начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

ПТП ???

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПТП ???

Мнениеот mitkomitashki » 16 Мар 2010, 15:57

Здравейте,
Имам следното питане. Днес паркирах зад едно такси и слязох точно за 20 секунди да взема нещо и съм забравил колата на свободна. Колата е тръгнала и леко е подпряла таксито. Казвам леко защото бяха на около 30 см. една от друга и видимо нямаше поражения, освен съвсем секо одраскано по бронята на такасито (около 1 см)
Съответно исках да се разберем с шофьора, но мина патрулка с КАТ-аджии и ни каза да се преместим да не пречим. Качих се в колата и я преместих 200-300 метра по-надолу и спрях за да изчакам таксито. То мина покрай мене и отпраши.

Въпросът ми е дали има шанс шофьора да ме обвини в това, че съм избягал от ПТП-то. Знам че е глупав въпроса, но просто се притеснявам.
Моля ви за адекватно мнение.

Благодаря предварително
Митко
mitkomitashki
Нов потребител

Re: ПТП ???

Мнениеот mitkomitashki » 16 Мар 2010, 16:05

Само да допълня, че приятел полицай ме посъветва да отида до съответния КАТ/ПРУ и да обясня какво се е случило :? Помагайте.
Просто съм такъф човек, който иска всичко да му е изрядно!
mitkomitashki
Нов потребител

Мнениеот pisnami2010 » 16 Мар 2010, 16:55

За да ти е чиста съвестта и спиш спокойно отиди до близкото РПУ.
pisnami2010
Нов потребител

Мнениеот mitkomitashki » 16 Мар 2010, 18:15

Направих следното. Бях до 7-мо РПУ, след това до КАТ и накрая се стигна до там, че ме записаха, че съм ги уведомил за проишествието. От тук нататък дори и другият участник да има претенции аз няма да съм напуснал ПТП-то.
Това е. Надявам се това да е полезно за някой друг като мен :D
mitkomitashki
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 16 Мар 2010, 20:04

Психологията на таксиметровите шофьори в такива случаи е:
дай 30-40-50лв, иначе викам КАТ и ти пишат акт за 100лв минимум за ПТП, ще ти вземат талона, нерви и т.н.....
После отива и заявява в застрахователя си по каско ( доста от тях имат ) че някой го е ударил и взема пари за ремонт.

Щом е заминал - абсурд да се оплаква.
Но поздрави за свършеното! Бих казал културна европейска работа! :D
nikiboy
Потребител

Назад към Наказателно право