- Дата и час: 10 Яну 2025, 18:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем!
Имам следният проблем. От наш магазин е закупен телефон на лизинг към абонаментната сметка. След определено време идва титуляра и твърди, че той не е закупувал никакав телефон и заплашва, че ще подаде жалба в полицията и ще ни съди. Иска ни 3000 лв за да не подава жалба. Направена е проверка и се оказва, че телефонът е използван с неговата сим карта а в момента се ползва от сестра му. Към докоментите за договорът за лизинг е прикрепено и копие от неговата лична карта, но се появява жена която твърди и си признава, че именно тя е закупила телефона от магазина на чуждото име. По какъв начин според вас той би могъл да докаже, че действително е злоупотребено с неговите данни. И какъв съвет бихте ми дали как да процедираме?
Благодаря
Благодаря
- k_tanchev
- Младши потребител
Re: Проблем!
Ако може също да ми кажете по кой член жалбоподателят би могъл да предяви иск.
- k_tanchev
- Младши потребител
Иска ни 3000 лв за да не подава жалба.
Плащаш 5000 лв и после ако продължава ще го заплашваш, че ще заведеш иск за неоснователно обогатяване за 2000 лв.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Защо да му плащам след като не виждам по какъв начин би могъл да докаже, че твърденията са му истина.
- k_tanchev
- Младши потребител
Тогава къде виждаш проблем? Кво да се каже като проблем няма. Темата трябва да е НЕПРОБЛЕМ.
- voltron
- Потребител
Интересува ме дали има начин жалбоподателя да докаже твърденията си имайки предвид обстоятелствата по случая. Търся компетентно мнение по върпоса. Ако този случай за вас не е проблем то за мен е.
- k_tanchev
- Младши потребител
Добре от мен да мине , аз съм компетентен и това ме смущава
Ква проверка - правно регламентирана или по втория начин. Ако не е на някакво правно основание си за съд. И не за 3000, а за 300000000000 лв.
За доказването - ГПК, НПК.
Направена е проверка и се оказва, че телефонът е използван с неговата сим карта а в момента се ползва от сестра му.
Ква проверка - правно регламентирана или по втория начин. Ако не е на някакво правно основание си за съд. И не за 3000, а за 300000000000 лв.
За доказването - ГПК, НПК.
- voltron
- Потребител
Ако не знаете, както полицията така и мобилните оператори могат да проверят всеки gsm апарат от коя сим карта се ползва чрез имейа на телефона. Така, че мисля за безспоред фактът, че телефонът е ползван от него и в момента се ползва със сим картата на сестра му.
- k_tanchev
- Младши потребител
Ако не знаете, както полицията така и мобилните оператори могат да проверят всеки gsm апарат от коя сим карта се ползва чрез имейа на телефона.
За можене - могат. И аз мога да набия канчето на някой на улицата, защото ме дразни.
Както и да е - дано да намериш отговор на въпроса си.
Успех!
- voltron
- Потребител
Твърдите, че сте компетентен бихте ли ми казали кой от вашите отговори и с какво показва, че сте компетентен. Можеби заядливият тон, с който отговаряте или " конкретните ви отговори ", които дават голяма яснота.
Когато си нямате хабер по даден въпрос, по-добре не се излагайте с глупави и необмислени коментари.
Когато си нямате хабер по даден въпрос, по-добре не се излагайте с глупави и необмислени коментари.
- k_tanchev
- Младши потребител
Мнениеот voltron на 08 Мар 2010 12:31 pm
Ето
Мнениеот voltron на 08 Мар 2010 12:31 pm
Ето
- k_tanchev
- Младши потребител
1. Тъпо е заглавието.
2. Плодовете на отровеното дърво не стават. И проверката ви и тя. Малко е силно сравнението за темичката, ама това се сещам - нямам време.
3. Компетентен значи способен да изпълниш определена задача успешно.
И какво се занимаваш с мен - изразих си ясно мнението, можеше и в едно изречение да е - ама и тогава нямаше да си доволен. Щеше да е нещо като "я у лево"
2. Плодовете на отровеното дърво не стават. И проверката ви и тя. Малко е силно сравнението за темичката, ама това се сещам - нямам време.
3. Компетентен значи способен да изпълниш определена задача успешно.
И какво се занимаваш с мен - изразих си ясно мнението, можеше и в едно изречение да е - ама и тогава нямаше да си доволен. Щеше да е нещо като "я у лево"
- voltron
- Потребител
k_tanchev написа:Имам следният проблем. От наш магазин е закупен телефон на лизинг към абонаментната сметка. След определено време идва титуляра и твърди, че той не е закупувал никакав телефон и заплашва, че ще подаде жалба в полицията и ще ни съди. Иска ни 3000 лв за да не подава жалба. Направена е проверка и се оказва, че телефонът е използван с неговата сим карта а в момента се ползва от сестра му. Към докоментите за договорът за лизинг е прикрепено и копие от неговата лична карта, но се появява жена която твърди и си признава, че именно тя е закупила телефона от магазина на чуждото име. По какъв начин според вас той би могъл да докаже, че действително е злоупотребено с неговите данни. И какъв съвет бихте ми дали как да процедираме?
Благодаря
Здравейте ,
по мое мнение отговорност на търговеца не може да се ангажира.За сключването на договор за лизинг на ГСМ към абонаметна програма не е предвидена форма за действителност , следователно може да се сключи от лице , което действа въз основа на устно упълномощаване.Като доказателство за последното е и факта , че лицето , което е подписало договора е имало и копие на личната карта на клиента.Следователно , ако такова упълномощаване е нямало отношенията ще се уредят съгласно чл.42 ЗЗД.Евентуална наказателна отговорност е мислима , но за лицето договаряло от името на клиента.Ако действително бъде подадена жалба срещу Вас Ви препоръчвам да си ангажирате адвокат , за да може маскимално правилно да защитите правата си.
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Ми за "правещия проверки" не може ли да му се ангажира нак. отговорност. Все пак в нак. право е темата. Да я обсъдим в нейната цялост.
- voltron
- Потребител
voltron написа:Ми за "правещия проверки" не може ли да му се ангажира нак. отговорност. Все пак в нак. право е темата. Да я обсъдим в нейната цялост.
Ако си признае...
- REVOLUTION
- Активен потребител
voltron написа:Ми за "правещия проверки" не може ли да му се ангажира нак. отговорност. Все пак в нак. право е темата. Да я обсъдим в нейната цялост.
Немога да разбера какво поражда тази заядливост от твоя страна. Казваш "правещият проверки". Нормално е да се направи вътрешна проверка кой ползва телефона в даденият случай и имайки предвид това, че той се е ползвал от лицето което подава жалбата и понастоящем се ползва от сестра му, е нормално да се направи такава проверка и от длъжностните лица по случая, чиито резултат да бъде описан в докоментите ако случаят премине на по-късен етап.
Сигурно не си даваш сметка колко далавераджии ходят по-улиците и денонощно мислят как да направят измама на гърба на някой друг за да изкарат някой лев без да свършат нищо полезно.
И какви доказателства ще приложиш, за да повдигнеш обвинение срещу продавача???
- k_tanchev
- Младши потребител
k_tanchev написа:Имам следният проблем. От наш магазин е закупен телефон на лизинг към абонаментната сметка. След определено време идва титуляра и твърди, че той не е закупувал никакав телефон и заплашва, че ще подаде жалба в полицията и ще ни съди. Иска ни 3000 лв за да не подава жалба. Направена е проверка и се оказва, че телефонът е използван с неговата сим карта а в момента се ползва от сестра му. Към докоментите за договорът за лизинг е прикрепено и копие от неговата лична карта, но се появява жена която твърди и си признава, че именно тя е закупила телефона от магазина на чуждото име. По какъв начин според вас той би могъл да докаже, че действително е злоупотребено с неговите данни. И какъв съвет бихте ми дали как да процедираме?
Благодаря
Ами като начало един сигнал в полицията за изнудване и ще им се дръпне ла*ното на господинчото и госпожата.
По никакъв начин не може да докаже, така че да "мине лъжата" пред съд.
Най-много да доведе двама катили, които да лъжат като разпрани. Магазинът
пък ще извади двама служители, които също ще твърдят, че БАШ този е бил
човекът и... ...
Хммм... за доказването... освен ако не извади някой задграничен паспорт с печат, че по това време не е бил в страната... Тогава става неприятно.
Пише се докУменти.
-
teogeo - Активен потребител
Нищо няма да му плащате. Ако подаде жалба, кажето му, че и вие ще подадете жалба в прокуратурата за това, че ви е изнудвал за сумата от 3000 лв.
- nnikksan
- Младши потребител
Много жалба,много нещо бе, братче,в тая тема.
Не зная само в тия магазини,дето принадлежат на разни фирми,тези,де..
Иначе
изнудване с жалба до прокуратурата ни ми звучи нещо съставомерно.Не става.
"Заплашването" с жалба и гражданско дело?-изнудване,принуда,грабеж или кражба е?
По-скоро го виждам като престъпно съвкупление.
Не зная само в тия магазини,дето принадлежат на разни фирми,тези,де..
,нямат ли си юрисконсулти?Сигурно някой конкурс трябва да проведеме,ако това,което се пита е истинаk_tanchev написа:мобилните оператори
Иначе
кажето му, че и вие ще подадете жалба в прокуратурата за това, че ви е изнудвал за сумата от 3000 лв.
изнудване с жалба до прокуратурата ни ми звучи нещо съставомерно.Не става.
"Заплашването" с жалба и гражданско дело?-изнудване,принуда,грабеж или кражба е?
По-скоро го виждам като престъпно съвкупление.
- svettoslav
- Активен потребител
Аз само да попитам: от кого са подписани документите по покупката на телефона и абонаментния план ?
- vhdimov
- Младши потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|