- Дата и час: 15 Дек 2024, 23:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Адвокатите са най-опасните шофьори
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Адвокатите са най-опасните шофьори
Ню Йорк
Адвокатите и съдиите може и да са педантични в своята сфера на работа - правото, но, изглежда, не спазват така стриктно правилата за движение по пътищата. Това ги прави най-опасните водачи в класацията на опасни шофьори според професията, направена на базата на проучване на американската онлайн застрахователна компания Insurance.com, съобщи Ройтерс.
Според изследването 44 на сто от катастрофите са причинени именно от адвокати. На второ място в класацията са финансистите, следвани от правителствените чиновници. На достойното четвърто място се нареждат бармани и келнери, а иначе с доста напрегнато ежедневие бизнесмени се оказват на пето място. На шесто пък се класира доста странната за българия професия - гледачи на кучета. Специалистите по маркетинг и реклама са седми, следвани от фризьори, треньори и медсестри.
Най-безопасни шофьори се оказват спортистите. Само 17 на сто от инциденти на пътя се дължат на невнимателни водачи от това съсловие.
АСН
http://www.standartnews.com/news/detail ... 1%80%D0%B8
Съгласни ли сте с това? И според вас важи ли и в България?
Адвокатите и съдиите може и да са педантични в своята сфера на работа - правото, но, изглежда, не спазват така стриктно правилата за движение по пътищата. Това ги прави най-опасните водачи в класацията на опасни шофьори според професията, направена на базата на проучване на американската онлайн застрахователна компания Insurance.com, съобщи Ройтерс.
Според изследването 44 на сто от катастрофите са причинени именно от адвокати. На второ място в класацията са финансистите, следвани от правителствените чиновници. На достойното четвърто място се нареждат бармани и келнери, а иначе с доста напрегнато ежедневие бизнесмени се оказват на пето място. На шесто пък се класира доста странната за българия професия - гледачи на кучета. Специалистите по маркетинг и реклама са седми, следвани от фризьори, треньори и медсестри.
Най-безопасни шофьори се оказват спортистите. Само 17 на сто от инциденти на пътя се дължат на невнимателни водачи от това съсловие.
АСН
http://www.standartnews.com/news/detail ... 1%80%D0%B8
Съгласни ли сте с това? И според вас важи ли и в България?
- nksuccess
- Потребител
Re: Адвокатите са най-опасните шофьори
Ти ме разби с тази статистика
А къде са им таксиметровите шофьори?
А къде са им таксиметровите шофьори?
- nikiboy
- Потребител
знаех си, че камерите са ме хванали!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
778899 написа::lol: знаех си, че камерите са ме хванали!!!
За теб влизам в битка, макар бойното поле да е далечно.
Вярвам, макиажа е бил ок.
Апропо- статията касае гилдията на колегите, но в USA.
Тук сме повече от прилични водачи. Фикция!
п.п. ....
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:778899 написа::lol: знаех си, че камерите са ме хванали!!!
За теб влизам в битка, макар бойното поле да е далечно.
ВЯРВАМ ТИ!!! И МЕРСИ!!!
Апропо- статията касае гилдията на колегите, но в USA.
Тук сме повече от прилични водачи. Фикция!
п.п. ....
хихихихих, обещавам да те возя, Поли !!! ...онзи ден, возя едни клиенти, по едно време се усещам, че не говорят...притаили дъх, питам ги-да не карам бързо?!? ...единят се престраши и вика-по-добре по-бавно, ама да стигнем !!!
-
Да ми прости колегата, че продължавам със спама в темата му, но като те прочетох, та се сетих за един виц.
На автомагистрала, полицай спира кола, в която пътуват пет възрастни жени. Обръща се към жената, която шофира:
- Госпожо, движите се с 28 км/час. Това е магистрала и затруднявате движението.
- Ами преди малко имаше табела 28.
- Вижте, това е номера на пътя. Препоръчително е да карате по-бързо.
В същото време полицаят оглежда останалите пътници и изненадано пита:
- Какво им е? Защо са пребледнели и се държат за вратите?
- Не знам. Сигурно, защото току що излязохме от път № 260 - отговаря водачката.
На автомагистрала, полицай спира кола, в която пътуват пет възрастни жени. Обръща се към жената, която шофира:
- Госпожо, движите се с 28 км/час. Това е магистрала и затруднявате движението.
- Ами преди малко имаше табела 28.
- Вижте, това е номера на пътя. Препоръчително е да карате по-бързо.
В същото време полицаят оглежда останалите пътници и изненадано пита:
- Какво им е? Защо са пребледнели и се държат за вратите?
- Не знам. Сигурно, защото току що излязохме от път № 260 - отговаря водачката.
- Гост.
- Старши потребител
оххх, сълзите ми потекоха от смях...
-
Melly - Старши потребител
!!!
-
Melly написа:оххх, сълзите ми потекоха от смях...
А-ха, а сега е сезона И на мартениците....
На 300км. отсечка много могат да се "похарчат"
- Гост.
- Старши потребител
трапед отдавна не съм го виждала тук, но той каза як виц за опасните водачи...ако не го разкаже, утре ще го споделя !!!
абе, НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА СРЕЩА...ИЗ БГ!?! че пропуснах петъкааа!
абе, НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА СРЕЩА...ИЗ БГ!?! че пропуснах петъкааа!
Последна промяна 778899 на 18 Фев 2010, 23:46, променена общо 1 път
-
В трепетно очакване ... Революшън да насрочи с.з..
- Гост.
- Старши потребител
Обичам ПЛОВДИВ!!!! Никола, чакаме!!!! датата!!!
-
poli_g написа:Melly написа:оххх, сълзите ми потекоха от смях...
А-ха, а сега е сезона И на мартениците....
Знам те аз, хитрушоооо, помниш като слоница.
Ти остави това (вЕрно що мартеници раздадох докато дойда в Русе ), но се сетих друго: преди няколко месеца - "вървя си боса по асфалта" (разбирай на 4 гуми) и попадам в една ситуация - изпреварвам един ТИР, оня шофера на ТИРА като ме поглежда от горе, кво ли си вика, я тая у лево.. да, ама изведнъж, насреща ми кола - тцътцъъъ, ни напед, ни назад...егати ситуаицята Както и да е, с пълна газ и по-ниска предавка благополучно се разминахме, но не щеш ли - малко по-нататък КАТ патрулка... Спират ме, отивам при тях и с наведен поглед, като ученика пред класната си, без да ме питат почвам първа да се защитавам, като ги убеждавам, че съм сторила единствено и най-правилното, за да избегна ПТП Следва въпрос: вие кво работите? след мъчителна пауза аз отговарям, но гледам върховете на обувките ми. Другия, май шеф го раздаваше, взе от колегата си докумнтите ми, подава ми ги с думите: А бе, вие кво правите, и предишния се оказа пак адвокат - цял ден в индийска нишка ли ще ми се движите?
Та, да си дойдем на думата. Ако се направи изследване какви шофьори са адвокатите по нашите родни пътища, май ние ще се окажем на едно от последните места в горната класация.
-
Melly - Старши потребител
Не знам за адвокатите дали са опасни шофьори, ама жените са едни от внимателните на пътя.
Веднъж се прибираме от почерпка и майка ми кара, защото ние с баща ми бяхме на градус, като кара с прилините 40 км/ч при разрешени 50 градско и я спира пътен патрул:
Сержант еди кой си: "Добър вечер госпожо, пиете ли?!"
Майка ми :" Що черпите ли?"
След което следва провека за алкохол и след което с пожелания за приятен път се прибираме в къщи
-
Веднъж се прибираме от почерпка и майка ми кара, защото ние с баща ми бяхме на градус, като кара с прилините 40 км/ч при разрешени 50 градско и я спира пътен патрул:
Сержант еди кой си: "Добър вечер госпожо, пиете ли?!"
Майка ми :" Що черпите ли?"
След което следва провека за алкохол и след което с пожелания за приятен път се прибираме в къщи
-
- shopov
- Младши потребител
По принцип съм спокоен , и давам предимство на много шофьори. Но понякога кретени ми препречват пътя внезапно без да дават мигач. При такава ситуация , на прага на ПТП, избухвам във вулгаризми които при други обстоятелства не бих употребил. Но се изненадах веднъж от една колежка, тя ме возеше в новия си джип (поздравления), и при същата ситуация като взе да крещи да псува. Ау не съм очаквал от изискана и образована дама с висок статус да се държи по такъв начин, мислех си че само мъжете псуваме. Не е вярно.
Тя ми се извини че зад волана простаци я карат да избухва по начин който е нетипичен за възпитани и образовани хора.
Чак опасни е малко пресилено.
Тя ми се извини че зад волана простаци я карат да избухва по начин който е нетипичен за възпитани и образовани хора.
Чак опасни е малко пресилено.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
- nezret
- Потребител
Веднъж на светофар в София една блондинка ме наплю в подобна ситуация, само че тя беше пешеходка - аз чакам на светофара и давам сигнал с ръка да пресече при което чувам:
"Ти ли щи ми ка'ааш беее дал'да мина или не" след което се изплю през отворения ми прозорец, резултата се залепи на таблото ми, а аз направо бях втрещен че от толкова дългокрако и красиво създание може да излезе такова нещо.
"Ти ли щи ми ка'ааш беее дал'да мина или не" след което се изплю през отворения ми прозорец, резултата се залепи на таблото ми, а аз направо бях втрещен че от толкова дългокрако и красиво създание може да излезе такова нещо.
- shopov
- Младши потребител
ахахаха, пфуууу, че гнусно!!!
трапед явно не е чел, та ще разкажа вица аз...
Някакво момче изкарало курса и пита инструктора кои са най-опасните шофьори, и онзи казва:
-Ще се пазиш от ПИЯНИТЕ, с тях-няма оправия. Ти наляво и те наляво, ти на дясно и те на дясно. Също така ще се пазиш от ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ. Те са постоянно уморени и направо заспиват зад волана. Също така ще се пазиш и от МОТОРИСТИТЕ, едно грешно движение и са ти под колелата!
момчето гледало, гледало и попитало:
-А от ЖЕНИТЕ?!?
инструкторът казал:
-ААААААА, ОТ ЖЕНИТЕ ЩЕ СЕ ПАЗИШ КАТО ОТ ПИЯН ТАКСИДЖИЯ НА МОТОР
трапед явно не е чел, та ще разкажа вица аз...
Някакво момче изкарало курса и пита инструктора кои са най-опасните шофьори, и онзи казва:
-Ще се пазиш от ПИЯНИТЕ, с тях-няма оправия. Ти наляво и те наляво, ти на дясно и те на дясно. Също така ще се пазиш от ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ. Те са постоянно уморени и направо заспиват зад волана. Също така ще се пазиш и от МОТОРИСТИТЕ, едно грешно движение и са ти под колелата!
момчето гледало, гледало и попитало:
-А от ЖЕНИТЕ?!?
инструкторът казал:
-ААААААА, ОТ ЖЕНИТЕ ЩЕ СЕ ПАЗИШ КАТО ОТ ПИЯН ТАКСИДЖИЯ НА МОТОР
-
Благодатна тема...макар да не е петък.
Еманципация- двустранна! Апропо, има мъже в живота си не са изрекли един "поздрав" по отношение нечии възходящи, както има и женки с "каруцарски" речник. Нейсе.
Истината е, че винаги съм се учудвала, като как се качвате на возилата си в столицата. Там се управлява на принципа "кой е по-нахален", нЕкви норми от ЗДВп и ППЗДвП никой не ги спазва ( тук включвам и пешеходците!). Пък това колан, светлини при маневра? ... Лукс!
мислех си че само мъжете псуваме
Еманципация- двустранна! Апропо, има мъже в живота си не са изрекли един "поздрав" по отношение нечии възходящи, както има и женки с "каруцарски" речник. Нейсе.
Истината е, че винаги съм се учудвала, като как се качвате на возилата си в столицата. Там се управлява на принципа "кой е по-нахален", нЕкви норми от ЗДВп и ППЗДвП никой не ги спазва ( тук включвам и пешеходците!). Пък това колан, светлини при маневра? ... Лукс!
- Гост.
- Старши потребител
За съжаление си права. Така е в дивната ни столица, всеки бърза с колата нахално без мигачи те пресича и си е направо тото 6/49 да пътуваш. За това се налага преди да тръгна с колата да си кажа малка молитва,(последните три сури 111,112 и 113) за които се твърди че защитават, и да чукна на дърво за сега няма произшествие.
Но иначе от Центъра за градска мобилност, много любезно знаят как да вземат парите. Любезно се обаждат че имате скоба ,за това че сте закъсняли 5 минути и любезно ви издават фиш за премахване на скобата. Мда направо европейски маниер. Много по добре от това да ви вдигнат колата при което изпадате в шок че са ви я откраднали.
Преди година Веднъж паркирам на бул.Мария Луиза близо до Административния съд ,при това клиента полицай. Плащам си с смс ,връщам се от делото и шах колата я няма. Та обаждане, та ходене до наказателен паркинг та кеширане, и на връх отгоре и наглостта да пишат и акт?!?
Сега е много по "европейско", приятен женски глас любезно се обажда на мобилния и ви съобщава "приятната" новина че имате скоба и срещу 10 лева ще ви бъде премахната.
Но иначе от Центъра за градска мобилност, много любезно знаят как да вземат парите. Любезно се обаждат че имате скоба ,за това че сте закъсняли 5 минути и любезно ви издават фиш за премахване на скобата. Мда направо европейски маниер. Много по добре от това да ви вдигнат колата при което изпадате в шок че са ви я откраднали.
Преди година Веднъж паркирам на бул.Мария Луиза близо до Административния съд ,при това клиента полицай. Плащам си с смс ,връщам се от делото и шах колата я няма. Та обаждане, та ходене до наказателен паркинг та кеширане, и на връх отгоре и наглостта да пишат и акт?!?
Сега е много по "европейско", приятен женски глас любезно се обажда на мобилния и ви съобщава "приятната" новина че имате скоба и срещу 10 лева ще ви бъде премахната.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
- nezret
- Потребител
Аз пък съм много доволен от движението в столицата. Като тръгнеш да се престрояваш, ако не първата то втората кола със сигурност ще те пусне. При излизане от пресечки без предимство е същото. Много по-рядко ми бибкат и ме засичат отколкото в любимия ми Пловдив, където има летни, зимни и дъждовни шофьори, а някой да ти направи път, за да се престроиш или включиш в движението си е направо лукс.
- nksuccess
- Потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|