начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

От един ВУЗ в друг - в момента

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

От един ВУЗ в друг - в момента

Мнениеот city24 » 04 Сеп 2009, 22:10

Имате ли информация дали слухът, че вече не можеш да се местиш от един ВУЗ в друг е верен ?
city24
Потребител

Re: От един ВУЗ в друг - в момента

Мнениеот Гост. » 04 Сеп 2009, 23:43

За да ви се даде отговор 8) , следва да се отвори ЗВО, пък и да се попрочете, после да се запознае отговарящия с правилниците на двата ВУЗ-а, и да ви каже едно простичко ДА, или НЕ, на този така нехаен въпрос.
Вие, забелязвам сте грамотна. Прочетете и ни кажете, та и ние нещо да научим от Вас.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 05 Сеп 2009, 10:09

poli_g написа:Вие, забелязвам сте грамотна. Прочетете и ни кажете, та и ние нещо да научим от Вас.

Сити, малкия, моля те, престани с тъпи въпросчета! Разбрахме, че си второкурсник, ама дори и на тези въпроси можеш сам да намериш отговора!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот city24 » 05 Сеп 2009, 14:41

В закона такова нещо не виждам, но чувам, че тази година няма един преместен студент от един ВУЗ в друг.
city24
Потребител

Мнениеот andy70 » 05 Сеп 2009, 15:31

Ако мислиш, че само закона е източник на прави норми, грешиш!
Мисля, че ме разбра какво искам да кажа!
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот city24 » 05 Сеп 2009, 18:37

Някой от вас двамата може ли да ми каже пример за фидуциарна сделка?
city24
Потребител

Мнениеот Гост. » 05 Сеп 2009, 18:42

city24 написа:Някой от вас двамата може ли да ми каже пример за фидуциарна сделка?

Кристиян Таков! Едно прекрасно начало, за да събереш знания по този въпрос.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот city24 » 05 Сеп 2009, 18:42

какъв предмет е това ?
city24
Потребител

Мнениеот city24 » 05 Сеп 2009, 18:43

хах , знам какво представлява фидуциарната сделка , но не мога да се сетя пример за такава .
city24
Потребител

Мнениеот Melly » 05 Сеп 2009, 18:53

city24 написа:хах , знам какво представлява фидуциарната сделка , но не мога да се сетя пример за такава .

Би ли ме осветлил със знанията ти относно фидуциарните сделки.... :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Сеп 2009, 19:11

city24 написа:хах , знам какво представлява фидуциарната сделка , но не мога да се сетя пример за такава .

Анди, Анди. 8)
В раздел търговско- за обяснения.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот city24 » 05 Сеп 2009, 19:16

Фидуциантът прехвърля имуществени права, които фидуцаирят се задължава по-късно да прехвърли обратно на праводателя си. А ти можеш ли да ми дадеш пример за такава сделка и с какъв договор се прави?
Наскоро четох една тема в която едно лице иска да купи апартамент в полза на друго лице, а след 3 години, последното да му препродаде апартамента на първия. В ГП тези сделки са в противоречие на закона, но в търговското са позволени.
Това е такъв пример предполагам, но нямам представа с какъв договор се прави това.
city24
Потребител

Мнениеот Melly » 05 Сеп 2009, 19:25

city24 написа:Фидуциантът прехвърля имуществени права, които фидуцаирят се задължава по-късно да прехвърли обратно на праводателя си. А ти можеш ли да ми дадеш пример за такава сделка и с какъв договор се прави?
Наскоро четох една тема в която едно лице иска да купи апартамент в полза на друго лице, а след 3 години, последното да му препродаде апартамента на първия. В ГП тези сделки са в противоречие на закона, но в търговското са позволени.
Това е такъв пример предполагам, но нямам представа с какъв договор се прави това.

city24,

Надявах се да не цитираш уважавания от мен автор Кр. Таков.
Ако имаш нещо да кажеш, кажи го с твои думи - така, както си го разбрал. :wink:

В противен случай няма как да протече мисловен процес в твоята главица.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 05 Сеп 2009, 22:41

Таков не може да носи на пиене. Това поне е проверено. Иначе относно книжките му.... интересни са за студенти.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот andy70 » 05 Сеп 2009, 23:24

Ще ти го кажа накратко - Фидуциарната сделка е продажба с право на изкупуване. Тя е забранена от гражданското право – ЗЗД- чл.209. Продажбата с уговорка за изкупуване е недействителна.
Пример - аз ти продавам телефона си , но си запазвам правото да го купя обратно когато искам. Това ще доведе до несигурност в оборота и нормалното развитие на гражданските правоотношения.
В Търговското право продажбата с право на изкупуване е допустима - Чл. 333 ТЗ - Продажбата с уговорка за изкупуване трябва да бъде в писмена форма и да определя срока, в който правото на изкупуване може да бъде упражнено. След изтичането на срока правото на изкупуване се погасява. Този договор има фидуциарен х-р.Страните желаят правните последици на договора,но само временно и условно. До изтичане на срока за упражняване на правото за изкупуване купувачът трябва да се въздържа от извършване на разпоредителни и други действия по повод на закупената вещ,въпреки че е нейн собственик.
В Търговското право тази продажба се използва много често, особено при търговията с ЦК или валута.
Моля те, не ме карай да ти обяснявам какво е ЦК! :D
Вече оставам с убеждението, че искаш да завършиш право по интернет, а участниците в този форум са ти преподаватели!
Поли, Поли, немам нерви! :lol:
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 05 Сеп 2009, 23:48

DEKAH написа:Таков не може да носи на пиене. Това поне е проверено. Иначе относно книжките му.... интересни са за студенти.

Аз и за това го препоръчах! Питащия, някъде, твърди, че е втора година студент( вярно не уточни мисля, каква специалност)
Не знам за носенето и интереса, но и аз чета неговите неща.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 05 Сеп 2009, 23:54

Не, Поли, не твърди, аз го усетих! В един от постовете си каза, че чувал за облигационното, че няма научаване. А сега твърди, че подбудителството към убийство не се наказва по НК.
viewtopic.php?f=13&t=37887
А иска разяснения за фидуциарните сделки! :lol:
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот city24 » 06 Сеп 2009, 02:20

Ха-ха-ха. Не го твърдя , а питам. Принципно познахте, втора година съм.
city24
Потребител

Мнениеот andrea » 09 Сеп 2009, 09:45

По първоначалният Ви пост и темата...лично познавам седем души, които тази година, това лято се преместиха от един в друг ВУЗ. Съобразно Правилника на конкретното учебно заведение, което Ви интересува ще прецените отговаряте ли на изискванията, ако това е целта на зададения въпрос.

п.п. Не е трудно, много университети предоставят тази възможност, мисля необходимо условие за всички ВУЗ беше да имате завършена поне една година с успех не по-нисък от 4 или 4.50 :wink:
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот esenborisova » 09 Сеп 2009, 10:48

По въпроса с преместването - това , за което говориш се отнася за държавните ВУЗ-ове. Не би трябвало вече да може например от Великотърновския в Софийския и т.н. Но от частен в държавен - може ... единствено дарението ,което се прави е повишено.
Но наистина , ако си решил къде искаш да се местиш , трябва да се обадиш и да питаш ,според мен така ще получиш най-добра информация , защото условията в различните университети са различни , а едва ли има смисъл да им четеш правилници и т.н.
esenborisova
Младши потребител

Назад към Общи дискусии