начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

комулации чл.23 25 27 Нк ??

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

комулации чл.23 25 27 Нк ??

Мнениеот kkkkkk88 » 20 Ное 2009, 12:32

Здравейте,имам една питанка,относто зъглавието което съм написала на темата :roll: Значи,говорим за лице,което преди 2 месеца бе осъдено на 2 год. пробация ,и 2 месеца по късно влиза в затвора,за излежаване на присъда в размер от 6 месеца.Изкара 2 седмици в приемната в Белене,и сега са го върнали в Русе, и след 2-3 дни има дело ,за "комулаций чл.23 25 27".На повечето от вас сигурно ,ще им е смешно ,че задавам такъв елементарен въпрос,но нямам понятие какво е това.. моля някои да ми обясни на кратко :oops: Знам ,че става въпрос нещо за пробацията ...но.. хич ме няма по право :( Благодара предварително,за отделеното внимание :wink:
kkkkkk88
Нов потребител

Re: комулации чл.23 25 27 Нк ??

Мнениеот portokal » 20 Ное 2009, 12:35

Комулаций значи, че за двете престъпления ще му определят общо наказание, което ще бъде по-тежкото от двете - лишаването от свобода - и няма да търпи пробаций.

Ако вече е започнало изпълнението на пробацията, изтърпяното трябва да му се приспадне от лишаването от свобода - два дни пробация за един ден лишаване от свобода, и да доизтърпи само остатъка от лишаването от свобода.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот kkkkkk88 » 20 Ное 2009, 13:20

portokal написа:Комулаций значи, че за двете престъпления ще му определят общо наказание, което ще бъде по-тежкото от двете - лишаването от свобода - и няма да търпи пробаций.

Ако вече е започнало изпълнението на пробацията, изтърпяното трябва да му се приспадне от лишаването от свобода - два дни пробация за един ден лишаване от свобода, и да доизтърпи само остатъка от лишаването от свобода.

И тъй като еФЕКтивната е 6 месеца,а пробацията 2 години,значи ,че ще излежи повече от 6 месеца така ли да го разбирам?
kkkkkk88
Нов потребител

Мнениеот portokal » 20 Ное 2009, 13:31

Не, нищо подобно. Ще излежи по-малко, ако пробацията е била започнала, защото от 6-те месеца ще се извади времето на изтърпяната до момента пробация, делено на две. Ако изпълнението на пробацията не е било започнало, ще си излежи 6 месеца.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот kkkkkk88 » 20 Ное 2009, 15:42

Аха,вече разбрах за какво става дума =) благодаря много :D
kkkkkk88
Нов потребител

Мнениеот donchev » 20 Ное 2009, 17:22

Юстициий Феликс Комулаций - римски проконсул - anno LXVI A.D.
donchev
Потребител

Назад към Наказателно право