начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

фалшиво пълномощно

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

фалшиво пълномощно

Мнениеот ilistoi » 25 Мар 2010, 11:42

Здравейте, изправена съм пред следния проблем: преди няколко седмици сестра ми получи призовка да се яви в районното защото тя е направила някакво нарушение с колата и е избягала. оказва се, че въпросната кола не е нейна а нянакъв си бандит си е извадил нотарилано заверено пълномощно от нейно име да я кара. Тя нито е чувала за него нито го познава. Успяхме че познати в КАТ да открием кои е и да видим пълномощното. Тя е отишла при нотариуската и като и е казала за какво е дошла онази веднага е почнала "не се притеснявай ще оправим нещата, имам добри адвокати мога да ти помогна ......." миналата седмица пак е получила призовка. Моля помогнете ми с мнение какво да правим как е възможно да са извадили фалшиво пълмонощно (всъщност ясно е снабдили са се от някъде с копие на л.к. било от мтел, глобул, банка или кои знае от къде) не е губила личната си карта. Що за нотариус ще извърши сделка с копие на лична карта. Как да действаме че този идиот може и човек да бутне с тази кола направо ме ми се мисли. Много благодаря на всеки включил се!!
ilistoi
Нов потребител

Re: фалшиво пълномощно

Мнениеот sunrise » 25 Мар 2010, 11:45

Нещо не ми стана ясно. Колата собственост на сестра Ви ли е? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ilistoi » 25 Мар 2010, 11:47

не не е собственост на сестра ми. този я е купил на нейно име и после си е изкарал пълномощно че може да я кара. сестра ми даже и не е подозирала не познава човека и не е виждала колата. дойде като гръм от ясно небе.
ilistoi
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 25 Мар 2010, 11:54

Жалба до прокуратурата. Поне на три документа е фалшифициран подписа и. Има начин да се докаже. Ще образуват предварително производство. Адвокат ще Ви посъветва как да постъпите.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ilistoi » 25 Мар 2010, 11:57

много Ви благодаря за бързото включване ще действаме с адвокат тогава. Възможно ли е да има санкции за нотариуса издал пълномощното защото както изглежда действа с престъпника а искаме да предпазим и други хора е такава ситуация като нашата.
ilistoi
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 25 Мар 2010, 12:09

Даже може да сте почти сигурни.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ilistoi » 25 Мар 2010, 12:54

Благодаря Ви Sunrise. Сега говорих със сестра ми в понеделник са ходили в КАТ пуснали са n-тата жалба (2 или 3 поред) че колата не е нейна. Ще ходи и в полицията да я пусне за издирване. Търсили са въпросния измамник но не живеел на посочения в пълномощното адрес, сигурно и него ще го пуснат за издирване. Доколкото разбрах първо е минал на червено, след време е направил ПТП а накрая (в събота е получила призовката) е карал с висока скорост. Общо 3 нарушения!!! Дано спре всичко до тук!
ilistoi
Нов потребител

Назад към Наказателно право