начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Моля помогнете Спешно

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете Спешно

Мнениеот dragonate » 24 Апр 2010, 01:37

Искам да попитам мога ли да осъдя човек които ми е нанесъл удар но нямам телесна повреда??
Имам 4 свидетеля на инцидента
Също така ми бяха нанесени и расистки обиди, мога ли за тях да заведа някакво дело ???
dragonate
Нов потребител

Re: Моля помогнете Спешно

Мнениеот sunshine_75 » 24 Апр 2010, 07:19

Успокойте се, напишете всичко на един лист (кой, кога, къде и какво направи) и го оформете като заявление или жалба (Вие преценете) до Районната прокуратура според мястото, на което се е случило. Посочете и свидетелите. Ако се установи (включително и от това, което ще кажат свидетелите), че обидите, които са Ви били нанесени, са расистки, това е престъпление от общ характер. Тези неща обаче ще ги прецени конкретно прокурорът, който ще работи по случая Ви.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 24 Апр 2010, 08:53

Ангажирайте си адвокат.Може да съдите лицето , което Ви е ударило и за нанесения удар , най-малкото лека телесна повреда и за нанесените Ви обиди.Има два пътя на действие , колегата ще ви обясни предимствата и недостатъците и на двата и заедно ще изберете най-добрия за Вас.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот glasotnaroda » 24 Апр 2010, 09:47

помисли си добре, дали да не се откажеш!
много пари и време ще изхарчиш
законите са тъпи, съдебната бюрокрация и такси са чудовищни
фактора "мой човек" и конфликти на интереси между самите адвокати съм го преживявал лично

това, към което те подбутват - да се хванеш на съдебното хоро - е в тяхна полза, но не и в твоя.

все пак имаш 4 свидетеля...
а пък то в съда всичко се доказвало със свидетели
...но няма да се радваш ако спечелиш, ще си уморен, изцеден и неудовлетворен
glasotnaroda
Потребител

Назад към Наказателно право