начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

новите съдийски тоги

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: новите съдийски тоги

Мнениеот portokal » 26 Авг 2009, 16:18

На пук на всички правила аз снощи я метнах в пералнята, вярно със студена вода - за нещастие нищо не й стана.

Мога да пробвам дали при пране на ръка ще и стане нещо. 8) Имам си и готово оправдание - указания никой не ми е давал.
Само че не трябва да е с Пурлан, защото нали помните рекламата - пуловерът на татко, пран с Пурлан, е като нов и когато детето стане на възрастта на татко.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот donna » 26 Авг 2009, 16:42

:evil: Ъъъъъ без реклема на перилни препарати , сега кво блатчеда продава Силан на изгодни цени ,ще фалира бе в тая криза :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 26 Авг 2009, 18:13

Абе вие говорите против рекламата, ама я аз да похваля един омекотител ;-) Казват че премахвал неприятният аромат. Ако искате хвърлете едно око

http://www.laina.ru/p2lainabioks.html
prnedev
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 26 Авг 2009, 20:00

ykovachev написа:смотах адвокатската тога в един плик и днес я изкарах - бре, два дни в плика седи, не се мачка, пущината! Явно др. Живкова нещо икономисва от материали по отношение на съдебната власт. Май си мисли, че никога няма да опре до съда, ама... :twisted:

Грешиш, колега! За адвокатските тоги се предполага, че ще се ползват в движение, сиреч плата ще е удобно да е немачкаем, докато при съдийските и прокурорските е обратно. Моята тога, например си стои обичайно в един сак, който си нося заедно с чантата с документите, и до сега е без гънка...
Виж сега ква асоциация- за гънката на тогата и правосъдието, а?
razli4na
Активен потребител

Мнениеот donna » 26 Авг 2009, 20:13

:D А със стария модел тоги кво правите , ще ги бракувате ли :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот donchev » 26 Авг 2009, 20:59

С черните ще се подпомогне Българската православна църква, а червените ще се разпродадат на коледни базари.
donchev
Потребител

Мнениеот Julyan » 27 Авг 2009, 15:46

Пробвахме се да пресметнем като колко е закачила "спечелилата" поръчката фирма за творбите си. Опитайте и вие. Би било :D , ако не беше толкова :? , отвратителна материя и без право да си изберат поне нея и да отидат при нормален шивач, шиещ на нормални цени нещо, което може да се "изтегели" за един час, каквато възможност адвокатите имаха и имат.
Julyan
Потребител

Мнениеот gudio » 27 Авг 2009, 18:17

8) Имаше в по-стари теми изтъкнати редица предимства на тогите като работно облекло, само ги маркирам:
- можеш да ходиш гол(а) под тогата :lol:
- можеш бързо да заметнеш / запретнеш тогата, за да... :oops: , ако си гол(а) под нея :lol:
- пестиш "представителните пари" (ако още ги плащат...? ...или ги е прпибрала Ж.Ж.?)
- друго, к`вото ви дойде на въображението или вижте в старите теми. :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 27 Авг 2009, 18:29

сериозни предимства, даааа :lol: ! още нещо: ако си трупнал някое и друго килце...по празниците, да речем.... нямаш никакъв проблем с това "какво да облечеш за работа" :D ! целият "работен" гардероб продължава да ти става! :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 27 Авг 2009, 19:23

donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Авг 2009, 19:40

:mrgreen: :mrgreen:
Е, да ме прощава цялото братство на бай Стамат от лявото крило... някой по-горе в темата бе казал пеньоар( тази дума ползва ли се още?)- прав е бил.

Дали ще видя съдия( от мъжки пол) с такова шалче. :)

А, да- само като се сетя, че не си харесвах тогата... :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 27 Авг 2009, 19:44

:mrgreen: Мене ме избива на песен

Мама ми купи нов фустан от какиния стария....ла ла ла :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот julebg » 28 Авг 2009, 16:09

Смейте се, ама на мене прокурорската ми прилича на свещеническо расо :roll: това прокурори ли ще са или кардинали :!: :?:
julebg
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Авг 2009, 16:16

Тогава Главния трябва да е в бяло, щото ще се явява папата. Въпреки,че съдебната ни система по скоро трябва да носят униформата на арменския поп, що се отнася до ефективността и.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Авг 2009, 16:17

:D Тези от тях ,които са католици може да минат и за кардинали ...ама се питам за кардиналските дрешки има ли няква запазена марка , щото да не тръгнат да ни съдят заради марката :D :D :D

Е какъв е проблема в статията пишеше естествени материали ...
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Авг 2009, 16:20

donna написа::D Тези от тях ,които са католици може да минат и за кардинали ...ама се питам за кардиналските дрешки има ли няква запазена марка , щото да не тръгнат да ни съдят заради марката :D :D :D

Е какъв е проблема в статията пишеше естествени материали ...

Боже, опази! Току виж нова схизма ни лепнали католиците! :lol: :lol: :lol:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот en44ev » 10 Сеп 2009, 12:38

Колеги, аз съм висок 186 см. Тогата, която получих, ми е дълга малко под коленете. Оставям настрана отвратителния плат, от който е изработена, но при условие, че си бях поръчал тога за ръст 188 см, останах шокиран от това жалко, грозно, мачкащо се подобие на нещо с кърпа, в която да се секнеш, при необходимост...
Днес се обадих на фирмата - производител, а оттам ме препратиха към "офиса на госпожа Живкова". След "разговор" със служител на другарката Евгения Живкова, ми предложиха да изпратя тогата си на посочен от тях адрес, за да я удължат.
Очевидно няма как да сменя материята, от която е изработена, но поне мога да издействам удължаването й.
Та така - за всички прецакани от тази гадна далаверка, които считат, че ОТВРАТИТЕЛНИЯ парцал, предоставен им насила срещу скромната сума от 200 лева, не им е по мярка, давам телефона на "кабинета на госпожа Живкова" - 02/963-05-05.
Там няма да намерите "Калебо" ЕООД, НО поне можете да си издействате преправяне на нещото, с което ще работите...
en44ev
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 10 Сеп 2009, 13:11

да изпратя тогата си на посочен от тях адрес, за да я удължат.

Вие си знаете, но не ви ли взеха предварително размерите?
И това не е ли отклонение от поръчката... което да инициира друго?

Така де, той и обущарят ходел бос.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 12 Сеп 2009, 14:28

Вие си знаете, но не ви ли взеха предварително размерите?
И това не е ли отклонение от поръчката... което да инициира друго?

Е, сега, защо да е отклонение - къде пише, че тогата трябва да е до земята?
Има поли до гъ*а, има манти до коленете, защо да няма и тоги дотам... :P :oops:

А размерите са стандартни, според ръста, нещо като 162, 166, 170, ... 188... и според гръдната обиколка - S, M, L и т.н. Тогите пристигат в един кашон и всеки си търси в купчината каквато тога е поръчал - не по име, а по размер, за по-весело.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 14:56

Нямах представа- в нашата колегия искаха предварително размерите, вкл. височина, на всеки от нас, пък после си получих тогата запечатана в прозрачен плик, където бе сложена бележка с името ми.
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии