начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

дайте мнение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дайте мнение

Мнениеот kras83 » 24 Сеп 2010, 18:09

Имам профил в сайт за запознанства, някой ми е копирал снимката от там и я ползва в друг спортен сайт, като пише дори името ми, годините ми и глупости по мой адрес. Какво мога да направя за да стигна до този нещастник? Даите съвет, моля!
kras83
Младши потребител

Re: дайте мнение

Мнениеот marek972 » 24 Сеп 2010, 18:21

нищо ...
marek972
Потребител

Мнениеот kras83 » 24 Сеп 2010, 18:26

С частен дедектив може би ще го открия.
kras83
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 24 Сеп 2010, 18:30

kras83 написа:С частен дедектив може би ще го открия.

Моби би да, може би не.
По-скоро НЕ.

Варианта е да го подлъжеш с профил от отсрещния пол. Да се сближат малко и да се съгласи да се срещнат.
nikiboy
Потребител

Мнениеот teogeo » 24 Сеп 2010, 19:04

detect, деТектив, иначе става като деде (дядо).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 24 Сеп 2010, 21:58

teogeo написа:

Е да де,може би това се има предвид-именно "деди" ще оправи работата.Той ще е дедектиф :D
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот kras83 » 25 Сеп 2010, 07:37

teogeo написа:

Ами ДЕТЕктив става пък детска работа направо :D . Оценявам все пак, че ме поправихте.
kras83
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 26 Сеп 2010, 05:37

kras83 написа:Имам профил в сайт за запознанства, някой ми е копирал снимката от там и я ползва в друг спортен сайт, като пише дори името ми, годините ми и глупости по мой адрес. Какво мога да направя за да стигна до този нещастник? Даите съвет, моля!

...Свържете се с модератора на сайта и обяснете какъв е случая. Той, ще изтрие фалшивия профил и вероятно, ще Ви даде практически съвет по случая - как да се предпазвате от подобни злоупотреби за в бъдеще.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 26 Сеп 2010, 09:24

georgiev_sfbg написа:
kras83 написа:Имам профил в сайт за запознанства, някой ми е копирал снимката от там и я ползва в друг спортен сайт, като пише дори името ми, годините ми и глупости по мой адрес. Какво мога да направя за да стигна до този нещастник? Даите съвет, моля!

...Свържете се с модератора на сайта и обяснете какъв е случая. Той, ще изтрие фалшивия профил и вероятно, ще Ви даде практически съвет по случая - как да се предпазвате от подобни злоупотреби за в бъдеще.

Както често се случва, отговора ти няма нищо общо с въпроса на питащия :mrgreen: !
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 26 Сеп 2010, 13:38

nikiboy написа:
georgiev_sfbg написа:
kras83 написа:Имам профил в сайт за запознанства, някой ми е копирал снимката от там и я ползва в друг спортен сайт, като пише дори името ми, годините ми и глупости по мой адрес. Какво мога да направя за да стигна до този нещастник? Даите съвет, моля![/color]

Както често се случва, отговора ти няма нищо общо с въпроса на питащия :mrgreen: !

:idea: Малкия, това все пак, е юридически форум! :wink:

:idea: П.П. ...А във връзка с конкретния въпрос на питащия, бих го предупредил, да се въздържа от саморазправа с "този нещастник" (и/или с когото и да било във връзка със случилото се), за да не стане от потърпевш :arrow: обвиняем по наказателно дело!

nikiboy написа:

Моби би да, може би не.
По-скоро НЕ.
Варианта е да го подлъжеш с профил от отсрещния пол. Да се сближат малко и да се съгласи да се срещнат.

...Ти, много "хубави" съвети, даваш на питащия! 8)
:arrow: И между другото, за домашно, си прочети Чл.20-НК!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 26 Сеп 2010, 14:02

georgiev_sfbg написа:.. това все пак, е юридически форум! :wink: ....

:roll: Хи! Нима?!? Дали... Човешката памет е наистина неусложлива.

Апропо, чл. 20 НК пък е толкоз далечен на казусът, че е малко смехотворно претендиращ за правни знания да го ползва, но се надявам да внесеш яснота за състава на престъпното деяние :?: и евентуалните съучастници :?: , за да защитиш репутацията си.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 26 Сеп 2010, 14:26

...
Последна промяна georgiev_sfbg на 26 Сеп 2010, 15:41, променена общо 6 пъти
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 26 Сеп 2010, 14:29

Крачки много, толкова колкото са краците, но това не значи, че се върви по пътека правилна.
Състава? и съучастието? - не ми отговори.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 26 Сеп 2010, 14:33

...
Последна промяна georgiev_sfbg на 26 Сеп 2010, 15:40, променена общо 1 път
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 26 Сеп 2010, 14:38

Много ... повърхностно :roll: .
Състава на чл. 20 ми е известен. Попитах за състава на т.н. от теб "престъпно деяние" в чието осъществяване е взел дейно участие съучастникът. За формата явно после ще уточниш.
Ся, нали това учиш- за да има движеща се каруца, първо ти трябва кон...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 26 Сеп 2010, 14:43

...
Последна промяна georgiev_sfbg на 26 Сеп 2010, 15:40, променена общо 2 пъти
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 26 Сеп 2010, 14:49

Ахъм, не са много. Прав си. Да ги сведем до 0? :roll:

Възможно ли е да не се допълваш така щото после и аз трябва да дописвам.
Няма престъпно деяние ( тук според мен ще се роди някакъв вял спор, но времето ще покаже), ерго твоето съучастие олеква.
Последна промяна poli_g на 26 Сеп 2010, 14:51, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 26 Сеп 2010, 14:51

...
Последна промяна georgiev_sfbg на 26 Сеп 2010, 15:40, променена общо 1 път
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 26 Сеп 2010, 14:54

Не споря, що се отнася до практическата страна на отговорът ти, че това е правилно. И до тук. От там насетне ги нарои едни... които и сам сега не можеш да обясниш.

п.п. Ако ти е приятно да повтаряш за спаменето, когато комуникирам виртуално с теб - ок., не ми пречиш. Омекоти малко глаголните форми. :wink:
Последна промяна poli_g на 26 Сеп 2010, 14:55, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hidden » 26 Сеп 2010, 14:54

Ужас! Какво съучастие, какъв чл. 20 НК? Та тук изобщо няма престъпление!
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Следваща

Назад към Наказателно право