начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Баба ми иска да ми остави част от апартамента си

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Баба ми иска да ми остави част от апартамента си

Мнениеот lorita-dim » 15 Ное 2010, 13:58

Незнам как да постъпя, ако може да ме посъветвате!
Баба ми иска да ми остави /дари,продаде, завещае или друго/ част от апартамента си. Аз трябва да реша какво точно да направи, защото има и други които може да оспорват, но аз да се грижа за нея? Моля дайте ми съвет, какво да поискам от нея да направим?
lorita-dim
Нов потребител

Re: Здравейте, моля за съвет

Мнениеот toni_sf » 15 Ное 2010, 14:01

А защо част от апартамента, след това да имате повече разправии с роднините ли.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот lorita-dim » 15 Ное 2010, 16:40

Част, защото съпругът й вече е починал и двете им деца са наследили неговият дял, а тя иска нейният да даде! Как ще е по-сигурно?
lorita-dim
Нов потребител

Мнениеот goldie » 15 Ное 2010, 21:36

lorita-dim написа:Част, защото съпругът й вече е починал и двете им деца са наследили неговият дял, а тя иска нейният да даде! Как ще е по-сигурно?

формата, която търсите, се нарича "договор за прехвърляне на имот срещу задължение за гледане и издръжка". вероятно апартаментът е неделим и не може да се ползва от две домакинства, т.е. няма как тя да (про)даде нейна част. това, което може да (про)даде е дял от съсобственост.

при съсобствеността има подводни камъни относно продажбата - по принцип когато съсобственик реши да продава своя дял трябва първо да го предложи за продан на другите съсобственици. има изключения, но за целта е по-добре да се посъветвате с правоспособен юрист.

п.п. Melly вече Ви предупреди, че в този форум хвърчат и неспециалисти, а някои от тях се и саморекламират. мога само да потвърдя, че от тях ще имате повече вреда отколкото полза.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Re: Баба ми иска да ми остави част от апартамента си

Мнениеот lorita-dim » 16 Ное 2010, 12:30

Благодаря ти goldie. Това, което ме съветваш е това което търсих с няколко думи, но в правилната посока. Аз вече потърсих адвокат за тази цел, но и вече разбрах какво искам, което е най-важно!! Още веднъж БЛАГОДАРЯ
lorita-dim
Нов потребител

Назад към Общи дискусии