начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Връзката междо ГПК и НК

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Връзката междо ГПК и НК

Мнениеот REVOLUTION » 25 Фев 2010, 20:32

poli_g написа:Няма лъжесвидетелстване, защото? издадената заповед дерогирала умисъла? :lol:
Вярвам си се сетил, че иде реч за дело с предмет ЗЗДН.
За страната съм съгласна, но свидетелят? Па макар и възходящ по права( предполагам си само), като как издадената заповед мотивира за липса на умисъл?

Да , Да ей сега отговарям.Разбрах кой каква страна е , кой какво е свидетелствал , какво постановява заповедта , връзката и със показанията.Има лъжесвидетелстване , защото sisi19 вярва убедено в това , ли е верния отговор?
Последна промяна REVOLUTION на 25 Фев 2010, 20:38, променена общо 2 пъти
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Фев 2010, 20:35

sisi19 написа:
poli_g написа:Няма лъжесвидетелстване, защото? издадената заповед дерогирала умисъла? :lol:
За страната съм съгласна, но свидетелят? Па макар и възходящ по права( предполагам си само), като как издадената заповед мотивира за липса на умисъл?

"За протокола" - свидетелят е служител във фирмата на страната.

Аха , тука вече уцели десятката.Това вече е много убедителен аргумент.......за вестник "Шок". :lol: :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 25 Фев 2010, 20:56

REVOLUTION - за какъв убедителен аргумент говориш??? Просто доизясних Поли в нейните предположения.
Първото постановление на РП за отказ за образуване на ДП е основано на чл. 199 и чл.213, вр.чл24 ал1, т.1 от НПК като е мотивирано с това че двете съдилища са предали различна тежест на свидететлските показания което не води до извода че е на лице лъжесвидетелстване от страна на свидетеля по делото или изготвяне на невярна декларация от страна на молителя по делото. Липсата на доказаделства за постановяване на определно решение от страна на съдебните органи не означава че изнесеното от молителя не се е случили в действителност, респективно не означава че е факт. :lol: :roll:
Предваителната проверка по жалбата до РП е сонована само на решенията на двете съдилища РС и ОС който са различни, което не е основание за отказ за образуване на ДП по чл.290 и чл.313 от НК.
Последна промяна sisi19 на 25 Фев 2010, 21:11, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот nksuccess » 25 Фев 2010, 21:07

Sisi19 е права. Стига сте и противоречали и казвали неща, които не и харесват. Така е, Sisi19, тея гадни мързеливи прокурори :D , как така няма да образуват!?
Време е за Страсбург....
nksuccess
Потребител

Мнениеот sisi19 » 25 Фев 2010, 21:18

nksuccess написа:Sisi19 е права. Стига сте и противоречали и казвали неща, които не и харесват. Така е, Sisi19, тея гадни мързеливи прокурори :D , как така няма да образуват!?
Време е за Страсбург....

Ах сладур :D , иска ми се да те хапна :lol:
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 25 Фев 2010, 21:33

REVOLUTION написа:

Да , Да ей сега отговарям.Разбрах кой каква страна е , кой какво е свидетелствал , какво постановява заповедта , връзката и със показанията.Има лъжесвидетелстване , защото sisi19 вярва убедено в това , ли е верния отговор?

И аз се хилкам, напоследък доста, тук, но пак те питам( установявам, с оглед допълване фактологията, че съм била в грешка по отн. предположенията си), но
не са били събрани данни за това че като свидетел.......съзнанетнлно потвърдил неистина пред съда, .... РС издава запововед в урщърб на .......... дерогира умисъла за извършено престъпление от общ характер.

:roll: Добре, да обърна въпроса- ако не беше издал ограничителна Заповед следва ли да се приеме, че е налице умисъл?
Хубаво се хилкаме, ала нещо в тази формулировка... не е така!( което вероятно няма да промени първоначалното постановление, като краен резултат).
Това ако са мотиви...

REVOLUTION написа:
sisi19 написа:"За протокола" - свидетелят е служител във фирмата на страната.

Аха , тука вече уцели десятката.Това вече е много убедителен аргумент.......за вестник "Шок". :lol: :lol: :lol:

Не, само индикира, основателно, за икономическа зависимост. С оглед която показанията му следва да не се кредитират, или поне да се поставят под съмнение. Това, вече в мотивите на СР по ЗЗДН.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 25 Фев 2010, 22:11

poli_g написа: Не, само индикира, основателно, за икономическа зависимост. С оглед която показанията му следва да не се кредитират, или поне да се поставят под съмнение. Това, вече в мотивите на СР по ЗЗДН.

Именно. РС за да издаде заповед за защита се основава именно на показанията на този свидетел като взема пред вид това че и декларацията сама по себе си е доказаделствено средство.ОС отхвърля молбата на молителя, обезсилва заповедта, отменя решението на РС, като с оглед на всички събрани доказателства по делото кредитира показанията на свиделеля по чл. 172 от ГПК и не им дава вяра.
sisi19
Потребител

Мнениеот nksuccess » 25 Фев 2010, 22:33

sisi19 написа:
nksuccess написа:Sisi19 е права. Стига сте и противоречали и казвали неща, които не и харесват. Така е, Sisi19, тея гадни мързеливи прокурори :D , как така няма да образуват!?
Време е за Страсбург....

:roll: :oops:
Вече взех да се притеснявам ....... :D
nksuccess
Потребител

Мнениеот sisi19 » 25 Фев 2010, 22:43

poli_g написа:.....................( което вероятно няма да промени първоначалното постановление, като краен резултат).
Това ако са мотиви...

А би трябвало да го промени.
Последна промяна sisi19 на 26 Фев 2010, 16:04, променена общо 2 пъти
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 25 Фев 2010, 22:45

nksuccess написа:
sisi19 написа:
Време е за Страсбург....

:roll: :oops:
Вече взех да се притеснявам ....... :D

Дай снимка и ще ти кажа дали си мой тип...амммм,,, :lol:
Ама да не ме съдиш после че не съм те харесала(при отказ де), и да ми образуваш дело за неимуществени вреди.............. :D :D :D -шегичка
sisi19
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии