Малко в журналистически стил , но наистина съм в "лек" потрес от прочетеното , което тотално разбърква мирогледа ми.До сега смятах , че има ясен вододел межу добрите и лошите.Вече не знам какво да мисля!
Състуденти на власт крадат земя, поръчват убийства!
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=256437
Бивш съдия от окръжния съд във Варна и бивш изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания от времето на НДСВ са поръчали отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.
Екзекуцията на шефа на фирма "Гранити" е заради спор за атрактивен имот от 2,5 дка на морето.
19 месеца след изчезването на Димитров на 6 март 2008 г. полицията за първи път разкри поръчители на убийство с такъв висок обществен ранг.
В петък е бил арестуван първо частният съдия-изпълнител Галин Костов. Кой е той - виж долу. Пусната е европейска заповед за арест на бившия висш държавен чиновник Станислав Михайлов, който най-вероятно се укрива в Италия.
За първи път "24 часа" разкри на 25 октомври 2005 г. връзката между двамата състуденти - юристи от Софийския университет. Тогава избухва скандал, защото шефът на Агенцията за държавни вземания Михайлов продал по левче земя край Черноморец, а теренът липсва на картата. Галин Костов в сделката играе ролята на адвокат, който запазва в тайна името на своя клиент, купил уж радиоактивния терен.
Убийството на Стоян Стоянов отново е заради земя. Оказва се обаче, че двамата състуденти не успели да принудят собственика на "Гранити" да купи скъпо земя, която двамата преди това купили евтино.
Станислав Михайлов е изкарал цял мандат във важната Агенция по държавни вземания - от 2002 г. до 2006 г., когато на власт е НДСВ, а после тройната коалиция. Тази държавна структури трябва да събира държавните дългове и да прави търгове с имущество, иззето от длъжници. Вероятно двамата варненци са създали през този период успешен бизнес, в който купували земи и имоти евтино и след това ги продавали скъпо.
Вчера Борислав Ралчев, бивш депутат от НДСВ, днес политик от БНД, разказа, че познава и двамата, но бил изненадан, когато Михайлов оглавил Агенцията по държавни вземания. Юристът Ралчев е категоричен, че това не било партийно назначение.
"Първоначалната поръчка на добре организираната престъпна банда е била Стоянов да бъде убит, после е било поискано да бъде отвлечен. Бизнесменът е застрелян по-малко от 2 часа след похищението му", съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов.
Случаят започнал да се разплита през юли. Тогава във Варна бяха задържани Стоян Колев и Нено Атанасов, които били организатори на екзекуцията.
Бруталното престъпление е извършено по добре смазана схема, като основният мотив е бил отмъщение, защото Стоянов се е отказал да купи имот от приближени на двамата поръчители.
Спорният терен в Бургас, с лице към главния път, е бил съседен на имота на бизнесмена. Парцелът се намира до базата на фирма "Гранити", по пътя за квартал "Меден рудник". Първо Стоян искал да го купи от обявения за поръчител Станислав Михайлов, за да разшири складовата си база, но нещо не се разбрали за цената и се отказал.
По-късно Михайлов започнал да притиска Стоянов да купи имота на по-висока цена. Така възникнал конфликтът между двамата. По данни на разследващите Костов и Михайлов поръчали и убийството на двамата организатори на мократа поръчка Нено Атанасов и Стоян Колев. Те обаче от своя страна се свързали с физическите извършители на похищението Манол Хаджиев, намерен месеци по-късно убит, и мъж на име Веско, който още не е идентифициран.
Стоянов бе отвлечен на 6 март 2008 г. вечерта, пред дома си в комплекс Братя Миладинови.
На фаталния ден 6 март 2008 г. първоначалният замисъл на бандата бил бизнесменът да бъде отвлечен "за разговор" с поръчителите. След заплаха с пистолет той бил качен в багажника на джип и закаран в Обзор, където се състоял принудителният разговор.
Въпреки побоя и заплахите обаче собственикът на фирма "Гранити" отново категорично отказал да купи терена. Тогава похитителите провели кратък разговор с поръчителите и те наредили Стоянов да бъде убит. Минути по-късно по пътя обратно към Бургас Манол Хаджиев ликвидирал с един изстрел в челото 37-годишния предприемач.
Това станало в района на Дюлинския проход, установили по-късно разследващите.
Екзекуторите веднага заровили тялото на Стоянов в гориста местност близо до пътя. Обещаното възнаграждение за убийството било по 30 000 евро на човек, разкриха криминалистите.
След като плащането обаче се забавило с няколко месеца, Хаджиев започнал настойчиво да си търси парите, като заплашвал, че ще издаде цялата престъпна банда. Тогава организаторите на мократа поръчка ликвидирали Манол, чието тяло е намерено през август 2008 г. край Варна.
"Благодаря за добре свършената работа на полицаите. Заедно с прокуратурата доказахме, че можем да разкриваме изключително тежки и сложни престъпления. В хода на разследването бяха изключени лични мотиви в този брутален случай, става дума за нечисто уреждане на бизнес отношения", заяви вътрешният министър.
БЛАГА ГЕОРГИЕВА, ТОНИ ЩИЛИЯНОВА
Г. Костов бе синдик на "Балкан"
Името на бившия варненски съдия Галин Костов нашумя през 2003 г. когато бе назначен за синдик на авиокомпания "Балкан".
Костов напуска районния съд във Варна след доста скандално дело, което води. В него украинецът Александър Багаев бе съден от сегашния зам. апелативен прокурор Иван Тодоров за клевета. Багаев твърдеше, че е бил бит и натикан в багажника на кола по заповед на Тодоров.
След решението си по делото на Иван Тодоров Костов напуска съда и дори написва книга, в която анализира мотивите си. По-късно Окръжният съд във Варна отменя решението му. Галин Костов става адвокат в една кантора заедно с бившата шефка на следствието Мария Даскалова. През 2005 г. около името му избухна скандал, когато той купи 298 дка радиоактивна земя край бургаското село Черноморец по левче за кв. м. Оказа се, че земята е продавана от приятеля му Станислав Михайлов, тогава шеф на Агенцията за държавни вземания. Както "24 часа" разкри в броя си от 26 октомври 2005 г., двамата са връстници и заедно са учили право в Софийския университет.
През 2003 г. точно Михайлов назначава Костов за синдик на авиокомпания "Балкан". Свързва ги и общ интерес към земеделските кооперации. От 1998 до 2002 г. Михайлов работи като адвокат и има договор за събиране на държавните вземания на ДФ "Земеделие". Костов е известен като ликвидатор на фалирали земеделски кооперации. Бившият съдия бе и ликвидатор на козметичната фирма "Рубелла" от Рудозем. (24часа)
Куршумът за Лупов от Търново, също откъм двойката?
Разследващи подозират, че Галин Костов и Станислав Михайлов са поръчали и убийството на търновския адвокат Петър Лупов. Той бе застрелян сутринта на 25 март т.г. в гаража си на ул. "Елин Пелин".
След екзекуцията се заговори, че е свързан в крупни сделки с недвижими имоти. Известно е, че Лупов заедно с варненския адвокат Луков са работили по няколко странни сделки. Една от тях е запорирането на сметки на бивши съдружници от "Тракия банк" - предшественик на ДЗИ.
Лупов е известен и с най-високия адвокатски хонорар - над 1 милион лева, които е получил за правни услуги, дадени на ВиК - Велико Търново. По това време шеф на дружеството е Евгени Николов, бивш областен лидер на НДСВ.
Разследването за поръчковото убийство е продължено, каза окръжният прокурор на Търново Емил Денев. 7 месеца по-късно полицаи уверяват, че се работи активно, но и досега не е задържан прекият извършител. Не е открито и оръжието на убийството.(24часа)
Майката на Стоян Милка:МВР свърши работата си
"Полицията си свърши работата. Благодарни сме на разследващите и новия вътрешен министър Цветан Цветанов", каза майката на убития Стоян Стоянов Милка.
"Покажете снимка на този Михайлов и на семейството му. Нека цяла България види как човек, постигнал луксозен живот, решава човешки съдби. Питайте как се чувстват родителите му", каза Ивайло Стоянов, брат на убития. "Навремето всички се нахвърлиха върху мен и бившия ми мъж Тодор Стамов. Не виждам смисъл да говоря повече", каза приятелката на убития Мария.
Момата гръмнал екзекутора
Най-жестокият сериен убиец в съвременната ни история Недялко Димитров-Момата e заподозрян за разстрела на Манол Хаджиев, който според МВР е физическият убиец на бизнесмена Стоян Стоянов.
Недялко е подсъдим по делото за двойното убийство на димитровградското семейство Бейтулла и Неврие Махмуд на 1 декември м.г. Тогава той разстреля хладнокръвно от упор 27-годишния автоджамбазин и 19-годишната му съпруга. Димитров призна и за убийството на 66-годишния пенсионер от старозагорското село Мусачево Баньо Грозев. (24часа)
- Дата и час: 16 Дек 2024, 02:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Шок и ужас
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: Шок и ужас
И аз останах като гръмната снощи. Михайлов беше шеф на АДВ по "мое" време и мисля, че имам основание както да не го обичам, така и да не го смятам за твърде честен, но тази новина направо...
Гръмната останах обаче не толкова от това, че наши колеги евентуално биха били способни на такова нещо, колкото от видимата като че ли малозначителност на причината за убийство. Някак неправдоподобно ми изглежда - човек не може да не се зачуди дали нещо не се скрива. Дано не.
Гръмната останах обаче не толкова от това, че наши колеги евентуално биха били способни на такова нещо, колкото от видимата като че ли малозначителност на причината за убийство. Някак неправдоподобно ми изглежда - човек не може да не се зачуди дали нещо не се скрива. Дано не.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Гнусно е да го прочетеш, камо ли да се окаже вярно.
Не съм поклонник на вестникарските "изцепки", но истината най-вероятно е някъде по средата. Дано се окаже поредния "фишек" омърсяващ името на Инстиуциите, дано...
Но във всички случаи съм "ЗА" виновното лице/а да си понесе отговорността!
Не съм поклонник на вестникарските "изцепки", но истината най-вероятно е някъде по средата. Дано се окаже поредния "фишек" омърсяващ името на Инстиуциите, дано...
Но във всички случаи съм "ЗА" виновното лице/а да си понесе отговорността!
-
Melly - Старши потребител
В последния скандал Михайлов към Стоянов:
Ще видим кой кого
Убитият строителен бос Стоян Стоянов и поръчителят Станислав Михайлов са се заплашвали взаимно с поръчково убийство, издадоха разследващи. На скандалите между тях е имало свидетели. Поне 10 пъти двамата влизали в жестоки скандали заради апетитния парцел на Михайлов и ортака му Галин Костов край Обзор. На една от разправиите вбесеният Стоянов заявил в прав текст на Михайлов: "Внимавай какво правиш, вече започваш да ми лазиш много по нервите, ще ми струваш точно 20 000 лева, за да те поръчам." Бившият шеф на АДВ му отговорил заканително и в същия дух. "Не си мисли, че ти струваш повече от 20 000 лева. Ще видим кой кого." Това били последните разменени реплики между двамата. Последният скандал се разиграл в началото на февруари 2008 година. Само месец по-късно шефът на фирма "Гранити" Стоян Стоянов изчезна безследно от подземния гараж на дома си.
Според приятели на бургаския бизнесмен заканата му, че ще "поръча" Михайлов, не била сериозна и била изречена в пристъп на гняв. Заплашеният Станислав Михайлов обаче явно е взел много насериозно заканата и от страх, че Стоянов ще поръча убийството му, решил да го изпревари.
Свидетелите, които са присъствали на последната кавга и взаимните заплахи за убийство, са съобщили за случилото се в полицията. Те са дали показания още в първите дни след изчезването на Стоянов. Протоколът от въпросния разпит обаче се изгубил, а по-късно делото било прехвърлено на друг полицай, затова разследването тръгнало в погрешна посока, твърдят запознати.
Елена Димитрова
От
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=298351
Що медиите не пускат снимки на тези хора ?!?
Ще видим кой кого
Убитият строителен бос Стоян Стоянов и поръчителят Станислав Михайлов са се заплашвали взаимно с поръчково убийство, издадоха разследващи. На скандалите между тях е имало свидетели. Поне 10 пъти двамата влизали в жестоки скандали заради апетитния парцел на Михайлов и ортака му Галин Костов край Обзор. На една от разправиите вбесеният Стоянов заявил в прав текст на Михайлов: "Внимавай какво правиш, вече започваш да ми лазиш много по нервите, ще ми струваш точно 20 000 лева, за да те поръчам." Бившият шеф на АДВ му отговорил заканително и в същия дух. "Не си мисли, че ти струваш повече от 20 000 лева. Ще видим кой кого." Това били последните разменени реплики между двамата. Последният скандал се разиграл в началото на февруари 2008 година. Само месец по-късно шефът на фирма "Гранити" Стоян Стоянов изчезна безследно от подземния гараж на дома си.
Според приятели на бургаския бизнесмен заканата му, че ще "поръча" Михайлов, не била сериозна и била изречена в пристъп на гняв. Заплашеният Станислав Михайлов обаче явно е взел много насериозно заканата и от страх, че Стоянов ще поръча убийството му, решил да го изпревари.
Свидетелите, които са присъствали на последната кавга и взаимните заплахи за убийство, са съобщили за случилото се в полицията. Те са дали показания още в първите дни след изчезването на Стоянов. Протоколът от въпросния разпит обаче се изгубил, а по-късно делото било прехвърлено на друг полицай, затова разследването тръгнало в погрешна посока, твърдят запознати.
Елена Димитрова
От
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=298351
Що медиите не пускат снимки на тези хора ?!?
- vassilev
- Активен потребител
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
-
justmy - Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|