начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

За Изчистване на досие??МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За Изчистване на досие??МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!

Мнениеот georgy-d1 » 25 Мар 2010, 11:56

Здравеите!Бях осъден условна присъда 3(изпитателн) на 3(условна).Първите 3 години минаха извадих си свидетлство за садимост и вече пише НЕ ОСЪЖДАН(това ми е първа и еднинствена присъда),не съм ходил при адвокат!Въпросът ми е слядния:Адвокат може ли да направи повече от това,смисъл за абсулютна изчистване на досието ако може в какво се състои този процес и колко горе доло протича!Питам защото ми казаха,че има такова законо право!Казами го човек който е бил съден за много неща и сега работи в ПОЛИЦИЯТА БЕЗ НИКАКВИ ДАВАНИЦИ ПАРИ ПОД МАСАТА САВСЕМ ЛЕГАЛНО!!АЗ бях осъден за грабеж!Моля помогнете!!
Последна промяна georgy-d1 на 26 Мар 2010, 16:28, променена общо 5 пъти
georgy-d1
Нов потребител

Re: За Изчистване на досие??МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!

Мнениеот liubka » 25 Мар 2010, 16:37

Първо си поправете правописа, моля Ви!
liubka
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Мар 2010, 17:01

Според мен няма проблеми - щом свидетелството е чисто, оттук нататък няма проблеми.

Ако трябва да правите чейнч-бюро примерно - тогава проверяват стари присъди и гледат.

Но реабилитацията е затова реабилитация, защото заличава напълно факта - именно факта на осъждане.

Не мога да повярвам, но това е старата практика от едно време.

На някои им издаваха Свидетелство за съдимост - "Неосъждан - реабилитиран".

Ченгета, ченгели и куки.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 25 Мар 2010, 21:41

Човече, само за правописа бих ти дал 5г. при първоначален строг режим!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот georgy-d1 » 26 Мар 2010, 11:46

Прощавайте за ГРЕШКИТЕ но след 5та поредна нощна е така,които е работул през ноща знае... :shock: :(
Питах ви, защото ще кандидатствам за една ПОЛИЦЕЙСКА работа дали изобщо има смисъл...
georgy-d1
Нов потребител

Мнениеот georgy-d1 » 26 Мар 2010, 23:18

Наредба № Із-1009 от 4 юли 2006 г. за условията и реда за постъпване на държавна служба в министерството на вътрешните работи гласи по глава 1 ЧЛ.3,(4)Ми обяснява за това което питах за работата в МВР!
ПОЗДРАВЯВАМ ВИ ЗА ФОРУМА ТУК ИМА ДОСТА ПОЛЕЗНИ НЕЩА!
А НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА МИ НАПИШЕ КАКВИ СА СТЪПКИТЕ ЗА ПУСКАНЕ НА МОЛБАТА В КВАРТАЛНОТО РПУ ЗА ДОИЗЧИСТВАНЕ НА ДОСИЕТО МИ?
Последна промяна georgy-d1 на 27 Мар 2010, 00:32, променена общо 3 пъти
georgy-d1
Нов потребител

Мнениеот georgy-d1 » 27 Мар 2010, 00:31

ВСЕКИ ПРАВИ ГРЕШКИ!!!!КАКВО ЩЕ РЕЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ?ПОЯСНИ! :?: А ЩОМ НЕ ЗНАЕТЕ И НЕ ИСКАТЕ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ КАТО СЕ ВАРНА ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО ПРИ МАРКОВСКИ АЗ ЩЕ ВИ НАПИША, ЗА ДА ЗНАЕТЕ!МЕРСИ ЧЕ НЕ МИ ПОМОГНАХТЕ!!! :!: Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп !
georgy-d1
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 27 Мар 2010, 04:54

НЯМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ,НЯМА ТАКОВА ЛИЦЕ !
това е поредната провокативна тема без реален случай!
предлагам безплатна услуга за "изчистване" на досието на грабежлията, ако има истински човек зад тази тема...
ама няма да има...
Марковски днес го няма и не приема !
И утре няма да приема !
И в другиден също !
п.п.
докО3, радвам се да те прочета :)
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот georgy-d1 » 27 Мар 2010, 08:28

doc03 МЕРСИ!А ЗА МАРКОВСКИ АЗ СЕ ЧУХ С НЕГО И ПРИЕМА АКО ИСКАШ НОМЕР ЩЕ ТИ ДАМ :?: МЕРСИ НА ВСИЧКИ НО ВСЕ ПАК ОСТАВА ЗАГАДКА КАК ЧОВЕК С ПРИСЪДИ: ИЗНУДВАНЕ,РЕКЕТ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ Е НА ВАН ПРОДЪЛЖАВА ДА НЯМА ДОСИЕ И ДА Е ПОСТАПИЛ ТАКА КАКТО АЗ ВИ ПИТАХ ЗА РЕДА НА ПРОЦЕДУРАТА :!:
п.п.И професор Марковски каза че ще вземе делото и щего пусне :!: Пак ще пиша :mrgreen:
georgy-d1
Нов потребител

Мнениеот capt_dreyfus » 27 Мар 2010, 17:22

"Досието" ти вече е изчистено и няма какво повече да му се чисти, тъй като в твоя случай реабилитацията настътва по право, т.е. автоматично, без да е необходимо ти да предприемаш действия за постигането на тази цел.

Това обаче, не означава, че ще бъде възможно да те приемат на служба в МВР !!! Държавен служител от МВР, не може да бъде лице, което е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, ДОРИ да е настъпила реабилитация. (чл. 179, ал.1, т.2 ЗМВР.)

Още повече, лице което е осъждано за ГРАБЕЖ !!!
А сега искаш да кандидатстваш за работа, като полицай ??? Ега ти безочието честно !!!

P.S.: Тази история, дето я разправяш за "твоя познат" или е измислена, или нещо си недочул, или някой трябва да отиде в затвора.
capt_dreyfus
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Мар 2010, 17:49

Интересно ми е все пак какво ще е това дело.

Известно е, че има кверулантно ориентирани личности. Не знам дали си давате сметка какво правите, но все пак успех.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот georgy-d1 » 27 Мар 2010, 18:05

Е това беше изчерпателен отговор МЕРСИ!А за МВР да има го това обяснено в саита им..А в затвора много хора трябва да отидат!!!!На моят познат му взеха и АВТОМОБИЛ на стоиност 30 бона :wink: и е реален случаи! Исках да кандидатствам за автомонтьор в МВР а не като шапкар :lol: Само не разбрах, защо безочие!ЗАКРИВАИТЕ ТЕМАТА!!!!!
ЕВАЛА НА ВСЕКИ КОИТО ЗАПАЗИ ПРИЛИЧНИЯ ТОН И БЕШЕ ТАКА ДОБЪР ДА МИ ОТГОВОРИ!
Kверулантно ориентирани личности!! Без ОБИДИ НЕ СТАВА :lol:

capt_dreyfus написа:"Досието" ти вече е изчистено и няма какво повече да му се чисти, тъй като в твоя случай реабилитацията настътва по право, т.е. автоматично, без да е необходимо ти да предприемаш действия за постигането на тази цел.

Това обаче, не означава, че ще бъде възможно да те приемат на служба в МВР !!! Държавен служител от МВР, не може да бъде лице, което е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, ДОРИ да е настъпила реабилитация. (чл. 179, ал.1, т.2 ЗМВР.)

Още повече, лице което е осъждано за ГРАБЕЖ !!!
А сега искаш да кандидатстваш за работа, като полицай ??? Ега ти безочието честно !!!

P.S.: Тази история, дето я разправяш за "твоя познат" или е измислена, или нещо си недочул, или някой трябва да отиде в затвора.
Последна промяна georgy-d1 на 28 Мар 2010, 08:07, променена общо 1 път
georgy-d1
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Мар 2010, 19:01

Кверулантно ориентирани личности беше предназначено за друг, но не за Вас, питащий.

Обиждате се с право.

Аз считам, че хората са еднакви, независимо от различията.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 27 Мар 2010, 19:44

Абе приятел... като автомонтьор в МВР ако имаш 10 години стаж ще вземаш не повече от 400лв на месец.
С една дума, ако си опрял до такава заплата, ако работиш 5 поредни вечери нощна смяна.... не можеш си позволиш Марковски дори и кафе да го почерпиш :mrgreen:

Всъщност, идеята ти е съвсем друга, идеята на темата де... но предвид отговорите на другите съфорумци и се опетла Жорко....
Кво да правим, някои не се хващаме :lol:
nikiboy
Потребител

Мнениеот georgy-d1 » 27 Мар 2010, 22:32

:mrgreen:
Последна промяна georgy-d1 на 28 Мар 2010, 08:09, променена общо 1 път
georgy-d1
Нов потребител

Мнениеот capt_dreyfus » 28 Мар 2010, 01:09

"АвтомонтИорите" в МВР, до колкото ги има в тил-а, са ЛРТП и не взимат повече от 400 лв. С 10 години стаж, може и да го докарат до 500, ама малко ме съмнява.
Както и да е, нямам намерение да споря със запознат индивид като теб. Пък и не виждам особен смисъл.
Много си странен нещо... първо питаш за
... ще кандидатствам за една ПОЛИЦЕЙСКА работа

После се оказа, че "шапкарските" работи хич не те привличали и полицейската работа изведнъж стана "автомонтиорска"... Най-после се оказа, че и там имаш лични приятели, и те взимали по една шапка пари от автомонтиоство в МВР... :lol:
Е, като си казал тъй да е. Успех с монтиорстването.
capt_dreyfus
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Мар 2010, 19:51

capt_dreyfus написа:"Досието" ти вече е изчистено и няма какво повече да му се чисти, тъй като в твоя случай реабилитацията настътва по право, т.е. автоматично, без да е необходимо ти да предприемаш действия за постигането на тази цел. ....

От опит да ви кажа, че това нещо с реабилитацията по право( което е съвсем точно, не е съдебна) не става съвсем автоматично ( нищо, че така е разписана нормата). Еле в София. 8)
Принципно се прави отметка в бюлетина за съдимост и всяко издадено свидетелство е чисто. Принципно. Но, ако нагазиш луковете нявга... справката отчита абсолютно всичко.
Това, само за пълнота.

За работа в МВР- нема да стане.
А да заличи миналото си в масивите на МВР.... мисията невъзможна.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 31 Мар 2010, 22:48

Ама вие да не се вързахте на човека?
Едни измислени истории, вместо да пита едно към едно, ... пък и защо си е променил 5 пъти мнението вече?
Последна промяна georgy-d1 на 26 Мар 2010 03:28 pm, променена общо 5 пъти
nikiboy
Потребител

Назад към Наказателно право