начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

СТЕНАТА НА СРАМА

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ПЕТИЦИЯ до Lex.bg: СТЕНАТА НА СРАМА

Мнениеот Melly » 20 Авг 2009, 11:14

...............................................................
А, защо не и тук, на това място, всеки да има възможност да си каже каквото и както желае.

ЗАЩОТО,

НЯМА НУЖДА ДА СИ СКРИВАМЕ ГЛАВИТЕ КАТО ЩРАУСИТЕ - безразличието е пагубно за всяко общество,

ВСЕКИ ОТ НАС ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН ВЪЗПРИЕМА РЕАЛНОСТТА, и по тази причина не може да очакваме да сме еднакви,

НЕ ВСИЧКИ ПРИЕМАТ ДА ГЛЕДАТ ПРЕЗ "КРИВОТО ОГЛЕДАЛО" СВЕТА,

И не на последно място,
Мисля, че така ще въдворим известен ред във форума.

Я да извадя нещо от прашния тезгях на форума. :D

ЗАЩОТО,
В природата цари перфекно равновесие от всякакви видове - като се започне от растителните, та се завърши с животинските.
САМО в живота някак нещо не се получава - равновесието, де. :lol: :lol: :lol:
По тази причина,
КАТО ПРОТИВОВЕС на темата trach възраждам ТАЗИ ТЕМА.

Уважаем Модове - малки и големи, обикновени и глобални,
МОЛЯ, не се намесвайте тук в това пространство.
Имате си "кошче" - пълнете си го.

Тази територия е за всеки един от нас, които стоим от другата страна.
Всеки от юристите в този форум има възможност да упражни оперативна самостоятелност да "модерира" мнение на вЪпросител, с оглед компетенността си.
Намесата на Модератори - НЕюристи тук, в тази тема, Е НЕЖЕЛАТЕЛНА.
Нека си имаме уважението, колкото и за някои от тях това да е неприятно.

Лек ден, колеги!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: СТЕНАТА НА СРАМА

Мнениеот DEKAH » 20 Авг 2009, 11:30

Лятната скука ви гони ми се струва.

Радвам се, че се забавлявате!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Melly » 20 Авг 2009, 11:31

city24 на 20 Авг 2009 12:02 am написа: тема: искам да отворя заложна къща
Здравейте, искам да отворя заложна къща , но патентният данък е твърде твърде висок - 28 000 лева. Мога ли да го заобиколя , ако си регистриам фирмата по ДДС. Четох в една друга тема , че има разни "гимнастики" ( пенсионерите плащат 50 % патентен данък и т.н.) Какви са другите "гимнастики" с които мога да си намаля или спестя патентния данък?

laridii на 20 Авг 2009 09:14 am написа:Ако правилно разбирам Вие искате акъл от нас как да ощетите държавата/общината, т.е. как да ощети всички нас, които си плащаме данъците. Е, такъв акъл, мисля тука няма да получите. Да не цитирам едно друго лице, ама: "Аман от Бай Ганьовци, Андрешковци и други подобони, дето са тръгнали да правят бизнес".
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Авг 2009, 11:42

DEKAH написа:Лятната скука ви гони ми се струва.

Радвам се, че се забавлявате!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Деки, на това му казват активна почивка - в случая смяна на един вид труд с друг. Макар и лято, работата ме е склещила, но това не ми пречи да се поразведря - обичам да си доставям разни "глезотийки". :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Авг 2009, 13:23

Специално за тебе

Изпратено на: 20 Авг 2009 07:56 am
От: jalovska
До: Melly
По въпроса ти имам специална разработка ето тук
линк с вируси
а някои подробности са тук
линк с вируси
Можеш да разгледаш и специалната ми програма
линк с вируси -
инсталирай и всичко ще ти се изясни

:evil: :evil: :evil: НЕ НАМ :!:

към Имитатора :arrow: "капиш" :!: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Авг 2009, 15:13

cruel_la,

Прочетох те и приветсвам откровението ти.
Не ме бива по дългите излияния. В никакъв случай не го казвам за да те засегнаq и затова ще ти отговоря кратко.

Не еднократно съм споделяла тук, че Lex.bg загуби от налагането на цензура в този форум. Но повечето от нас са юристи, даже магистрати (излишна беше твоята скромност) и прекрасно знаем, че правото на някой се простира до там, откъдето започва правото на другия - принцип на равновесието и в живота, и в природата. Бъде ли нарушен този принцип, неминуемо на "силата" следва "реакция" - отново принцип в статиката.

Считам за неуместно да се извеждат погрешни заключения, че поведението на някои от нас е реултат на личностни амбиции. Не го приемам. За себе си.

Макар и да общуваме виртуално, всеки един от нас е личност. А аз познавам и лично общувам с много от настоящите и участвалите в миналото съфорумци.
Така че, не се развивам в някаква измислена "биосфера" и притежавам естествен имунитет.

В заключение, ако позволиш разбира се. Не се самоограничавай само в музикалните и спам-теми. Макар, че съм съгласна с теб - и чрез музиката също се общува, даже е по-възвишено.

Поздрави,
Melly
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Авг 2009, 15:32

poli_g написа:Специално за тебе

Изпратено на: 20 Авг 2009 06:57 am
До: poli_g

jalovska написа:По въпроса ти имам специална разработка ето тук
http:// dox.bg/files/dw?a=4f309605fa
http:// dox.bg/files/dw?a=d9bb5709eb
http:// tranz.it/load.php?id=E8Vw3AswjDl2wKQg357913 -

Лютивия ми е другарче и никога не би ми изпратил това.
Имитатора да спре да ми изпраща на лични такива боклуци. :idea:

Специално за тебе

Изпратено на: 20 Авг 2009 07:56 am
До: Melly
По въпроса ти имам специална разработка ето тук
линк с вируси
линк с вируси
линк с вируси -

:evil: :evil: :evil: НЕ НАМ :!: :idea:

цитат: "капиш" :idea: :idea: :idea:

А спри се де. :evil: :evil: :evil:
И може ли да обясниш защо изтри линковете в темата "trach"?
Сам се изтипоса. Ще ти обясня - Поли е права. :idea:
Ахаааа, включил си на автопилот. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост » 20 Авг 2009, 15:53

:) Melly,
Аз по принцип не приветствам излиянията, особено непрестанните такива, а драматизмът по никой начин не ми е присъщ. :)
Благодаря Ви дълбоко и искрено, че ме окуражихте, когато и ако ми е интересно, взимам отношение, каквото намеря за добре. :) Проблемът е, че все по -рядко ми е интересно. Причините - изложих по-горе.
Гост

Мнениеот dino » 20 Авг 2009, 18:27

Не мислите ли, че прекалено много се лигавите в този форум? Все пак това е мясо, където се предполага че хората се опитват да решат някакъв свой проблем, а вие го превръщате в детска градина. Аз ако бях модератор, щеше още по строго да орязвам мненията.
Въй хотите кока-кола?
dino
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 20 Авг 2009, 18:33

dino написа:Не мислите ли, че прекалено много се лигавите в този форум? Все пак това е мясо, където се предполага че хората се опитват да решат някакъв свой проблем, а вие го превръщате в детска градина. Аз ако бях модератор, щеше още по строго да орязвам мненията.
Въй хотите кока-кола?

:roll: ТИ СИ модератор... но не в това е спора.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Авг 2009, 23:22

dino написа:Не мислите ли, че прекалено много се лигавите в този форум? Все пак това е мясо, където се предполага че хората се опитват да решат някакъв свой проблем, а вие го превръщате в детска градина. Аз ако бях модератор, щеше още по строго да орязвам мненията.
Въй хотите кока-кола?

Шегаджия..., погледнал се Илия - пак в тия. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот donna » 20 Авг 2009, 23:29

dino,за мен много отдавна лекса е място където мога да си прочетата пресата ,ако съм пропуснала да си купя вестника и т.н...,отдавна не е правен форум , да си спомним ,че някога имах бан , после ме обвиниха на лични съобщения ,че работя за интересите на друга държава и т.н...

Лекс беше нещо преди години ,вече е място за реклами ...ама тая песен вече я пях :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот Melly » 23 Авг 2009, 13:49

galko74 на 23 Авг 2009 11:34 am написа:
тема: примерен отговор на искова молба
здравейте.видях написаното тук във форума преди време относно отговор на искова молба.По този повод имам спешна нужда от примерен отговор на искова молба.Аз съм ответник по гражданско дело, мисля че имам възможност да се се справя сам, но никога несъм имал работа със съдбната система унас.Та моля ако е удобно някой да ми помогне като ми изпрати на емайла един примерен отговор на искова молба. емайла ми е nilag_d4@abv.bg Благодаря предварително !
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 23 Авг 2009, 17:34

elmutante на 22 Авг 2009, 23:22 написа:тема:
Етажна собственост!Ооооох!!!

Моля,някой да ми обясни,може ли управителя на входа,да НЕ бъде собственик? И още едно въпросче.По какъв начин да отделя входа от съседния като етажна собственост,предполагам протокол от Общо събрание,но трябват ли подписи и от съседния вход или само от нашия,трябва ли да е нотариално заверен?Предварително благодаря за отговорите и коментарите! :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 24 Авг 2009, 17:28

тема:
Родова подсъдност при делба ???

mladej на 24 Авг 2009 04:39 pm написа:Бих искал да попитам, ако в претенцията си за делба на имот, чиято оценка е примерно 35 000.лева ; но посоча ,че върху имота има трайни насаждения за 16 000 лв., които също искам да разделим...ще отиде ли иска ми за делба на ПУПа...на софийски градски съд / окръжен съд ??? Т.е. вече цената му ще е 51 000 лв.???
Или ще имаме два иска вече ? Благодаря предварително за мненията Ви.
Желанието ми е да си спестя инстанция.

mladej на 24 Авг 2009 04:55 pm написа:ще мине ли номера??/

mladej на 24 Авг 2009 04:59 pm написа:......много се извинявам, а да ми подскажете за д.такса....началната....върху една четвърт ли беше - 2 % ??? или върху 1/2 от цената или нещо друго сега..??, нали на скоро измениха нещо???
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 24 Авг 2009, 17:53

kirile на 22 Авг 2009 05:25 pm написа:тема:
Обжалване на акт за частна общинска собственост
Здравейте ! Моля за съвет и мнение по мой проблем. Наследник съм на имот , отчужден от държавата за строеж на ЖСК през 1975 година. Запознах се с отчуждителната преписка на имота в архива на Общинска собственост , в която не открих платежните документи за преведени суми на собствениците на отчуждения имот , открих заповедта за отчуждаване , договора с който държавата отстъпва право на строеж върху държавен имот на ЖСК , други документи , но не и платежните от които да е видно , че държавата е заплатила имота на собствениците и след това отстъпва право на строеж върху вече държавна земя , така както би трябвало да бъде доколкото знам , затова с допълнително заявление поисках копие от тези платежни документи , като предполагах че може би се съхраняват отделно от отчуждителната преписка. Писменият отговор от Общинска собственост беше , че тези документи липсват. Дори се консултирах с директора , който устно ми обясни че тези документи би трябвало да се съхраняват , но тяхната липса е факт , който е единствено в моя полза. Имам вътрешна информация от служител , който ми каза че дори на имоти отчуждени през 1954 година платежните документи се пазят и са в наличност и няма никаква логика тези от 1975 година да не се пазят. Това ме навежда на мисълта , че плащане не е било извършено и смятам да атакувам акта за частна Общинска собственост на УПИ в съда , който между другото е съставен през 2007 година , като претендирам че имота не е заплатен от държавата на собствениците мои наследодатели и да искам да се възстанови правото ми на собственост върху земята. Въпросите ми са - какви са ми шансовете да си взема земята от Общината , административно или гражданско дело , по какъв начин ще се определи съдебната такса ? Благодаря предварително !
zelen написа:
kirile написа:Аз никога не почивам , а адвоката ми почива до 01.09.2009 , като ми е дал наставления през това време да събера нужните доказателства , за да прецени за делото. Просто исках предварително мнение и на други юристи относно въпроса какви са ми шансовете при положение , че твърдението ми ще се крепи единствено на факта че в Общината липсват платежните документи.

предварителното мнение на други юристи е своего рода маркетинг , който дава по-големи шансове за успех на питащия но не отчита интереса на тези,които ви помагат да повишите шанса за успех.
безплатно мнение на адвокат можете да вземете по сл.въпроси: кой ден сме днес,колко е часът,какво ще е времето и пр.....
По правни въпроси мненията са ноу-хау,което е ....
Спазвайте указанията на адвоката-комуто сте платил - другото е .....

успех ! :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 25 Авг 2009, 11:23

тема:
Въпрос относно издръжка....

wolfenstein на 22 Авг 2009 12:31 am написа:Сигурно повечето от вас знаят че скоро ще бъде активна Родителската издръжка - до 25-годишна възраст http://dnes.dir.bg/2009/06/12/news46032 ... #sepultura . Аз съм на 19 години уча редовно в унито тая година ще ми е първа.Ще мога ли да осъдя баща ми да ми увеличи издръжката , и ще може ли да го осъдя и с задна дата тъи като за август и септември и другите месеци докато не спечеля делото няма да ми плати , и може ли да направя така че ако го осъдя да плати цялото дело + на моя адвокат? Или не става? На каква цена вървят тези дела маика ми е в чужбина има годишен доход 5000евро това проблем ли е? Предварително ви благодаря за отделеното време и отговора, ако ви трябва повече информация кажете. Последния път баща ми искара че е болен от много неща и си крие доходите тъи като има фирма на негово име и си прави каквото иска и е голям мошеник ...... :evil:

rts на 25 Авг 2009 11:01 am написа:Цитат: "маика ми е в чужбина има годишен доход 5000евро това проблем ли е?".
Друг цитат: "маика ми тя ми помага винаги ".
Добре, Г-не - майка Ви има годишен доход от 5 000 евро, което прави около 850 лева на месец и винаги Ви помага. Тогава, защо търсите издръжка от баща си, който както сам писахте е болен ?
Освен това сте пълнолетен, завършил сте средното си образование - опитахте ли да си намерите някаква работа и да се издъжате сам ?

Аватар
Melly
Старши потребител

Re:

Мнениеот mrazja_muftajiite » 25 Авг 2009, 12:35

gudio написа:Не знам дали "лютият" е баннат отново (нещо поизчезна), но Вие успешно го замествате (а откривам и някакви прилики в словореда, въпреки, че липсват множеството картинки и емотикони). Добро начало е в "стената на срама" или "кошчето" да се сложи Ваше мнение. Ако обаче бяхте поразгледали форума преди да скачате да пишете, щяхте да установите, че такива теми "кошче" има обособени почти във всеки раздел. Нали "мълчанието" беше там отговора... :roll: :?: Вместо това започват безкрайни безсмислени излияния :x

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
mrazja_muftajiite
Нов потребител

Мнениеот Melly » 25 Авг 2009, 19:20

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gudio написа:Не знам дали "лютият" е баннат отново (нещо поизчезна), но Вие успешно го замествате (а откривам и някакви прилики в словореда, въпреки, че липсват множеството картинки и емотикони). Добро начало е в "стената на срама" или "кошчето" да се сложи Ваше мнение. Ако обаче бяхте поразгледали форума преди да скачате да пишете, щяхте да установите, че такива теми "кошче" има обособени почти във всеки раздел. Нали "мълчанието" беше там отговора... :roll: :?: Вместо това започват безкрайни безсмислени излияния :x

Като се огледах не установих.....
Но понякога природата сервира подобни изненади. :D
В случая обаче, всяка прилика с дейтвителните лица Е случайна.
Липсва тъждественост по полов признак :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 29 Авг 2009, 17:40

sisi19 на 29 Авг 2009 03:28 pm написа:тема: Отказ на ипотечен кредит

КазусЪТе следния.
Клиенти кандидатсват за ипотечен кредит. На първо и второ четене са Одобрени. На трето четене банката им отхвърля искания кредит.
Задължава ли се банката , да се обоснове (изложи в писмен вид) поради какви причини е отхвърлен кредита след първите две Одобрения?
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии