начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Немски, френски, италиански или испански?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Немски, френски, италиански или испански?

Мнениеот pachikrak » 17 Фев 2010, 18:57

Замислила съм се да уча втори език. Естествено не искам това да е самоцелно, а да мога да го използвам и в адвокатската си практика - най-малкото за четене на съдебна практика на ЕС и спеиализирана литература. А и да мога да си поръчам една бира във Виена, Париж, Рим или Барселона, все пак :wink:
И сега съм в чуденка - немски, френски, италиански или испански? Кой ще ми е най-полезен? Италианският и испанският май са само за колорит, защото въобще не си представям работното им приложение, но пък са хубави езици, а испанският е един от най-ползваните в света.
Чета и пиша свободно на английски, говоримо - като Румяна Желева :wink:
Имам много, ама много основни познания по немски, които са с давност повече от 15 години (все едно ги нямам).
Дайте идеи и съвети. Кой какви езици ползва в практиката си?
pachikrak
Младши потребител

Re: Немски, френски, италиански или испански?

Мнениеот voltron » 17 Фев 2010, 20:45

Учете турски - там е бъдещето.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот _goodfellas » 17 Фев 2010, 20:56

.
Последна промяна _goodfellas на 02 Мар 2010, 15:39, променена общо 1 път
_goodfellas
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 17 Фев 2010, 20:57

voltron написа:Учете турски - там е бъдещето.

И руски , че като дойдат пак да ни освобождават ще трябва да го знаеш :D
sisi19
Потребител

Мнениеот galya_ » 17 Фев 2010, 21:14

Здравей. Аз бих ти препоръчала да учиш испански език. Той е изключително лесен и много приятен за учене. Четенето и писането са изключително лесни. Граматика е малко по-трудно, както при всички езици. Испанския, италианския и френския език принадлежат към романски език. Испанския език се доближава до френкия и италианския, както и до португалския. Говори се в Западна Европа и Латинска Америка. Той е изключително популярен език и предполагам, че няма да сгрешиш ако учиш него.
Успех :D
galya_
Нов потребител

Мнениеот diaida » 17 Фев 2010, 22:41

Аз също бих ви препоръчала - английски и испански. А "за четене на съдебна практика на ЕС и спеиализирана литература", освен английски, добре би било да е немски. :roll:
Ето и малко статистика за различните езици ...
Top 30 Languages by Number of Native Speakers
http://www.vistawide.com/languages/top_30_languages.htm
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот shopov » 18 Фев 2010, 10:05

Ако научите френски след това испанския и италианския много лесно ще усвоите,
Аз говоря свободно френски, английски и руски и при разговор разбирам италиянски без да съм го учил някога.Между двата езика приликата е както между руски и български примерно.
А ако свободно говорите английски - немския изобщо няма да ви е проблем.
Поздрави и успех,

ПС// В София най-добрия център за изучаване на френски език е Френския културен институт на ул.Христо Белчев 7 (срещу Съдебната палата)
shopov
Младши потребител

Мнениеот pachikrak » 20 Фев 2010, 13:08

Много благодаря за идеите и отговорите. Имам още един месец да реша
pachikrak
Младши потребител

Мнениеот nksuccess » 20 Фев 2010, 16:09

Аз знам немски и английски. Но само английския ми върши работа за сега. Препоръчвам испански, заради сериозния инвеститорски интерес на техните предприемачи в строителния бизнес у нас. Почти всички консултантски къщи в София( по мои наблюдения ) работят с испанци. Ако вещното право ви влече испански.
nksuccess
Потребител

Мнениеот pachikrak » 20 Фев 2010, 22:38

nksuccess написа:Аз знам немски и английски. Но само английския ми върши работа за сега. Препоръчвам испански, заради сериозния инвеститорски интерес на техните предприемачи в строителния бизнес у нас. Почти всички консултантски къщи в София( по мои наблюдения ) работят с испанци. Ако вещното право ви влече испански.

Много благодаря, такива насоки са страшно полезни.
pachikrak
Младши потребител

Назад към Общи дискусии