начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

за злоупотребите на Нотариусите

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за злоупотребите на Нотариусите

Мнениеот njagol » 17 Апр 2003, 21:54

Как да се защитим от злоупотребите на недобросъвестните нотариуси?Един Нотариус-мошеник може със заверката на фалшиво пълномощно за продажба на недвижим имот буквално да ви обере и да ви изритат от жилището ви или от имота ви и така да съсипе живота на цялото ви семейство.И как ще докажете,цхе не сте подписвали това пълномощно?!и ако ви се отдаде да го докажете по някъкъв начин и да си върнете имота след могогодишне борба(ако оцелеете в нея),кой ще обещети вас и добросъвестния купувач за понесените загуби?!А на Нотариуса какво ще му направят?!Какво мислят практикуващите вече колеги по този въпрос?
njagol
Младши потребител

Re: за злоупотребите на Нотариусите

Мнениеот Plamen Petkov » 30 Май 2003, 17:37

със сериозен контролен орган и големи глоби
Plamen Petkov

Мнениеот usra_ovcova » 04 Яну 2010, 20:21

от Калина Галина на 21 Юни 2003 09:12 pm

Аз вече се отказах от сделката,защото разбрах,че е измама и подписа на пълномощното е фалшив(не съм проверявала дали пълномощното е заведено при Връблянска),просто се свързах с упълномощителя.
За форума ще ви кажа,че деклаациите по 226ДПК бяха подписани и заверени от същата Връблянска(предполагам и те са били фалшиви.Реално сделката можеше да стане и аз да изгоря с парите,след като се разбере,че пълномощника е недействителен.Благодаря за съветите.
В крайна сметка пак не знам как да постъпя в подобен случай и да се подсигуря относно подобни измами.Изтръпвам при мисълтта,че някой от наемателите ми може да ми скрои същия номер и да продаде някой от магазините ми.И ако това е държава и право...
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 04 Яну 2010, 20:25

от bgbudala на 04 Яну 2010 01:26 pm

Тази тема ми прилича на удар под кръста от конкуренцията на въпросния нотариус! Въпреки че в София, особено, има работа за всички, не спират да се цакат взаимно! Още повече пък да извади темата от 2003 г. и да продължи да мята кал, някой сериозно се е заел с това окаляне, но да не забравя, че анонимността в интернет вече е минало. Не че до сега не можеше по IP-то да се стигне до автора, но сега пък вече си е законно, така че внимавайте какво и къде пишете!
Аз също съм чувал за няколко нотариуса в София, които работят през пръсти, но за Връблянска пък точно съм изненадан да прочета подобно нещо, щото я знам като един от най-принципните нотариуси!
Влизам тук, за да видя коментари по новите Закони, а на какво се натъквам - интрижки някакви се въртят!
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 04 Яну 2010, 20:40

Това,че кучетата лаят,кервана си върви не е срамно и обидно. :oops:
Това,че всеки е невинен до доказване на противното с вл. в сила съдебен акт не прави деянието обикновена, безобидна простъпка и опасният рецидив-безопасен рецидив.
Това не е кал срещу невинен нотарУс,който няма вл.в сила с.акт,а е възхвала. :D
За някой е червена светлина... :oops:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот p_dyan » 05 Яну 2010, 16:04

Доколкото знам нотариусите имат застраховки за вреди причинени от тях, съгласно Чл.30 от Закона за нотариусите и нотар.дейност, но не знам някой потърпевш усвоявал ли е подобна застраховка.
p_dyan
Потребител

Мнениеот _goodfellas » 05 Яну 2010, 16:41

.
Последна промяна _goodfellas на 02 Мар 2010, 16:10, променена общо 1 път
_goodfellas
Младши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 05 Яну 2010, 21:52

срещу 400лева или евро в Пловдив изработвали лични карти с данните на истинския притежател и снимката на "наш" човек.
Така че, дори да чете по телефона номер на карта или кодираните редове,то в МВР ще са си същите,само снимчицата ще е друга. А това как да го засечеш?
Имам едни петима братя Зайкови.Те си имат л.к. с фалшиви снимки и сами си ходят и си продават имотчета. След 6 мес. се оплакват в МВР и делце завеждат,че в имота им има друг, а те горките не са продавали имотеца.
Така хем зели парици,хем си връщат имота. Всеки брат си има отделен имотец,де.
Имат и фирмици,вкл. в "ошфорна" зона и все един от братята го сменят от управлението и след 1/2 -1 год. се завъртат.
И никой не иска да събере 2+2 и да види ....
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот diaida » 05 Яну 2010, 23:59

За сметка на това, така наречените ни лични данни се "пудрят" в целия търговски регистър, всяка банка, поща, DHL, и т.н. където са достояние на куцо, кьораво и сакато.Личната карта се превърна в нещо като горна дреха - винаги е на всеобщо внимание и достояние. Егати закона, егати личните данни! Не е решил някой - не се е претворил в теб, мен или 3-ти! Всичко е много сигурно в нашата държава. Тук "защитата на сигурността и личните данни" са приоритет № 1, вече близо 15 год.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот _goodfellas » 06 Яну 2010, 01:08

.
_goodfellas
Младши потребител

Назад към Общи дискусии