начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Кражба от магазин

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кражба от магазин

Мнениеот kardigansder » 09 Май 2011, 17:51

здравейте, откраднах няколко дрехи от магазин (супер тъпо ама..това е др в-с).Охраната ме видя, хванаха ме и ме предадоха на МВР.Кражбата е до 300лв, та какво ме очаква? Моля посъветвайте ме какво да правя?
kardigansder
Нов потребител

Re: Кражба от магазин

Мнениеот doxa » 09 Май 2011, 20:41

Уважаеми г-не / г-жо,
Първо, не правите повече такива лоши неща (освен ако не умирате от глад)!
Второ, добре е да се консултирате с колега адвокат, с който да обсъдите проблема.
Успех!
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот kardigansder » 09 Май 2011, 20:50

Със сигурност повече няма да се повтори! И да, смятам да се обърна към адвокат, но ми се иска да знам какво ме чака.Дрехите са на стойност 280лв, но аз си признавам за 3 дрехи, които са на стойност -до 130лв. Каква ще е паричната глоба и ще има ли др наказание? Кога да очаквам призовка за делото?Ще стои ли петно в свидетелството ми за съдимост и за какъв срок?
извинявам се за безбройните в-си, но ми гори огън на главата :oops:
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Май 2011, 21:00

Знаете ли, със сигурност ще разберете скоро какво наказание Ви очаква и последиците от него. Ако нямате търпение да разберете подробности, идете на консултация при адвокат. Но в момента е по - добре да постоите в неведение, опасявайки се от последствията от деянието си, размишлявайки дълго време с оглед превантивно - възпиращото въздействие на този период от време за в бъдеще върху поведението Ви!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 09 Май 2011, 21:08

doxa написа:Първо, не правите повече такива лоши неща (освен ако не умирате от глад)

Човек, който умира от глад, не краде дрехи :wink:
Извън горното - това, което Ви очаква, на първо време, е досъдебно производство. За дрехи на каква стойност Вие си признавате е друг въпрос. Някой Ви е казал, че за кражба на вещи до определена стойност има само глоба / от опит :roll: /... добре - може да си признаете за дрехи на стойност 149,99 лв., примерно. Все тая. След досъдебното производство и с оглед неговото развите - евенуално, може би... много неща -това, което не можете да очаквате, е някой тук да Ви обясни с точност какво Ви очаква. Нито е запознат с материалите по делото, нито със съдебното Ви минало, нито го интересуват тези съществени за Вашето "петно" в свидетелството Ви за съдимост подробности. Ангажирайте си адвокт, ако нямате възможност за това и отговаряте на разни други критерии - заявете желнието си да Ви бъде назначен служебен и така.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот kardigansder » 10 Май 2011, 16:03

Съдебното ми минало е чисто, пак и до последно отричах да сам правил каквото и да е, лошото е че в джоба ми намериха запилени клещти резачки с който премахнах алармите, след 20h. в районното и снимка от камерите как излизам от магазина си признах че сам откраднал 3 дрехи и признанието което го писах ми го диктуваше дознателя ,които цял ден ме обеждаваше: признай си и те пускаме веднага. Когато ми диктуваше признанията влезе началника на раионното и му каза че ще бъде глобен и да внимава. Това мога ли да го използвам като "коз" , че съм подтикнат да се призная за виновн само и само да ме пуснат. В парвите ми писменни показания отричах всичко. А и когато полицайте дойдоха в магазина дрехите бяха исипани в един склад за дрехи,в сащия магазин и аз до последно отричах да сам ги крал.
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Май 2011, 16:10

Май работата отива към нещо по - сериозно,щом и клещи за алармата се появиха.. Както Ви е посъветвала колегата по - горе, потърсете си адвокат, а пък какво Ви казал този и онзи и разни " козове" си ги избийте от главата, нищо няма да излезне от тях, кой на кого ще повярва!? Дали на дознателя, или някой на Вас? Освен това гледайте какво обяснявате надълго - нашироко, да не се оплетете съвсем в лъжи и противоречия. По - добре нищо не казвайте, отколкото да се оплитате. В повечето случаи хората се набутват сами с многото приказване. За останалото - адвокат и повече размисли до образуване на ДП, а и след това.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Май 2011, 16:22

в джоба ми намериха запилени клещти резачки с който премахнах алармите, след 20h.

:roll: м`дам.... става все по-интересно, а опцията "само глоба" просто я забравяте ( ще се наслаждаване на мерки за контрол и въздействие без лишаване от свобода... ако върнете откраднатото. Друг е въпросът какво всъщност е откраднато и какво ще сте задължен да върнете( възстановите)).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kardigansder » 10 Май 2011, 17:39

Всичко е в магазина нищо не съм изнасял.
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот kardigansder » 10 Май 2011, 20:33

Това с адвоката ми е пределно ясно, искаше ми се да знам преди това какво да очаквам като наказание.Всеки ден стават подобни кражби в един голям МОЛ, нищо сериозно.Крадът се дрехи, крадът се храни... но какво е последствието, Ще чакам призовката и да видим какво ще стане...
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот namakak » 10 Май 2011, 20:51

Много ми е интересно как стока в мола,с някаква цена от митницата на кг китайска ще й се открие данък печалбата.Бих го гледал това от близо,ама не съм заинтересована страна,иначе що да не пробвам :lol:
Извинявай,ама за да пре.беш някой трябва ли да откраднеш и да го набедиш в измама на НАП,за да си върнеш гаджето,ей тва не го разбирам.
Глей да не ти стане рецидив с гаджетата.Мини на нещо по кремиковско,мани ги тия дрипляри :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Май 2011, 21:10

kardigansder написа:Това с адвоката ми е пределно ясно, искаше ми се да знам преди това какво да очаквам като наказание.Всеки ден стават подобни кражби в един голям МОЛ, нищо сериозно.Крадът се дрехи, крадът се храни... но какво е последствието, Ще чакам призовката и да видим какво ще стане...

Никой колега юрист тук няма гадателски способности, без да е видял документите по делото с всички подробности да Ви каже какъв ще е размерът на наказанието. Още повече, че изникват непрекъснато нови изненади, първо беше обикновена кражба, после изникнаха и клещи, с които сте работил над алармата, после ще вземат да се появят и други любопитни факти, напр. това не Ви е за първи път, или стойността на откраднатото е по - голяма, съответно тръгнал сте да бягате от полицаите и да се укривате и др.Затова няколко пъти Ви се повтори, платете на адвокат да Ви защитава, защото е очевидно, че сте извършил по - тежко наказуема кражба от тази по обикновения състав на чл. 194 от НК.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 10 Май 2011, 22:07

kardigansder написа:... Всеки ден стават подобни кражби в един голям МОЛ, нищо сериозно...

Нали не е нищо сериозно? Спрете да ни занимавате с несериозни неща тогава. Обяснявайте се на когото трябва кое колко е сериозно. Започвате яко да наглеете, като не се усещате - да Ви го кажа директно.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 11 Май 2011, 00:24

218 б ??? ама тия клещи ...
как точно ги използва ?
marek972
Потребител

Мнениеот kuzdov » 11 Май 2011, 01:59

marek972 написа:218 б ??? ама тия клещи ...
как точно ги използва ?

Е как... Носил ги е да си реже ноктите с тях, обаче случайно видял едни кабели, които грозяли стената и решил да ги резне. Пък те случайно да вземат да се окажат кабелите на СОТ-а и като влязъл в склада да съобщи каква беля е станала му станало студено и взел, та си наметнал няколко захвърлени там дрешки. Обаче не срещнал никакво съчувствие и разбиране от охраната, които взели, та го наклеветили на ченгетата. Да не си помислиш, че е имало някаква подготовка, използване на техническо средство или специално умение 8) ...
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот city24 » 11 Май 2011, 02:26

Мисля си: Ако дрехите не са изнеси от магазина , престъплението кражба не е осъществено , а ?
city24
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2011, 02:48

kuzdov написа:
marek972 написа:218 б ??? ама тия клещи ...
как точно ги използва ?

Е как... Носил ги е да си реже ноктите с тях, обаче случайно видял едни кабели, които грозяли стената и решил да ги резне. Пък те случайно да вземат да се окажат кабелите на СОТ-а и като влязъл в склада да съобщи каква беля е станала му станало студено и взел, та си наметнал няколко захвърлени там дрешки. Обаче не срещнал никакво съчувствие и разбиране от охраната, които взели, та го наклеветили на ченгетата. Да не си помислиш, че е имало някаква подготовка, използване на техническо средство или специално умение 8) ...

ИзображениеИзображение
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marek972 » 11 Май 2011, 08:38

аз оставам с впечатление, че с тези клещи са премахнати тези джунджурийки ( не им знам името) които са закрепени за дрехите и при покупка продавачите ги махат
да не писнат алармите ...
но при всички случаи един бърз акт по 218 б нямаше да разсърди никой, по начало полицейските управления търпят критики за ниската активност на административно-наказателната дейност а и нарушителят най-вероятно нямаше да го обжалва
и вълкът и сит и ...
marek972
Потребител

Мнениеот kardigansder » 11 Май 2011, 10:48

Нито съм рязал кабели, нито съм се топлил с дрехи в склада. с клешите в пробната премахнах тези пласмасови работи по дрехите. Не сам повреждал дрехите нито етикеите им . На излизане от магазина ме хванаха двама от слуйителите на магазина ме вкараха в склада и после охрани, полиция и...
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 11 Май 2011, 18:16

Все тая. Дали си рязал кабели или си рязал джаджите, ефекта е все същия. Търси си добър адвокат.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право