Какъв съвършен текст за принудително осъществяване вземането по влязло в сила НП от КАТ!!! А запитвал ли се е някога законодателния орган по какъв начин безработния ще спази посочения погасителен срок, след като в рамките на изтеклия месец се е хранил и плащал сметките за съществуването си ?!?!
Нека новата 2010 г. донесе на Административно наказващия орган финансова безизходица, пък да видим тогава как ще се снабдяват с цигарки да "попушват" пред управляващите с искане за по-високи заплатки!!!
И ще продължават ли полицаи от охранителна полиция да съставят актове на водачите на МПС-та, изземвайки функциите на ПП-КАТ ???
- Дата и час: 16 Дек 2024, 00:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРИНУДА ли е чл. 157( ал.6 и 8), и чл. 190, ал.3 / ЗДвП/
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПРИНУДА ли е чл. 157( ал.6 и 8), и чл. 190, ал.3 / ЗДвП/
E защо да е принуда. По скоро е т. нар право на задържане Когато неизправната страна престира, другата също ще престира. То иначе тея глоби събиране нямат. Аз от опит го знам, щото имах един акт. И с НП ми върнаха талона. И така и си изтекоха 3-те години А АНО-и кво са виновни, не те правят законите. Те изпълняват. Как е др. въпрос.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
law_master написа:И с НП ми върнаха талона. И така и си изтекоха 3-те години
Да, но сега ми прибраха акта без да ми върнат контролния талон, връчиха ми НП срещу подпис "лично" и ме посъветваха да ходя да си плащам глобите. Месечния срок от датата на връчване изтече, а без талон или продължен срок на акта с печат от КАТ нямам и ако ми се наложи да шофирам и гавазите ме гепнат - кво праим тогава??!!? Че няма и парички да си платя рекета на бандитите. Това ли им е "правото на задържане" - то си е истинска принуда за пари!
- leonardos
- Потребител
леонардос,иди помоли некои МВР-еец да ти напишат нов акт за 20лв. и ще имаш документ.
някои таксиметрови шофОри така си карат по 1.6г.
- usra_ovcova
- Потребител
usra_ovcova написа:леонардос,иди помоли некои МВР-еец да ти напишат нов акт за 20лв. и ще имаш документ.
В каква форма трябва да бъде отправена молбата ... И как точно ще го състави за 20 лв. , след като няма на какво да се позове, че е иззел като веществено доказателство .... а и актовете им ги водели на отчет Колко МВР-ейци разполагат с безотчетни номерирани бланки /по думите на министър Цветанов при разкриване на групичката в Бяла Слатина/ , а и къде да ги търся такива
Таксиметровия шофОр буквално "не слиза" от колата, за разлика от други, които в месеца я се качат веднъж на МПС-то си /и точно тогава ще ги заловят като престъпник, по време на акция /, я не !
По скоро е нужно да се подходи критично към учредителя, а не до такава степен към актосъставителя, който по принуда или задължение е част от схемата за принудително събиране на парични средства от населението !!
- leonardos
- Потребител
Айде,Леонардос,нали знаеш какви са нарушенията за 20лв.
Молбата се съпровожда с годни писмени доказателства,издадени поне от БНБ.
Актът ще си е редовен,а не фиктивен,ще си се отчита.
И тетака те!
Актът ще си е редовен,а не фиктивен,ще си се отчита.
И тетака те!
- usra_ovcova
- Потребител
usra_ovcova написа:Айде,Леонардос,нали знаеш какви са нарушенията за 20лв.
Извинявам се много, но ако бях съгласен за БНБ варианта на пътя, изобщо нямаше да се стигне до тук. Не буди съмнение факта, че голяма част от представителите на контролиращия орган имат създадена практика за всяване респект към водачите на МПС посредством явна злоупотреба със служебното си положение, доказващо твърденията ми в предишни постове. Все повече и повече нараства броят на склонните да вярват в наличния остър дефицит на професионалисти в системата, които по една или друга причина са усвоили правилно, и се позовават на една или две букви от азбуката и начините за прилагането им! Всичко останало граничи с корупцията или си остава недалновиден приоритет в съдебната зала.
- leonardos
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|