начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Домашно насилие

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Домашно насилие

Мнениеот vania_iopa » 09 Май 2010, 19:30

Моля ви за помощ за един много объркан казус за вас и аз незнам как ще излезна от случаят.Искам да ви обясна аз се намирам в Италия преди 4 години се разведах с съпругът си и правото за отглеждането на децата съдът ги пресади на него.Но той е служител на МвР гр:Ихтиман като изпълнява длъжноста от криминален изпектор.Причината да изляза извън България е тази , че когато и дам сам се обадила и да сам извикала колегите след побой те го прекриваха и дори сам говорила с началника на Политцията но нищо.По темата за детацата ми те също са пребивани от бащата и голямят ми син отива в политцията и се оплаква от баща си , че са пребивани жестоко с по малкият си брат.Детцата са ми изведени по закона за закрила на детето и са настанени при майка ми и баща ми като приемно семиство.Питането ми е как мога аз да ги взема тук при мен тъй като бащата в случаят е насилник и незнам трябва ли да го питам и как може да отпадне тази мярка от съда като варна детцата ми всемейнА Среда т.е да ги отглеждам аз.сега прес месетц яни има ново дело и детцата ми искат да останата при моите родители защото там се чуставт най сигрони защото се опасяват че ако заживеем заедно баща им отново ще ни тормози.Защото в нашият град служителите на политцията могат да правят всичко:Пуснала сам жалби на всякъде но нямам отговор за нищо и от никoй.Моля ви помогнете ми.Незнай към кой да се обърна и вече кой ще ми помогне говоряял сам с много адвокати и до сега защото сам тук в Италия губя всичко но това ми е единсвената възможнос да издържам детцата .Детцата ми не иска т да чуаит и да виждат баща си а той дори не си прави труда да ги потърси .Но закона и аз не знам как е така аз не мога да бъда с тях .Моляви помогнете ми.
vania_iopa
Нов потребител

Re: Domachno nasilie

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Май 2010, 20:01

Не знам какво може да се каже.
Последна промяна ivan_lawyer на 09 Май 2010, 22:06, променена общо 1 път
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Домашно насилие

Мнениеот vania_iopa » 09 Май 2010, 21:16

Mnogo blagodaria za otgovora vi :D izviniavam se na vsi4ki koito 4etat foruma za pravopisnite mi gre6ki za6toto niamam kirilitca.Neznaia kakvo da pravia i kak moga da otgledam detcata si v normalna i spokoina sreda.Blagodaria pedvaritelno na vsi4ki koito mi otgovoraiat za6toto sam edna maika bes isxod i naistina ve4e neznaia kam koi i kade da se obarna.
vania_iopa
Нов потребител

Мнениеот vania_iopa » 09 Май 2010, 22:12

Ako tuk ima qristi 6te vi blagodaria mnogo znaia , 4e ima zakoni i dori i zaq politcaite v balgaria ne mogat da pebivat detcata si i da sa roditel,Ako ima na4in da go lu6a ot roditelski bix napravila vsi4ko . :D
vania_iopa
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 09 Май 2010, 23:19

vania_iopa написа:.... politcaite v balgaria ne mogat da pebivat detcata si i da sa roditel...

Ама всички ли полицаи пребиват децата си??? От вас го научавам.
Сега, първо се чудя как сте намерили пътя до Италия, след като прдприемате такива действия :lol: - доста е тъпо да пишете жалби до началника на мъжа си в това градче, пишете до министъра, пишете до директора на областната дирекция..... не до този с който си пие кафето.
А сега на въпроса ви - още малко информация трябва - тези деца на колко години са? Непълнолетни, малолетни... Защо съдът присъди правата на съпруга ви, имали ли сте някакви проблеми с него, в смисъл присъди, крим. регистрации, тежки болести и т.н. ???? :)
nikiboy
Потребител

Мнениеот Гост. » 10 Май 2010, 07:36

Три дела... с доста неизвестни ви делят от мечтата.
Проблемът ви не е сложен казус, чак до степен, че колега от Ихтиман да не може да съдейства ( нямам представа защо са били така категорични в изявленията си, че губите- какво губите?!?). Въпреки, че са възможни доста усложнения- като на какво основание пребивавате в Италия какъв е размерът на доходът ви, имате ли условия да отглеждате децата там ( соц. доклад от Италия не е мисия невъзможна). Дългогодишната фактическа раздяла с децата ви е фактор, който не може да пренебрегне и съдебният състав, възможно е и отчуждение от тяхна страна....
Мен лично ме смущава 4 г. ви бездействие в тази насока, за това ще ви кажа, че ако не сте готова за такава борба( а, че ще срещнете отпор от страна на бащата не се съмнявайте)- не отпочвайте нищо, за да не създавате празни надежди у децата.

"Да го лиша от родителски права".... ех, като започнете такава война и наистина няма спирка, м?
Погледнете фактите трезво- баща, който упражнява физическо насилие над децата си и от друга страна, майка, която 4г. не се е погрижила за същите тях, въпреки знанието за това насилие. 8)

От правна страна- след като служители от Соц. подпомагане не са сезирали съда за ограничаване или отнемане на род. права, защо смятате, че вашият иск би бил успешен? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vania_iopa » 10 Май 2010, 23:03

Здравейте,искам да ви обясна ситуатцията в която съм в момента по подробно.През 2006 година бях все още омъжена за бившият ми съпруг когато заминах за Италия.Разведена съм с него от началото на 2009 година.Напуснах България защото не издържах вече от непрекъснати побоища и разправий от страна на бившият ми съпруг.Не исках децата да гледат това той ме пусна да изляза извън страната за да му изпращам пари редовно.Много се надявах , че ще се връзуми ,но не беше така той продължи с връзките си с други жени През това време аз изпращах редовно пари за да бъде доволен, а децата ни бяха при мойте родители.В момента в който поисках развод той взе децата при него.В денят в който се прибрих в България и говорих с него да изясним семейното си положение и ,че аз искам да се разделим .Той какво направи преби майка ми пред очите на децата ми и в момента в които извикахме колегите му те го прикриха.Така аз от страх да не ме убие защото многократно се е заканвал. Пак заминах за Италия но до този момент той не беше посягал на децата разправиите бяха само между нас.Наех адвокат който ме представляваше в съда ,но тъй като аз не присъствах на делото за развод децата бяха присъдени на бащата.На 2 дело вече бях в българия ,но нищо не се промени .Той не ми даваше да виждам децата въпреки съдебното решение не можех да бъда с тях през празниците.наказваше децата за да нарани мен.Тогава голямият ми син говори с шефа му и обясни за насилието което той е опражнявал над него и по-малкият му брат те бяха изведени с полицейска защита при моите родители.И така мина 1 година .децата искат да останат при мойте родители, защото там той не може да ги тормози, ако останат с мен и аз се върна в България той както много кратно го е правил. тъй КАТО В НАШИЯТ ГРАД НЯМА ЗАКОНИ ЩЕ ВЛЕЗНЕ СПОКОЙНО В АПАРТАМЕНТА И ПОСЛЕ НЯМА НА КОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ.Аз не съм спирала да говоря с децата ми ,те искат да бъдат с мен дори искат да дойдат тук в Италия ,но аз не знам как мога да им го обещая като това е невъзможно.Защото без негово разрешение за сега няма как да стане.За това питам може ли да се лиши от родителски права? На въпроса ви на какъв статус съм тук аз съм на трудов договор , имам собствена квартира и мога да ги издържам тук.Моля посъветвайте ме. :cry:
vania_iopa
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Май 2010, 00:11

Според мен трябва да въведете яснота в себе си.

На адвокат и на доктор всичко се разказва и всичко се показва.

Когато имам наказателен случай, винаги започвам от дълбочината на самият ми клиент - питам го за години, професия, пол, образование, вяра и други. Има ли домашни тревоги, инвалиди в къщи, сираци и т.н. Това е важно, с оглед изграждането на една правилна, вярна характеристика на клиента ми. Ако той ме излъже, каже, че е мъж, пък е нещо друго - добре, няма проблеми. Ако не ще да се признае, пак няма проблеми. Ама като ми каже, че няма пари, пък го видя с две сламки на бара, тогава е лошо.

Работата Ви може да стане, ако следвате точно указаното дотук.

За днес стига - едно зъбче се вади, ако е детско - с конец, ако е стар зъб с корени и т.н. - с клещи. Ако са само корени - с операция.

Ама нищо дотук не показва - детско ли е зъбчето, стар ли е зъбът. Ихтиман е голям град, не е лесна задача.

Зъб е много хубава дума, впрочем, зъб.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 11 Май 2010, 14:23

vania_iopa - включете си личните съобщения, освен да пишете е хубаво и да можете да получавате такива :)
Не разбрах обаче - малолетни ли са децата ви?
nikiboy
Потребител

Мнениеот vania_iopa » 11 Май 2010, 23:00

Извинявам се много,но моляви давайте точни отговори,защото вече незнам какво да правя.Как да ги изведа без негово съгласие,защото той категорично отказва да подпише.А до възрастите на децата : едното е на 14 години другото на 8 години.Благодаря ви много.
vania_iopa
Нов потребител

Мнениеот namakak » 11 Май 2010, 23:17

Ма ти явно търпиш на бой!
Ваенна прокуратура сезирала си?
Ще изтърпиш воино,разрешавам ти ,ама да ти е единствено и за последен път,щото мъжкото достойнство не винаги се лови за пистолета в дюкяна.
После веднага си извади медицинско и ако може и свидетели,като само ги посочваш в жалбата,те сами ще си плащат неявавонето в делото,ако се състои,а то зависи единствено после от теб.
Айде споменувай с добро Господа :wink:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2010, 23:19

vania_iopa написа:Как да ги изведа без негово съгласие,защото той категорично отказва да подпише.

Е, това не ви е приоритет сега- освен ако не искате да ви гостуват за седмица, две.
Първо следва да ви се присъдят родителските права, пък после да искате от съда разрешение за издаване документи за самоличност по см. на чл. 76 ЗБЛД и заместващо съгласие да напуснат страната.

Проблемът ви не е разрешим във форум, колкото и да искате.

Интересно, какво би отговорил nikiboy . :)
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право