- Дата и час: 16 Дек 2024, 14:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Реализация като главен асистент?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Реализация като главен асистент?
Радвам се, че мислите така, колега Николов. Значи да разбирам, че приемате като уместен вариант откриването на собствена адвокатска кантора след завършване и вярвате, че тя ще се развие и ще се утвърди?
- student_pravo
- Младши потребител
student_pravo написа: Е, има шанс да имаш 1 клиент на 2 седмици (пак е нещо ).
Има адвокати които през цялата си кариера имат 1 клиент и не се оплакват .
Всичко е относително
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
ykovachev написа: може би писането Ви се удава - знаете ли колко малко колеги искат да пишат за специализирани издания или за разни специализирани бази данни?
Има доста публикувани изследвания за други държави - брой адвокати на глава на населението, среден доход 1 г. след като завършат, процент жени адвокати и техните проблеми, среден доход по градове и т.н. Жалко че няма подобно нещо за България, мисля че би било полезно. Примерно в САЩ и Европа средно 300 адвоката на 10 000 души - Япония 1 на 6 500
- voltron
- Потребител
Много съм Ви благодарен за мнението, колега ykovachev. Това е едно от стойностните мнения в темата,лишено от песимизъм и ирония, напълно обективно. Ще се поуча от съветите Ви, най-малкото те са дадени от човек, минал през този път и доброволно даващ съвет от кухнята на нещата. Благодаря и на другите включили се колеги. Очаквам още мнения и съвети в темата за възможностите за реализация след завършване.
Между другото колежка ми даде съвет докато още съм студент да поработя в кантора, дори в началото без заплащане, защото после ще имам преднина пред колегите си. Както знаете, не всички студенти работят в кантора и едва ли абсолютно всички от завършващите ще имат представа от атмосферата там. Освен това ще натрупам и опит. Този подход ми се струва правилен. Освен това замислям, като започне семестъра след около месец, да започна да ходя и по дела в съда, да "дишам въздуха там". Правилен ли Ви се струва подходът ми?
Между другото колежка ми даде съвет докато още съм студент да поработя в кантора, дори в началото без заплащане, защото после ще имам преднина пред колегите си. Както знаете, не всички студенти работят в кантора и едва ли абсолютно всички от завършващите ще имат представа от атмосферата там. Освен това ще натрупам и опит. Този подход ми се струва правилен. Освен това замислям, като започне семестъра след около месец, да започна да ходя и по дела в съда, да "дишам въздуха там". Правилен ли Ви се струва подходът ми?
- student_pravo
- Младши потребител
Не знам кой питаш ама аз да си кажа. Аз не съм ходил да мета кантори, а и имам колеги които не са ходили и са предпочели да си четат теорията и даже сме напред пред стажувалите. Но всичко си зависи от личността. Не знам дали знаеш, но от кантора до кантора и от студент до студент има разлика и няма как някой да ти даде готова рецепта за успех. Иначе става като ония книгии - Как да стана милионер(струват по около 10 лв). А за съда е задължително, дори университета трябва да ви ги организира тези неща.
Последна промяна voltron на 17 Авг 2009, 16:31, променена общо 2 пъти
- voltron
- Потребител
Питам участниците в темата
- student_pravo
- Младши потребител
Колега Студент, май не сте си включили ЛС. Така не мога да отговоря на едно Ваше конкретно питане.
- ykovachev
- Активен потребител
Готово колега, вече можете да отговорите.
- student_pravo
- Младши потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|