начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

магистрат с психични отклонения

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: магистрат с психични отклонения

Мнениеот advokat__nikolov » 26 Окт 2009, 13:32

andy70 написа:Адвокатчето, пак нещо не можа да схванеш разликата.
Въпроса е - каква е разликата между "отношение" и "връзка", а не между "правоотношение" и "правна връзка".
И не ми отговори на последния въпрос, свързан с егото!

Еми така кажи бе човек.

Наричат се обществени отношения и обществени връзки.

Обществената връзка има същите белези на правната връзка, но с една разлика-обществената връзка не се регулира от правото-например да късам джанки в планината, че ми се яде. С други думи - самостоятелно задоволявам потребността си.

Общественото отношение притежава белезите на правното отношение с тая разлика, че правото не го регулира, не го признава за юридически факт. Пример имам цигара, ама нямам огънче и искам от Петър. С други думи, Петър притежава средството за задоволяване на потребността ми.

Към hidden

Член 8 от ЗЗД въобще не бива да се дава за пример. Той е тотално сгрешен по принцип. Договорът, аджеба, бил съглашение между лица ??? Договорът е съглашение между страни, а не между лица. Ясно е защо.
В член 8 се говори за правна връзка, но със съвсем друго значение от правната връзка на Тенчо Колев. Професорът под правна връзка има предвид реализиране на абсолютни права чрез правна връзка, като противовес на правоотношенията - чрез които се реализират относителните права. Докато чл.8 има предвид създаване, изменение или прекратяване на конкретна договорна обвързаност между страните.

Вместо "правна връзка" в чл.8, трябва да фигурира термина "правно отношение". Първо, че правото на вземане е относително право, което може да се упражни само по отношение на страната длъжник; второ- договорът, като юридически факт, поражда създаването, изменението или прекратяването на облигационни правоотношения между носителят на субективното право и носителят на юридическото задължение - кредитор и длъжник.

И ще получим следното: Договорът е съглашение между две или повече страни за създаване, изменение и прекратяване на едно правно отношение между тях.
advokat__nikolov

Мнениеот portokal » 26 Окт 2009, 13:36

Обществената връзка има същите белези на правната връзка, но с една разлика-обществената връзка не се регулира от правото-например да късам джанки в планината, че ми се яде. С други думи - самостоятелно задоволявам потребността си.

Демек, връзката е, когато си самостоятелен, самодостатъчен, с две думи - когато с нищо не си сВРЪЗан, тогава имаме връзка.
Както ми подсказаха, имало и такива сексуални връзки дори.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 26 Окт 2009, 14:11

portokal написа:

Демек, връзката е, когато си самостоятелен, самодостатъчен, с две думи - когато с нищо не си сВРЪЗан, тогава имаме връзка.
Както ми подсказаха, имало и такива сексуални връзки дори.

Точно така ;-)

То сексуалните потребности или се задоволяват самостоятелно - обществена връзка или с лице от противоположния пол-обществено отношение, т.е. сексуално отношение.

Така че не казвайте пред Тенчо Колев, дами, че имате прекрасни сексуални връзки, а прекрасни сексуални отношения, иначе ще ви разбере наопъки :-D :-D :-D

Смях да пада ;-)

Декан, осъществяваш ли често сексуални връзки ;-) Шегувам се ;-)
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 26 Окт 2009, 15:41

Та Адвокатът е приобретател на пари чрез създаденото от клиента му обществено отношение и дарител на свобода чрез обществена връзка - със самостоятелни дейсвия в съда !

Няма друг, който да дарява свобода със собствени действия. Няма друг, който да бъде търсен, за да ви дари свобода.

Скъпи клиенти, развържете кесиите и ще сбъднем желанията ви.

Ние предлагаме : свобода, задоволяване на имуществени и неимуществени интереси, защита и признаване на субективни права, отстраняване на юридически задължения, освобождаване от гражданска, наказателна и административно-наказателна отговорност, оневиняване, опрвдаване, присъждане на обещетения от ищци, ответници, държава и още много други.

Не се колебайте ! Плащайте повече на Адвоката си, за да си казвате всеки ден с усмивка "Здравей, мое утре" ;-)
advokat__nikolov

Мнениеот ianeva » 26 Окт 2009, 16:21

advokat__nikolov написа:Ние предлагаме : свобода, задоволяване на имуществени и неимуществени интереси, защита и признаване на субективни права, отстраняване на юридически задължения, освобождаване от гражданска, наказателна и административно-наказателна отговорност, оневиняване, опрвдаване, присъждане на обещетения от ищци, ответници, държава и още много други.

Не се колебайте ! Плащайте повече на Адвоката си, за да си казвате всеки ден с усмивка "Здравей, мое утре" ;-)

Николов, като те прочетох първоначално, реших, че си сменил попрището и вече не си адвокат Николов, пардон, Адвокат Николов, а си съдия Николов. Потъмнените все още не ги предлагаме, на съда са работа, обаче чувам, че предстоят, с твоето завършване щели да ги въведат като изрична норма в ГПК, ЗА и където още е необходимо.
Задоволяванията и прочие няма да ги коментирам, защото аз в своето развитие още не съм достигнала до висотата на твоя ум, като именно поради тази причина искам да ми обясниш какво означава "отстраняване на юридически задължения". С по-прости думи, без Савини, Ганев, Торбов и т.н.
Представи си, че съм ти клиент и искам да ми обясниш "отстраняването". Щото как иначе ще, как беше, "развържа кесията"? :wink:
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот andy70 » 26 Окт 2009, 16:58

Достатъчно ясно отговори на въпроса ми, свързан с егото ти. Разбрах, че осъществяваш сексуална връзка със себе си!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот 778899 » 26 Окт 2009, 17:04

:lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ужас...........
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 26 Окт 2009, 19:42

andy70 написа:Достатъчно ясно отговори на въпроса ми, свързан с егото ти. Разбрах, че осъществяваш сексуална връзка със себе си!

Въобще не ме занимавай с паранормални психологически фантасмагории на руската школа. Тия неща его, мего, и разни други дознателско-криминалистични простотии ги разправяй на некой психично болен.
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 26 Окт 2009, 20:59

Мисля, че заглавието на темата следва да бъде променено и към "магистрат" да бъде добавено "и бъдещ адвокат" :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот hidden » 27 Окт 2009, 01:05

advokat__nikolov написа:Член 8 от ЗЗД въобще не бива да се дава за пример. Той е тотално сгрешен по принцип. Договорът, аджеба, бил съглашение между лица ??? Договорът е съглашение между страни, а не между лица. Ясно е защо.
В член 8 се говори за правна връзка, но със съвсем друго значение от правната връзка на Тенчо Колев. Професорът под правна връзка има предвид реализиране на абсолютни права чрез правна връзка, като противовес на правоотношенията - чрез които се реализират относителните права. Докато чл.8 има предвид създаване, изменение или прекратяване на конкретна договорна обвързаност между страните.
Вместо "правна връзка" в чл.8, трябва да фигурира термина "правно отношение". Първо, че правото на вземане е относително право, което може да се упражни само по отношение на страната длъжник; второ- договорът, като юридически факт, поражда създаването, изменението или прекратяването на облигационни правоотношения между носителят на субективното право и носителят на юридическото задължение - кредитор и длъжник.
И ще получим следното: Договорът е съглашение между две или повече страни за създаване, изменение и прекратяване на едно правно отношение между тях.

Не съм съгласен, очевидно Тенчо Колев в термина "правна връзка" влага съдържание, което не се съгласува нито със закона, нито със съдебната практика.
Ще си позволя да цитирам още няколко съдебни решения, където двете понятия се разглеждат като синоними.
РЕШЕНИЕ № 12 ОТ 23 ЮЛИ 1996 Г. ПО КОНСТИТУЦИОННО ДЕЛО № 13 ОТ 1996 Г.
В този смисъл е и установената практика на Международния съд в Хага. По делото Nottebohm съдът изрично приема, че предоставянето на гражданство трябва да става в съответствие с "концепцията за гражданство, приета в международните отношения". Тази концепция се изразява като "правна връзка, в основата на която е социалният факт на прикрепване, истинска връзка на съществуване, интереси и чувства, включително съществуването на взаимни права и задължения". В съвременното международно право е прието, че това важи както за гражданството, основано на jus soli, така и за гражданството по jus sanguinis, особено за лица, "които са родени в чужбина и никога не са живели в държавата по тяхното гражданство" - (Encyclopedia of Public International Law, vol. 8, North-Holland, 1985, p. 421).

РЕШЕНИЕ № 1217 ОТ 23.07.2002 Г. ПО ГР. Д. № 1487/2001 Г., III Г. О. НА ВКС
Правомощието да се налага дисциплинарно наказание съществува само в рамките на конкретното трудово правоотношение, а дисциплинарната власт може да се упражнява от нейния носител само при наличието на действаща трудово-правна връзка.

РЕШЕНИЕ № 1922 ОТ 06.11.1958 Г. ПО ГР. Д. № 5260/58 Г., II Г. О.
Страните са сключили двустранен възмезден договор, от който произтичат облигационни права и задължения за същите. Двете страни по договора са поели насрещни задължения, като е създадена облигационно правна връзка между сключилите договора страни, и затова всяка една от тях е задължена да изпълни задълженията по договора. В случая не се касае до учредяване на вещно право върху вещта, а до правото на държане.

Може да се цитира още много практика, но едва ли има смисъл. С други думи, концепцията на Тенчо Колев е чисто теоретична и няма връзка с практиката :)
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 27 Окт 2009, 01:55

kalahan2008 написа:Мисля, че заглавието на темата следва да бъде променено и към "магистрат" да бъде добавено "и бъдещ адвокат" :wink:

Ехее, пич, как си ;-)

Да ти кажа, понеже не съм те виждал, че оборих руската теория за вината. Под "оборил" разбирай, че съм я гътнал. Ама за пълното ново понятие за вината е доста трудно. Като понятие ми е пределно ясно. Ама да го навържа в писмен вид в последователен и формално-валиден силогизъм не знам дали ще успея да го направя. Не съм запознат с дедуктивния метод, за да изложа структурата на съдържанието както му е реда. То това е трудното.

Тия руснаци били много кухи. Въобще не са били наясно с логическия строеж на понятията. Именно поради тази причина понятието вина са го изградили въз основа на Modus Tollens, което е смешно и жалко. Именно чрез Modus Tollens падна теорията им- с техните камъни по тяхната глава.

Мале като видя чл. 11 от НК лошо ми става.
Последна промяна advokat__nikolov на 27 Окт 2009, 05:05, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 27 Окт 2009, 03:27

Hidden, влез в
съда и ги питай какво мислят за мнението на Тенчо Колев за правната връзка. Как искаш да се подкрепи нещо, когато не четат нова литература. Завършат ли, доста юристи работят цял живот на гърба на това дето са чели като студенти и решават делата си на едни и същи остарели доводи и решения. Поне да ги осъвременят малко.

Не може да се тъпче на едно място, не може без извор на нова и научно обоснована правна мисъл. Аз да ти кажа, че съда трябва да се поучи от Тенчо Колев, както и от останалите учени особено от младите такива, като Кристиан Таков, защото тези хора са наясно със състоянието на доктрината по цял свят.

Не може да станеш съдия и да прекратиш обществените си връзки с книжарнацата.

Ти правораздаваш и дължиш съвременно правораздаване !

И зарежете тоя скапан Апис, просто губим от тая работа.

Hidden как е процеса на Корнезов, че ми е интересно дали пише по-добре от Сталев. Нека и други споделят.
Последна промяна advokat__nikolov на 27 Окт 2009, 06:06, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 27 Окт 2009, 05:43

ianeva написа:
advokat__nikolov написа:Ние предлагаме : свобода, задоволяване на имуществени и неимуществени интереси, защита и признаване на субективни права, отстраняване на юридически задължения, освобождаване от гражданска, наказателна и административно-наказателна отговорност, оневиняване, опрвдаване, присъждане на обещетения от ищци, ответници, държава и още много други.

Николов, като те прочетох първоначално, реших, че си сменил попрището и вече не си адвокат Николов, пардон, Адвокат Николов, а си съдия Николов. Потъмнените все още не ги предлагаме, на съда са работа, обаче чувам, че предстоят, с твоето завършване щели да ги въведат като изрична норма в ГПК, ЗА и където още е необходимо.
Задоволяванията и прочие няма да ги коментирам, защото аз в своето развитие още не съм достигнала до висотата на твоя ум, като именно поради тази причина искам да ми обясниш какво означава "отстраняване на юридически задължения". С по-прости думи, без Савини, Ганев, Торбов и т.н.
Представи си, че съм ти клиент и искам да ми обясниш "отстраняването". Щото как иначе ще, как беше, "развържа кесията"? :wink:

Първо, искам да кажа, че си страхотно забавна дама ;-)

Съдия бих станал, но това е че няма как да ме прекарат адвокатите, защото съм спец в една област и никой не може мен да прекара. ;-)

Питаш как да отстраним юридическо задължение ?

Там където правото се интересува от субективен момент всичко е възможно. Стига да си наясно как върви целият процес на съзнанието на човека.
Последна промяна advokat__nikolov на 27 Окт 2009, 06:02, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот adv_stefanova » 18 Ное 2009, 06:56

Като чета постовете, се убеждавам, че този форум не е за юристи, а за кандидат- юристи. Вие, милички що не вземете да се развихрите и на тези в университетите, където сте записани, да им изработите по един реферат, защото преподавателите и те са хора и за нови титли се мъчат......Пък така ще попрепишат вашите съждения и хоп- професори......Бачо Тенчо инак ще пише пак двойчици....... :lol:
adv_stefanova
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 18 Ное 2009, 08:00

:roll: :lol: :lol: :lol: Опущения разни- наваксах сега.
С голямо задоволство- благодаря за смеха! :mrgreen: :mrgreen: ( разплаках се)
Благодатна тема- за каквото се сетите( но това с връзките, направо е в 10-ката). :lol:

Hidden как е процеса на Корнезов, че ми е интересно дали пише по-добре от Сталев. Нека и други споделят.

Имам го, четох - бледо копие на проф. Сталев.
Ала като не знам какво ти влагаш в "дали пише по-добре"?!?
Ако имаш парици - вземи и двете, ако не - проф. Сталев.

И спусни малко балона, че направо ще гръмне. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот justmy » 22 Яну 2010, 09:01

niky26 написа:И да има психични проблеми,от диспансерите дават удостоверения за липса на такива без проверка, ако изобщо се водят на отчет. :roll:

Познавам майор-прокурор ,често посещаващ 4-ти км. Алкохолизэм. :!:

А пък ако чуете какви викове и дивашки крясъци излизат през вратата на стаята за отдих и фитнес,съоръжена с билярд-маси на Видински РС...
Последна промяна justmy на 22 Яну 2010, 19:41, променена общо 1 път
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот 1968 » 22 Яну 2010, 11:37

И стая за отдих ли има там, от къде намериха място за нея, пък и време за билярд.Явно са насмогнали с жилищния проблем, пък и работа явно нямат.То човек като има свободно време, започва да мисли или за глупости, или за революция.
1968
Потребител

Мнениеот diaida » 22 Яну 2010, 17:49

adv_stefanova написа:за да ви развеселя, ще си позволя да разкажа истинска история. В нея става дума за магистрат, който въпреки законовите изисквания за мандатност, беше от 1997 до 2009 председател на съд.
Един ден, влизам в сградата на съдебната палата. Пред съдебна зала има около50 роми, прокурор и съдия. В този момент чувам силен възглас от човек, който никога не съм виждала. Облечен е с черен костюм, бяла риза, зелена канадка, мексиканска шапка с огромна периферия и носи раница на гърба. Възгласът "О...., слънчице!!!", е отправен към мен и то толкова високо, че гълчавата на очакващите на влязат в залата, затихва.
Следва разговор:
той: " Ти ли си жената на адв.Н?"
аз:" Не, аз работя с него"
той: Хваща ме за ръка и ме издърпва по стълбите на съда "Ела да ти покажа кабинета си"
аз: Мълча и се усмихвам удивено и мънкам-"Вие ли сте новият съдия?"
той: отключва вратата, оставя раницата на едно от двете бюра, откопчава ципа и вади от там живо коте, като уточнява "Това е Ники. Дръж го сега ще дойда" и излиза, след като ми блъска котето в ръцете.
Няма го около10-15 минути, време през което Ники скача от ръцете ми върху бюрото, вдига опашка и ........ върху някаква преписка. Изпадам в паника и се опитвам да го хвана, като го гоня в кабинета.
Вратата се отваря и влиза съдията.
"Сега ще ти обърна внимание", ми казва, взима котката, слага я на врата си и започва да пише нещо. На върха на носа си слага очила с малки стъкла, които са толкова мръсни, че са станали почти бели.
Ето това ми беше запознанството с магистрата, а бъдещето показа, че никой не знае какво може да му се случи в един районен съд.
:mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Eeeeee, сладур е бил този съдия! Наистина се посмях от сърце !
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот justmy » 24 Яну 2010, 12:49

Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот genius75 » 28 Яну 2010, 14:53

Ей, затова не влизам във форума. Малоумници, колко щеш............
genius75
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии