- Дата и час: 16 Дек 2024, 01:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
новите съдийски тоги
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
49 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
новите съдийски тоги
Колеги, какво е мнението Ви за новите тоги? Според мен модела им е доста несполучлив и грозен, материята е ужасна, грубичка, бодливичка и мачкаща се, а за белите шалчета просто нямам думи . Срам ме е да я облека и може и да не сторя това. Направо се подиграват с нас.
- gladiato_r
- Нов потребител
Re: новите съдийски тоги
Даааа, "страхотни" са новите тоги, но към всеки съдия следва да назначат и по един гладач. Ясно, че Жени Живкова имаше нужда от парички, ама да беше измислила нещо свястно, пък то ...Е за сметка на това пък са ни дали по два лигавника, докато говорим в залата може да се поокапим и наплюем, ще имаме нужда да ги сменяме по-честичко
- pod_nabludenie
- Нов потребител
Ще свикнете. Ще се гладите и перете по на често.
- donchev
- Потребител
А така , то си беше дискриминация ,адвокатите с лигавници съдиите без такива Плиз може ли една снимка да видим на кого са по "хубави"
- donna
- Старши потребител
pod_nabludenie написа:Даааа, "страхотни" са новите тоги, но към всеки съдия следва да назначат и по един гладач. Ясно, че Жени Живкова имаше нужда от парички, ама да беше измислила нещо свястно, пък то ...Е за сметка на това пък са ни дали по два лигавника, докато говорим в залата може да се поокапим и наплюем, ще имаме нужда да ги сменяме по-честичко
Никакв гладач ,сами ще се гладите пари нема криза е
- donna
- Старши потребител
Видяхте ли прокурорските тоги?
Те пък приличат на пеньоарчета от 60-те години на миналия век.
Те пък приличат на пеньоарчета от 60-те години на миналия век.
- dideto
- Младши потребител
Това си е чиста проба подигравка ... Само по една метла липсва...
- sunshine_75
- Потребител
Уффф, аз тъкмо ги харесах - заради белите шалчета най-вече - и се оказа, че не мога да им се порадвам. Нито един от съставите, с които съм влизала, не иска да ги облече, та не върви да развалям картинката. По същата причина така и не мога да видя барем една прокурорска.
Аз пък НИКОГА не гладя. Гладенето е глезотия и тормоз (кое от двете, зависи от гледната точка, т.е. дали си възложителят, или изпълнителят).
Аз пък НИКОГА не гладя. Гладенето е глезотия и тормоз (кое от двете, зависи от гледната точка, т.е. дали си възложителят, или изпълнителят).
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
С все "по-пълното ни приобщаване към евро-ценностите и т.н. и т.н." , мисля, че е редно да очаквате в недалечно бъдеще и (истински, естествено !) хермелинови наметки (Фр.), овчи перуки с много пудра (Англ.), чукове от ... как беше - нещо от специална череша (САЩ) и др.
Така, де, няма `се излагаме - едно време Д.Михайлов (Митьо Секирата) с възмущение разказваше за някакъв случай, където "съдията - полусвлякъл се на стола, облечен с нещо като потник... ".. Я си представете: "съдията - плешив, че и с някакви брадавици или петна на темето " Друго си е перуката, а
Така, де, няма `се излагаме - едно време Д.Михайлов (Митьо Секирата) с възмущение разказваше за някакъв случай, където "съдията - полусвлякъл се на стола, облечен с нещо като потник... ".. Я си представете: "съдията - плешив, че и с някакви брадавици или петна на темето " Друго си е перуката, а
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
pod_nabludenie написа:Даааа, "страхотни" са новите тоги, но към всеки съдия следва да назначат и по един гладач. Ясно, че Жени Живкова имаше нужда от парички, ама да беше измислила нещо свястно, пък то ...Е за сметка на това пък са ни дали по два лигавника, докато говорим в залата може да се поокапим и наплюем, ще имаме нужда да ги сменяме по-честичко
И ваще ли тя направи , хихихи , ама Вие(магистратите) сте по зле , що ние (адукатите) , направихме сечено на Жени като си взехме от конкуренцията...Дето бяха докопали мострите!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Дано наистина да са толкова грозни колкото ги представяте. Тъкмо ще се забавлявам в залата по особено скучни дела.
- donchev
- Потребител
gudio написа::wink: С все "по-пълното ни приобщаване към евро-ценностите и т.н. и т.н." , мисля, че е редно да очаквате в недалечно бъдеще и (истински, естествено !) хермелинови наметки (Фр.), овчи перуки с много пудра (Англ.), чукове от ... как беше - нещо от специална череша (САЩ) и др.
п.п. Балуев, не злорадствай. Току- виж скоро и вас измислят...
Така де- ЧСИ няма да се цепят от приобщаването. Или бъркам?
Само да не ви барнат в цвят- цвета на папките ви( беше нещо екзотично наименованието им). Мисля и зеленото много ще ви отива...
Червено и черно- класика по Стендал, ама на- развалиха цветовата съдебна идилия...
Аз още не съм виждал колега да се забърсва след заседание, макар, че има един... но си е друга история лигавника. Придава ти благ вид, че само черно е твърде минорно. А в съда и весели неща се случват.
Последна промяна poli_g на 25 Авг 2009, 23:06, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:gudio написа::wink: С все "по-пълното ни приобщаване към евро-ценностите и т.н. и т.н." , мисля, че е редно да очаквате в недалечно бъдеще и (истински, естествено !) хермелинови наметки (Фр.), овчи перуки с много пудра (Англ.), чукове от ... как беше - нещо от специална череша (САЩ) и др.
п.п. Балуев, не злорадствай. Току- виж скоро и вас измислят...
Така де- ЧСИ няма да се цепят от приобщаването. Или бъркам?
Само да не ви барнат в цвят- цвета на папките ви( беше нещо екзотично наименованието им). Мисля и зеленото много ще ви отива...
то чуковете са отдавна въведени - в Стара Загора има един съдия, който си открива и закрива всяко заседание с чукчето-вярно, голям професионалист е,но все пак си мисля,че малко преиграва с това...
- devilchos
- Потребител
А, ха- ето, някои отдавна са в Европата...
- Гост.
- Старши потребител
дори малко по' на запад- този ритуал се появява след един семинар в САЩ
- devilchos
- Потребител
Последна промяна karlson на 26 Окт 2009, 16:51, променена общо 1 път
- karlson
- Потребител
И според мен нито вида на плата, нито използваното количество отговарят на цената, особено в сравнение със стария вариант, но целта тук беше друга- да се стимулира фирмата изпълнител по време на кризата, а от това, че ще страдат ежедневно няколко хиляди души обличайки този боклук никой не се интересува. А какъв респект ще вдъхваме на гражданите виждайки ни в тази дреха, облечени като "гавроши" незная. Фирмата ги е шила "едно към гьотере" и е срамно съдиите или прокурорите да си менкат тогите на принципа " на който стане" щото фирмата не си е направила труда дори да ги ушие според поръчаният размер, а възложителя на тази поръчка /ВСС/ едва ли ще се занимае с качеството на изпълнение.
- gladiato_r
- Нов потребител
gudio написа:
С все "по-пълното ни приобщаване към евро-ценностите и т.н. и т.н." , мисля, че е редно да очаквате в недалечно бъдеще и (истински, естествено !) хермелинови наметки (Фр.), овчи перуки с много пудра (Англ.), чукове от ... как беше - нещо от специална череша (САЩ) и др.
леко си изостанал, перуките вече ги махат, а и щото някъде си е имало или има едва ли ще ги въведат тук "понеже някой съдийка /по аналогия с тогите" може отново да се обрине, недай си боже да и окапе косата
леко си изостанал, перуките вече ги махат, а и щото някъде си е имало или има едва ли ще ги въведат тук "понеже някой съдийка /по аналогия с тогите" може отново да се обрине, недай си боже да и окапе косата
- gladiato_r
- Нов потребител
Вчера се получиха мъдри указания как да се грижим за тогите си :
" артикул - тога
състав - вискоза 30%
полиестер 70%
инструкции - само химическо чистене и гладене"
На пук на всички правила аз снощи я метнах в пералнята, вярно със студена вода - за нещастие нищо не й стана. Идея нямам как ще я изгладя, но нали е от "естествена материя" сигурно ще е лесно.
" артикул - тога
състав - вискоза 30%
полиестер 70%
На пук на всички правила аз снощи я метнах в пералнята, вярно със студена вода - за нещастие нищо не й стана. Идея нямам как ще я изгладя, но нали е от "естествена материя" сигурно ще е лесно.
- pod_nabludenie
- Нов потребител
pod_nabludenie написа:Вчера се получиха мъдри указания как да се грижим за тогите си :
" артикул - тога
състав - вискоза 30%
полиестер 70%
А, щом материалите са такава гнус, няма проблем с гладенето. Представяте ли си, ако беше памучна
Само внимавайте с градусите на ютията.
Аз още не съм получил тогата. Чух там за някакви шалчета на врата ...
Последна промяна system на 26 Авг 2009, 16:37, променена общо 1 път
- system
- Активен потребител
49 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|