Здравейте, днес за пореден път станах този път участник в произвол на полицай нарушавайки Закона за защита на личните данни. Същия предостави личните ми данни на 3ти лица, които не се легитимираха и не предоставиха документ, че са оператори по смисъла на ЗЗЛД. Какво може да се направи? До колкото съм запознат никой няма право да ги предоставя на трети лица без изричното ти съгласие било то и полицай?!
Мисля за завеждане на гражданско дело срещу него за материални загуби причинени от неговата дейност като ги предоставя?
И да му се потърси и наказателна отговорност. Дори дошлия патрул на мястото, далеч не диви селяни като въпросния полицай, не успя да направи нищо, защото и те горките незапознати били....
- Дата и час: 10 Яну 2025, 21:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нарушение по ЗЗЛД?!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: нарушение по ЗЗЛД?!
Аз поне нищо не разбрах, но имаш право
най - вероятно. Вкарай ги в затвора гадовете, да си получат заслуженото .завеждане на гражданско дело срещу него за материални загуби причинени от неговата дейност като ги предоставя?
И да му се потърси и наказателна отговорност.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Предостави данните ми на трети лица без мое съгласие, като тези лица не се легитимираха и 100% не са оператори на лични данни, но въпреки това ми съставят акт...
Търся наистина юрист, който може да каже по-подробно нещо?
Търся наистина юрист, който може да каже по-подробно нещо?
- npetkov123
- Нов потребител
Съгласно ЗЗЛД има и вариант и при липса на съгласие да ти се обработват данните. Какво е обработка пак там. Ако полицая е направил справка в централен полицейски регистър или другото кво беше и някой който е стоял на 2 метра е чул забрави. Може към комисията да се обърнеш.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Не е, просто я подаде на тия и те си преписаха данните. Викнах и патрул, които станаха просто свидетели..той не се обади никъде, отгоре на всичко не беше към никое районно, а към 4та дирекция. Поне така се представи.
- npetkov123
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|