начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

ГДБОП задържа проф. Методи Марков с подкуп

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ГДБОП задържа проф. Методи Марков с подкуп

Мнениеот Гост. » 21 Дек 2010, 01:47

Макар, че много от тея дето се бяха запенили и им излизаха мехурчета от ушите за един крем за 19 лв, сега псалми пеят...

Като единствената "пенявеща се"( квалификацията твоя 8) ) аз съм ок. със себе си, въпреки тази или онази тема, а какъв (ти) е проблема ... твоя си работа, не се интересувам.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 21 Дек 2010, 01:50

Сега остава да ме научиш какъв ми е проблемът с клиповете в товята тема, щото нещо не ми се получава и няма повече да спамя в тази тема, защото има много опечалени и е неуважително... :oops:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот vassilev » 21 Дек 2010, 01:56

И аз спирам да спамя в тази тема . Ако съм обидил някого-извинявам се !
:oops:
vassilev
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 21 Дек 2010, 02:07

Не и мен... Изключил си си личните :roll:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот ari » 22 Дек 2010, 23:52

Жалко , че името му се забърква в този скандал.
Проф. Марков ми е преподавал по семейно и наследствено право и го харесвам.
Но се сещам, че беше в комисията- устен изпит на конкурса за нотариуси - дали е случайно?????
ari
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 23 Дек 2010, 02:36

:wink: финикийните знаци са с предимсто, така ,че и каквато теза да мислите тук е излишно, видяхме поне имотите на бедните :D с тази медийна кампания
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот ragazo » 23 Дек 2010, 13:12

Срещу 15 000 лева гаранция преди обяд вчера арестуваният с 1000 лева подкуп, взет от петима студенти, професорът по гражданско право в ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград Методи Марков бе освободен от ареста. Той престоя зад решетките там 48 часа, след като служители на ГДБОП - София го задържаха с парите на паркинг пред дома му. Малко преди Марков да получи скъпо платената си свобода, от ареста срещу 10 000 лева излезе и преносителят на сумата Добрин Вретенарски-Бината.
В мотивите си за освобождаването Софийски градски съд посочва, че няма опасност лицата да се укрият или да възпрепятстват разследването, като упражняват натиск върху свидетели. Неясно е все още как третият участник в корупционната схема Христо Илков, с прякор Кмета, е успял да се отърве от преследване и арест. Първоначалната полицейска информация за него бе, че е преквалифициран в основен свидетел по скандалния случай, който разтърси Югозападния университет.
В момента ГДБОП и РЗБОП - Благоевград продължават работата по схемата за купуване на изпити срещу сумата от 200 до 500 лева. Има данни, че разследването вече засяга още двама популярни благоевградчани, които от години уреждат изпити, носейки парите на преподаватели. Очакват се още арести в началото на следващата година. Ударът, нанесен върху академичната общност, е тежък, твърдят хора от университета.
Според кулоарните информации твърде възможно е да е направен капан на професор Марков във ВУЗ-а, тъй като е ясно, че от години в университета има сериозни ежби между бивши и настоящи преподаватели. Професор Марков е титулуван и е доказано добър специалист в професията си, той преподава в Софийския университет и в Академията на МВР. След скандала учебните заведения в Благоевград и София може да скъсат договорите си с него като преподавател.
ragazo
Потребител

Мнениеот gat59 » 23 Дек 2010, 13:54

Аз много съм впечатлен от проф.М.Марков,при него съм държал изпит по семейно и наследствено право и беше председател на изпитната комисия на държавните изпити.Не съм чул,че вървят парите при него.Смятам,че в случая има някакъв капан от страна на другите преподаватели в ЮЗУ Благоевград.
gat59
Младши потребител

Мнениеот gudio » 23 Дек 2010, 18:54

ragazo написа: Професор Марков е титулуван и е доказано добър специалист в професията си, той преподава в Софийския университет и в Академията на МВР.

:wink: Дали пък не е заговор на невзели си изпита при него курсанти-връзкари :?: :mrgreen:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот milf69 » 23 Дек 2010, 19:09

[quote][/quote]
Последна промяна milf69 на 18 Ное 2011, 14:19, променена общо 1 път
milf69
Младши потребител

Мнениеот papesata » 29 Дек 2010, 15:42

vassilev написа:
Но после се опита от една наука да направи, нещо като научно популярно четиво, което хората четат между две гари, за де не задрямат... (с тея джобни издания), но навярно са се харчели... Истинско предизвикателство, обаче беше института на "ипотеката", след като там вече имаше едно изследване на наистина един класик и "сила" в гражданското право- Петко Венедиков.
Нека всеки прочете и двете и нека си отговори за "силата" и комерсията... И за качеството на образованието ни ...

Напълно съм съгласна за джобните издания, които сами по себе си имат само комерсиална стойност. Аз лично предгледах всички подобни "трудове" на проф. М.М. и останах изумена - първо в книжката - учебник "Гражданско право" човекът беше гепил едно към едно от учебника на Павлова / разбира се съкратено /, второ - по така поднесения материал няма никакъв шанс да се подготвиш, та камо ли за държавен.

От друга страна, не ги разбирам опечалените в този форум, които не спират да хвалят какъв ерудит е въпросното лице. Ок добър е по душа, добър е бил на лекции, ма кво от това. Тук говорим за корупция, срещу човека има разследване. Какво му пречи както си е готин и усмихнат да си побутва по някоя столевка в джоба...и той деца има храни. И какво толкова не можете да повярвате, все едно живеете на друго място, не в България.
papesata
Нов потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 16:50

Коментар когато разследването завърши , за учебници ,книги , звания и т.н. , стигнете неговото ниво и тогава говорете .
donna
Старши потребител

Мнениеот Melly » 29 Дек 2010, 17:26

donna написа:Коментар когато разследването завърши , за учебници ,книги , звания и т.н. , стигнете неговото ниво и тогава говорете .

+1
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот MariaMagdalena » 29 Дек 2010, 18:09

На всички, които толкова не могат да повярват, мога да кажа, че явно нещата са се променили от времето, когато те са били студенти. Докато още учех, неофициално сред колегите ми бяха се носеше мълвата за суми от рода на 600 лв. за изпит при него. Също така се говореше, че къса за пари - т.е. когато те скъса 3-4 пъти, да се сетиш да си платиш изпита.

Надявам се да има справедливост и цялата истина да излезе наяве.
Fortuna fortes adiuvat.

Perfice te!
MariaMagdalena
Потребител

Мнениеот inspectora » 29 Дек 2010, 18:46

MariaMagdalena написа:На всички, които толкова не могат да повярват, мога да кажа, че явно нещата са се променили от времето, когато те са били студенти. Докато още учех, неофициално сред колегите ми бяха се носеше мълвата за суми от рода на 600 лв. за изпит при него. Също така се говореше, че къса за пари - т.е. когато те скъса 3-4 пъти, да се сетиш да си платиш изпита.
Надявам се да има справедливост и цялата истина да излезе наяве.

Пълни измишльотини пишеш!!! А това за "късането за пари" е най-идиотското нещо, което съм чувал ... само това мога да кажа ...

Melly написа:
donna написа:Коментар когато разследването завърши, за учебници, книги, звания и т.н., стигнете неговото ниво и тогава говорете.

+1

+1

И само да добавя за джобните издания - той си е написал човека, че могат да послужат само за припомняне и преговор, като планче по съответната материя ... а не да изучиш правото по тях ...

А всичката тази история, когато излезе истината, ще разберете за какво става въпрос, но се съмнявам тогава някоя медия да отрази ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Melly » 29 Дек 2010, 19:06

inspectora написа:
И само да добавя за джобните издания - той си е написал човека, че могат да послужат само за припомняне и преговор, като планче по съответната материя ... а не да изучиш правото по тях ...

И аз да добавя за джобните издания - май повечето ги четат както Дяволът Евангелието.
За мен те са надстройка, а не база. За да ги разбере човек, де. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот voltron » 29 Дек 2010, 21:10

учебник не съм видел да пише в/у некоя книшка за правото. Учебници имаше в 4ти клас.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот MariaMagdalena » 30 Дек 2010, 01:26

inspectora, не говоря глупости, но в крайна сметка всеки има правото да вярва в каквото си пожелае, дори в доброто и неподкупното у М.М. :) Би било интересно да се направи преглед на писмените работи от последните му изпити, за да се провери доколко е било обективно оценяването им.

Това, че даден преподавател е светило в областта си, не означава, че притежава висок морал.

Повече няма да пиша по темата, казах, каквото имах да казвам. В ненужни полемики не ми се навлиза.
Fortuna fortes adiuvat.

Perfice te!
MariaMagdalena
Потребител

Мнениеот svettoslav » 30 Дек 2010, 14:01

Аз се чудя не на друго,а на тия "студенти",дето дават парите,за да им напишели по-високи оценки :roll: Ще покаже на мама и на тати,че има 6 по гр. право,вещнж право или нещо си..И мама и тати ще кажат "Бравус" ! Я да ти дам,чедо,още 300 лв. за (5) и по сем. право и да стане човек от тебе..пък и утре за магистрат ще се явяваш,може да ти потребе "по-висока" някоя диплома..
Хубаво,Мето Марков взел подкуп,ами тоя кандидат-юрист,дето му го е дал,що е сторил???Със сигурност той не е дал подкуп :lol: Мето е виновен..щото понякога на тоя,дето яде зелника,може да му преседне.А пък тоя,дето му го е дал..той ще бъде свидетел по делото :lol:
Ако някой къса за пари-това е наистина много гадно и няма значение кой е.Трябва да бъде наказан,ако има такива.Не ми се вярва,чак до там да се е стигнало.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот kontrol » 30 Дек 2010, 18:01

офтопик, сори, но издребнявам, защото и Волтрон се е заял. :)
voltron написа:учебник не съм видел да пише в/у некоя книшка за правото. Учебници имаше в 4ти клас.

Запознай се тогава, ако искаш, с двутомника на Вен. Ганев.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии