начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Въпрос за издадено наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за издадено наказателно постановление

Мнениеот kedlar » 15 Сеп 2010, 12:20

Здравейте,
извинявам се първо ако съм объркал раздела.
Та случая е малко странен за мен - издадено ми е наказателно постановление Юли месец за нарушаване на реда и присвояване на общинска собственост - брал съм липов цвят и съм увредил дървото и незнам още какво - не съм стигнал до акта да го прочета тъй като родителите ми са отишли да го платят ( тъй като седмичният срок за обжалване вече е изтекъл ). Не е проблем самия акт от 20 лева, чуденето ми идва като от 3 месеца не съм стъпвал в родния ми град и случилото се е било в работен ден, когато съм бил на работа в София, как е установено че аз съм извършителя? Дали мога по-някакъв начин да разбера на каква база доказателства е станало? Защото сега 20 лева както и да е, ама следващия път може да получа че преди 3 месеца съм бил запалил имот примерно.

Благодаря предварително
kedlar
Нов потребител

Re: Въпрос за издадено наказателно постановление

Мнениеот marek972 » 15 Сеп 2010, 18:06

kedlar написа:чуденето ми идва като от 3 месеца не съм стъпвал в родния ми град и случилото се е било в работен ден, когато съм бил на работа в София, как е установено че аз съм извършителя?

само догадка, но .... най-вероятно се е получила времево-пространствена аномалия и Вашият двойник с идентично ЕГН от друго измерение се е появил в града ...
но може и да греша ..
marek972
Потребител

Мнениеот kedlar » 15 Сеп 2010, 19:13

Явно ще да е от друго измерение :) Прегледах си днес кореспонденциите на работа, имам писан мейл през 1 час, така че дори и бели петна да имам няма как да съм успял за час да отида, да злодеяна и да се върна ... Дали е възможно да проверя на какво основание прокурора/съдията или там който дава сила на наказателното постановление е взел решение
kedlar
Нов потребител

Мнениеот kedlar » 15 Сеп 2010, 21:17

Да знам че не мога да го обжалвам, не ми е и това въпроса, исках просто да разбера как е съставен акта. Знам и че е важната датата на която е извършено деянието, явно не съм се изразил добре за което се извинявам.

Мислите ли че като пише акта е съставен от г-н Х, той ще ми окаже на мен съдействие? Извинявам се за глупавия въпрос, но не съм запознат дали след като е влязло вече в сила НП биха ми съдействали?

пс. това за историята съшита с бели конци не го разбрах
kedlar
Нов потребител

Мнениеот vetre » 15 Сеп 2010, 22:02

господарите на ефира бяха показали подобен случай ако помните.
човека бил извън БГ а са го глобили в БГ че нямал май беше лични документи.
добре че стана медиен случая че му се размина.
що не им пусните един мейл,понякога откликват.
vetre
Потребител

Назад към Наказателно право