начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Питане относно свидетелство за съдимост

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Питане относно свидетелство за съдимост

Мнениеот marek972 » 05 Апр 2011, 23:59

qwoter написа:Съжалявам за седемте поредни,еднакви поста.
Моля,модератор да ги изтрие!

И последна молба към Вас:дайте ми съвет,как да напиша молба до председател на районен съд за отразяване на реабилитация в бюлетина за съдимост?
В смисъл,дали да я напиша в свободен стил или има образец...и ако е в свободен стил,моля за помощ,как да я подредя и формулирам?

извинявай, но ако ти се повреди телевизора вкъщи,
собственоръчно със съвети от интернет форуми ли го поправяш ?
marek972
Потребител

Мнениеот nescafe » 09 Апр 2011, 08:51

Здравейте.Имам една примерна бланка,която мисля,че може да Ви свърши идеална работа във Вашия случай.Разгледайте я и в този смисъл,оформете Вашата молба.Не е трудно и да допълните и друго,ако сметнете за необходимо-на местата,където има ......си попълвате Вашите данни.Дано да съм полезна,ако не с целия текст,то поне с част от молбата.Трябва да имате налице и приложимите бележки-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.И мисля,че имаше такса,която не беше много.Проверете предварително и първо си я платете и заедно с молбата,действайте.Успех!
МОЛБА ЗА СЪДЕБНА РЕАБИЛИТАЦИЯ

До Председателя на …… съд-град ….

М О Л Б А
от . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
гр. . . . . . . . . . . . ул.№. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
ЕГН . . . . . . . . . . . . .

Господин Председател,
Осъждан съм както следва:
1. С присъда №…… на …….. съд по чл.… на ……. Присъдата е влязла в сила на …… По същата присъда изтърпях наказанието си и на…………. бях освободен от затвора гр. …………..
2. ……………………..
3. ….………………….
Налице са предпоставки на чл.87 от НК, а именно:
- В продължение на три и повече години от изтърпяване на наказанието по последната присъда не съм извършвал друго престъпление, наказуемо с лишаване от свобода или с по-тежко наказание.
- Имам добро поведение
- Възстановил съм причинените вреди от извършените от мен умишлени престъпления
- Изтекли са повече от три години от изпълнение на наказанието ми по чл.37, т.6 до 8 от НК, задължително заселване
Поради това и на основание чл.87, ал.1 и 3 от НК и чл.450 и следващите от НПК моля да постановите съдебната ми реабилитация.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
1. Преписи от присъди……./когато делата са унищожени, препис от бюлетин за съдимост/
2. Служебни бележки от затворите за изтърпяване на наказанията
3. Удостоверения от окръжна и районна прокуратури по местоживеене за това, че не съм под следствие и съд
4. Служебна бележка от съдия-изпълнител по местоживеене
5. Служебна бележка от Агенцията за държавни вземания по местоживеене
6. Характеристики по местоживеене и месторабота
7. Разписка за платена държавна такса от ...лв. по сметка на ……съд – гр.

. . . / . . ./ 200. . .г. С уважение:
гр.
nescafe
Младши потребител

Мнениеот qwoter » 20 Апр 2011, 12:54

Благодаря много за примерната молба,но не ми върши работа.В смисъл,че нямам три години от изтичане на присъдата за съдебна реабилитация.Аз си търся реабилитацията по чл.88а,която визира двугодишен срок и е абсолютна по право.
Написах молба свободен стил до председателя на Районният съд,да ми отрази реабилитацията в бюлетина за съдимост,като към молбата представих актуално свиделство за съдимост от което е видно,че не ми е отразена реабилитацията и удостоверение за изтърпяно наказание от което е видно,че са изминали две години от изтърпяването му и са налице обстоятелствата за реабилитация по право.Както Вие казвате-няма правен интерес за съдебна реабилитация,щом същата е настъпила по право!
Дадоха ми картонче с входящ номер на молбата,но не знам как да проверя резултата от нея.Най-вероятно след десетина дни ще отида до съда и ще видя какво е положението.
qwoter
Младши потребител

Мнениеот qwoter » 27 Апр 2011, 17:03

Това не е истина...цялата съдебна система сте навързани,като свински черва :lol:
Незавизимоста за Вас е утопия!!!

За да бъда реабилитиран по право,трябва да подам молба за съдебна реабилитация....АЛИЛУЯ!!!
Добре,че има Ваши колеги,които от това си вадят хляба....Брюксел,Хага и т.н. :lol:

....държавата ми харесва...извършвам престъпление за 50лв./примерно/ и я осъждам за 5000 еврака мин.,да му мисли данъкоплатеца,Вие тук сте съдебната система :lol:

Последен пост във форум пост :wink:
qwoter
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право