начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Апел - моля , за мнения и помощ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Апел - моля , за мнения и помощ

Мнениеот sisi19 » 26 Фев 2010, 20:55

Как да се преборя с корупцията в съдебната система?
Поставям въпроса абсолютно сериозно с риска да получа отговори като : :lol: :lol: или :D :D , а може би :roll: :roll: , или пук :evil: :evil: и други подобни
п.п - абсолютно отчаяна съм :cry: :cry: :cry:
sisi19
Потребител

Re: Апел - моля , за мнения и помощ

Мнениеот 778899 » 26 Фев 2010, 22:07

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: -тези си ги пропуснала, миличка! :D

/не се сърди...ПЕТЪК ЕЕЕЕЕЕ!!!! :P /
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Фев 2010, 22:54

Дублирай исканията си - например искаш едно на гише, друго по пощата и т.н.

Понякога се получава.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 26 Фев 2010, 23:01

Всеки е против корупцията в България, независимо дали е в съдебната система, или другаде, докато не омаца някъде нещата и почва да търси връзки, вратички и всякакъв друг начин да не поеме отговорност. С риск да ми се посмеят останалите, в едно Кюстендилско село ме спряха с 88км/ч 2008 г. Платих си 150 лв, а колата си оставих на вилата за да не я карам 1 месец. А повярвайте ми беше въпрос на 1 телефонен разговор, за да платя 20 лв и да не ходя пеша. Та Sisi19, бори корупцията като не позволяваш ти и семейството ти да станете част от нея.
nksuccess
Потребител

Мнениеот korry » 27 Фев 2010, 00:26

корупцията се бори чрез смяна на системата
отчаян и депресиран съм и аз самия
днес за пореден ден се сблъсквам с истории за ужасии - за изхвърлени баби от болницата, оставени да умират в болки (след един преценящ поглед, че акомпаниращите я роднини са с нисък социален статус)

в бюро по труда отнема 3 часа на служителката да регистрира 3 гражданина!
Защото горката й е наложено да прави справка 7 и справка 2 за целия трудов стаж, че даже после да си го описва на ръка, въвеждайки го в компютър. А преди това гражданина попълва 4-5 листа хартия. После същата хартия служителката въвежда. (правейки и справки 7 и 2 от НОИ впоследствие) Пред вратата опашката от близките села расте и явно безработните ще трябва да харчат още пари за билети за да дойдат и утре и дано успеят да се регистрат...

Задавам въпрос. Не може ли аджеба да вляза в кабинета за регистрация, да си допра личната карта до едно устройство, което да разчете данните. Тези данни автоматично да влезнат в системата. Системата автоматично да направи заявки към справки 2 и 7 от НОИ АВТОМАТИЧНО попълвайки инфото и най-накрая това просто да се изпринти и аз като толкова искат да имат подписа ми просто да го подпиша, изплютото от принтера?

Служителката мига на парцали. Усмихва се болно и тъжно. Аз продължавам че това не съм най-умния, че да го измисля самичък. Аз това съм го видял. В Англия.

Свиват се рамене. "ама тук е България" Не ви ли писна от тази фраза?
Административна реформа?!
система?!
Корупция?!
Махнете се от тази държава!

Помощи за безработица във Франция са 700 евро и вие имате право на тях! Просто отидете и се сдобийте със социален номер - френски.
научете френски
махнете се

после се върнете и разкажете какво сте видели

защото имам чувството че тук аз съм глупак и разказвам приказки, а хората си викат - тоя голямо самочувствие, много му лае устата.

как се бори корупцията в БГ правосъдието?
Ами с дела срещу решенията във Европейските съдилища?
Не разбрахте ли че Страсбург е на един плик разстояние по пощата. Такси и пари не се дават! Адвокат ще ви се назначи.

И малко повече самочувствие! Макар че на фона на измъчените роби наоколо почваш да се питаш, дали си нормален с това да си мислиш че си Човек.

Кой още освен мен влиза в институциите на тази държава с вдигната глава и ясно искане да БЪДЕ ОБСЛУЖЕН! Бързо! Ефективно!

Спомням си последния ми разговор по телефон с деловодството на Районен съд
- Добър ден, обажда се еди кой си. Имам дело в Адм съд, и обжалвам решението във ВАС. Може ли чрез вашия съд да входирам един документ който да изпратите служебно на ВАС
- Ама вие адвокат ли сте?
- Не, не съм.
- Не знам г-не, трябва да платите на адвокат
- Г-жо, аз съм гражданин, завел съм дело и ви питам за БЮРОКРАТИЧНО-административна процедура. Мога ли или не мога да входирам документи?
- Ама как така? Вие какво дело имате?
- Делото ми е едминистративно. Във Административен съд.
- Ааааа вие няма да обжалвате наше решение?
- Не, няма да е ВАше решение. Мога ли през вашия районен съд да входирам документ да го пратите служебно на ВАС?
- Няма да можете
- Благодаря Ви.

Обаждам се на Адм съд
- Добър ден. Имам дело при вас, подадох чрез вас жалба до ВАС срещу решението Ви. Може ли да входирам едно документче.
- Ааааа вие кой бяхте?
- Има ли значение кой съм? Задавам ви въпрос относно административна процедура!
- Вижте, по-добре да го изпратите с обратна разписка по пощата до ВАС, защото ще е по-бързо. АЗ тука трябва да го опиша, да го дам на секретаря , той да му даде направление...
- Много ви благодаря г-жо

---

От АДМ съд бях много по-доволен...

Кажете ми в една такава административна дивотия и такъв манталитет на държавния служител какво расте най-добре?

Робството, страхът и корупцията!

П.С. Във връзка с получените предупреждения за БАН получен от профила consultant, (последния ми се представи като МОДЕРАТОР) разяснявам че снимката от подписа ми не цели уронване достойноството на българите като етнос! Аз съм българин и се гордея с това! Снимката е символ на Българската държава като система от правила и процедури. Един турски кенеф с руски нефтопроводи. Едни тоталитарно-бюрократични режими...Няма да махна снимката! Още не ми е обяснено с какво тя нарушава правилата за използване на форума! Още не ми е обяснено ако получа бан на кой да подам оплакване!
korry
Потребител

Мнениеот Melly » 27 Фев 2010, 01:10

korry,
Веднага да махнеш от подписа си тоз кенеФФФФ! :twisted:

Не считам за нужно да се аргументирам пред един поевропейчил се фръцльо, забравил къде са му корените. СРАМОТА!

За мен ти си ЧУЖД всред своите, ако изобщо се самоопределяш за
българин. :evil:
Дано да се чувстваш свой всред чуждите, дано...
Но дълбоко се съмнявам, че те ще те приемат за свой.
Ще си останеш дърво без корен.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Фев 2010, 01:26

Защо, Мели?
Не пречи, като знам историята ( за разлика от кори, предполагам) на този израз, на модернистичното изкуство ( "Ентропия"), станало популярно навред в Европата...
Правителството ни не реагира! Дори вяло.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 27 Фев 2010, 13:13

http://news.ibox.bg/news/id_837429474
Жалка, много жалка е тази статистика.
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Фев 2010, 14:03

След като знаеш да е налична нейде- не затаявай знанията за себе си , а сезирай съответните органи. Нищо работа.
Анонимки не се приемат.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 27 Фев 2010, 18:37

poli_g написа:След като знаеш да е налична нейде- не затаявай знанията за себе си , а сезирай съответните органи. Нищо работа.
Анонимки не се приемат.

И как ще докажеш Поли, че това е така?
Подаваш сигнал до Прокуратурата, същата може и да образува ДП, но може и да не образува ДП. Ако допуснем че образува ДП, тези срещу които е образувано ДП, плащат си пак в хода на ДП-то, и заключението се връща с това че няма такава.??
Да не говорим, че нещата може да се обърнат срещу теб при един такъв сигнал. А до колкото знам няма закон които да предпази тези които са подали сигла за корупция.
sisi19
Потребител

Мнениеот korry » 27 Фев 2010, 18:39

Аз знам какво най-добре пази тези, които подават сигнала!
ПУБЛИЧНОСТТА!
Подай сигнал и разкажи на всичките комшии, медии, форуми и т.н.

Да видим после, дали ще те гръмнат!
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот Melly » 27 Фев 2010, 18:44

korry написа:Аз знам какво най-добре пази тези, които подават сигнала!
ПУБЛИЧНОСТТА!
Подай сигнал и разкажи на всичките комшии, медии, форуми и т.н.

Да видим после, дали ще те гръмнат!

Алоуууууу, Кенеф, може ли да си махнеш портрета? :evil:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 27 Фев 2010, 18:48

korry написа:Аз знам какво най-добре пази тези, които подават сигнала!
ПУБЛИЧНОСТТА!

Хмм, много често съм се замисляла над тази дума. Интересното е че и много журналисти казват точно това. От друга страна си задавам въпроса "Дали пък не търсят сензация"??
Но, това не е начина за мен.
П.П - наистина грозна е картинката, не на всеки му е приятно да гледа това, каквото и да му е значението и смисъла.
sisi19
Потребител

Мнениеот korry » 27 Фев 2010, 18:56

Те - журналистите - че търсят сензация тебе какво те бърка? :D

Маргарита Михнева? Някой да я е утрепал? Бачка си жената на полза роду, някой лев даже си изкарва и така...

Господари на ефира? - Защо им козируват във всички институции?

Много, много се плашат нашите корумпирани бюрократи от камери, вестници, жалби и така нататък.

Много лесно се подава сигнал в комисията по антикорупция.
Ето го линка:
http://anticorruption.government.bg/content.aspx?p=12

Ако не искаш да си пишеш товето ЕГН ми пиши на лична ще ти дам моето ЕГН и имена!
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Фев 2010, 19:07

sisi19 написа:
poli_g написа:След като знаеш да е налична нейде- не затаявай знанията за себе си , а сезирай съответните органи. Нищо работа.
Анонимки не се приемат.

И как ще докажеш Поли, че това е така?
Подаваш сигнал до Прокуратурата, същата може и да образува ДП, но може и да не образува ДП. Ако допуснем че образува ДП, тези срещу които е образувано ДП, плащат си пак в хода на ДП-то, и заключението се връща с това че няма такава.??
Да не говорим, че нещата може да се обърнат срещу теб при един такъв сигнал. А до колкото знам няма закон които да предпази тези които са подали сигла за корупция.

Ми, не знам- с всички позволени от закона средства. Примерно. С тежестта за цялата отговорност за своите действия.
До тогава- си остава изтъркан лаф от пазара, който вече дразни. Не за друго, ми щото съзнателно се спекулира.

п.п. Вече почти не се среща страна в процеса, която, след като не е удовлетворена от съдебния акт да не е съзряла с всевиждащото си оче корупционни практики.
Там нейде, дори в мътните си мисли.

Отходния, чета те, за кой ли път пишеш за корупция- дай фактите де. Застани с името си и кажи- този, на тази дата ми поиска толкова, за да направи това.
Ако нямаш, какво да кажеш- този преразказ-съчинение по чужди мисли задръж за себе си.
Дрънкаш тук, че държавата и всички останали са ти длъжници( без значение здравословното ти състояние) и се чудиш, как да намериш правна пътека, че да си удовлетвориш мързела. Пък в Англия как било.
Ми, бегай там. Какво правиш още тук. :evil:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 27 Фев 2010, 19:13

[*][quote="korry"]

Много лесно се подава сигнал в комисията по антикорупция.
Ето го линка:
http://anticorruption.government.bg/content.aspx?p=12 /quote]

И какви са резултатите? Има ли такива? Ако имаш някаква практика по въпроса, пусния да я рагледаме и дискутираме.
sisi19
Потребител

Мнениеот korry » 27 Фев 2010, 19:25

С удоволствие ще разкажа! Не сте ме питали, не съм Ви казал :D
(подал съм сигнали, написал съм по форумите и т.н.)

Значи преди няколко седмици когато бях в ИСУЛ София Клиника по гастроентерология лекарят Хр Василев Василев ми поиска 5лв за да ми даде епикриза, оправдавайки се че това било за използване на принтери и консумативи! Аз не му дадох естествено, но за сметка на това имаше бързи реплики, от които на лекарчето му затрепераха бърните! Бързам да направя уточнение, че аз всъщност не съм сигурен, дали това са му имената! Тъй като в болницата на мен се изредиха ен на брой лекари, а аз имена не помня! Но мисля, че това е лекаря, чиито имена стоят на "окончателната сметка" за престоя ми в болницата.
(тази окончателна сметка е 4.80 на ден за легло и всъщност е единственото което трябваше да платя! а не да ми приказва за 5лв за епикриза и тъ нъ)
Както и да е - ако го видя на снимка или на живо ще го посоча! Освен това 2 пациенти от моята стая са (надявам се все още) живи свидетели!

Преди това негов колега, чийто имена не знам, но много добре помня и който все още работи в клиниката ми поиска сумата от 135лв за иглата с която ще ми прави биопсия! Аз тези пари ги дадох (това става преди 2 години в същата болница!) от страх, че този лекар ще ми направи нещо, докато съм в такова уязвимо положение. Аз бях зависим от него! И тази гнусна схема се практикува до ден днешен от абс същите хора! Пациента в същата стая ми разказа как онзи ден на него са му поискали 85лв "за маркуча за системата".

Тези 5лв след 2 години преляха чашата. Подадох сигнал!

Ако ме питате защо преди не съм подал сигнал- ами защото не бях излизал в чужбина да видя за какво става въпрос. Нямах самочувствие. Не разбирах много неща. Не знаех че мога да подам сигнал. Мислех че съм безсилен.

Защо след 2 години не съм сменил болницата? Ами защото бюрокрацията наложена от НЗОК не ми позволява да си преместя лечението за хепатит С при друг специалист и болница - поне така си мислех. Но сега ще питам дали мога да се преместя.

Аз не приказвам глупости, драга Поли-Джи! И отходен не съм аз - еди кой си Българин! Отходна е държавата, чиято гражданка си и ти!
Аз действам!
Нищо нямам за губене!
Беден съм!
И живота ми е единственото нещо, което може да ми се отнеме, но аз съм ОТКРИТ и всеки знае къде да погледне, ако с мен се случи нещо!

P.S. Ще Ви опиша всичките си преживелици по отношение на сигнала! Но позволете ми в следващите дни.
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот sisi19 » 27 Фев 2010, 19:36

Та къде каза че е корупцията в случая?
За жалост, зравните заведения нямат пари да закупят необходимите консумативи, и за това е необходимо шпациента да закупи необходимите му такива при постъпване в лечебно заведение, или необходими през неговия престой.
Но те питах за практика и резултати във връзка с темата.
sisi19
Потребител

Мнениеот korry » 27 Фев 2010, 19:43

Сиси, с удоволствие те информирам че абс всички консумативи и лекарства се покриват от НЗОК и републиканския бюджет. В случай, че наистина болницата изпитва трудност близките на болния обикновено отиват до аптеката и си закупуват необходимото. ТЕ НЕ ДАВАТ ПАРИ НА РЪКА НА ЛЕКАРИТЕ!

Сиси - как ти се струва това. Моя приятел тук преди няколко години го оперираха от жлъчка. Човека е в болки и ще го режат. Майкя му тегли заем за да му плати здр осигуровки, за да може да го поеме НЗОК. Точно преди операцията идва сестра и иска 150лв за... "упойката" - Парите се броят на ръка и се мушкат джобчето!

Аз моите 135лв да не мислиш че ми дадаха фактура за тях
ХАХАХАХА!

Къде е корупцията ли ме питаш?
А ти познаваш ли я?

ХАХАХАХАХАХАХАХА :D :D :D :D
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот sisi19 » 27 Фев 2010, 19:51

Да допуснем, че е така. И след това ти какво направи? Какви са резултатите?
sisi19
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии