начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как да осъдя общината за пострадал човек?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да осъдя общината за пострадал човек?

Мнениеот v_petro » 14 Май 2010, 23:31

Здравейте! Как мога да осъдя общината за пострадал човек от необезопасен строителен обект? Моя роднина счупи ръка и крак поради липса на ограждения при ремонта на ул. Цар Симеон. Снимал съм всичко и имам протокол и диагнози за място на инцидента и телесни повреди. Ако някой може да помогне и да ме консултира и поеме нещата, да ми пише на адрес: v_petrov@abv.bg.
v_petro
Нов потребител

Re: Как да осъдя общината за пострадал човек?

Мнениеот svettoslav » 15 Май 2010, 23:17

Е защо точно общината,при толкова възможности?
v_petro написа:Как мога да осъдя общината за пострадал човек от необезопасен строителен обект? Моя роднина счупи ръка и крак поради липса на ограждения при ремонта на ул. Цар Симеон. Снимал съм всичко и имам протокол

Снимките не важат.Има адвокатска помощ за тая работа.
Някой трябва да поеме нещата,няма как.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 15 Май 2010, 23:21

Телесната повреда,нанесена по непредпазливост все още е престъпление,с някои изключения(не за счупена ръка или крак).Тази община.. :oops:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот v_petro » 08 Юни 2010, 19:31

Така де, но нали въпросът е не само да се справя с моя случай, а да бъдат предпазени и други хора. От общината нищо не ми отговориха. Имам свидетел и ще се консултирам какво мога да направя с него.
svettoslav написа:Телесната повреда,нанесена по непредпазливост все още е престъпление,с някои изключения(не за счупена ръка или крак).Тази община.. :oops:
v_petro
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 09 Юни 2010, 10:01

v_petro написа:Така де, но нали въпросът е не само да се справя с моя случай, а да бъдат предпазени и други хора. От общината нищо не ми отговориха. Имам свидетел и ще се консултирам какво мога да направя с него.

Е,щом сте тръгнали да се борите с лошите неща и да защитавате и други освен Вас,това наистина е голяма добродетел.Дано Ви стигнат силите.
За да се предпазят и други хора-съдът осъжда виновния като по този начин въздейства предупредително и върху другите членове на обществото.
Вие сам трудно бихте се справили.Има правосъдие за тази работа.То се осъществява от юриспруденция(от "juris prudest"-"този,който знае право").
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот v_petro » 14 Юни 2010, 12:32

Разбира се, искам да наема адвокат, ако някой предложи услугите си и намери смисъл в този случай.

svettoslav написа:
v_petro написа:Така де, но нали въпросът е не само да се справя с моя случай, а да бъдат предпазени и други хора. От общината нищо не ми отговориха. Имам свидетел и ще се консултирам какво мога да направя с него.

Е,щом сте тръгнали да се борите с лошите неща и да защитавате и други освен Вас,това наистина е голяма добродетел.Дано Ви стигнат силите.
За да се предпазят и други хора-съдът осъжда виновния като по този начин въздейства предупредително и върху другите членове на обществото.
Вие сам трудно бихте се справили.Има правосъдие за тази работа.То се осъществява от юриспруденция(от "juris prudest"-"този,който знае право").
v_petro
Нов потребител

Назад към Наказателно право