпления
-достоен министър-работещо ведомство
-други причини

Но нека не се ограничавате в изброяване на горните предположения....
Ще се радвам на прокурорски отговори , независимо че често по темите спорим с прокуратурата-истината е , че когато вие заработите -заработваме и ние :D
miriam
Потребител

Re: Защо живна Прокуратурата ?

Мнениеот miriam » 12 Авг 2009, 10:19

Страх , Страх , Страх! Браво!
43 прегледа на темата и нито един смелчага- да напише поне два реда отговор...

бях сигурна за себе си, че ще е така, а после след първите престрашили се ще се втурнете с клишетата напред.... :P
miriam
Потребител

Мнениеот inspectora » 12 Авг 2009, 10:28

Според мен е от всичко по малко ;)
И все пак си мисля, че основното е, че полит. натиск е доста по-малък вече ... дори напротив има такъв в посока да се работи /независимо кой се разследва .../
Друго, за което се сещам е, че вече има и страх измежду самите прокурори да не се запътят и те към местата за лишаване от свобода заради "бездействието" си по някои сигнали/дела ;) ...

П.П.: не съм от системата, но така ги чувствам нещата ... демек оптимист съм, че нещата лека-полека ще почнат да се случват както си му е реда ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 12 Авг 2009, 10:32

Не съм от прокуратурата, та може и да греша. :D Струва ми се, че това оживление е по нареждане на Борето - той е началникът и той командва, освен ако е само "кукла" и други му дърпат конците отстрани. :D

При дупка в бюджета от 2,5 милиарда лева, която се очаква да се разшири и задълбочи многократно като започнем да връщаме на европейския съюз милиардите по спрените програми, като продължаваме да си плащаме членската вноска от 1 милиард годишно без да получаваме нищо обратно и като продължим да харчим от бюджета за "довършване" на животоспасяващите "инфраструктурни" проекти, които бяха започнати с европейски пари /въпросните милиарди по спрените програми/.

Ама от "оживлението" на прокуратурата до влизане в сила на осъдителните присъди разликата е от земята до небето. Какво стана с прокурорските напъни срещу Софиянски и сие ? Сега пък отново са вдигнали мерника на Венцислав Върбанов, който, незнайно как, пак се шмугна в народното събрание и дори вече е от "управляващата" коалиция - така да се каже, министър без портфейл, но с огромна каса пари. :D

Та ако имаш предвид кьорфишека със "заменките" на горите, просто не я виждам как ще стане. Нали ако го осъдим Юруков, после ще трябва да вземаме обратно горите на спонсорите по Черноморието и да им връщаме обратно камъняците в Сакар планина ? :roll: Или може само да го осъдим, но да не пипаме горите ? :lol:
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот miriam » 12 Авг 2009, 10:39

аааа....Колега Ковачев...
вий не познавате любознателността на това съсловие значи :lol:
веднага взорките им очи са съзряли горещокартофната нова тема на хлевоустия вражески елемент-адвокат :P
просто всичко се ослушва да не повлече крак:)

Но , аз ще им пожелая успех и градивност, то батаци има колкото щеш :)

Керелов , то все от някъде трябва да се започне, току виж след някой сезон се видиш принуден да пуснеш тема за възраждането на българския Съд по повод актуалните новозаведени дела.. което ще е още една радостна вест :P
miriam
Потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 12 Авг 2009, 10:53

miriam написа:Керелов , то все от някъде трябва да се започне....

Ами точно така, но да се започне от затлачените дела - такива има с милиони. Ама тях никой не ги пипа, а само хвърлят нови на купчината, ... и после започват да ги чистят "по давност".

Ако чу, Цветанчо наредил на ВКС да не праща нашите хора в затвора по делото "Чората". Аз предлагам да му дадем за 2-3 месеца правосъдието като отделение на МВР и да пратим съдиите и прокурорите да събират доматите тази есен. Та като натика всички бандити в затворите, нашите хора вече да могат да работят спокойно и "на чисто" след селскостопанската кампания. :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот miriam » 12 Авг 2009, 11:25

бъди обективен , де!
той е министър на МВР , какво да каже при това положение?!
Ще ги подкрепя , доколкото си вършат работата полицаите ;
Не е лошо и да ги научи как и колко да бият , че да няма издънки
А най хубаво е да ги научи като заиграват икономически с бандюгите по места да имат много наум ;Гледах клипа за арестите и побоите в една дискотека , и то в деня около присъда по делото "Чората вс петимата от РЕМС"-еми защо го риташ на тротоара, докато е с вързани ръце и лежи по очи бре?!Ползвай кубинки палки и ритници /по-мощни средства/докато е долу в заведението и сте само глутницата коьоти в униформи и насреща свежото понапито ромско меле, или в РПУ-то ритай при "съпротива", ако толкова вече не издържаш да претрепеш някого. Разчитат, че с качулките са неразпознаваеми, ами добре че извадиха късмет та няма умрели .
Не вярвам ВКС да реши каквото се опитват да му разпореждат, мисля си че вина има и виновни също ще продължи да има.
По това дело повече от година се чудя защо защитата играе вабанк-виновен/невинен , а не прецизира устрем върху размера на наказанията. Приятно е да бъдеш оправдан , сигурна съм. Но понякога се налага да лавираш между малкото и голямото зло.Като ги осъдят какво , като че ли няма да дават наряд в някое ловно стопанство или почивна станция докато отшумят пороите на общественото внимание....
miriam
Потребител

Мнениеот 1968 » 12 Авг 2009, 11:38

Оживление само в Софийска градска за поредната кампания на юруш.Велчев е с достатъчно малко мозък да се връзва на пързалката на новото правителство.По-големи кампанийни безумия от последния месец досега не е имало.Няма нищо общо с развързване на ръце, страх у някого, заплати или други подобни.Най-малко пък министъра може да ми влияе в работата.Панаира е само в София и някои големи градове.За щяло и нещяло се депозират сигнали, жалби и други подобни, след което услужливия Велчев и СГП товарят магарето с нови ДП, без каквито и да било данни или впоследствие внасят ОА без достатъчно доказателства.Този път прокуратурата ще е бърсалката на всички - ако се откаже образуване или последва прекратяване, прокурора виновен.Ако внесе ОА и оправдаят подсъдимия, пак той виновен.Не ми е сяно за какво дремят всички нароени контролни органи, щом ще си мият ръцете със съдебната система.
1968
Потребител

Мнениеот putin » 12 Авг 2009, 11:45

прокуратурата ще живне, като вкарат корумпираните прокурори в затвора при техните авери-където им е мястото и пратят некадърните мамини синчета на село с по една мотика.за съжаление горните са не по малко от 90%.
putin
Младши потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 12 Авг 2009, 11:49

miriam написа:бъди обективен , де!
той е министър на МВР , какво да каже при това положение?!
Ще ги подкрепя , доколкото си вършат работата полицаите ;
Не е лошо и да ги научи как и колко да бият , че да няма издънки....

Че е министър, министър е, но за министър ли е, щом ще ги дрънка и върши такива ? А за ученето как и колко да бият, че да няма издънки, съм сигурен, че ще ги научи. Ако пък все пак нещо се издънят противно на "инструкциите", прокуратурата и съдът също ще помагат с каквото могат .... :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 12 Авг 2009, 12:15

Ето и последните рокади:

"Досегашният генерален комисар на МВР Павлин Димитров ще бъде назначен за зам.-министър, а на негово място – Калин Георгиев, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов преди правителственото заседание в сряда.
Калин Георгиев досега бе директор на Главна дирекция "Криминална полиция", назначен на поста със заповед на ексвътрешния министър Михаил Миков."

http://mediapool.bg/show/?storyid=155324&srcpos=1

Като добавиш към горното, че бат Бойко взе говорителката на главния прокурор за министърка на правосъдието, кажи ми Мириам, откъде чакаш, че ще дойде промяната, за която ми пишеш ?

Та това са само рокади с едни и същи хора, които всички правителства, висши съдебни съвети и прокуратури досега си ги въртят за раздвижването на играта.

Чакаш петлите да пронесат яйца ли ? :P
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 12 Авг 2009, 13:18

Ха, те взеха, че наистина пропяха тези петли преди да снесат. :D

"Бюджетният дефицит лъсна, расте с бързи темпове
Премиерът вика предшественика си и Орешарски да обяснят с цифри кой крив, кой прав"
http://mediapool.bg/show/?storyid=155332&srcpos=1

Май пак сме в трагигомедията "Ние ги хващаме - те ги пущат".

:D :D :D :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот zidaromazach » 12 Авг 2009, 18:30

Ммм, кой тоз "Борето"?
И може ли изказалия се по тоя комплексарски начин да повтори казаното "на една ръка разстояние" от тоя Боре...
Много сме печени зад компа май?
zidaromazach
Потребител

Мнениеот miriam » 12 Авг 2009, 19:08

И може ли изказалия се по тоя комплексарски начин да повтори казаното "на една ръка разстояние" от тоя Боре...

абе ти па какво се обаждаш?!бил ли си част от системата? ако не си- не се обаждай с критични вметки , ами си пиши мнението на страничен зрител;
и кого плашиш , що, какво ще му направят?! или на който отстоява мнение какво ще му сторят борета, морета, загорета и т.н.?!
съдебната система за да се оправи иска личности с мнение и гръбнаци !

най много да го накарат да напусне системата и да заработи за себе си , наместо да налива вода в плетен кошник години наред срещу заплата, ай ти се сети кой ще е зле и кой добре....
miriam
Потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 12 Авг 2009, 19:13

zidaromazach написа:Ммм, кой тоз "Борето"?

Кой бил Борето ? :D Хайде още един, който трябва да ограмотяваме.

Борето е приятелят на Ваньо. Ама сега не знаеш кой е Ваньо ? Ето ти да четеш и за Ваньо, и за Тони, и за Васко и компания, та да не се чудиш после кой бил този, кой бил онзи :D

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3273100,00.html

и тук също http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3219222,00.html
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 12 Авг 2009, 19:19

zidaromazach написа:Ммм, кой тоз "Борето"?

ето го Борето бе !

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 0%BE%D0%B2
marek972
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 12 Авг 2009, 20:36

Живнала ама друг път! По разни шумни и медийни дела може би да, макар и със скромен успех, но поне се шуми. Но в нашата районна прокуратура нещо не виждам оживление, даже напротив - едно им е отпускарско, лежерно ....
Gabi1
Потребител

Назад към Общи дискусии