начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

РС Плевен - тоги?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РС Плевен - тоги?

Мнениеот inspectora » 30 Сеп 2009, 17:05

Колеги, как стои въпросът в РС Плевен по отношение на тогите? Съдиите имат ли нещо против /не допускат, глобяват?/ влизането без тога?
inspectora
Активен потребител

Re: РС Плевен - тоги?

Мнениеот razli4na » 30 Сеп 2009, 21:18

Не знам дали е така при всички състави, но не съм имала проблеми за явяване без тога. Винаги съм си я носила в чантата, но е малко сложно там с ключа за адвокатската стая, та си имам и аргумент.
Успех!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Окт 2009, 11:50

razli4na написа:Не знам дали е така при всички състави, но не съм имала проблеми за явяване без тога. Винаги съм си я носила в чантата, но е малко сложно там с ключа за адвокатската стая, та си имам и аргумент.
Успех!

Ти да не си от Плееен даге ;-)
advokat__nikolov

Мнениеот razli4na » 22 Окт 2009, 18:38

advokat__nikolov написа:
razli4na написа:Не знам дали е така при всички състави, но не съм имала проблеми за явяване без тога. Винаги съм си я носила в чантата, но е малко сложно там с ключа за адвокатската стая, та си имам и аргумент.
Успех!

Не, но имам там една епопея...
razli4na
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Окт 2009, 22:13

razli4na написа:
advokat__nikolov написа:
Успех!

Не, но имам там една епопея...

Ми нормално. Там е и Плевенската епопея ;-)
advokat__nikolov

Мнениеот sarbijanac » 22 Окт 2009, 22:39

Колеги,време е да разберете,че тогите са задължителни.И няма резон в един съд да ги изискват,а в друг-не.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Окт 2009, 23:01

sarbijanac написа:Колеги,време е да разберете,че тогите са задължителни.И няма резон в един съд да ги изискват,а в друг-не.

За Адвокатите никакви тоги !

Няма начин да сложиш тога върху костюм на Gianfranko Ferre ;-) Е, сега, ако от Ferre правят тоги е друго нещо :-D
advokat__nikolov

Мнениеот sarbijanac » 22 Окт 2009, 23:47

advokat__nikolov написа:

Няма начин да сложиш тога върху костюм на Gianfranko Ferre ;-) Е, сега, ако от Ferre правят тоги е друго нещо :-D

Костюмчетата ще си ги показваш пред залата и извън съда.В залата СИ ДЛЪЖЕН да си с тогата.Пък под тогата ако искаш костюмче,ако искаш потник-НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.

Съдебния състав ще те преценява не по облеклото,а по свършената от теб работа в самия процес.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 23 Окт 2009, 10:39

sarbijanac написа:
advokat__nikolov написа:

Костюмчетата ще си ги показваш пред залата и извън съда.В залата СИ ДЛЪЖЕН да си с тогата.Пък под тогата ако искаш костюмче,ако искаш потник-НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.

Съдебния състав ще те преценява не по облеклото,а по свършената от теб работа в самия процес.

Еми нема да слагам тога. Аз съм висок и строен мъж и костюмите ми пасват Идеал Петров, къде да се забулвам с тия тоги, като арабин.

Ще ги лъжа. Вземам бележцица от доктора, че имам проблеми с дихателните пътища или раздразнение на кожата от тогата и готово. Къде да се забулвам. Да се забулват съда и прокурора ! За какво се месят в автономията на Адвоката, още повече в автономията на Адвокат Николов ;-)
advokat__nikolov

Мнениеот sarbijanac » 23 Окт 2009, 12:40

advokat__nikolov написа:
Еми нема да слагам тога. Аз съм висок и строен мъж и костюмите ми пасват Идеал Петров, къде да се забулвам с тия тоги, като арабин.

Ще ги лъжа. Вземам бележцица от доктора, че имам проблеми с дихателните пътища или раздразнение на кожата от тогата и готово. Къде да се забулвам. Да се забулват съда и прокурора ! За какво се месят в автономията на Адвоката, още повече в автономията на Адвокат Николов ;-)

Ти първо стигни до предпоставките,които ще ти позволяват да си поръчаш тога /било адвокатска или магистратска/,пък после ще му мислим за бележките от доктора и :wink:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 23 Окт 2009, 15:16

В Плевен без тога не може. Няма да се скарат, макар че наказателните състави дори гонели без тога, но е препоръчително. А в коридора е по-добре да си с тога, защото ромите имат респект от нея. Дори и други граждани. Иначе ще те блъснат, та ще те отнесат, а така те заобикалят...
Аз не слагам обаче вратовръзката. Така, както си се черпехме за новите тоги от "Женистил", се наведох да си взема мезе и фризето ми се натопи в чашата с червено вино. Та от тогава ходя без фризе... :D
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Общи дискусии